Фандъкова: Очаква ни трудна зима с трафика

Очакват ни трудни от гледна точка на трафика есен и зима, но благодарение на строителството на метрото, София се развива.

Обратно в новината

Коментари - Фандъкова: Очаква ни трудна зима с трафика | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

с такива сливи за кмет не само трафика ще е труден. Ама може и да не е труден - боко като направи бензина 5-10 лв доста ще се освободят пътищата.

Какво стана с пазарите и паркингите? Тях преди години писаха, че ще ги оправят.

ИМАЛИ ТАКАВА СТОЛИЦА В ЕВРОПА КАКТО Е В СОФИЯ ???? АМИ СЕГА КАТО СИ ДОЙДАТ ,,СОФИЯНЦИ'' ОТ РОДНИТЕ МЕСТА,СТУДЕНТИ,УЧЕНИЦИ,А ЕСЕНТА ОЩЕ НЕ Е ДОШЛА ???? БАБО ФЪНДЪЧКЕ ЩТО ЩЕ ЧИНЕШ ТИ ЗИМЪЪЪЪСКА КОГАТО СНЯГ ЗАБРЪСКА ???? МИНАЛАТА УЧЕБНА ГОДИНА СТУДЕНТИТЕ ПЪТУВАХА ПО ЧАС ,А СЕГСА ЗА ДВА ТРИ МОЖЕ БИ. уНАС ВСЕ НЯКОЙ НИ Е КРИВ,ВСЕ НЕЩО НЕ СТАВА. АМАН. ДОКОГА ЛИ ЩЕ СИ ТРАЕМ ??????

Май снегът и тази зима ще ни изненада...

Ако беше само с трафика, щяхме да го преглътнем. Но май се задава Бойкова зима, та дупе да ни е яко.

Когато всички селяни се върнат по родните си места София ще стане рай за живеене!Стига мрънкали ами си отивайте да си копаете нивите на село-не стига,че ви търпим тук в София да ни миекате и смърдите,а сега заради всички вас хората се чудят как да облекчат трафика и ние истинските софиянци страдаме!Да се върне жителството,за да можем да дишаме отново спокойно!!!

Напълно съм съгласен,не се издържа вече от тази напориста и нахална сган!

това да не е да командва 7з соу - не сам видял някои да е разкопал центара на прага или паридж защото се копае метро. бог боико нали кращава картицата софия - какво стана, тая картица много на често иска да диша и се правят шахти през ч00 метра. да не говорим, че трасето на втория метро-лач е абсурдно - вместо да влесе ва квартали като частите на хадежда, те го пуснаха по ломско, дето си имаше трамваи. сащото е и с витошка и черни врах. само че метростанциите са през ш00-1000 метра. а трамваините спирки през з00-з00. резултатат е че след като спрат трамваите хората ще варвят повече пеша или част от тях ше яхнат колите и трафика савсем ще се скапе. защото улиците са целите вав фандупки.

Когато качат маймуната на високо и се вижда всичко-древна мъдрост. Г-жо учителке, вместо цяло лято да се веете насам-натам като велможа, да бяхте поне като домакиня осмислили, че трябва да се измият, дезинфекцират, освежат автобусите, трамвайте, тролейте на София. Хигиена на обществения транспорт. Около 2 лв/кв метър струва изпиране с машина на седалки, мебелни части, под и стъкла. Умножете 5000 кв метра площ на автобуси и тролей и др. по 2 лева за дезинфекциране и измиване/изпиране с отстраняване на петната в много автобуси от повръщане, мазнини и напикаване на пияни пътници, правят нали 10 000 лева. Милиони се използват и в момента от нашите данъци, с милиарди получава общината през последните години-как не можахте да предвидите и лятото да изчистите и дезинфекцирате и подновите автобусите, трамвайте и тролейте за доброто и здравето на хората. ЛЪЖАТ ВИ, че ги чистят, пътувайте 1 месец с тях. Знаете ли каква смрад е, какво отвращение и безхаберие е. Знаете ли, че в Европа на последните спирки изчистват всеки автобус, след като е направил една обиколка. Ние стоим като изгнанници натъпкани един до друг в смрадливите обществени возила понякога повече от час. Я мръднеш крак я настъпи съседа изгнанник. Може някъде така натъпкани и секс да направят психопати като се възбудят от миризмите и никой няма да разбере, така сме натъпкани през зимата в задръстванията и студа. Когато качат маймуната на високо и се вижда всичко долу-казват старите умни хора (разбирай като ти дадат власт разбират акъла ти, кой си колко можеш). И ние сега разбрахме Вашия.

Стига сте ревали бе, ей!!! Хубавите работи стават бавно, с мерак, ентусиазъм и лишения!!!

А ти, госпожо Фандъкова какво си направила. Нищо. Защото и Бойко като беше кмет на София не направи нищи. А ти чакаш той да ти каже какво да правиш, ама той не знае. И затова не зимата, ами през цялото ви управление на народа ще му е тежко. ОСТАВКА!

"Много трудно се работи с толкова много Сашета..."

Очаква ли ни трудна зима, с работно име: "Дянковата зима". Защото Дянков все зима, а не дава ...

и тази учителка ни е кмет!!ПАРОДИЯ!!

Ама разбира се че ще е трудна. Да взе и да разкопае всички улици за да стане по лесно. На нея на следващите избори ще и стане трудно.

Живея в Младост 2 - на 15 минути пеша от метростанцията в Младост на пазара. Работя в центъра и от септември миналата година се чуваствам перфектно. Не се интересувам от надземен градски транспорт, коли и други подобни. Пълен кеф и все повече хора са на моя хал. И ГЕРБ имат много кривици, но поне крадат по-малко. Ако всяко от предишните правителства бяха построили матро и магистрали колкото ще построят ГЕРБ до 2013, Всички транспортни проблеми в БГ и в частност в София щяха да са решени. Единствен Софиянски имаше визия по тези въпроси, ама преди да се налапа. Аз съм решил за себе си до 31.12.2012 не мрънкам и ако после нещата са както сега - терминал 2 (може и пеш да стигна до там) ако обаче има напредък, какъвто очаквам - ще си гледам децата тук.

бунак...смешен при това...

Явно не сте от София след като незнаете че голяма част от метрото беше построено. И в момента то е готово от 1988 година под НДК в два лъча така че се възхищавайте колкото си искате ама по-голямата част от СОФИЯНЦИ много се разминава с вас

На повечето драскачи във форума им трябва една обща анестезия за 2-3 години, че да се събудят и всичко да им е наред. Макар, че и тогава ще намерят за какво да мрънкат. Не знам как очаквате нещата да станат по-добре и как да се построят и разширят пътищата без известни неудобства. Нали за да се наядеш, първо трябва да си наготвиш, респеквитно да си поръчаш храна (за баровците). Преди защо нямало метро, сега защо се строяло? Ами може ли някой да даде предложение, за наличие на метро без съответния строеж? Тогава аз лично ще гласувам за него. Вземете се скрийте от дупките, от които сте изпълзяли и престанете да тровите живота на онези, които се опитват да облекчат вашия. Макар че вашето не може да се нарече живот, а е едно мизерно живуркане, изпълнено със злоба.

Фъндъкова загуби моя глас за следващите избори.

Ако някой каже как се прави метро без да се копае нека да го предложи в ООН. Ще му дадат наградка.

Аз ще ти кажа. В Германия минаваме покрай един булевард и там едното платно беше затворено. Немецът ми обяснява, че това неудобство да бъде затворено едното платно е защото правели нова отсечка на метрото. Аз му обясних, че при нас се затваря целия път обикновенно. Мислех да кажа квартал, ама рискувах да си глътне езика.

тук не е за дебили бре...кво правиш ти тук...????

ИСТИНА Е, че София е много зле организирана и за 1 година проблемите се натрупаха като планина. Освен че стана един мръсен и неприветлив град, изключителен хаос е по пътищата, липса на каквато и да е мисъл за организация, трафикът е като природно бедствие. Не приемаме каквито и да са оправдания-да не сте ставали кмет Фандъкова, като не разбирате от тази работа. Не може така безотговорни да бъдете-то бива ама Вашето стана вече за смях и печал. Софиянци са като луди. Като роби се тъпчат по мръсни стари автобуси и тролей и трамвай, робите не са били така. Германците не са тъпкали така хората закарвали ги в лагерите през 1942-44, както Вие поставихте софиянци на колене и като сардели задушаващи се в транспорта. Сега сме 2010 а хората пътуваха преди 4 години малко по-добре в София. Ще пътувате Фандъкова и Вие, и всички около Вас с обществения превоз, за да се вмиришете и отвратите и разберете какво става, а не умила се гъзица и станала попова пъница-такава стана тя тази година и това много зл се отрзява на ГЕРБ. И Вие сте поредното ГОЛЯМО РАЗОЧАРОВАНИЕ, и не ни казвайте каква зима ни очаква-занем че ще бъде гладна, бедна, болна и без нормално осигурен транспорт. Махнете се от поста си, като не ставте и не можете да се оправите с трудностите. Няма обяснения-вече е нетърпимо това с транспорта в София-то не бяха обещания, то не бяха наджди, то не бяха извинения, то не бяха фалшиви наказания на фирми чистели снега (не ги наказахт нали???? НЕ СТЕ СПЕЦИАЛИСТ ЗА КМЕТ-това е което трябва да кажете на софиянци. За една година прашинка подобрение няма по 70% от пътищата на София. ИСТИНАТА КАЖЕТЕ. От гласувал за Вас и сега разочарован много.

Избрал си си я - Честито!

преди 4 години е имало по-малко народ в софия , затова си пътувал по-добре

то кокалът се мери на гъза, не на гърлото, да си мислил като си гласувал ...сега яко духане те чака драги ....

А-ааа, вденааме го най-подир -- та значи след специализацията по `Управление на риска` (приложено в теорията и практиката на глобо-ценообразуването за градски транспорт), сега Данчето ще се потопи до уши в `Теория на масовите потоци` . Ама те тез неща са ясни от памтивека - за какво тогаз да им плащаме заплати зер !? Я по-добре да ги слагаме на самоиздръжка за образоването им тез общинари ли са, лепещари ли, що ли ! (тъй де, нъл сабахлен Серьожа2 изпедепса перпетуум-мобилето по финансирането на `наште` банки по/чрез тази тематика )

Кметка - марионетка!

Движението е присъщо на човека, но ние сме примати, т.е. направиха ни на такива. И за какъв вид трафик говори тази женица, да не би ....Защото иначе трябва на всички ни да казват "трафиканти"!!!

Не може всичко да стане за един ден, трябва да има търпимост. И на мен не ми харесва, че бул.Брюксел е в ремонт, но нали трябва да се оправи, имаше само кръпки по него. Искаме метро, но да не се затварят улици-е няма начин да стане. Нали по този начин и трафика ще намалее, ще се ремонтира Ломско шосе.Ако имаше пари и други неща стяха да се направят, ама като всеки гледа да се измъкне да не си плаща данъците, здравните осигуровки, винетки и това ни е много. Все недоволни и мрънкащи, аман.

Ми Радко в цял свят как става да си строят метра без да си прекопават градовете а у нас все не може.

Просто държавите им са богати и ползват само къртици. Докато в България все ни е скъпо и затова копаме с багери отгоре. Гърците затова ги уважавам защото знаят как да го правят. Вземат си заемите и не им пука. И като вземат да се осират ги вадят от калта. А ние все си броим стотинките и няколко поколения в България няма никога да са разбрали за съществуването на цивилизирана държава.

Софианци напълно си заслужават "тежката есен и зима" (не че пролетта и лятото ще бъдат голям кеф - щом са гласували за некадърна, неадекватна, псевдо-кметица фигурант, чието единствено, доказано качество е овча вярност лично към поредния "велик вожд" - да не се оплакват. Когато софианци се научат да използуват главите си, когато гласуват, и започнат да избират качествени, кадърни хора за кметове (без значение от партийната им принадлежност), е, тогава София ще стане нормален, приятен за живеене град... а дотогава, колкото и да им е адно на софиянци, все ще им е малко! Овце зомбирани!

За съжаление софиянци никой ен ги пита. Изборите се подправят и всичко е наред.

Не знам, ние се напекохме и ще ни държи поне до \коледа. Имаме си зимнинка, дръвца за огрев, настроение и парици. Освен това с право ни завиждат и ни гледат намусено, значи всичко е наред и сме готови да послещнем с широко сърце празниците. рЕДОВНО СИ МЕТЕМ ОКОЛО СГРАДАТА И НЕ ХВЪРЛЯМЕ БОКЛУЦИТЕ СИ ОТ БАЛКОНА, НЕ ТУПАМЕ И НЕ СИ МИЕМ ПРОСТАШКИ ТЕРАСИТЕ НА ГЛАВИТЕ И ПРАНЕТО НА СЪСЕДИТЕ, НЕ СИ ПОДГРЯВАМЕ НАФТОВИТЕ СИ БОКЛУЦИ-ВТОРА УПОТРЕБА СУТРИН ПОД ПРОЗОРЦИТЕ НА СПЯЩИТЕ, НЕ ДЪНИМ ЧАЛГАТА ДО ДУПКА, ЗА ДА Я СЛУШАМЕ ОТ ОТСРЕЩНОТО ЗАВЕДЕНИЕ. тА ТАКА, дАНЧЕ, ДА ИМАШ ДА ВЗЕМАШ, АМА ИМА И ЩАСТЛИВИ ЦИГАНИ.

Какво се притеснявате - ако сте с кола къде ще я паркирате?! Целият център вече е синя зона, но и дори за левче на час места няма. Надявам се Метрото да поеме голяма част от трафика и след 2-3 години да станем нормален град. Отделно много се надявам да направят метрото и до Перник, че сутрин става мазало по цар Борис 3-ти от тези сладури с голфове..

Приятелю, в нормалните държави хората работят и на места отдалечени на по 200 км. И всеки ден пътуват до работното си място. Но държавата им е уредена. Краде се по малко. Има магистрали. А най-важното е, че щом идват значи икономиката която е в София има нужда от тези хора.

А може би икономиката я няма там откъдето идват, та се налага да работят в София.

мОЯТА ПЪК ЩЕ БЪДЕ ЛЕКА, В СМИСЪЛ ЧЕ НЯМА ДА СЛИЗАМ ОТ ЛЕКАТА КОЛА, ХА-ХА-ХА. Хората си мислеха, че като жена и при това учителка стана кметица, нещата малко ще се пооправят и въведат в ред..... Данче, Данче-е-е, това не ти е 2-ро СОУ "Емилиян Станев" в "Павлово" на канала, а ти вече не си само директорката му...... Отърси се от тази тесногръда квартална "премяна" и го раздавай по-мъжки така, по-уверено и мащабно, иначе....не само ще ви е тежка зимата, ами и пролетта, и лятото, и т.н.

Ами те оттук идват задртъстванията - от тези дето не слизате от леките коли все едно сте родени в тях и като гледам в 90% от колите се вози по 1 човек.

През октомври ще се възстанови движнието по Ломско? Те ако това стане аз която никога не съм гласувала обещавам да пусна глас за Данчето на следващите избори!

да, и аз!!!

Тази взе че откри топлата вода ураааа!!!Може би ще ни се случи за първи път -трудна зима! То мисля че няма лесен сезон за Бг-все трудни са!

"моля всички софиянци да ни разберат и да ни извинят за неудобствата", призова кметът. " Като софиянец не извинявам всички селяни, които предизвикват неудобствата (напълниха София).

Айде пак комплексите и завистта. Знаем, че откакто майките и бащите ви дойдоха от село през 1970, бяхте свикнали да лежите на дивана и прованса да ви изкарва чушките и доматите, ама меденият месец свърши. Който не го приема, ще си злобее и нишо няма да може да направи. Най ме е яд, че ще ми увиснеш после на здравната система, защото от злоба и вечен стрес се хващат разнородни болести и после ще те лекуваме с нашите пари

с кои пари ще ни лекуваш,тия дето изкарваш от нелегална продажба на зеле по пазарите,или от друга селска далаверка,като почнеш да се осигуряваш над 2000лв,на месец,тогава се изказвай,а иначе комплексари от село всеки ден с лопата да ринеш по града

Хахахаха! Подкрепям! Лошото е че стана като с циганите във Франция! Свестните селяни си останаха по къщите. В София отидоха такива, които си хвърлят боклука през балкона, паркират си трошките по тротоари или тревни площи. Мислят се за най-големи у село!

Само комплексари, които са дошли да напълнят комплексите преди 30-40 години пишат такива глупости! Стига излага софиянци!

Госпожо да бяхте приели идеите на ДСБ за бус ленти и нова организация за движение в София. А Вие понеже сте много горди, не та не. Нищо не разбирате от град

Ми то и сега има бус ленти, но някой спазва ли ги....

С по 200лв. глоби за неспазване и стриктно следене, ще почнат и да спазват!

да, някой ги спазва.

Че то там където може си има бус ленти. Ама ти и брат'чеда ги позвате с голфа за по-бързо. Иначе как искш на улица с едно платно да има бус ленти? Егати тъпите мрънкала.... Злато да ви дават, ще ви е тежко за носене.

Точно така!

ооо г-жо Фандъкова, откъде налази пак да се изказваш по некомпетентни за теб въпроси

Хахаха, че ти нищо не каза бе Фъндък! Ние това си го знаем още като стана кметица :) Да не мислиш, че управлението на град е като да си класен ръководител ? Аман от некъдърници!!!

Да знайте само в нашата столица има трафик ... в нокй друг град не в БГ ами в света няма трафик ... тъпаци..

Да.. Прав си.. Хората от село като теб не са виждали град с по голям трафик. Но столици (около България) както и градове имат много повече жители. Примери: Белград, Букурещ, Солун, Истамбул. За градове като Ню Йорк няма смисъл да ти споменавам. Сигурно не знаеш къде се намира. А в 21 век е нормално всяко семейство да има по 2 коли. Проблема провинциалисте е не трафика за който говориш, а инфраструктурата. Ако не знаеш какво означава тази дума си отвори един тълковен речник в Интернет. Поне "интерниета" знаеш как да пуснеш...

Очаква ни трудна зима, под наименованието "Бойковата зима".

да каже г-жа Фандъкова как човек да се предвижи от кв. Иван Вазов. ул.Бяла Черква е разкопана, на всичктоо отгоре спират водата когато си искат заради този ремонт, трамвай 1 стига до НДК (срещу 1лв. за 3 спирки!!!), а тролей 8, който се движи по Петко Тодоров минава на високосна година и на всичкото отгоре се движи до 20.00ч. Е, хем искате да стимулирате хората да ползват градски транспорт хем им го режете. Аман от това метро просто и разберете, че няма как да проявим разбиране след като Вие не проявявате.

С колело..

еми продавай и си купи в Младост

Пак ли лоша зима?

Пак ли лош сезон...?

Пак ли лош късмет ?

Каква зима, какъв трафик? Още вчера, цели два часа не можахме да се измъкнем от аерогара терминал 2 до Младост!ДВА ЧАСА! От 17 до 19.Сина стигна в Брюксел за това време, ние още в задръстване стояхме!

Така е, аз преди 20 дена бях в егати филма - на 5 км. съм от летището и пътувах 2 часа почти, като накрая зарязах колата около светофара за Терминал 1 и пеша към Т2, като успях да хвана едно такси, пробило задръстването на светофара. Естествено платих 5 пъти повече, отколкото струваше курса, ама успях за 10 мин. да си хвана самолета.

С твоето мислене, пак далече си стигнал/а. Да не мислиш, че Брюксел все така е изглеждал? След втората световна война баба ти сигурно е яла по една глава лук да ден и е седяла на тъмно и студено, ама ти нали си голяма баровка....

Стига де, жената е искала да се похвали че синът й е летял за Брюксел:))))) На село това си е голяма гордост:))))))) Да кже дали е летял с евтините или скъпите в бизнес класа:)))))))

Да Ви е жив и здрав синът ! И дано акъл да вземе/донесе от там, от онзи - хубавия .

За един нов тролей от онези за по 1 милион лева ли? Много хубави тролеи си имаме в столицата 1000 икаруса на по 40 години и 10 златни тролея... С тези темпове ще обновим автопарка на СКГТ за 100-150 години...

За Европейска столица ли става въпрос?!