Най-натоварен ще е трафикът днес след18 часа, когато между 60 и 80 хил. автомобила ще напуснат столицата, каза за "Фокус" комисар Тенчо Тенев, началник на ,,Пътна полиция’’ към СДВР.

Още толкова ще тръгнат на път утре до обяд.

Засилен контрол ще има по основните пътища през следващите 4 почивни дни. Пътищата, на които се очаква най-голямо натоварване, са от София към границите със Сърбия и Гърция. Трафикът ще бъде засилен и по автомагистралите „Струма”, „Тракия”, „Хемус”, както и към големите курорти – зимни и летни. От 16 до 20 ч. днес е спряно движението на камиони над 12 тона по магистралите и основните пътища. Забрана ще има и в последния почивен ден – 9 април, но за времето от 14 до 20 ч.

До 90 км/ч. се ограничава скоростта на движение по магистрала "Тракия" в участъка от 134-ти до 156-ти километър на територията на област Пловдив, информираха от АПИ. Целта е повишаване безопасността на движение в участъка, който не е основно ремонтиран от построяването му през 1995 г.

Трафикът в посока Гърция и Банско се засили още по обед. Засили се и полицейското присъствие на пътя. На територията на Кюстендилска област правят проверки на скоростта с новите камери за контрол. Вчера само за един час са констатирани 30 нарушения.

Най-критичен участък си остава районът на Кресненското дефиле.