Коментари - Това е чудо, твърдят спасените пътници от катастрофиралия Airbus A350 в Токио (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво разследване на Airbus, двата самолета се закачиха, има го на записите - очевидна човешка грешка

Ами трябва да се прочетат черните кутии ,за да се разбере защо се е стигнало до инцидента в детайли, а отделно да се види и как се е распространил пожара и дали може да се подобри нещо. Доста неща има за разследване

в документалн. ютюб филмченце youtu.be/NvhAFzMsuaw между нулева и първа секунди се вижда как просветва или червен, или бял цвят - вероятно от самолета на крайбрежн. охрана и (почти) веднага след това се вижда ярък огн. кръг - навярно буквално големия самолет се е стоварил върху този на крайбрежн. охрана ... лошо е че липсва ярко отстрани идващо осветление нужно да освети достатъчно пистата та да се улесни пилота, живи + здрави

Явно екипажът е с много добра подготовка за аварийни ситуации и пътниците са били дисциплинирани , а не са тръгнали да дърпат чанти и дисаги от багажните. Не знам в някои други географски ширини дали щеше да се получи успешна евакуация на време.

бай манго ще изкопа дупка до багажното за да си вземе дисагите...

Айде бре селяндурите с изявленията за Бойнг и Ейрбас....ще ви увяхнат прогнозите. Вече излизат първите предположения за инцидента на летището Ханеда в Япони. Аз вече не веднъж споменах, че летището Ханеда е 90 процента за вътрешни полети. Информацията, която идва от Япония, е че става въпрос за небрежност. Явно е грешка в координация на полетите.

Четох записите от контролната кула. На Еърбъса са дали разрешение за кацане на писта 34 R (дясна), докато на малкия самолет е казано да изчака на изпълнителен (holding point) до пистата. Няма никаква грешка на ръководителя на полета от кулата на Ханеда. Единствената грешка е на пилота на малкия самолет, който е навлязъл на пистата. Освен, че е нямал разрешение за това, той трябва да е чул и разрешението за кацане на Еърбъса. След него е имало още един кацащ на Японските линии, на когото е наредено да забави скоростта, защото малкият самолет е трябвало да излети между двата кацащи. И това трябва да е чул пилотът на малкия самолет, но може да е бил преуморен - това е бил третият му полет за деня до пострадалия от земетресението район.

холдинг-молдинг пойнт-мойнт: очевидно са се слели цвета на маненкия самолет с този на пистата и голямия самолет се е джаснал отгоре му, освен туй връхната премигваща ламба на по-маненкия самолет мойе и да не е била достатъчно ярко контрастна спрямо тези на пистата за взльот или приемане самолет, да почива в мир кок да е умрел трагично, живи + здрави

Тоя, който написа, че в Япония било комунизъм, АКЪЛ НЯМААШ! Стой в България, комунистичесско ЛАЙНО, такова ще изсъхнеш!

Живял ли си там? Аз, да и колегата има пълно право - там си е много соц. Като почнеш от телевизията, през работната среда, та до междусъседските отношения. Само че японските комунисти доста се различават от тези по-нашите ширини. Прочети малко за японската комунистическа партия и ще ти се поизясни.

Бъѝгарите, които не виждат по-далеч от България са най-големите расисти и Простаци в цял свят, нама тикава като вас! Евала Бай Ганьовците писатели в Дира! На вас ви трябва не 7,6 , на вас 10 Ви трябва по скалата на Рихтер, нещастници! Ама споко, и за това времето е предвидено.

с такъв вид писания.

Боинг от кога чакат този момент, а може и да са го подготвили.

Някой диспечер ще яде хурката. Другия самолет навлиза на пистата докато Airbus-a каца. Да се чудиш как става след като рульошката има лампи като светофар. Цялата трябва да свети в червено.

Може и да е било лоша преценка на оцелелия пилот от хуманитарния самолет.

Ами не са си взели багажа защото е вътрешен полет и нямат Шенген. Туй ако е полет с паспорти знаете ли колко няма да си искат багажите ами всички ще наскачат с багажа по пързалките защото в него са документите за минаване през ГККП-тата. Де да знам после как се вади паспорт или пасаван е чужда държава. Да не мислите, че някой ще ми съдейства я за пари я за документи от летището, авиокомпанията или от посолството дето го няма.

хората ще предпочетат да загинат с пъспорт в ръка, отколкото да останат без документи и да трябва да се справят с известни трудности. А в цялото шенгенсто пространство българите пътуват само с лична карта, която се проверява дори при вътрешен полоет в България.

Ужас в тоя дир е пълно със олигофрени коментиращи а най големите олигофрени са русофилите! Един идиот по долу писал че в Япония има комунизъм и цели 5 човека са му дали + а 6 минус или кво излиза че този дир е пълен с олигофрени коментиращи като най големите олигофрени са русофилите! Бас се хващам че ако някой се базикне че Германия е комунистическата държава сигурно много заблудени русофилчета ще му наблъскат плюсчета което значи че тук има много олигофрени а най активните олигофрени са русофилите които на бялото казват черно а на черното бяло! Тези хора нямат оправия дори и в психиатрията не може да ги оправят те са много зле и нямат никаква оправия!

Статията е за нещо съвсем друго, обаче на вас ви се привиждат Руснаци, имате диагноза шизоида-русофобия, лекува се на фронта в Украйна или с тежки медикаменти.

А ти как определяш кое е комунизъм и кое не? Четеш етикета или гледаш за признаци. Като например, министър-председател несменяем над 30 години?

Ами, то си има. Отиди да поживееш някоя и друга година и пак ще си говорим.

Япония помага на украинските нацисти, тоест тя има дял в избиването на руснаци-слявяни. Защо мислите, че майката Природа непрекъснато ги наказва, а вие тук сте седнали да ги жалите и съжалявате.

Тебе Господ те е наказал, урод русофилски

Ти си меко казано ментално болен. Ако още не са те диагностициралим, бързо си записвай преглед докато не е станало късно.

Римско копеле, АКЪЛА ТИ Е КАТО на ПАТКА готова за клане. Как може да сте толкова прости направо немога да повярвам. вие сте егати и природното явления. Дебили римски поданици! МЪРШИ

Отнася се за Дон Сандо

Коя е славянин? путин? Я ми виж алтайските очички! А да не говорим, че за тази специална операция изпращаше предимно хора от азиатската част.

Свалям шапка на японците. Представяте ли си самолетът да беше български и пътниците - българи. Всеки щеше да отвори багажниците отгоре и щеше да вади багажа с по 500 лв вътре. И щяха да изгорят.

И аз им свалям шапка, затова че САЩ ги удари с ядрени бомби избивайки стотици хиляди японци, срина им 2 града, съсипа им икономика, държава, а сега се прегръщат, в гащите си бъркат.

По-умни са от ганьовците, които Русия ги пороби, но те още й се кланят… мама ви дееба еничарска

Когато се наложи, българите показват интелект, смелост и най-вече силен дух, рядко срещани другаде по света. Примери безброй! Стига сте плюли по народа и родината. Когато дойде времето, всичко ще се оправи!

Airbus-а със сигурност е имал ситема против сблъскване TCAS (Traffic alert & Collision Avoidance System). Може би другият самолет е нямал и затова е станала белята.

Не е там проблемът. Процедурите за използване на TCAS на земята са по различни и са много лимитирани. Малка е вероятността да има техническа неизправност или причината да е в техниката. Сигурно скоро нещата ще са ясни. На мен ми е интересно в кой момент dash 8 са навлезли в полосата. Въпреки всичко пилотите на dash 8 и визуално е трябвало да се уверят за трафик преди навлизане в полосата. Не може никой да не е забелязал, че има нещо нередно? Най вероятно в последният момент е станало объркването, щом екипажите не са реагирали. Имало е подобно случки, които са се разминали на косъм в близкото минало. Най вероятно ще са поредица от човешки грешки. Все още не са публикувани и записите от ATC. Жалко за жертвите и все пак добре, че всички от еърбъса са добре.

Абе викаш, значи, Ербъса бяга, а онзи го гони да се блъсне, а?

Не. Казвам че тези неща не стават току така. Това не е кварталното кръстовище, на койо никой ме му дреме дали сутрин работи сфетофара или не или дали ще минеш пред някой набързо.

Другият самолет не е имал транспондер, който да излъчва и координати (ADS-B). А отделно не е ясно дали въобще транспондера му е работил. В същност много неща не са ясни.

Транспондера по процедури се включва на полосата или преди навлизане. Но това е със старите поколения транспондери/TCAS. ADS-B e задължително оборудване (за МTOW над 5.6 тона и инструментални полети) и би трябвало и dash-8 да е с такова. Незнам от къде имаш информация за транспондера на Dash 8, че е бил изключен и че няма ADS-B? Прав си, че много неща не са ясни, но никъде няма информация за неработещо оборудване или техническа неизправност. По интеренсен е факта, че Airbus-a е бил пренасочен на 118.725MHz, докато dash-8 на 124.350MHz. Не знам дали това е практика при натоварените летища? Сигурно и двата самолета са били в много неблагоприятно положение за визуален контакт, но това ще стане ясно сигурно. И все пак браво на екипажа на Еърбъса за евакуацията. Успяли са да евакуират всички пасажери през 2 изхода и да локализират изходите, които не трябва да се използват заради пожара. Всичко това с неработеща "announcing" система.

Това не е никакво чудо, това е Япония, това е една комунистическа държава под прикритие, която обаче на мене ми е много ясна... Ама като гледам, май само на мене... като гледам какво сте коментирали, еми лошо ми става... Извинете много, ама си нямате ни най-малка идея за какво реално иде реч в Япония... Ако си мислите, че там има демокрация, еми много сте скарани с геополитиката... И за това ще сте на такова дередже... Япония си е комунизъм та ушите им пукат... Вие, като знаете толкова, можете ли да ми кажете какво правеше японският президент при Брежнев през 1984г? Аз знам и ми е кристално ясно, ама искам да видя колко от вас реално ще се сетят какво беше договорено на тая среща... Не сте чували, че се е провела ли? Еми да сте....

Я се скрий ве пълни глупости говориш! От кога не си си пил хапчетата колко време стана?

Ти ходил ли си в Япония бре многознайко? Ясно е, че не си, но се плюнчих като пчела на мен. Стига писа глупости, откажи се. Тоя комунизъм супер ти е промил мозъка, спри да пиеш, и иди на лекар. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!!!!!!!

Японския президент !!!!

Ами, така е. С малката поправка, че от доста време ги управляват крайно-десни националисти. Но то и в нашата политика "червените" се държат като есесовци, та...

ДЪРДОРИШ АБСОЛЮТНИ ПРОСТОТИИ! ПЪРВО. Набий си в главата, че ЯПОНИЯ НЯМА ПРЕЗИДЕНТ, А ИМПЕРАТОР. Преди беше император Хирохито, а сега е синът му Акихито. ВТОРО! БРЕЖНЕВ УМРЯ НА 10 НОЕМВРИ 1982 ГОДИНА И НЕ БИ МОГЪЛ ДА СЕ СРЕЩНЕ ДОРИ С ЯПОНСКИ МЕТАЧ ПО УЛИЦИТЕ В 1984 ГОДИНА! И повече не драскай такива простотии, че се излагаш много! ТРЕТО в допълнение. От 1945 година досега ( с изйключение на 5-6 години) Япония се управлява от дясната консервативана ЛИБЕРАЛНО-ДЕМОКРАТИЧНА ПАРТИЯ! Като министър-преседателите са различни. Управляват по един-два мандата и се сменят.

Уж пише че всички били спасени ама после пише че 5 ма от екипажа били починали. Дир оправете си статията най накрая кви са тези глупости? Последно всички ли са спасени или има жертви????

Загиналите са от самолета на бреговата охрана. От Airbus-а оцеляват и се евакуират всички пътници и екипаж.

На бавноразвиващи се

Баба ти е бавно развиваща олигофрен!!!!!

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Може би е логистиката, разследването ще покаже. Ако има погрешно подадена команда от центъра за координация на полетите. Самолетът, който е трябвало да достави помощи на загенатите от земетресението, е с извънреден полет, и е възможно да е допусната грешка на летището Ханеда, което натоварено с вътрешни полети в Япония. Тук глупавите политики на пияните пишещи в нета са без смисъл. Интересното е, 99 процента от коментиращите никога не са пътували до Япония, и никога не са виждали в живота си на живо японец, да не говорим за други контакти с Япония, обаче много смело и просташко коментират, неща от които нямат никоква представа

Защото не е било европейска авиокомпания и дибре, че не е била.

Сладур, от и за Ханеда летището се осъществяват повечето вътрешни полети. Ако още не си разбрал-а това, гугъл те зове.

Нищо не си разбрал, но бързаш да репликираш! Имам предвид, че ако беше луфтханза или която и да е европейска авиокомпания всички да са изгоряли. Схващаш ли?!

Трудно можете да си представите колко стриктни са японците при спазване на правила и всякакви инструкции. Работил съм с японци при монтаж на японски машини в България. Отделят огромно време, за да научат наизуст указанията и буквално да автоматизират тяхното спазване. Абсолютен пример за подражание. Спазването на правилата им спестява огромни средства, а често предотвратява инциденти. За сравнение, японските инструкции /на английски/ българите дори не си правеха труда да ги четат. Ганьо винаги знае много и всичко.

Абе, по-добре Ганьо, отколкото робот, ама хайде, има хора с различни вкусове. На Вас очевидно ви харесва да сте кукла на конци.

Защо с такова пренебрежение, господине? Не научихте ли поне нещо от японците? Има други хора, които за разлика от Вас сме работили с години с тях и не бихме си позволили този снизходителен тон спрямо другите хора.

Airbus - отлична европейска изработка! Ако беше боинг щяха да измрат джапанките.

Гнусна свиня, как не те е срам. Ало дира, къде сте, стига сте пили, а разкарайте тия расисти от интернет!!!!

Стига де, какво им има на японците, че искаш да ги изгониш от интернет. Е малко не обичат чужденците и се държат лицемерно любезно с тях, ама айде, чак расисти да са.

Знаеш ли какви джапанки ще ти дам, чак ще ти стискат.......разкарай се мършо

Фюзелажът се прави в пловдив

Япония е неприятелска на Русия държава, затова не ги съжалявайте. САЩ им хвърли 2 атомни бомби, изби стотици хиляди японци, а сега се прегръщат. Майната им.

Народите не са виновни. САЩ назначиха в много държави техни марионетни правителства, които не се съобразяват с исканията и мнението на хората.

Такива като теб, които само акъл раздават, какво пихте за Нова Година! Гледам доста спомени бликат политически тук хахахахахахаааааа

https://simpleflying.com/pacific-southwest-airlines-flight-182-mid-air-collision-story/

Найстина ще помоля творците на тези статии да престанете! Имайте малко уважение към японците, и ако поне малко ги уважавахте, щяхте да следите медиите в Япония и поне да информирате българите с точна информация директно от Япония. Поклон пред паметта на загиналите 57 души при земетресението на 1 януари в Ишикава и близките градове, които се намират по крайбрежието на северно, центарлна Япония. Поклон пред паментта на петимата служители на службите на летището загинали при сблъсъка с пътническият самолет във вторият ден на новата година.

Първо, пише се "наистина". Останалите грешки могат да се приемат за технически. Що се отнася до загиналите, вечна им памет, но те не са от службите на летището, а членове на екипажа на друг самолет. Този самолет по всяка вероятност се е изпречил на пътя на големия пътнически самолет с 400 човека на борда и е причинил инцидента.

Хубаво е, че ми следиш грешките, тове е дори прекрасно. Ако така следяхте истината какво точно се случва по света, щеше да е още по-чусено. Радвам се, че поне са ми отворени очите и ушите, за разлика от тук публикуващите неистини, няма да коментирам коментиращите все още опиянени от алкохола, който сте погълнали за празниците. Ти не си човекът, който ще каже какво точно се е случило при сблъсъка, има си експерти за това. И последно не е имало 400 души в пътническият самолет, както виждам много трева пасеш от CNN почиталетите , в скоби дира.

Японските медии не съобщават вече, че полетите ще бъдат отменени, а че вече полетике частично се възобновяват. Това са вътрешни линии и полети в Япония, и 80 процента от полетите са вътрешни от и за летище Ханеда!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Нарита International, е най-голямото летище в Япония, което е на 1 час път с бързите влакове до центъра на Токио. Нарита също осъществява вътрешни полети, но по-голямата часто от полетите са интернационални. Ханеда е летището, от което се осъществявам много вътрешни полети в Япония. Толкова ли сте тъпи и неуки вие пишещите статиите, да влезнете в гугъл и да се образовате малко поне, или наистина сте супер ГЛУПАВИ....

Чили, ти май си прекалил със сакето!

Красота, аз не пия

Погледнете предният колесник не се отваря и муцуната на кабината започва да се плъзга по пистата, но двигателите задират и експлодират. Конструкторите на самолета не са ли предвидили, че двигателите не трябва да са разположени толкова ниско, че да задерат, ако колесника не се отвори?

Ми не са, чакали са теб да им дадеш акъл какво да правят! От къде ви копаят все такива дървени философи?

Ако фирмата производител ти прочете поста ще получиш много милиони като награда, задето им откри този бъг.

Майтап няма, това е причината, ама малцина биха я забелязали.

Бе точно това може да е възможна причина, умниците се нахвърлиха да плюят

Ми да! Те тия еърбъс абсолютни бастуни!

Ето и от мен един акъл: Ако самолетът не е хоризонтален, когато каца, може крилата да задерат в пистата, затова е най-добре самолетите да се правят без крила. П.П. Съжалявам за нещата, които се случиха в Япония само за първите два дни на годината!

Работата на двигателите е да задират и да поемат удара и триенето от пистата. Преди години един Ту 154 на солуското летище забрави да пусне колесника и след като застърга по пистата капитана се чатна че нещо е пропуснал и отиде на втори кръг, пусна колесника и кацна. Тука което ми направи вчечатление е че много гориво се линса на пистата което се запали. И то беза да има видими повреди по крилата където са резервоарите. Отделно явно трябва да се наблегне на обучениетона летищната пожарна, защото вместо да обливат крилата, можеше да пуснат една струя в салона и да залее централните резервоари за да не им посзволи да се запалят. самолета майната му таки така е тоталщета, поне можеха да спестят повредите по пистата

Вероятно полетът е трябвало да се връща към Хокайдо и оттам многото гориво.

ХАНЕДА НЕ Е НАЙ-НАТОВАРЕНОТО ЛЕТИЩЕ В ЯПОНИЯ. Повечето доместик-вътрешни полети се извършват през ХАНЕДА. Ейърбас изпраща специалисти от Европа за да помогнат в разследването защо се е случил този сблъсък и какво точно се е случило.

"Доместик" е английска дума със значение домашен, т.е. вътрешен. Няма абсолютно никаква причина да се използва на български и то едновременно с думата вътрешен.

верно ли всички отърваха кожата !

На японците отличен, а на тебе слаб по българска граматика.

Япония и японците винаги са били и ще бъдат от друга планета! Поклон пред загиналите служители спасили живота на толкова много хора!

А най-странно ми е как го обърнаха коментаторите на русофили и кравари :) Русофилството била потвърдена диагноза - хайде стига с тия пропаганди на някакви маргинални личности от времето след Освобождението! Русофилството не е лошо, докато българофилството доминира. Проблемът е, че българският типичен русофил го удря на русопоклонство. Русия е освободител на България, драги русофоби! Просто никоя друга държава не си прави труда да обяви война на Османската империя след погромите покрай Априлското въстание! Русия не ни е матушка, драги русофили, защото нееднократно следва своите интереси в ключови за нас моменти. САЩ не ни е голям брат в момента, а си гледа интереса и кефа за сметка на стотици милиони, които даряваме на техните ТЕЦове ежегодно! Лукойл с години не плащаше данъци. Ама кой ли има акъл да схване тия неща. Всичко се свежда до цитати и кой какви ракети имал и как щял да унищожи противника!

И защото са ни освободили преди повече от 100 години и хайде нон стоп да им се кланим. Ето заради подобни малоумници като теб мразя русофилите

Че къде казах да им се кланяш? Я чети внимателно.

продаде теца на изхода към турция https://www.eso.bg/doc?13

Съвсем не мога да отговоря. Да се чуди човек как толкова правителства се изредиха и никой не му потърси сметка. А БГА-Балкан, Кремиковци...?

Господина е добре да по прочете някоя и друга дебела книжка без картинки и задължително не издадена от Партиздат. Руската империя води война от години с Османската империя в Кавказ. И я губи. За това решава да удари отсам, където няма много войски. Ние сме само повод. И не само че само сме повод, ами сме си платили освобождението в злато. След освобождението политиката на Руската империя а в последствие и на СССР винаги са били изцяло в ущърб на България. Ако ти искаш такива да ги почиташ - почитай си ги. Аз почитам само българските ми братя. С чуждите народи - едно наум.

Хе, хе, Партиздат избягвах да чета като малък. И какво като са водили войни от години? Коя страна води война след Априлското въстание с Османската империя? Поданици на коя страна умират на територията на България в 1877-1878 г.? Резултатът може ли да наречем достатъчно успешен? Към 3 март 1878 България връща ли се приблизително в историческите си граници? Май някой чете дебели книги, а не прочита моите 6 реда по-горе? Някъде казах ли, че политиката на Русия е изцяло благосклонна към България след Освобождението? Между другото - съвсем стандартно за всяка голяма империя, Руската си гледа интереса - топлите проливи, влияние на Балканите и т.н. Не виждам нищо нестандартно? Не знам защо в главите на нашите възрожденци Русия е трябвало да е все или майчица или мащеха? Просто още една империя, която си гледа интереса.

Инциденти се случват почти всяка година. А троловете в тоя сайт е време да се научат къде и как да коментират. Това е абсурдно да имаме толкова много хейтъри и малоумници

https://www.eurostar.com/uk-en/travel-info/travel-updates

в статията не е темата за движещ. се междустолич., англ. Лондон фр. Париж, най-малко 55 метра в секунда влак евроСтар а за това, че нощем приземяв. се самолет с 4 седалки/ред се е оказал на пътя на също приземяв. се самолет с 9 седалки/ред, като вероятно поради белия тръбовиден фюзелаж и единствената мигаща ярко по средата му лампичка + по една в края на всяко от крилата му + пистовите ориентирни навигационни ярко непремигващо лампички + недостатъчния контраст м\у цвят писта и цвят самолет - пилота на еърбъса е бил заслепен и останал силно изненадан, че пистата не е била свободна\чиста за извършване на кацане ... да почиват в мир умрелите, а ранените да оздравяват ... живи + здрави

Тия краварски бутурняци се самовзривяват без причина. А колко са жертвите, едва ли някога ще узнаем!

Еърбъс не е краварски а европейски. Браво на японците, че са послушни. Един случай, в който това е полезно.

Трудно можете да си представите колко стриктни са японците при спазване на правила и всякакви инструкции. Работил съм с японци при монтаж на японски машини в България. Отделят огромно време, за да научат наизуст указанията и буквално да автоматизират тяхното спазване. Абсолютен пример за подражание. Спазването на правилата им спестява огромни средства, а често предотвратява инциденти. За сравнение, японските инструкции /на английски/ българите дори не си правеха труда да ги четат. Ганьо винаги знае много и всичко.

Право казват хората, че да си путинофил е диагноза...

Потвърдено е, че русофилството е диагноза в психиатрията!

Абсолютно!!!

Ама на мисирките може и катастрофа да са и спуснали Хихимяните

Сблъсъкът между две превозни средства се нарича катастрофа... От къде ви намират такива, направо не знам...

супернова