Работим до 65 години след 2021 г.?

Два варианта за промени в придобиването на право на пенсия ще бъдат подложени на обществена дискусия, каза на пресконференция министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, предаде БТА.

Обратно в новината

Коментари - Работим до 65 години след 2021 г.? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КОГАТО ГЛАСУВАХТЕ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ, КОГАТО ГЛАСУВАХТЕ И ТАЗИ ГОДИНА ,НЕ СЕ ЛИ ЗАМИСЛИХТЕ, ЧЕ ТОВА ВИ ЧАКА, ПЛЮХТЕ ПО КОМУНИСТИТЕ , ИСКАХТЕ ДА РАБОТИТЕ , КАТО АМЕРИКАНЦИТЕ ПО ЗАПАДЕН МОДЕЛ ДА ЖИВЕЕТЕ, Е СЕГА КАКВО ИСКАТЕ -РЕЗЕТО КЛОПНА.

Прави ми впечатление, че по подобни болезнени теми платените драскачи дядо йоцо, KGBто, геро, мишо, калитко и прочие паплач не се изявява. Очевидно няма как да замажат противонародната политика на омразната ГРОБ партия.

Това е геноцид над хората! Сегашните управляващи съвсем я удариха през просото. Какви 65 години, бе! Да погледнат какъв стандарт на живот осигуряват на хората! Преди избори всички удрят гръмки слова, а след това народът - кучета го яли! Тези малоумници искат цял живот да ни смучат парите и да няма пенсионери! Защото ако по някаква случайност оживееш, току виж си останал без работа и не можеш да вържеш стажа! И в двата случая - печелят кожодерите! Хора, не трябва да позволяваме повече да се гаврят с нас! Те за едни новини по турски референдум щяха да правят, а за такъв важен въпрос никой не го е еня за народа! Е бива,бива крадене, но чак пък толкова! Няма работа, младите се чудят кой път да хванат, станеш ли 45-50 годишен не се вписваш във възрастовата граница... Какво правят в момента управляващите - държавата се е превърнала в Държавна дирекция на МВР - всеки ден ме занимават с това, какво е свършила полицията! Ами ще свършат, това им е работата! Какво друго са направили - вдигат данъци и такси, глоби, замразиха заплати и пенсии, не са се разплатили с фирмите, няма открити работни места, защото няма и проекти за инвестиции... Ами как ще има нещо положително, като в държавата не се работи! Превърнахме се в държава на полицейщина и бирници!!! Отвсякъде те дебнат и слухтят! И това с вдигане на пенсионната възраст е върха на сладоледа - не трябва да го допускаме! Ами днес четох и за данък БАСТУН, който ще се въведе от 2012 г. - това е данък, който щял да ти осигури спокойни старини в някой старчески дом след 75 години! Те сега, когато си млад не те поглеждат, пък камо ли тогава! Но иначе ще ти опъват данъка! Как не ги е срам! Ами снощи по телевизора гледах изказване от здравна каса, как ще отрежат парите на болни от множествена склероза с по-голям процент инвалидност, защото нямало смисъл да се влагат пари в този процент - един вид хората да се спасяват и да умират! Как може такава безотговорност! То имаше един дето се изказа така за раковоболните, сега отписват и хората с множествена склероза, да не говорим и за още колко болести са отрязали парите! А иначе за здравните вноски и глоби плащаш! И как с такава заинтересованост на управляващите към хората ще доживееш до пенсия! Хора да бъдем единни и да не позволяваме това да се случи!

Гадове!!! Бат'Бойк за това ли гласувахме? Да спираме с осигуровките, братя! Само ще ни ограбят и никакви пенсии няма да видим!

интересно на каква основа се предлага увеличаването на пенсионната възраст, сигурно хората са станали по здрави благодарение грижите на българската държава

Дали ще вдигнат годините,или осигурителния стаж е все едно и също-зле за пенсиониращите се!! Няма пари!Всично което измислят ще е против чавека пенсионер..

защо първо не достигнем стандартите и качество на живот в европа и след това да сравняваме пенсионната си възраст англия, дания и т.н.? говори се за изравняване на цени, години и др. подобни, а за стандарт никой не приказва, ние тук както винаги слагаме каруцата пред коня. вероятно държавата, прилагайки умишлен и планомерен геноцид към собствения си народ се стреми да докара броя на пенсионерите до санитарния минимум т.е.-нет пенсионера, нет проблема, перифразирайки товарищ сталин.

Ромите,коита са ни крадяли преди обявенета пенсионна възраст,ще ни крадят докато могат да се държат на краката си,или да си карат каручките.

Дали ще можеме да се пенсионираме някога,много хора у нас са инвалидизирани и получават жалка пенсия,други едва дочакват пенсия,но са вече толкова зле здравословно,че не и се радват дълго,т.к. взимат толкова малка пенсия,че не може да си поддържат здравето,трябва да избират дали да си купят животоподдържащите лекарства или да си купят нещо да ядат.

а ромите как ще се пенсионират ? Моля да ми обясните.... Очаквам коментар

Сегашните пенсиики стигат само за мляко и хляб. Вследствие здравословната храна хората живеят по-дълго. Увеличете пенсиите! Да стигат за свинско и вино. Така сума ти народ ще измре от високо кръвно и ще се облекчи пенсионната система.

На 53 години съм, машинен инженер - технология на машиностроенето. 1996 - 2000 бях безработна. Отказваха ми работа само защото съм жена. И сега получавам по-малко от колегите - мъже. Ако сегашният ми работодател прекрати трудовия ми договор, какво правим? Мислите ли, че ще си намеря друга работа освен да чистя някъде (не че е обидно, но все пак имам добра квалификация) ? Тогава за какво изравняване говорим и какво правят по-младите, които имат по десетина години стаж без договори и осигуровки на минимално заплащане? Преди да правите реформи - помислете добре. Благодаря

варианта не се обсъждат.Това са измишльотини на правителството,за които няма и нищожно съгласие с работодателите и Синдикатите,да не говорим за хората.

В България мафия е държавата.Изгониха младежите и кой да им работи?Хората с бастуните...

невиждаме как ще го направите това, идва последния стадии на олигархичния капитализам.

В законите на Мърфи,има следния закон: Не се залавяй на спор с глупака! Хората няма да разберат.Но ме възбуди тази 40 годишна селянка.Питам ти калко дръвчета си засадила.Радвала ли си се на нещо ,което си посадила и отгледала.Яла ли си плода ,който сама си опазила.Обърни се и погледни жените които са родили и отгледали децата си и са работили по същото време, за да си купиш сомоковските картофки на женския,дали са стройни и ефирни.И знаеш ли защо не са ;щото бачкат ,хранят се и лягат,за да станат по времето когато ти се връщаш у дома,след като си лапатопа,и си го напипвала през стената на корема си,след като си си направила и клизмата,за малкото пари, с които да си купиш картофките от женския,или някой парцал от Стефанел.Та скъпа по външния вид те посрещат ,но виждаш ли резултата от това което казваш? Давид Овадия има една епиграма: От формата на твойто съвършенство с наслада пият моите очи...Но не разваляй чудното блаженство- О,моля те, мълчи,мълчи мълчи... О,моля те мълчи!!!

Тези тъпанари,като измислят умните си предложения,що не измислят и как да осигурят работа на съответния индивид ,така че да може да събере и трудовия стаж и да достигне възрастта за пенсиониране.Знам ,че младите се ядосват когато говорим за пенсионерите.Но истината е такава,че след известен брой години ще ги сърби на същото място където ги сърби родителите им и бабите и дядовците им.А когато натрупаш известен брой години и не си народен избраник и профсъюзен лидер,не си евро депутат или дипломат, много ще има да се чудят какъв да го дялат до 63-65 години.Имам позната която на 35 години не си намира работа,но и не желае да стане чистачка(още е млада) но и за чукане не е на предпочитана възраст.Какво и остава?Та по случая си спомням един анекдот по времето когато се наливаха основите.Отива един селянин на запад.Водят го да види и гробищата. Гледа: един живял 20 години ,друг 25,трети-12.Озадачен пита :Тези хора защо умират толкова млади.Отговорили му ,че са изписани годините в които е живял от пенсията си ,без да има проблеми и ограниченияЧе са живяли безгрижно.Господи,а на моя гроб трябва да пише - роди се ,умря! -провикнал се нашенеца.И не ми разправяйте,колко сте проспериращи и щастливи в настоящия момент.Човек сам гради клетката в която живее.Даже и в случая със затворените гръцки граници.Или както казала лисицата: Вълкът е виновен!Ако беше ял чобаните,а не овцете - нямаше да сме на това дередже!

Проклети да сте, изроди гадни. Пожелавам Ви Вие да работите до тогава докато си измислите и да бъдете подложени на това, на което са подложени по-възрастните от страна на младите.

Капитализмът си отива - това е агонията. Идва нова обществено - икономическа система, а с нея политическите отношения ще бъдат коренно променени. :)

mrasnizi koi doide na wlast grabi

Я, огледай се около себе си и виж какво се случва с твоите връстници, щото на 40 - 45 години те вземат единствено за хигиенистки. На никой на му пука колко висши имаш, знаеш ли езици, и какво умееш. Така че свали гарда и умната! Лошото ти предстои.

Има ли начин да проумее малограмотната ти тиква, че ВСЕКИ САМ СИ ЗАРАБОТВА пенсиите, внасяки пенсионни осигуровки. Друг е въпросът дали управниците ги крадат или използват за друго. Ти си на средна възраст - само след 5 години ще бъдеш аутсайдер и ще схванеш бързо какво означава да оцеляваш още 25 години. Не си млад, време е да поумнееш, защото след 35-та ти година животът, здравето и силата ти тръгват надолу.

ТОВА ЗА ДИНОЗАВРИ КАТО КОСТОВ И КЛИКАТА ЛИ СЕ ВЪВЕЖДА? НЕКА ДА БЪДЕ ТАКА, НО КОЙТО ИСКА ДА РАБОТИ ДО 60 ГОДИНИ И НАГОРЕ, ДА ХОДИ В ПРОИЗВОДСТВОТО, А НЕ ДА КЛЬОПА ДЪРЖАВНИ ПАРИЧКИ НА ТОПЛО И С ВИСОКА ЗАПЛАТА! АБЕ. НЕЩАСТНИ ТУНЕЯДЦИ, ВИЕ НА КОЛКО СЕ ПЕНСИОНИРАТЕ? ДОКАТО ПОЧНЕМ ДА СЕ НАПИКАВАМЕ ЛИ ЩЕ РАБОТИМ, ЗА ДА ИМА ЗА ВАШИТЕ НАСРАНИ ЗАДНИЦИ! ВЗИМАТЕ ПАРИ ЗА ДА ЯДЕТЕ И СЕРЕТЕ, А НИЕ ДА ВИ ГИ ИЗКАРВАМЕ? ВИЕ НА КОЛКО СЕ ПЕНСИОНИРАТЕ И ЗА КАКВА СВЪРШЕНА РАБОТА ВЗИМАТЕ ПЕНСИИ? ЗА ВАС ТАВАН НА ПЕНСИИТЕ НЯМА ЛИ??? Не само ДСБ и Костов... Има още достойни за заличаване... Основният въпрос е - да чакаме ли следващите избори??? Мъжете в България умират средно на 67г. Няма да можете да си харчите тия мижави пенсии, а само ще наливаме пари в тая тъпа държава. Пенсията да стане прехвърляема. Ако почине титулярът, да може да се наследи от роднините му, поне за 5 год., иначе е ограбване! 40г. по 12 месеца са 480 месеца, по 30лв е 14 400лв. с лихвите за периода са поне двойно. 28 000 лв делено на 120 е 233 лв. значи пенсията трябва да се изплаща поне 10 год... Много ми е интересно, хората, които нямат необходимия стаж, като едвам си намират работа, защото са на 60-61 години и ако намерят, работят в сивия сектор, за да могат що-годе да преживяват!... Пенсиониране на 65 г. за мъжете? Мъдро! При средна продължителност на живота им 67 години!... това е поредното безумие на управляващите. Само ми кажете, кой работодател ще държи на работа хора на 65 години? Или възрастните да ги пратим да събират боклуци по улиците? Това ли заслужават??? Прост нямам думи - това е безумие! Тези които не работят в държавния сектор, знаети ли кога ще започнат да се осигуряват за пенсия при тези условия?!? НИКОГА! 40 години стаж... 40 години бачкане, за да може в най-добрия случай да получаваш 5 години пенсия, която е мизерна и унизителна... НИКОГА! Не се ли наядохте за сметка на народа, мръсници! Тия пенсии без таван - за лекарства да ги давате! Хора, в момента има двама пенсионери - летци които съдят държавата България, защото има таван на пенсиите! Да ама не, защото за президента и министър-председател като се пенсионират, няма таван! А на това в белите страни му викат дискриминация! Защото в Конституцията е записано, че всички сме равни. ДА АМА НЕ!!! Това е поредната простотия! Вместо да насърчават раждаемостта (в 2050 г. родените по наше време ще са по на 40 години, бе кълцалници), ще оставят и без това изтормозения от преходи и демокрация народ да мре по работните си места. А могат ли тези умници да ми кажат: 1. При колко професии може човек на тази възраст да изпълнява служебните си задължения? 2. Колко и какви хора засяга премахването на тавана на пенсиите? 3. Като се има предвид, че през последните 10 години от трудовия си стаж един 65 г. човек ще бъде на някаква ниско платена работа (в най-добрия случай), какво се случва с размера на пенсиите на маса народ? И това ако не е геноцид - здраве му кажи... Министерството на здравеопазването и Министерството на труда явно са се спразумели да не позволяват продължителността на живота да надминава 65 години, за да няма нужда изобщо да се дават пенсии!... При брой на пенсионерите с 2 млн повече от трудоспособните и млади българи е логично да се държат на работа докато ритнат камбаната, иначе кой ще плаща пенсии, нали трябва да има пари и за джобовете на политиците, то гладна мечка хоро не играе... НЕКА ДА ИЗЧИСЛЯВАТ ПЕНСИИТЕ, КАТО ТРЯБВА. ДА СЕ ОТДЕЛЯТ ИНВАЛИДНИТЕ ПЕНСИИ ОТ ТЕЗИ ЗА СТАРОСТ, ЗА ПЕНСИИТЕ ЗА ПОЧИНАЛИТЕ РЕЙНДЖЪРИ, КОИТО НЕ ВЗЕМАТ МАЛКО. МАЛКО ДАВАТ ЗА БЮДЖЕТА НА НОИ! ДА ДАВАТ РЕАЛНИ ПЕНСИИ!!! Вместо таван, да има под на пенсиите, равен или съизмерим с МИНИМАЛНАТА работна заплата!!!

А 40 годишната да не си мисли че няма обрати в живота.

А не може ли да върнат на всички, които до сега са внасяли осигуровки за пенсия всичко до стотинка и всеки сам да си реши проблема. В пенсионната система да останат бившите народни представители, които си гласуваха пенсии от 1500 лева малко преди края на миналото народно събрание. Върнете всичко на тези които ограбихте и не искайте от децата ни да ви внасят лукса за охолен живот. сами ще се оправяме както намерим за добре. Крадци сте всички и Бойко и неговата шайка. Продължавайте наистина още 6 месеца ви остават.

ПО-ГОЛЯМ ГЕНОЦИД В СВЕТА НЯМА!!!!!!! УБИЙЦИ МРЪСНИ! ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ НЯМА КАКВО ДА ГУБИМ, МАЙ С ТОЯГИТЕ ТРЯБВА ДА СМЕ НА ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА!

Не е ли крайно време Борисов и правителството му да си ходят. Какво стана с барбекюто на Доган. Успяхте ли да вземете и левче от триглавата змия. Ами - не. Пак ние простосмъртните ще плащаме за техните и вашите безобразия.

Голяма заблуда тегне над малограмотната Ви главица. Смолянските и самоковски картофи от много време са турски, както и разните други български продукти. Защо сама не решите да се върнете на село, защото в Младост няма кореняци? Опитайте каквото и да е като бизнес, работа, труд. Кръгът е няма пари -няма оборот, няма оборот - няма заплата, няма заплата - няма потребление и пак отначало! Какво толкова се произвежда в София, какво правят 2 000 000 ++, че мислят да го правят до 65г.? Представям си 65г. програмист - 4 степен на Алцхаймер! Цялата работа е, че няма пари за сегашните пенсионери, не защото не са работили или не са произвели материални активи, а защото всичко построено от тях е ОГРАБЕНО. Няма интерес да се намери кой, как, защо и кога го е направил, защото някой може да хване сянката си. По-лесно е да направим Пенсионна реформа, която да създаде елитен клуб на пенсионерите, пред който останалите да се редят с години да чакат за влизане. Не, вътре няма да има щастливи и безгрижни люде, чакащи поредната екскурзия до екзотична дестинация. Там ще бъдат обсадени и гладни люде, чийто деца са извън стените, което ще ги прави дваж по-нещастни. Кой ненормален идиот реши да мери хората като картофи? Кой малоумен нещастник с килийно образование прие, че Родината е Родина ООД, а Народа Български е ТПК Народ? В Европа е така!, За тия пари, какво искаш?, Като не ти харесва иди другаде! - познати ли ви са тези реплики? Алчни безродници, да ви исъхне рода! За Вас г-жо 40 годишна не е късно, може и да ви дойде ъкъла и да започнете да познавате картофите. На Вас, Ви пожелавам дълга и успешна работа и да се пенсионирате на 97,5г за да може да видите свят все пак. Дотогава може и на Луната да направят пенсионни клубове, че е по-ефтина слънчевата енергия...

А в случая, примерът с гръцките фермери е най-малкото неуместен.

До 40 годишна Дори на шосето преди и след Самоков, картофите не са български, как ги уцели на пазара точно български ? А на село за да живееш ти трябва пазар на това което произвеждаш, училище за децата, линейка в селото и лекар пак в селото , а не на 40 км от него!Щото докато линейката дойде да ти вземе детето по разбития път и го закара , може да няма вече нужда да се бърза!Трябва и защита от циганските банди!Все неща които ги имаше , преди дървени философи и национални предатели да ни разкажат играта и в селото и в града!

и второ никъде не съм твърдяла, че с мотика на полето ще се прави икономика в 21 век. Я колко са пустеещи плодородни земи и здравословен селски начин на живот! Я вижте бабите и дядовците по селата - на по 80 и копаят лозята! - Аз, да си призная, наскоро баби и дядовци на по 80 години с трактори не съм виждал. Драга госпожо, вместо да леете мозък по форумите, се захванете с нещо наистина смислено. А това последното, че младите хора от селата трябвало да се организират и да си оправят живота, звучи абсолютно голословно и без връзка с реалността.

Не виждам смисъла от пенсионното осигуряване .Да се направи по желание. След 65 г. я камилата я камиларят.

Всичко което се прави е да ни изцедят до край, да ни вземат всички силици и да не доживеем за пенсия... Хора само чатим във форума а нищо не предприемаме, плюем, недоволстваме , но само виртуално , защо сме такава смотана нация и се оставяме да ни мачкат...

Ех, опитваш се да кажеш нещо умно, но напъните ти са напразни! Как точно виждаш обединяването на хората на село и в малките градове и създаването на хубав живот там. Работа и препитание там НЯМА. За развитие на селско стопанство трябват пари и за техника и за химикали и за посеви. Със сигурност и представа си нямаш как се прави съвременно селско стопанство и пред какви изкуствени пречки са изправени хората опитващи се да правят това. То не е като да ти дадат всичко от бившето ТКЗС и да почнеш. Та и тогава много трудно защото има още един куп причини и начини да те затрият и да се внася дори магданоз. Или хората да си съберат заплатките и да си построят някой и друг завод. В малките градчета може да се работи само в държавно учреждение. Или си мислиш че хората от добро си оставят къщите и отиват в София да плащат наеми и ипотеки за цял живот. Ти си просто една смотанячка с високо самочувствие която си мисли че има акъл за да го раздава. Само защото си видяла как се кара самолет не значи че и ти можеш! И когато така високопарно се обръщаш към другите хора имай предвид че палачинката може да се обърне по много причини. Никой не е застрахован.

Някаде из коментарите предложиха тия на бюрата да се пенсионират на 70г! Абе то тях да ги питат,те и до 90 ще изкарат там,НЕЕЕЕ,стане ли един чиновник на 50год,да няма право на държ. работа,да ходи в производството!!!ПОС ЩЕ ГИ ПИТАМЕ НА КОЛКО ГОДИНИ ДА СЕ ПЕНСИОНИРАМЕ!

ВИСШЕТО ОБРАЗОВАНИЕ СЕ ПРИЕМА ЗА ТРУДОВ СТАЖ БЕЗ ДА СЕ ЗАПЛАЩА, ТАКА ЧЕ МОЖЕ ДА ГО ДОКАРАТ ДО 40 Г. ТРУДОВ СТАЖ. МОЖЕ БИ ТАКА Е В ЕВРОПА. ЕТО И НЯКОИ ДАННИ /НА ООН/ ЗА СРЕДНАТА ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ЖИВОТА ЗА МЪЖЕ/ЖЕНИ: АЛБАНИ 71/77 БЪЛГАРИЯ: 69 /76 УНГАРИЯ: 68/77 ВЕЛИКОБРИТА 76/81 ИНДОНЕЗИЯ: 65/69 ЧЕХИЯ: 72/79 ЯПОНИЯ: 78/85 КАНАДА:77/8 76/81 УГАНДА: 46/47 http://news.b

Всичко е концентрирано в столицата и донякъде в още 3-4 града.По селата безработицата е огромна.Може би 25-30% и нагоре.Всеки ден работя с такива.И малкото предприятия ,които бяха са ликвидирани.Връщане назад към селата е невъзможно,но поне да се направи нещо за тия ,които са останали там.На един човек трябва да се пада около 800-900 декара земя ,за да е рентабилно стопанството ,всичко останало е аматьорско занимание.Говоря за модерно земеделие и техн. култури.Тия дето се занимаваха с тютюн просто при тях всичко е свършено,а животновъдството е убито от внос на месо и изтичаща годност от вън.Тогава какво остава...

Управляващите са длъжни да създадат условия за живот. Когато хората са спокойни и сигурни, раждаемостта се увеличава и след 20 години няма да има само пенсионери. Не може напрекъснато да ни тормозят било с пенсионната възраст, било с медицинското обслужване, било с безработица и само да цицат от нас.

А, да не забравя - картофите си ги купувам от пазара в Младост, самоковски или смолянски, по 60-80 ст кг. Не ям хайвер, скариди и френска мин вода и не смятам за нужно. Чела съм Елин Пелиновия Андрешко, така че не ми минавайте с номерата за тежкия селски живот....

Защо да се осигуряваме,след като така и така няма да видим пенсии?Кой за бога ще държи 60-годишни в производството, строителството или транспорта? Как си представяте заварчик на 63 години?

да се пенсионираме на 100 години, щото ако се пенсионираме на 65 ще оставяме без помощи поне 3ма гладни цигани, по-хубаво да ги храним още 35 години докато чукнем стотака, а те са се размножили и са станали 30 гладни цигани.

Стига сте се оплаквали. Ако не се увеличи пенсионната възраст до 65 години, както е в почти цяла западна Европа, откъде след 20 години ще има пари за пенсии? Тогава половината население ще бъдат пенсионери. Като добавим 10 % цигани и 10 % безработни, кой ще изработва пенсиите? Трима ще изкарват пари за десет! Няма да стане. А сегашните 50 и повече- годишни да спрат да се оплакват,защото крадливите комунисти се крепят само на тях. Сега ,когато ония окрадоха за пореден път държавата, пенсионерите и кандидат-такива реват,че няма пари. Защо не протестирате пред Позитано 20? Колко пъти трябва Станишевци и Догановци да ви сурвакат за да ви дойде акъла? Искате заплати,пенсии и условия на живот като в Европа - добре спрете с чалгаджийския начин на живот,изберете политици и работете като в Европа. И прочетете отново какво е написала 40 годишната!

Първо не съм комплексирана и второ никъде не съм твърдяла, че с мотика на полето ще се прави икономика в 21 век. Но определено смятам, че е доста глупаво да си оставиш къщата на село (апартамента в малкия град), да се завреш с цялото си семейство в 1-2 стаи, да мръзнеш по пазарите, продавайки турски или кит. боклуци, или пък да висиш в някакъв офис дигайки телефона и завиждайки на шефа си, да се прибираш измръзнал и изнервен в къщи, да си плащаш повече от половината заплата за наем, като пълниш гушата на кисели тарикати и т.н. и т.н. И след всичкото това да искаш да те пенсионират ако може на 50 за да се върнеш на село и да си копаеш градинката.... Ако вместо да се следва тоя кретенски сценарий от който никой не е щастлив, хората от селата не се обединят докато са млади и не си организират хубав живот там, където са се родили. Примера с гръцките фермери да го давам ли или сами ще се сетите?

В държавните учреждения ще останат само старци - чиновници ,които хем ще получават инвалидни пенсии , хем добра заплата с ДМС , хем няма да са от никаква полза . Справка 80% от учители и доктори получават и инвалидни пенсии . Отделно даскалите приработват и на второ место по допълнителен трудов договор между другото .

Искат да премахнат чл. 68 ал.4. ГЕРБ СА РЕШИЛИ ДА НИ ЗАТРИЯТ. Поне погребенията да направят безплатни за сметка на внесените осигуровки, а да не утежняваме децата си.

Сто пъти ууу, защо изравнявате годините на мъже и жени, жените имат много повече ангажименти в семейството, тя ражда живота, защо ги тормозите, защото и те трябва да умират по-бързо като мъжете ли?? Ама вие голямо обяснение направихте, не се ли срамувате от него - ще вдигнем годините на жените защото живеят повече от мъжете!! Глупаци! Предлагам, тъй като всичко в България се ликвидира - ликвидираха се много паметници, ако щеш исторически, ако щеш културни, ликвидира се селското стопанство, ликвидира се промишлеността в страната и понеже отиваме към ликвидиране и на нация-българска предлагам жени отгледали по 3 деца да се пенсионират на 55 години - защо например не се обвърже с раждаемостта пенсионната възраст!!!

Ти посипа лютите рани със сол. Но народопсихологията ни е такава- чалга, ракийка и далавера. В другото време плюене по властта и мераци за комшийката. Не се засягай каквото и да напишат за теб. Безмислено е да се опитваш да ги промениш. Материалът е лош......

Предлагам да има служител на НОИ до ковчезите при погребение заедно със свещенника! Свещенникът ще изпраща по последния път, а бюрократа от НОИ ще пенсионира за отвъдното и ще превежда пенсията на небето в бюджета на безсмътният бог ББ и неговият пророк хер Флик.

Що не си кажат най-накрая съкровената мечта: всички да се пенсионират на 100 години и със стаж 80 години. Така цял живот ще те смучат и ще си умреш, без да си взел нищо. Само на най-късметлиите (столетниците) ще получат пенсия. Да им п...я на късмета!!!! Идеалният гражданин за управляващите - работи, плаща си всички данъци и осигуровки, не боледува и умира в деня на пенсионирането си.