Нови условия за пенсиониране от юли догодина

Промяната в условията за пенсиониране ще влезе в сила след около една година, съобщи социалният министър Тотю Младенов.

Обратно в новината

Коментари - Нови условия за пенсиониране от юли догодина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ясно Тотю е обявил състезание на работещите в условията на 1 и 2 категория на труд за дълговечност!Наградата е пенсия ама друпът!

Тотю,ние не ядем доматите с колците!Я вземи се справи със сивия сектор и криминализирай комунистическите работодатели ,които цакат работниците и държавата с плащания под масата!Не закачай хората от 1 и 2 категория на труд защото те и техните работодатели са плащали не малки вноски за тяхното по-ранно пенсиониране!

borisov ta borisov toy te vi opravi

Всичко ни е ясно.Искат да няма живи пенсионери.Дано тези ,които съчиняват тези закони да не доживеят до пенсия.

тоя последния абзац на новината, абе сульо - заплатите трябва да се вдигнат, за мога хората да се получават по-високи пенсии, и всичко трябва да се ревизира и приравни, за да има равен старт, и ако тва с осигуровките си чист рекет, тука вече става въпрос за доживотно робство....и кво, който се е пенсионирал досега да го застреляме направо, по-евтино ше излезе.........мизерияяяяяяяяя

Не ме интересува коя глобалистка клика го е наредила това, крайно време е с референдум да се решават всички важни въпроси, за да се елиминира политическата вършушка, която от 20 години тормози страната. Не може временни или каквито и да било ФИНАНСОВИ проблеми да се отразяват на НАЧИНА НА ЖИВОТ на хората в посока влошаване. Парите са просто цифри - когато има повече ще харчим повече, когато няма - по-малко, въпрос на хартия и лихви. Но винаги трябва да се следи да не се нарушават правата на хората - ранно пенсиониране и големи отпуски. Аз от както се помня съм си с нарушени права ! Единствения начин да се спре терора над нормалните хора е да се излъчи ПАРТИЯ НА ОТМЪЩЕНИЕТО, с единствена точка в програмата - ликвидиране след съдебен процес на авторите на прехода, кофискация на имуществото им, тяхното и на семействата им, където и да са по света. За децата на 5 години в заведния, за коланите в колите, за доживотното обвързване с топлофикация, за приватизацията, за разсипията на здравеопазването. За всичко това се налага линч на извършителите. Необходим е специален закон - тежестта на доказването да пада върху тях, презумпция за виновност. След което ги разпъваме на кръст от тук до Бургас....за назидание на следващи герои...

Аз предлагам пенсионната възраст да се дигне на 80 години за мъжете и 90 години за жените!Така няма да има изтичане на пенсионни фондове.А който не си внася пенсионни осигуровки с задна дата и солени лихви да си приспаднат от осигуровките на децата им,ако имат такива,а ако нямат от тези на роднините им!:)

Държавата е пред фалит, това е ясно на всеки мислещ и разумен човек. Няма реални работни места, а само икономика на офисите. Там добре облечени бездарни създания говорещи високопарни приказки, са назначени на вископлатени позиции, но няма никаква мярка за производителност на техния труд. От друга страна мангасарите се множат, държавата изнемогва да им изплаща помощи, които при тях са начин на оцеляване. Закрийтие всички цигански фондации и накарайте циганите да работят. За това пък ние ще работим до гроб! Тази държава има нужда някой да й пълни касичката - да има за всички, които са на държавна хранилка - чиновници от безполезни организации и институции, мангали, социално слаби и т.н и т.н. Да имате случайно усещането, че най-прецаканата част от нашето общество са имено нормалните работещи средностатистически българи, които си плащат данъците ?!Тотьо, Пробвай се една седмица само със 75 лева в джоба (около 300 на месец се дават от БГ работодателите), друга песен ще запееш тогава, и ако в къщи те чакат безработна жена и две деца, а? Циганите трябва да се научат да работят,да си плащат данъци,осигуровки,такси,билети за транспорт и да не се чувстват привилегировани! От къде на къде!!!Накарайте ги да учат и работят и ликвидирайте тези ромски фондации и неправителствени организации за тях.Нали искат да се интегрират-това е пътят. Иначе постоянно реват за правата си, а нямат никакви задължения. Като остареем децата ни ще са вече в чужбина, а ние ще има да чакаме днешните циганчета да проработят и да започнат да плащат осигуровки...

Предварително искам да Ви кажа, че цял живот съм плащал максимални осигуровки и никога не съм се надявал на пенсията на тази скапана държава с един народ, който винаги е избирал крадци да го управляват.Къде са отишли парите, които в продължение на дълги години са събирали от работещите?Изкрадаха ни душичките и сега герберите ги хванаха в куркапан и се чудят каква глупост да измислят за да излезат.Най-лесният начин е няколко години да няма нови пенсионери, в това време старите ще поизмрът, Бойко ще си стане президент, временно ще си пишат 5 или 6 за управлението и т.н.Въпросът е да си останат на власт и да няма вълнения.А това става като оставят пенсионерите да работят докато се напикават на работното си място, младите ще се пласират в чужбина, а настоящите пенсионери ще получават много под това за което са се осигурявали, а и много от тях ще си отидат от този свят.

Абе, хора, не ви ли се струва, че в момента тече акция БАЛЪЦИТЕ - под името на акцията имам предвид нас, обикновените хора, които се мъчат да правят на балъци. Не ви ли стигнаха парите от резерва, господа управляващи? Къде е половиния милиард от здравните ни вноски, за които така и не чухме отчет? Къде са внесените от вас осигуровки за държавните хрантутници! За сметка на това ни натоварихте с непосилни сметки за ток, вода, данъци, такси, глоби за какво ли не. Същевременно няма нищо насреща - никаква свършена от вас работа да ограничите кризата, да отворите работни места, да се погрижите за болните и нуждаещи се от лекарства хора. Сега искате да посегнете и на живота ни - да, защото цял живот работим и внасяме на тази скапана държава осигуровки и накрая много малко от нас ще дочакат пенсии, и какво излиза - че удръжките ни от целия ни труд, отиват отново в нечий джоб! Не се заблуждавайте, хора, че пенсиите ще скочат, нищо такова няма да се случи - просто се повтаря сценария от толкова много години - ние внасяме, те ги ядат! Докога ще мълчим? Не разбрахте ли, че колкото повече мълчим, повече ще ни тъпчат!

Я, задай си въпроса защо като нацията е застараяваща - бла, бла, бла, простотии за първосигнални - има безработица (излишна работна ръка)? Ма, мисли малко, бре! А изход има - нарича се сваляне на правителството и бой по олигархията.

Точно това е целта, браво, напипали сте проблема. Ще допълня, че и измирането пак е....проблем! Гробните места са кът и вече е страхотен бизнес. Ето, дори и мъртви не ни остават намира..... Изцеждане до дупка! Буквално.

абсурд!!! както всичко в правителството ни!

Дайте ни пенсии като в "белите" държави! Само не казвайте, че това не може да стане, защото производителността на нашия работник е ниска! Ниска е, защото този, който изкарва мильони и плаща САМО 10% върху тях, вместо да инвестира в производството си купува "Бентли" и имоти в екзотични страни! А, ако трябва да върши изкопни работи - предпочита да вземе 20 цигани /извинете - роми!/ вместо да купи багер! Заради кризата в съседните страни намалявали пенсии и заплати! Дайте и на нас 13, 14 и 15 заплати, дайте ни отделна заплата за отпуска - и след това ги отрежете с 20%!

Предлагам никой,никога да не се пенсионира за да не тежим на държаватая и да има пари за парламента и институциите.Много моля това мое предложение да се обсъди всенародно.

Правителството на Б. Борисов ежедневно провежда експерименти с българския народ. Хора до кога ще ги търпим?

Да си навършил годините за стаж и да си работиш .А тези който не са къде да постъпят на работа ? Като няма места ,пенсионерите не ги освобождават.

Никой нищо не казва за минималните осигурителни прагове.Задължиха работодателите да те осигуряват върху една висока сума,но защо не ги накараха тази висока сума да ти я изплащат реално,а реалната ти заплата е минималната за страната.Защо вече 20 години се приемат закони,които онищожават всички нас живущите в тази държава?С две изречения -Плащали сме осигуровки върху един висок осигурителен праг,а сме получавали реално минималната за страната заплата;тръгваме да се пенсионираме и какво става?-Вземаме пенсия върху осигуровките си или вземаме социалната пенсия и тръбва да сме "щастливи",така ли?Тогава що за обирджийска държава е това?Ами какво ще коментирате за това,че от пенсионните фондове нчма да вземем и стотинка( има хора,които са вече пенсионери-1-ва категория;с по20 и кусур години стаж и какво се случва?)Ами оказва се и се потвърждава,че всичките пенсионни фондове са шменти капели.Изкоментирайте всички тия неща а не глупостите......моля.Мисля,че и ние българите можем да се вземем в"ръце" и да се оттървем от всички тарикати,трупащи богатства на наш гръб.

Тези от управляващите никага не са живяли в "измислен свят", а в реален, защото отдавна те материализираха мечтите си на нашия гръб. Те дори и да останат за една година безработни, толкова много са ограбили и налапали, че и една петилетка ще изкарат, без да им намалеят килограмите и изтънеят шкембетата. Затова нека пак да си дадем въпдошевено гласовете за такива бездънни търбуси и пак ше си чешаме езиците догодина! Просто действаме като французите и ги притискаме до стената, докато и закони за стачките не са измислили "за наше добро"

а бе,и аз ако бях депутат или министър щях да искам да "работя" докато мога!!!

Млади момко,Директорите с "конкурс" не искат възрастни учителки. Няма в България по-тъжна гледка от учител пред пенсия.

Аз искам да попитам управляващите кой работодател ще ме вземе на работа като стана на 60г. Ако ми намерят такъ в судоволствие ще работя и до 100 г. Явно и това ще стане някога с тая политика

Вместо да се чудят как да лишат от заслужени пенсии все по-голямя част от населението нека властимащите да се опитат да накарат бизнеса да плаща осигуровки върху реалните заплати,а не върху минималните. Сигурен съм,че тогава системата не би "изгърмяла". Само че как така ще бръкнеш в джоба на бизнесмена? Те си имат стопанска камара, която реве кански срещу такива идеи. И какво се получава? Пенсионната система не може да си събере приходите- значи дайте да намалим разходите. За чия сметка- ами за сметка на стадото, наречено народ. Страхотна управленска политика,няма що. Това лято синът ми завършва образованието си. Единственият съвет,който му дадох беше да бяга навън,ако иска да живее нормално

То е ясно, че ще работим докато сме живи, ще се влачим по корем и пак ще работим, защото тия изроди ни докарах до просешка тояга. Но, работа - няма. Всички тия крадци и мошеници, го знаят много добре. Просто ние сме обречени на бавна и мъчителна смърт! Но, все пак ние сме си виновни! Докога ще търпим?

Не, не и пак не!!! ИЗРОДИ!!! Докога ще ги търпим, разбрахте ли или те, или ние! Та, ние вече няма какво да губим хора!!! Поне един път да бъдем солидарни, защото те милост и срам нямат.

На 60 години съм и имам 27 години стаж. Няма как да го увелича. Как на тази възраст може да си намериш работа. Според тези двамата няма да получа никаква пенсия, защото искат да получат високи пенсии. Когато започнах работа трябваше да се пенсионирам след 25 години стаж и на 60 години. Значи държавата ме е излъгала. Кой в България получава високи пенсия и дълго време? Този, който не е учил и работил много. Защо трябва някои без принос в осигурителната система да получават високи пенсии, а други да са обречени на гладна смърт.

Господа, до кога ще се въртите в омагьосания кръг на незнаещите и ще говорите едни исъщи приказки.Нима сте слепци за да не виждате,поне усетете, ча час по-скоро трябва да се вземат драстични мерки за коренна промяна с основна цел изправяне на икономиката на крака и търсене на пазарни механизми за възстановяване на печеливши производства.До кога ще тъпчем на едно място и ще правим така, нашите фирми, които се занимават само с търговия и то само за внос да печелят.САМО ТОГАВА ЩЕ СЕ ОПРАВИ И ПЕНСИОННАТА СИСТЕМА. ВСИЧКО СЕ ПРАВИ С ПАРИ, НО ТЕ НЕ ИДВАТ ОТ СТАЖ И ПОВЕЧЕ РАБОТА В АДМИНИСТРАЦИИ И ОТ ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ А ОТ РАБОТА В ПРОИЗВОДСТВО,КОЕТО ПОНЕ 30% Е ЗА ИЗНОС, А АКО Е ПОВЕЧЕ ОЩЕ ПО-ДОБРЕ. ОСВЕН ТОВА ДРАГИ МИ ГОСПОДА ВСЕЗНАЙКОВЦИ, С НИСКИ ЗАПЛАТИ ВЕЧЕ МОЖЕМ ДА МИНАВАМЕ И БЕЗ ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ-МИСЛЕТЕ И ТОГАВА ПРИКАЗВАЙТЕ-

Оставете хората да се пенсионират по стария закон на 55 г. , по-голяма полза ще имате от тях , тъй като Вие ще им дадете минимални пенсии те ще нещат ще работят стиг сте вдигали пенсионната възръст, от това няма да има резултат. Българина е изобретателен и ще ви скрои някои номера , както с инвалидните пенсии. Народа ни оцелява и през 5 вековното турско робство , така че българина ще оцелее и сега , ако мислите да го морите по тоя начин с вдигане на пенсионната възръст.

Това с пенсиите е геноцид срещу цялото човечество. Навсякъде по света вдигат пенсионната възраст. Навсякъде се прилага същата схема на влагане пари от пенсионните фондове във фондовите борси.Така нямаш никакъв контрол кой комарджийства с парите ти. На всичкото отгоре и инфлацията ги изяжда. Повечето хора,които инвестираха в недвижимо имущество също лапнаха дръвцето, защото цените от кризата на имотите падна също.Безработицата се увеличи и това сведе до минимум на хоа на повечко годинки да намерят работа.Малтусианската теория в действие ! Изобщо - старост - нерадост.

"Младенов цитира изследване на НЦИОМ, според което 39,1% от хората твърдят, че имат желание да продължат да работят и извън нормите, които им се поставят за осигурителен стаж и възраст. " http://dnes.dir.bg/news/pensii-vazrast-pensionnata-reforma-6727617 Ей я въпросната анкета - 1000 (хиляда) участници били представителна извадка на българите в трудова възраст 18-63 г. И са 6%, а не 39,1%!

В момента ми предстои пенсинирване , имам възръстта и трудовия стаж , тъй като имам и 2-ра категория труд, но 3 пъти бях съкръщавана и около 5-6 г останах без работа, изключителен труден период за мен и детето ми , като се вземе в предвид ,че бях глава на семейство и единствено със трудовото си възнаграждение осигурявах , издръжката на семейството си . Не се зачетоха правата ми в съда , всичко беше коромпирано , впоследствие се разболях от рак на гърдата , операции след операции , химиотерапия и лъчетерапия. Сега ми предлагат да остана на работа , но с минимална заплата - това е гавра , когато бях млада и можех да работя, ни изхвърляха от работните места на улицата , и не ни зачитаха , за квалифицирани кадри, а сега, когато трябва ние пенсионерите да отспъпиме работните места на по-младите за да имат работа , ни предлагат да остананиме на работа - защото българите избягаха и станаха емигранти , работят на др. държави . В БЪЛГАРИЯ ПРОДЪЛЖАВА ДА ИМА ВЪЗРЪСТОВА ДИСКРИМИНАЦИЯ И БЕЗРАБОТИЦАТА - това ще довърши държавата.

На 52 години инвалид , никой не ме иска на работа!Кажете ми къде да правя стаж?

Лелееее... като чета колко се радвам че живея в чужбина. Тук се връщам само за почивки и гледам сеир. По-безумно управление до сега не съм наблюдавал. Само полицейски цирк (показно ловене на он-лайн библиотеки и торент сайтове, докато циганите убиват хора и остават ненакзани например), закриване на болници,театри и опери...промени в осигуряването ущърб на работника...И най-интересното е че никой не протестира?!? Няма синдикати. Няма опозиция. Пълна мутрификация!

Радвам се,че те радва това,което става с родината ти и народа от който си произлязъл! възпитан съм и ще спра дотук с коментара си към теб! бъди здрав...

Преди 35-40 години,когато трябваше да имаме по 2 деца и даже по 3 деца, много от нас отгледаха по 1 дете,за да си гледат богато кефа./Не засягам болните хора./Е,сега и моите 2 деца ,които изучих,но не живяхме богато и охолно трябва да ви хранят вас-хитреците.Затова сега всички вие,които имате по 1 дете трябва да сте с по-ниски пенсии.А ВИЕ УПРАВЛЯВАЩИ НЕ ПОСЯГАЙТЕ НА БОЛНИЧНИТЕ ЗА БРЕМЕННОСТ И ДОРИ НА САМООСИГУРЯВАШИТЕ СЕ МАЙКИ.ЗАЩОТО НА ТЕХНИТЕ ДЕЦА ЩЕ ЧАКАМЕ СЛЕД НЯКОЯ ДРУГА ГОДИНА ДА ВНАСЯТ ОСИГУРОВКИ,ЗА ДА ИМАМЕ НИЕ ПЕНСИИ.

Как да раждат жените, бре, нали виждаш кои са най-големите престъпници и крадци в държавата - 900 майки, които са имали наглостта да работят (на светло!) и да дават децата си в ясла (за която плащат такса и още 1000 нерегламентирни чудеса). Две деца имам, но ще направя всичко възможно да се махнат от тоя кенеф, в който колкото и да си почтен, ако веднъж сгрешиш и си на позорния стълб, а ако крадеш системно, мародерстваш, убиваш, си живееш живота от никого необезпокояван. ТЪй че тук ще останат мангалите, възрастните ще се самоубият, но кой ще издържа управляващите се пита в задачата.

икономика, чрез рекет на пенсионерите и вдигане на осигурителния стаж (възраст) за пенсиониране. Така той щял да насърчава заетостта, дето я няма и престоя на трудовия пазар (разбирай бюрата по труда). После Тотю щял да раздава пенсии на принципа на милостинята, изчислявана според инфлацията, осигурителния доход и брутния вътрешен продукт (само не и според осигурителните вноски). Тъй Тотю ще разпределя нашите пари между паразитите, които никога не са работили, ще гарантира ръста на най-високите пенсии - главно на дупетатите и най-важното ще връща доверието в пенсионната система. Костовият идиот Нейков пък, заявил пред агенция Фокус, "че е за вдигане на пенсионната възраст още сега". Идеята е, да се дере народът на живо, за да бъдат защитени интересите на олигархията. И тъй: Тотю, Нейков, отворено общество, Кръгът Капитал и олигархията обявиха войната на българския народ. Знае се: който с народа се е заял, той добро не е видял. На война, като на война!

Стига сте плакали,защото вижда се,как комунистическите мутри надигат глава доволно,хилят се и доволно потриват ръце,защото ситуацията в която навряха българския пенсионер сега,струва им се ,работи за тях!Но все пак,господ е българин,че тези крадливи измекяри си отидоха завинаги!В противен случай всички ни очакваше гладната зима на нашето недоволство/1996 г./,когато убииството но бившия министър-председател Луканов,беше засенчено от стотиците самоубииства на отчаяни българи,предимно пенсионери!Затова стига крокодилски сълзи,пенсионна реформа трябва и то за да живеем по-добре,а не по-зле!От комунисти такава реформа не може да се очаква,защото досега те не си мръднаха пръста за нищо съществено,от страх да не загубят гласове,пък и от бездарието им,така свойствено за тях!

Гуидер, кух си като градинска лейка мойто момче.

Ти не си добре! Я се поогледай! По времето на Луканов пенсионерите се самоубивали ?- А сега ?-Не!- Изобщо няма такова нещо! Сега се самоубиват не само пенсионерите , а и техните деца!

"комунистическите мутри" ?! Ти Бойко ли имаш предвид?

Омъжи се за американски пенсионер и си свиркаи !

Разбира се, че пенсинерите ще искат да работят след като пенсиите им не стигат за нищо. Иван Нейлов да си завре логиката нялъде!

Казвал съм го и пак го казвам:Хора ако имате и най малка възможност напуснете България.Няма нормален живот за обикновения човек.Майка му е разкатана.ще ни докарат от 99 реки вода за да ни промият мозъците,че еди си какво е най правилно. Младежи и за вас няма тук живот,ще ви минат годинките и вие като нас няма да сте нужни на никого.Не се заблуждавайте,че ще си намерите работа ,погледнете какво искат на всякъде:минимум еди си колко години.Как да стане така бе хамсалаци от къде да да го има тоя стаж ,като няма как да го направи.И се започва омагьосания круг не те назначават на работа поради липса на трудов стаж по дадена специалност.За това държавата трябва да задължава бизнеса да им определи определени % където младите хора да придобиват тоя стаж и опит ,който по късно се изисква от фирмите.И тия фирми да не се правят на ощипани булки ами да участват ако не с друго поне с пари за да могат да бъдат организирани подобни курсове.Ако това не стане ,младежи вземайте се в ръце и докато сте още млади и семейно не обвързани бягайте.Иначе няма оправяне.НЯМА ДА МОЖЕ ДА НАПРАВИТЕ И ПОЛОВИН ТРУДОВ СТАЖ...

Кйде са младите които са завършил през последните 10г.До кога тия мизерници ще управляват дайте път на младите нека се изявят и те кога ще правят трудовия си стаж.омирисахте се там г-да управляващине виждате ли че ви е вече времме да се махнете от там .

Тоя министър и измислените му консултативни съвети искат да ограбят моя труд и солидарното ми участие в пенсионната система като ме лишат от право на пенсия. Според военно-комунистическите им идеи 40 г. осигуряване на минимален доход са повече от 20 г. на максимален.

Какъв военен комунизъм тресе тъпата ти глава, бе! Я, поинтересувай се на каква възраст, с какъв стаж и процент от заплатите се пенсионираха хората при социализма. Малко интелект трябва да имаш все пак - за човек се водиш!

майка ми се пенсионира през "тежката" 1988 г след 37 г трудов стаж като учителка с пенсия 183 лв ( от заплата 220 лева) по покупателна способност това сега трябва да е пенсия от поне 800 лв!!! нещо да добавиш,за да се "доуакаш"?????