Коментари - ”Галъп”: 63% одобряват по-високи тол такси за тирове | Днес.dir.bg

”Галъп”: 63% одобряват по-високи тол такси за тирове

63% от българите намират за справедливо тежкотоварните автомобили да плащат значително повече при преминаване по пътната мрежа, сочи проучване на "Галъп".

Обратно в новината

Коментари - ”Галъп”: 63% одобряват по-високи тол такси за тирове | Днес.dir.bg

Коментари

За какви такси говорим? Ние няма пътища за такива такси.

на тия 800 българи от телефонния указател от тошово време ли ги взехте?лъжци манипулатори.....

Българите са толкова слепи, че не осъзнават, че тези такси ще ги плащат те, а също така, след като се поуталожи, ще им набият такси и за старите им таратайки... без Галъп да ги пита....

заради тези товарни чудовища асфалта става на бабуни, няма ли ЖП транспорт за такива цели хем по икономично хем няма да пречат на движението

Всяка по-висока такса ще бъде заплатена от нас. Само транзитните превози ще генерирар реален приход. Иначе всяка допълнителна сума ще бъде калкулирана в крайната цена и ще я плащаме всички ние. Така че чрез ТОЛ системата ще видите как бедните ще плащат за богатите. Нещо, което с винетките е малко по-трудно. Значи само правозни средства над 3,5 тона ще плащат, но те обслужват най-вече хората - транспорт (София-Варна), храни, горива, отопление. Тези такси естествено ще се платят от превозвачите, но ще се начисляват в крайните цени, които ще плащаме всички ние. Кой основно използва пътищата и няма да плаща, т.к. останалите освен тези над 3.5 тона няма да плащат - богатите и тук таме и някой по-беден, но ще плащат и тези, които нямат коли, не ходят никъде, т.к. нямат пари. И баба Гицка от Гинци ще плаща, за да може Пеевски да се вози безплатно. Това е абсурдът на тази ТОЛ система, която е толкова хвалена.

Има си ЖП за такива цели а от ЖП гарата ще се рапредели стоката с по малки товарни автомобили и бусове

видя ли тъпите говеда как ти слагат минус заради такива простаци плащаме аз ти и всички останали

"Само транзитните превози ще генерирар реален приход. " Тоест "само" износът от 80-милионна Турция към 300+ милионнния пазар на ЕС ще генерират печалба, докато огромния поток към милата ни родина ще поскъпне. Мъка.

...то и сега си ни мачкат тировете, пуснати на автопилот с придремващи "шофьори" в тях, а само си представете, като си ПЛАТЯТ за пътя, на какво ще ни правят...

То оставаше и Галъп да не проучат в полза на спонсора си от ТЕРБ, нали ще секнат екзит половете им моменталически

Проблемът е, че тарикатчетата тираджии с цел да спестят от тол ще минават по страничните пътища. И що народ ще изпомачкат. В пъти ще се увеличат убитите от ТИРове.

Това проучване е УЙДУРМА!!!!!!!:) В момента винетките на тежките возила са МНОООГО ПО-СКЪПИ!!!!! Просто и логично!!! НЕ НИ ЛЪЖЕТЕ!!!!!!! НЕ НАСТРОЙВАЙТЕ ХОРАТА ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ!!!!!! Влиза френския ТИР и на митницата купува винетка!!!!!! ГОТОВО, ТОВА Е ВСИЧКО!!!!! .........А тол системата е ГОЛЯМА УЙДУРМА!!!!!!!!!!!:)))))))))))

Много по-скъпи са спрямо леките автомобили. Но са много по-евтини отколкото в другите държави.

Така ли????????:) Колко е в Швейцария? Колко получава швейцареца???? Какви са пътищата там????????..........май са макадамови????????:)))))))))))))))))))))

..............69ЛЕВА!!!!!!!!!!!!!! ДО 3,5 ТОНА!!!!!!!! А ПРИ НАС ИСКАХА ДА Е 300!!!!!!!!!!!??????????????? .................ГРАБИТЕЛИ!!!!!!!!!!!!!!!!

Къде са парите?

При софийските крадци.

Очевидно е че социологическите агенции трябва да се забранят и да започне пълно разследване за манипулиране с цел облаги. Трябва да остане една държавна агенция - социологическия институт в БАН.

По-скоро защо въобще се правят социологически изследвания по такива теми. утре някой ще му хрумне да поръча изследване на тема "Искате ли сиренето да е без пари?"

Пътищата са построени с парите на всички данъкоплатци за да ги ползват когато имат нужда. Да се вземат допълнително такси е измама, независимо в коя държава е.

А турските тирове и гастарбайтери? Те нищо не са платили. Тях кво ги правим?

Аз кола нямам. Но си плащам данъците. Що с парите от моите данъци трябва да строят магистрали за твоят камион? не е ли нагло от твоя страна? Щом имаш камион и го караш - ще плащаш.

Мой познат германец, при първото си влизане в България беше потресен от това, че му искат пари за винетка, не защото не искаше да плати, а защото не разбираше за какво ги дава тия пари! Думите му бяха: "Не аз, а България трябва да ми плаща, че си чупя колата по тези т.нар. пътища!" Мисля, че за съжаление човекът беше прав. За какво точно ще се събират такси - на кое му се вика път или магистрала! Яд ме е като чета такива неща, не че не ни трябват пари, но като знам как се краде просто ме хваща яд!

като не му харесва да заобиколи през Гърция стига с тия манафи само си гледат интереса

Каквито приятелите, такъв и ти! Моите приятели от Германия, които не са никак малко, слава богу, не са дребноСерковци като твоя другар!

мдаа На българските тираджии не им се плаща. Очаквано.

да е както в Гърция такси и за автобуси и леки коли!

Галъп: 63% одобряват по-високи тол такси за тирове Кънчо, как го разбрахте това нещо.Може би сте го чули на голфигрището.

ТОЛ ТАКСА за тирове ИМА В: -Македония -Сърбия -Хърватска -Словения -Италия -Германия всички камиони над 12т. -Франция -Испания ЩО ТИРАДЖИИТЕ ПИЩЯТ ЗА ТОЛ ТАКСИТЕ? СЪБОТА И НЕДЕЛЯ ДАЖЕ ТРЯБВА ДА СА ДВОЙНИ ТАКСИТЕ! Койте е дяволе да си плаща двойно и да си кара събота и неделя ако не да чака

Пищят червените им началници , а не самите тираджии! Това са все транспортни фирми на комунягите от едно време я а сега на внуците им!

Sm3hurk0

Знам от собствен опит, че такава такса се заплаща в Европа за движение по магистрала! останалите пътища може да го ползваш, без такава такса. В Германия тази такса е включена в цената на горивото... и там има мноооооого магистрали ! Третокласните пътища в Австрия са по-гладки и по-хубави от току-що отрязана лентичка на някоя нова отсечка на българска магистрала... Трябва нашите политици, като пътуват из Европа, да ползват леки автомобили, а не самолети, за да видят как са го направили "тъпите" европейци !

Влизаш в Гърция от Кулата. Няма къде да отбиеш. След 2 км плащаш тол таксата. После ако искаш карай по каквито си искаш пътища.

Хехе - искате да ме убедите, че 63% искат да плащат повече за транспорт ? Не мога да повярвам на това - или не са запознати или са малоумни. Защото в цената на всяка стока влизат и транспортни разходи. Та - по-високи такси - по-високи цени на стоките. Простичко е, ама трябва малко да помислиш, а не като папагал да повтаряш глупости...

Да ИСКАМ тировете да плащат за магистралите всичко което е над 3,5 тона да плаща!!! Да плащат здраво! А ЗА СЪБОТА И НЕДЕЛЯ Е ДОБРЕ ТОЛ ТАКСАТА да ТРОЙНА (3). Стига с тирове убиици през почивните дни1 За това тройна такса за почивните дни!

паричките тировете от къде предполагаш ще ги вземат.

По - измислено изследване не съм чел! В повечето държави спокойно може да се пътува без винетка или тол система по немагистралните пътища - заедно не съществуват никъде двете системи! И защо не кажете като одрънчат транспортните фирми - те откъде ще си вземат парите - от бедния български данъкоплатец естествено - след ката плати КТБ масрафа и Беляне масрафа!

нали бате ви боико каза че няма да се вдигат данъците спокоино това е само началото а ограбените пари дали са само в пеевски и плужея цацаров ами бате боико се спотаива като бълха в непрани гащи за какво ли плащаи народе глупав плащаи и това ви е малко

Като имат проблеми с камионите - ще ползват влакове и кораби (предимно). В името на автотранспорта забравиха железниците. Та даже промениха и разписанието на влаковете, за да не са пряка конкуренция на автобусите ?!!!

Сега се "радваме", че някой ще плаща (прадимно българските превозвачи - ежеденевно и рядко чуждите - само при транзит) а че цената ще рефлектира в крайните цени ... друг въпрос. А НАЙ-ЛОШОТО - след тировете ще дойде и до леките коли ТОЛ системата (ще им се услади прихода). И тогава ще има пак "радост" - падат винетките и на всяко излизане от града плащаш по 5-10 лв, ама всяка седмица или по-често. Като стане това, до 2-3 години макс, и като вече смя преглътнали оскъпяването от товарните превози, ще видим, че станало много по-скъпо! Ама що така? За да плаща народа повече на тези, които събират парите! Ето ви чудесна перспектива, харесва ли ви? ... няма значение - ще стане!

Всеки трябва да плаща според теглото на автомобила и километрите. Всички компромиси с това правило светкавично се превръщат в дупки. Т.е. всички пак плащат, но в сервизите.

Шофьорите ще серат преди да се качат в камиона за да е по-леко.

Цитирам: "....Това са част от изводите от експресен сондаж, проведен от Галъп интернешънъл сред 800 души в цялата страна чрез телефонно интервю, възложен от Агенция Пътна инфраструктура. ..." Сега погледнете и заглавието " 63% одобряват по-високи такси за Тировете. Лично аз незнаех че 800 човека са представителна извадка на 4 милиона. Демек...питат служителите на Банките " искате ли Евро " и 99% от тях отговарят с " ДА " тогава излиза статия 99% искат еврото като официална валута в Бустаня. Пълна пародия с тия проучвания а добавено към двусмилените заглавия на пресата нещата добиват още по-невероятен оттенък. Цирк ала Бустаня

а колко са представителна извадка? Да питат собствениците на превозни фирми може би? От 4 милиона пълнолетни случайно се избират 800 човека и се питат.

Има си методика за целта. 800 души е непредствителна извадка. Да не говорим, че методът на проучване "по телефон" не дава надеждни резултати.

до "а" : Според вас 800 човека ли решават за останалите 4 милиона? Ами че те спокойно могат да си питат служителите в АПИ и да ги пишат 63% от Българите искат по-високи такси нали? Т.е питам аз 800 членове на БСП по телефона..." Искате ли нови исбори напролет " ...отговарят 100% искаме, после кво прайм пишем че никой не иска Боце ли ? или да питаме членовете на гроб и да пишем че всички обичат Боце като Роден брат,баща и дядо а ? :)

НИЕ СМЕ БУДАЛИ ,КАТО ИСТИНСКИ ГЛУПАЦИ ПРАВИМ ОЩЕ СТАТИСТИКИ ,а сърби,румънци ,турци и гърци ...трошат пари та пушек се вдига !!!!!!!!!!!!!!!!

.....Аз само едно ша кажа....Който е израснал с Ламбада и макарена, с Деспасито трудно ще го уплашиш!!! Люлинска мъдрост.

ДА! ДА ! ДА ! (за какво ставаше дума ?)

99% от 100 запитани българи са на мнение, че всичко трябва да е по-скъпо, с условието, че от това се изключва лицето, обект на анкетата към момента :)

Дреме му на ТИР-а, разликата ще я плати крайния купувач.

Турски ТИР превозващ стока от Турция за Холандия. Примерно. Ми да вдигнат цената в Холандия. Ти против ли си? 50% от товарните превози в БГ са транзитни, т.е. български краен купувач не участва.

А останалите 50%? И защо си мислиш, че суровината, която отива към Холандия, няма да се върне тук преработена, било във вид на сосове и консерви, било на промишлена продукция?

"Галъп". фабриката ЗА Фалшиви ПРОУЧВАНИЯ И ПЛАТЕНИ ЛЪЖИ !

Хърватия направи 1300 км магистрали за 10 години. Освен това си оправиха и всичхки второкласни, третокласни и градки пътища и тротоари. Всичко това със заем от световната банка, който заем е вече изплатен за няколко години работа на тол системата. Къде са те...къде сме ние !!!!!!!

Там градят. Тук крадат и с ушите си. Малка, но съществена разлика. А мунчовците в захлас едно и също си редят - ГЕРБ-БСП-СДС-и т.н. ... (все едно и също като краен резултат)

А Словения направи същото без заем и без ТОЛ-ове. По точно 2004-та година там премахнаха "путарини"-те. Минаха на винетки. Интересно защо и Унгария долу горе по същото време направи така. При това и в двете държави винетките са само за автомагистралите. За останалите пътища няма. Това защото са тъпи или какво?

Българите са много прости...тези тол такси, точно Българите ще ги плащат....

Прост си ти. 50% от товарните превози в БГ са чужди превозвачи, каращи стока от Турция за Западна европа. Как точно българинът ще плати таксите на тези?

Дали ти си прост не знам ,но че не можеш да смяташ е видно от следното: Според министъра за година през България минават 1 милион транзитни камиона.Дори да приемем такса от 200 лв/камион ,това прави 200 милиона лева на година. Пак според министъра очакваните приходи са 1 милиард лв. на година. А сега умнико кажи кой ще плати разликата от 800 милиона лв?

Българинът винаги е с две ръце за ако се отнася до това някой друг да плаща повече.

Защото не си мислят, че те ще платят цената. После като им поскъпнат всички стоки, пак друг ще им е виновен.

в това тъпо племе.

Е редно да им се намалят печалбите на превозвачите,а не народа да плаща сметката общо.Щом разрушават пътищата построени с народни пари,ще плащат повече.Защо се отлагат нещата толкова години.Вместо да дават парите на политиците да не приемат закон,т.е.отлагат във времето,сега да си плащат за разрушаване на пътя,особено как го съсипват лятото.

Те транспортните фирми да не мислиш,че ще си извадят парите за таксите от джоба.

Значи по твоята логика чичо Бизнесмен да плаща по-малко за ТИР-а, защото да не вдигне стоката ?! Слушам и не вярвам на очите си !!!

Т(р)олчо, така ще се случи на практика. Те на всяко поскъпване на горивата вдигато цените, та какво остана за скъпи пътища... И не, не може само за чужденците да важи - ще важи еднакво за всички.

А ти мислиш ли си, че това са транзитни превози от турция за западна европа? как точно ще се вдигне цената на българина?

Коментари - ”Галъп”: 63% одобряват по-високи тол такси за тирове | Днес.dir.bg

”Галъп”: 63% одобряват по-високи тол такси за тирове

63% от българите намират за справедливо тежкотоварните автомобили да плащат значително повече при преминаване по пътната мрежа, сочи проучване на "Галъп".

Обратно в новината

Коментари - ”Галъп”: 63% одобряват по-високи тол такси за тирове | Днес.dir.bg

Коментари

За какви такси говорим? Ние няма пътища за такива такси.

на тия 800 българи от телефонния указател от тошово време ли ги взехте?лъжци манипулатори.....

Българите са толкова слепи, че не осъзнават, че тези такси ще ги плащат те, а също така, след като се поуталожи, ще им набият такси и за старите им таратайки... без Галъп да ги пита....

заради тези товарни чудовища асфалта става на бабуни, няма ли ЖП транспорт за такива цели хем по икономично хем няма да пречат на движението

Всяка по-висока такса ще бъде заплатена от нас. Само транзитните превози ще генерирар реален приход. Иначе всяка допълнителна сума ще бъде калкулирана в крайната цена и ще я плащаме всички ние. Така че чрез ТОЛ системата ще видите как бедните ще плащат за богатите. Нещо, което с винетките е малко по-трудно. Значи само правозни средства над 3,5 тона ще плащат, но те обслужват най-вече хората - транспорт (София-Варна), храни, горива, отопление. Тези такси естествено ще се платят от превозвачите, но ще се начисляват в крайните цени, които ще плащаме всички ние. Кой основно използва пътищата и няма да плаща, т.к. останалите освен тези над 3.5 тона няма да плащат - богатите и тук таме и някой по-беден, но ще плащат и тези, които нямат коли, не ходят никъде, т.к. нямат пари. И баба Гицка от Гинци ще плаща, за да може Пеевски да се вози безплатно. Това е абсурдът на тази ТОЛ система, която е толкова хвалена.

Има си ЖП за такива цели а от ЖП гарата ще се рапредели стоката с по малки товарни автомобили и бусове

видя ли тъпите говеда как ти слагат минус заради такива простаци плащаме аз ти и всички останали

"Само транзитните превози ще генерирар реален приход. " Тоест "само" износът от 80-милионна Турция към 300+ милионнния пазар на ЕС ще генерират печалба, докато огромния поток към милата ни родина ще поскъпне. Мъка.

...то и сега си ни мачкат тировете, пуснати на автопилот с придремващи "шофьори" в тях, а само си представете, като си ПЛАТЯТ за пътя, на какво ще ни правят...

То оставаше и Галъп да не проучат в полза на спонсора си от ТЕРБ, нали ще секнат екзит половете им моменталически

Проблемът е, че тарикатчетата тираджии с цел да спестят от тол ще минават по страничните пътища. И що народ ще изпомачкат. В пъти ще се увеличат убитите от ТИРове.

Това проучване е УЙДУРМА!!!!!!!:) В момента винетките на тежките возила са МНОООГО ПО-СКЪПИ!!!!! Просто и логично!!! НЕ НИ ЛЪЖЕТЕ!!!!!!! НЕ НАСТРОЙВАЙТЕ ХОРАТА ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ!!!!!! Влиза френския ТИР и на митницата купува винетка!!!!!! ГОТОВО, ТОВА Е ВСИЧКО!!!!! .........А тол системата е ГОЛЯМА УЙДУРМА!!!!!!!!!!!:)))))))))))

Много по-скъпи са спрямо леките автомобили. Но са много по-евтини отколкото в другите държави.

Така ли????????:) Колко е в Швейцария? Колко получава швейцареца???? Какви са пътищата там????????..........май са макадамови????????:)))))))))))))))))))))

..............69ЛЕВА!!!!!!!!!!!!!! ДО 3,5 ТОНА!!!!!!!! А ПРИ НАС ИСКАХА ДА Е 300!!!!!!!!!!!??????????????? .................ГРАБИТЕЛИ!!!!!!!!!!!!!!!!

Къде са парите?

При софийските крадци.

Очевидно е че социологическите агенции трябва да се забранят и да започне пълно разследване за манипулиране с цел облаги. Трябва да остане една държавна агенция - социологическия институт в БАН.

По-скоро защо въобще се правят социологически изследвания по такива теми. утре някой ще му хрумне да поръча изследване на тема "Искате ли сиренето да е без пари?"

Пътищата са построени с парите на всички данъкоплатци за да ги ползват когато имат нужда. Да се вземат допълнително такси е измама, независимо в коя държава е.

А турските тирове и гастарбайтери? Те нищо не са платили. Тях кво ги правим?

Аз кола нямам. Но си плащам данъците. Що с парите от моите данъци трябва да строят магистрали за твоят камион? не е ли нагло от твоя страна? Щом имаш камион и го караш - ще плащаш.

Мой познат германец, при първото си влизане в България беше потресен от това, че му искат пари за винетка, не защото не искаше да плати, а защото не разбираше за какво ги дава тия пари! Думите му бяха: "Не аз, а България трябва да ми плаща, че си чупя колата по тези т.нар. пътища!" Мисля, че за съжаление човекът беше прав. За какво точно ще се събират такси - на кое му се вика път или магистрала! Яд ме е като чета такива неща, не че не ни трябват пари, но като знам как се краде просто ме хваща яд!

като не му харесва да заобиколи през Гърция стига с тия манафи само си гледат интереса

Каквито приятелите, такъв и ти! Моите приятели от Германия, които не са никак малко, слава богу, не са дребноСерковци като твоя другар!

мдаа На българските тираджии не им се плаща. Очаквано.

да е както в Гърция такси и за автобуси и леки коли!

Галъп: 63% одобряват по-високи тол такси за тирове Кънчо, как го разбрахте това нещо.Може би сте го чули на голфигрището.

ТОЛ ТАКСА за тирове ИМА В: -Македония -Сърбия -Хърватска -Словения -Италия -Германия всички камиони над 12т. -Франция -Испания ЩО ТИРАДЖИИТЕ ПИЩЯТ ЗА ТОЛ ТАКСИТЕ? СЪБОТА И НЕДЕЛЯ ДАЖЕ ТРЯБВА ДА СА ДВОЙНИ ТАКСИТЕ! Койте е дяволе да си плаща двойно и да си кара събота и неделя ако не да чака

Пищят червените им началници , а не самите тираджии! Това са все транспортни фирми на комунягите от едно време я а сега на внуците им!

Sm3hurk0

Знам от собствен опит, че такава такса се заплаща в Европа за движение по магистрала! останалите пътища може да го ползваш, без такава такса. В Германия тази такса е включена в цената на горивото... и там има мноооооого магистрали ! Третокласните пътища в Австрия са по-гладки и по-хубави от току-що отрязана лентичка на някоя нова отсечка на българска магистрала... Трябва нашите политици, като пътуват из Европа, да ползват леки автомобили, а не самолети, за да видят как са го направили "тъпите" европейци !

Влизаш в Гърция от Кулата. Няма къде да отбиеш. След 2 км плащаш тол таксата. После ако искаш карай по каквито си искаш пътища.

Хехе - искате да ме убедите, че 63% искат да плащат повече за транспорт ? Не мога да повярвам на това - или не са запознати или са малоумни. Защото в цената на всяка стока влизат и транспортни разходи. Та - по-високи такси - по-високи цени на стоките. Простичко е, ама трябва малко да помислиш, а не като папагал да повтаряш глупости...

Да ИСКАМ тировете да плащат за магистралите всичко което е над 3,5 тона да плаща!!! Да плащат здраво! А ЗА СЪБОТА И НЕДЕЛЯ Е ДОБРЕ ТОЛ ТАКСАТА да ТРОЙНА (3). Стига с тирове убиици през почивните дни1 За това тройна такса за почивните дни!

паричките тировете от къде предполагаш ще ги вземат.

По - измислено изследване не съм чел! В повечето държави спокойно може да се пътува без винетка или тол система по немагистралните пътища - заедно не съществуват никъде двете системи! И защо не кажете като одрънчат транспортните фирми - те откъде ще си вземат парите - от бедния български данъкоплатец естествено - след ката плати КТБ масрафа и Беляне масрафа!

нали бате ви боико каза че няма да се вдигат данъците спокоино това е само началото а ограбените пари дали са само в пеевски и плужея цацаров ами бате боико се спотаива като бълха в непрани гащи за какво ли плащаи народе глупав плащаи и това ви е малко

Като имат проблеми с камионите - ще ползват влакове и кораби (предимно). В името на автотранспорта забравиха железниците. Та даже промениха и разписанието на влаковете, за да не са пряка конкуренция на автобусите ?!!!

Сега се "радваме", че някой ще плаща (прадимно българските превозвачи - ежеденевно и рядко чуждите - само при транзит) а че цената ще рефлектира в крайните цени ... друг въпрос. А НАЙ-ЛОШОТО - след тировете ще дойде и до леките коли ТОЛ системата (ще им се услади прихода). И тогава ще има пак "радост" - падат винетките и на всяко излизане от града плащаш по 5-10 лв, ама всяка седмица или по-често. Като стане това, до 2-3 години макс, и като вече смя преглътнали оскъпяването от товарните превози, ще видим, че станало много по-скъпо! Ама що така? За да плаща народа повече на тези, които събират парите! Ето ви чудесна перспектива, харесва ли ви? ... няма значение - ще стане!

Всеки трябва да плаща според теглото на автомобила и километрите. Всички компромиси с това правило светкавично се превръщат в дупки. Т.е. всички пак плащат, но в сервизите.

Шофьорите ще серат преди да се качат в камиона за да е по-леко.

Цитирам: "....Това са част от изводите от експресен сондаж, проведен от Галъп интернешънъл сред 800 души в цялата страна чрез телефонно интервю, възложен от Агенция Пътна инфраструктура. ..." Сега погледнете и заглавието " 63% одобряват по-високи такси за Тировете. Лично аз незнаех че 800 човека са представителна извадка на 4 милиона. Демек...питат служителите на Банките " искате ли Евро " и 99% от тях отговарят с " ДА " тогава излиза статия 99% искат еврото като официална валута в Бустаня. Пълна пародия с тия проучвания а добавено към двусмилените заглавия на пресата нещата добиват още по-невероятен оттенък. Цирк ала Бустаня

а колко са представителна извадка? Да питат собствениците на превозни фирми може би? От 4 милиона пълнолетни случайно се избират 800 човека и се питат.

Има си методика за целта. 800 души е непредствителна извадка. Да не говорим, че методът на проучване "по телефон" не дава надеждни резултати.

до "а" : Според вас 800 човека ли решават за останалите 4 милиона? Ами че те спокойно могат да си питат служителите в АПИ и да ги пишат 63% от Българите искат по-високи такси нали? Т.е питам аз 800 членове на БСП по телефона..." Искате ли нови исбори напролет " ...отговарят 100% искаме, после кво прайм пишем че никой не иска Боце ли ? или да питаме членовете на гроб и да пишем че всички обичат Боце като Роден брат,баща и дядо а ? :)

НИЕ СМЕ БУДАЛИ ,КАТО ИСТИНСКИ ГЛУПАЦИ ПРАВИМ ОЩЕ СТАТИСТИКИ ,а сърби,румънци ,турци и гърци ...трошат пари та пушек се вдига !!!!!!!!!!!!!!!!

.....Аз само едно ша кажа....Който е израснал с Ламбада и макарена, с Деспасито трудно ще го уплашиш!!! Люлинска мъдрост.

ДА! ДА ! ДА ! (за какво ставаше дума ?)

99% от 100 запитани българи са на мнение, че всичко трябва да е по-скъпо, с условието, че от това се изключва лицето, обект на анкетата към момента :)

Дреме му на ТИР-а, разликата ще я плати крайния купувач.

Турски ТИР превозващ стока от Турция за Холандия. Примерно. Ми да вдигнат цената в Холандия. Ти против ли си? 50% от товарните превози в БГ са транзитни, т.е. български краен купувач не участва.

А останалите 50%? И защо си мислиш, че суровината, която отива към Холандия, няма да се върне тук преработена, било във вид на сосове и консерви, било на промишлена продукция?

"Галъп". фабриката ЗА Фалшиви ПРОУЧВАНИЯ И ПЛАТЕНИ ЛЪЖИ !

Хърватия направи 1300 км магистрали за 10 години. Освен това си оправиха и всичхки второкласни, третокласни и градки пътища и тротоари. Всичко това със заем от световната банка, който заем е вече изплатен за няколко години работа на тол системата. Къде са те...къде сме ние !!!!!!!

Там градят. Тук крадат и с ушите си. Малка, но съществена разлика. А мунчовците в захлас едно и също си редят - ГЕРБ-БСП-СДС-и т.н. ... (все едно и също като краен резултат)

А Словения направи същото без заем и без ТОЛ-ове. По точно 2004-та година там премахнаха "путарини"-те. Минаха на винетки. Интересно защо и Унгария долу горе по същото време направи така. При това и в двете държави винетките са само за автомагистралите. За останалите пътища няма. Това защото са тъпи или какво?

Българите са много прости...тези тол такси, точно Българите ще ги плащат....

Прост си ти. 50% от товарните превози в БГ са чужди превозвачи, каращи стока от Турция за Западна европа. Как точно българинът ще плати таксите на тези?

Дали ти си прост не знам ,но че не можеш да смяташ е видно от следното: Според министъра за година през България минават 1 милион транзитни камиона.Дори да приемем такса от 200 лв/камион ,това прави 200 милиона лева на година. Пак според министъра очакваните приходи са 1 милиард лв. на година. А сега умнико кажи кой ще плати разликата от 800 милиона лв?

Българинът винаги е с две ръце за ако се отнася до това някой друг да плаща повече.

Защото не си мислят, че те ще платят цената. После като им поскъпнат всички стоки, пак друг ще им е виновен.

в това тъпо племе.

Е редно да им се намалят печалбите на превозвачите,а не народа да плаща сметката общо.Щом разрушават пътищата построени с народни пари,ще плащат повече.Защо се отлагат нещата толкова години.Вместо да дават парите на политиците да не приемат закон,т.е.отлагат във времето,сега да си плащат за разрушаване на пътя,особено как го съсипват лятото.

Те транспортните фирми да не мислиш,че ще си извадят парите за таксите от джоба.

Значи по твоята логика чичо Бизнесмен да плаща по-малко за ТИР-а, защото да не вдигне стоката ?! Слушам и не вярвам на очите си !!!

Т(р)олчо, така ще се случи на практика. Те на всяко поскъпване на горивата вдигато цените, та какво остана за скъпи пътища... И не, не може само за чужденците да важи - ще важи еднакво за всички.

А ти мислиш ли си, че това са транзитни превози от турция за западна европа? как точно ще се вдигне цената на българина?