Фандъкова даде ”Топлофикация” на прокурор

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова е сезирала икономическа полиция и прокуратурата заради непотърсените от страна на „Топлофикация-София“ задължения.

Обратно в новината

Коментари - Фандъкова даде ”Топлофикация” на прокурор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо чак сега? Събудихте се!

ПРОКУРОР, но какъв ? Ако е от чужбина, може и да свърши някаква работа !...

Тя Варна сега ще цъфне и върже с Марешки, наивници... ФАНДЪКОВА СИ Е МНОГО ДОБРА КМЕТИЦА . САМО ДА ПРЕСТУКТУРИРА ТОПЛОФИКАЦИЯ ИСКАМ, ТАКА, ЧЕ ДА НЕ МЕ КРАДЪТ С ПАРНОТО. ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА НЕЯ ДО КАТО СЪМ ЖИВ.

Това трябваше да стане много отдавна бе, Фандък! Но сега е необходим кризисен PR на мутрите и затова се сетихте...

тая да си фаща овреме пътя да не я изрита кат оня от Варна кво ми активничи непоследък тва да не е 73-то училище?

Коя сила или закон може да ме накара да бъда вързан на една абонатна станция с хора които подоизрам ,че ме крадът ,чрез топлофикация? Аз съдружник с недобросъвести съседи не искам да бъда. Не искам също да има закон който да ме задължава да плащам сметките на крадливите съседи, или загубите по веригата на тоталния монополист Топлофикация!! Фандъкоа да задължи Топлофикация да реши този проблем !!

Тези ,които са ти сложили минусите са пълни дебили!Нашето общество все повече и повече изпростява и нещо не виждам оправяне!

На българския казан в ада не му трябва пазач.

Ами възмущавам се. И аз дори не мисля да плащам вече, защото не ми е изгодно и съм сигурен, че някой по веригата ме лъже. Обаче системата е такаа, че няма как да рзбера точно кой е и да го посоча. Винаги ще имам чувството ,че ме лъжат въпреки, че си плащам за нщо което не съм консумирал реално.

Май по-добре си ти беше като директорка на училище, глей са как си се овъртяла в акото...

Явно голяма част от пишещите тук не разбират или не им е удобно да разберат за какво иде реч. Тези, които са си плащали сметките редовно за какво да се опълчват. Ползвам парно, плащам си. И сметките ми са нормални, защото правя икономии, а не пускам радиатора на отворен прозорец. Точно вие, които не плащате с години, да бяхте излезли на улицата, като сте толкова отворени. А не да се криете зад гърба на редовните платци. Точно вие си мълчахте и треперехте да не ви вземат апартаментите. Но иначе лаехте по форумите анонимно, защото така е най-удобно. Злоба не е точната дума за отношението ми към подобни "тарикати" - съжалявам ги за елементарното им мислене и искрено се надявам тарикатщината им да секне. И всеки да си плаща вересиите, а не да се прави на по-умен от папата.

а вие пък защо лаете ? Нали сте изрядни , платили сте си . Имате нормални сметки . Какъв ви е точно пък на вас проблема?

Къде ли? Проблемът ни е че ви носим на гърба и ви плащаме сметките 23 години! Е, там ни е проблема!

До гост1: Проблемът не е само мой, драги, проблемът е общ, не разбираш ли?!? Ако има ефективен контрол над дейността на Топлофикация, ако всеки си плаща редовно и прави икономии, ако никой не краде от съседите си, ако всеки има морал и съвест да мисли не само за собствената си кочинка и личната си изгода, няма да има надути сметки, Топлофикация няма да фалира и ще има доволни потребители. А иначе Топлофикация ще надписва, за да не фалира, аз ще си плащам, ти ще си крадеш и всичко ще върви по-старому...Крайно време е тази порочна верига да бъде прекъсната, защото аз /и такива като мен/ сме единствените, които сме изрядни в тази верига. Искам всеки да си носи отговорността и да спазва законите и разпоредбите. И Топлофикация, и потребителите...Всичко друго е пълна джунгла и анархия...Ето това е проблема..

БРАВО!!!

Явно ти не си наясно за какво става въпрос.Не ползвам услугите на топлофикация от 10год. но получавам сметки по около 100лв. за тръбите. Не плащам защото това не е реално и се боря с тях в съда. А тези с малките сметки от къде се пръкнаха? Всички смятахме че топлофикация ни лъже. Изведнъж плащачите решиха, че са прецакани и започнаха да пеят ода на възхвалата. Като сте роби и навеждате глави никой не ви е виновен и престанете да плюете.

не знам кво разбирам и кво не НО: 1) не искам да съм крепостен 2) не искам да има сградна 3) искам аз да определям дали да имам парно или не Анадън му смотаняко пишмандържавнически ?? А със здраве!

Тоя или е глупав или е от Топлофикация и се надява, че като се представя за "изряден" ще увлече и други граждани да се насъскват срещу хората, които не искат да плащат нереални сметки. Хубаво си му казал. Забравил си, че ако ще превръщат топлофикацията от социална услуга в машина за пари, комбинирана със силова принуда чрез обслужващите специално топлофикация и пр. "кредитори" закони (заповедното производство в новия ГПК, начина на връчване на съобщения и пр.) то трябва да преобразуват това предприятие така, че да могат да гарантират ценообразуване на услугата, което да съответства на РЕАЛНОТО ПОТРЕБЛЕНИЕ. Може да се иска плащане само на реално потребена енергия, а не на измислени от някакви си чиновници тип вальо топлото фантасмагорични сметки.

Решението е едно и е елементарно. 1. Всяка сградна отоплителна инсталация има свой оптимален режим, който е най-икономичен и за който е оразмерена. 2. Енергетиците от топлорайоните, след промиване на отоплителната инсталация, да регулират вентилите на отоплителните тела /радиаторите/ според оптималния режим. По принцип, отоплителните тела/радиатори/, които са монтирани по проект в дадена сграда, са оптималните, но много тарикати са си сменили радиаторите с по-мощни. Именно заради тях трябва да се извърши регулиране. 3. Така регулираните вентили по радиаторите се капсуловат със стоманена заварена и пломбирана капачка-капсула. Целта е да се прекъсне нерегламентирания достъп след настройката. Преди вентила последователно се монтира спирателно кранче за изключване на радиатора при аварии. 4. Заплащането става на отопляема кубатура според показанията на общия топломер. Предимства: 1. Като цяло сметките ще намалеят поради оптималния топлинно-хидравличен режим. 2. Няма нужда от фирми топлинни счетоводители, това също ще доведе до намаляване на сметките. 3. Премахване на една част от съседски кражби. За пълното им премахване е необходимо да се направи и обследване за незаконно прокарване на подово или друго допълнително отопление. По този начин ще се реализира значително намаляне на сметките на лоялните клиенти-абонати. 4. Ефективно използуване на модерните нови абонтни станции за регулирането на температурата. 5. Заплащането ще става по ясни и разбираеми показатели. 6. Отпадат годишните изравнявания 7. Отпада цитирания от авторката неразрешим проблем с надвзетите суми преди края на отоплителния сезон. 8. Няма нужда от уреди за дялово разпределение по радиаторите.

Аз искам да си регулирам потреблението ! Да си го спирам когато искам , да го пускам колкото искам ! искам да виждам разхода си на енергия в реално време в мерна единица за енергия - предпочитам джаули (кило мега) И искам да плащам само за изразходваното !! и ако може някой да ми плаща за отопление на общите площи, щото като отварям вратата към стълбита като влизам/излизам и тях затоплям ;)

Ако само това са исканията Ви, то сте много скромен или сте глупак.

Г-жа Фандъкова, не дава топлофикация на прокурор, че надписват сметките на ползвателите, че лихвите са огромни, че лъжат хората непрекъснато, че заплатите им са високи, на фона на немотията на народа ни ,а че не събирали сметките от длъжниците си!!!!СРАМОТА!!!!ГАРВАН ГАРВАНА ОКО НЕ ВАДИ!!!!ВСИЧКИ СТЕ ЕДНИ И СЪЩИ!!!

Можеш ли да кажеш "Колко са високи заплатите на работещите в Топлофикация", че ми стана интересен, да не кажа смешен с изказването си?

А бе "dsc", да не би да сте секретарка на Данчето Фандъкова или сте самата ДФ?.... :)))

ЕТО ТОВА Е НАЙ-ТОЧНИЯ КОМЕНТАР НА СИТУАЦИЯТА !!! ПОЗДРАВЛЕНИЯ !!! и ++++++++ !!!!

Тази жена така умело ни баламосва,че ме дразни вече.Тя е принципал на топлофикация и е длъжна да упражнява непрекъснат контрол защото носи наказателна отговорност.При всеки одитен доклад са отразени несъбраните задължения,но не е имало хора на улицата и тя не е взела мерки.И понеже методиката за определяне цената на парното позволява несправедливо ограбване на всички абонати не и е пукало за последствията.Трябвало е да сезира прокуратурата още в началото на кметуването си. Трябва да и се потърси сметка и за такса смет и разкарването на боклука от град на град.Кражбата тук е огромна.

браво , СК .Много точно казано!

Чета и се учудвам колко злоба има в повечето от написаното.Тези редовни плащачи които плачат, че са плащали редовно ако не го бяха правили през годините цените на парното щяха да бъдат по-нормални.След като не са имали куража да се опълчат и да ходят по дела сега да си мълчат.За това се иска кураж, а те са треперели да не им вземат апартамента.

А, Вие нередовните платци, като сте толкова умни и солидарни защо освен, че не сте плащали, сте се отоплявали на гърба на редовните такива???? Или Вие сте големите тарикати, а ние балъци??? И защо не си исключихте радиаторите да помръзнете малко като не плащате, а трябваще вашето отопление да го плащаме НИЕ??? Не си много умен, нито пук оригинален! Засрамете се вече! В нормална Държава да са ви взели и жилищата вече!

В нормална д-ва щяхме да имаме и НОРМАЛНИ сметки , които сме платили.

Другарко учителка , не се правете на ,,изненадана"Вие сте марионетка на чужди хора.Ежедневните проблеми на хорат ги създава общината/парно,вода,паркинг,кучета,данъци,рушвети за търговска дейност,нагласени конкурси ,,,случайни"грешки ДДС и тн.Я си вижте районните кметове-феодали/открито си искат/и вие не знаете,а ние знаем. Всичко знаете но ви трябват пари за избори.Дори да спечелите Какво ще правите?Страната ни върви към гражданска война. Държава се управлява от юристи,икономисти а не от учители,флейтисти,лекоатлети и ,,юристи" от Симеоновато у-ще.

Сетила се Фандъкова сега!Не забравяйте,че тя даде на транспортните фирми, уж по грешка над 2.5 млн.лв. на Столарски, които се оказаха техни спонсори.Тя е само една марионетка и сега гледа да спаси кожата!

Защо чак сега бе, Данче?

За да отчете и тя някаква дейност ... Кметицата е принципал на това предприятие ... На кого праща прокуратурата ... На себе си?

деер

Искаме 23 годишен одит и документите в интернет!!!! Нека всеки знае,ако иска да знае всичко!!!!!!!! Нека знаем , че крушата си има опашка, всяка от цяла щайга събрани 23 години....

Никога не са прехвърляли задължения от един на друг. Защо говорите абсолютни ГЛУПОСТИ? Моите "задължения" си се водят само на моя г..з , или и аз да скачам , че ми лепкат сметки на всички онези които имате малки сметки , а за това моите са големи? А? Ами да си ги търсят тогава от тас, дето имате толкова малки сметки , а аз толкова големи? Значи вие мен крадете , не аз вас.

Ами малки са ми сметките, защото съм си спрял радиатора и топломера отчита НУЛА. Имам си климатик, на всичко отгоре 3-4 дена през седмицата, или половината месец не съм в апартамента си, защото често пътувам. И СЕГА ДАЙ ДА ТИ ПЛАЩА ТВОИТЕ СМЕТКИ, ЧЕ СА ГОЛЕМИ, А МОИТЕ МАЛКИ!!!

Че на мен само сградна инсталация ми е 100 лв. и топла вода 50 . Та 150 лв. малко ли са г-н/жо "много смешно" ? Дори и да не се отоплявам 150 лв?

Топлофикация е ''тумор''. Нагли и гнусни служители които не знаят какво е да бачкаш в частна фирма и да се бориш за доверието на всеки клиент. Загуби по трасето, загуби в идеалните части на блока, дялово разпределение, кражби от съседи, северни и южни апартаменти с различно потребление, неефективно отчитане, ''Техем'' и тем подобни ''счетоводители -паразити''.....Абсолютно недомислие което няма как да продължава да съществува!!! Топлофикация е една много ,много скъпа '' социална екстра'', която винаги е била бомба със закаснител!!!

АЛО ДИРА! ЗАЩО ТРИЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ, КОИТО СА ИСКАНЕ ТАЗИ КМЕТИЦА ДА СИ ХОДИ ?

Ами защото са "наДИРени"... :)))

и как може да опрощавате хиляди левове на клиент за неплащане 20 години, а останалите да плащаме след десетки лишения. На всичкото отгоре при приложени сметки за данък имот от които е видно, че от 2003 г до 2011 сте ми вдигнали данъка 6 ПЪТИ, пъти госпожа, пъти, 600 процента ми отговаряте, че увеличение няма и че банишора я преработвате едва през 2011. Всичките сте пълни малумници в този разложен булгаристан. На едни ще опрощавате, други ще дерете, но от днес данък и такса смет няма да видите. Те също имат давност 5 години.

Госпожата бърза да прибере вземанията-а да направи нещо за хората-не бърза

Години наред живях в блок, където масово неплатените сметки на съседите бяха по 5-6000 лв. Имаше дори един тарикат с 9000 лв. неплатено парно. И всичките тези "неплатежоспособни" си сложиха ПВЦ дограми на апартаментите, смениха си колите, пазаруваха нови мебели и прочие екстри. А в същото време радиаторите им бичеха на макс. Имаше само 2 спрени апартамента от парно от общо 16 във входа. Значи може хитреците да не си плащат, защото било скъпо, неефективно и т.н. а в същото време тези парици да отиват за други благинки. Е, айде стига вече!!! Не разбирате ли, че всичко, което се консумира, но не се плаща пак е за наша ОБЩА сметка. Нашата икономика затъва, ние живеем зле. Докато има подобни тарикати, всички ще страдаме. Разберете го!

Евала на всички които сте си плащали задълженията. Завиждам ви за сметките или за заплатите. Замислете се колко пенсионери трябва да дадат цялата си пенсия само защото им минават тръби през апартаментите. Как не ви е срам. Да не мислите , че и те не искат да си плащат. Но не могат. Защото отоплението в Бг. е лукс и то в 2013 год. Милиони хора студуват и са длъжници в същото време. И аз искам да плащам , но сметки м/у 400 и 500 лв. Няма как да им платя. Ако искате да ги разменим с вашите и ще бъда примерна гражданка като вас. Докато няма прозрачност в сметките и те не станат нормални за нашият стандарт НЯМА да плащам. Никой не може да ме увери , че 2 радиатора могат да струват 560 лв отопление. Сега с лихвите тази сметка е 710 лв. Има ли мераклии СЪВЕСТНИ граждани който да я платят? Пожелавам ви най-чистосърдечно и вас да започнат да ви клатят с такива сметки , на които лихвите са зловещи.

ТАКА КАКТО Я КАРАТ НАШИТЕ УПРАВНИЦИ ЩЕ ОСТАНАТ БЕЗ ЕЛЕКТОРАТ.А ТОГАВА НА КЪДЕ?САМИ ЩЕ СЕ ИЗЯДАТ.МНОГО МИ СЕ ИСКА ДА ГИ ВИДЯ.

Нека изхвърлят хората на улицата и да им продадем домовете на безценица на определени хора! Това ли иска? Вместо да направят този вид отопление евтино както преди беше и всички се молеха да имат парно.

ОПРОЩАВИ ГИ БЕ ТЪПАК,няма да сибира парите, нищо няма да плащате. Другите дето са си плащали сметките да духат таратора. От това по-голям комунизъм здраве му кажи - на всеки според потребностите и то безплатно. Кво квичите тука за жилища, улици, пак червенките не прочели, ОПРОЩАВАТ ВИ ДЪЛЖИМИТЕ ХИЛЯДИ ЛЕВОВЕ

Спри се малко, че пяна ти е излязла на устата и пишеш с грешки!

ТИ ВЕРНО НЕ СИ В СЪСТОЯНИЕ ДА ВДЕНЕШ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС. НИКОЙ НИЩО НЕ "ОПРОЩАВА". ИМА ПОГАСЕНИ ПО ДАВНОСТ ПРЕТЕНДИРАНИ ОТ САМАТА ТОПЛОФИКАЦИЯ ВЗЕМАНИЯ", КОИТО ТЯ НЕ СИ Е ПОТЪРСИЛА. А НЕ СИ Е ПОТЪРСИЛА, ЗАЩОТО СА НЕРЕАЛНИ. СХВАЩАШ ЛИ - Н Е Р Е А Л Н И СА, ИЗМИСЛЕНИ, НЕДЪЛЖИМИ. АКО СИ ГИ БЕШЕ ПОТЪРСИЛА, ХОРАТА ЩЯХА ДА ПОИСКАВ ДА ГИ ДОКАЖЕ В СЪДА, А ТОПЛОФИКАЦИЯ НЯМА КАК ДА ДОКАЖЕ, ЧЕ ЧОВЕК Е ПОЛЗВАЛ ТОЛКОВА, КОЛКОТО ТЯ МУ ИСКА, ЗАЩОТО СМЕТКИТЕ СА НАДПИСАНИ. СЕГА СХВАНА ЛИ?!?!?! ИМА ЕДНО-ДВЕ НЕЩА, КОИТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕШ И ОТ ГПК, ЗА ДА ТИ СВЕТНЕ КРУШКАТА, АМА ЯВНО ТИ ИЗОБЩО НЯМАШ ТАКАВА ИЛИ СИ ОТ ТОПЛОФИКАЦИЯ!!!!!!

И КАКВО ОЧАКВАТЕ,ЧЕ ЩЕ СТАНЕ?ЛЪЖА СЛЕД ЛЪЖА.ВСИЧКИ ДА СЕ ИЗМИТАТ,ЗАЩОТО МИ ДОЙДЕ ДО ГУША.

Защо да плащам за ''Пешо'' който живее на псоледния етаж, северно изложение и си купи апартаманта за 35 000 евро, а аз среден етаж южно изложение апартамента в същия момент 47 000 евро. Сложих си климатици и спрях парното. Плащам си само 50-70 лева дялово участие и подгрев вода 60-70 лева , но мога и без това ако реша, по-евтино ще ми е с два бойлера. На ''Пешо'' му дойде сметка 450 лева и се хвана за главата, жалба пусна. Техем искат да ми прехвърлят половината от сметката на ''Пешо'' на мен и останалите южни апартаменти, при изравняването. МИСЛИТЕ ЛИ, ЧЕ ЩЕ ГИ ОСТАВЯ ТЕЗИ НАГЛЕЦИ ДА СИ КАРАТ ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ? ? ? ТОПЛОФИКАЦИЯ НЯМА БЪДЕЩЕ И ТРЯБВА ДА СЕ ЗАКРИЕ, ЗАЩОТО МАМИ И ЛЪЖЕ ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ КЛИЕНТИТЕ СИ.

"Софийска вода" ни готви голямо УВЕЛИЧЕНИЕ!!!!!!!!!!!!!!!!! Работещи, майки, пенсионери ,студенти, ВСИЧКИ ,ВСИЧКИ ДА СЕ ОПЪЛЧИМ ПРОТИВ ИЗМАМНИЦИТЕ ОТ СОФИЙСКА ВОДА!ИМАТ ОГРОМНИ ЗАПЛАТИ ГАДОВЕТЕ,ЕДИН ТЕХЕН ИНКАСАТОР ИМА 1500 ЛВ ЗАПЛАТА. А МАЙКИТЕ, ПЕНСИОНЕРИТЕ БЕЗРАБОТНИТЕ, СТУДЕНТИТЕ ИЗНЕМОГВАМЕ!!!!!!!!!!!

Факт е че студената вода, която плащаме на Софийска вода не може да се пие.Тръбите са ръждясали и бълват мръсотия. Принудиха хората да си купуват минерална вода за пиене. Къде е контрола на общината за обещаните инвестиции от дружеството Софийска вода.

Я, да видим, колко от тези, дето не са си плащали сметките за парно досега са наистина със спряно парно и колко са тези, дето са го надули "до дупка" и не плащат и стотинка, а се топлят на гърба на редовните платци.. И сега лаят по форумите колко са "велики" и "хитри", а останалите сме баламурници..Ай сиктир от нагли тарикати в тая държава ! А сега и давност за неплатилите, но ползвали услугата...Тъпо дебелоочие и наглост... За всяка услуга, от която не си се отказал, се плаща и не трябва да има давност, а запориране на сметки на нередовните платци. И Топлофикация да си наляга парцалите и да си търси начин да си събира парите. Фандъкова и сие просто се гаврят със свестните хора и говорят пълни глупости като се опитват с популистки мерки да овладеят положението. Вместо редовните платци да бъдат стимулирани, а отговорност да се търси от неплащащите, общината се чуди как да опрости дълговете им. Това е поредният абсурд в тая държава и докато е така ще си мизеруваме и само ще мечтаем да се оправим. Аман от тъпи тарикати!!!

Евала! Точно така е. Огромна част от населението продължава да живее на гърба като паразит на нормалните и борещи се граждани! За съжаление това ми говори за ниска култура и образование!

И как да се откажеш, КОГАТО СИ РОБ НА Т.? -(((

Абе , човече не виждаш ли от статията , че точно Фандъкова е дала "Топлофикация" на Прокуратурата за несъбираемост на приходите? В случая, тя е най - малкият виновник.

Нямам сметка, за да ми я запорират! Парното е включено само в една стая и стоим на студено, но сметките са като за целия етаж. Как да го плащам, като нямам възможност дори хляб да купя понякога? Не са всички с големи заплати. За хората на възраст няма добри заплати, въпреки, че съм с висше и добро образование.

Половината не са прочели статията. Тя ще съди Топлото, че не е осъдило и извхърлило на улицата хората. Не че насилствено им взема парите - няма не искам няма недей. Разбрах те ли, или имате акъл само да подскачате поркани по улиците?

Топлофикация е едно комунистиечско отроче, създадено в този си вид преди десетки години. Никаква промяна към по-добро. Нито за клиентите, нито за самото дружество. И най -интересно е всички съзнаваме, че това не може да продължава така и всички си траем. Не е виновна Фандъкова, просто Топлофикациия е едно недомислие за днешно време и трябва да изчезне, за да се замени от нещо наистина работещо на реален пазарен принцип.

топлофикация беше (правилно) създадена, за да утилизира отпадна топлина, и за да осигури безопасно и евтино отопление.

прокуратурата да си я вземе, ама едва ли. Очаквайте становище за липса на престъпление и прекратяване на разследването.

По примера на Варна ,ние столичани да пометем и продажната кметица Фандъкова, герберската фурнаджийска лопата!!!!!!!!!!!!!!!!! Защо не си в телевизите ма, още рано сутринта, да се обявиш публично против УВЕЛИЧЕНИЕТО на софийска вода? а?! А си траеш в лукс и крадеш от еврофондове и от нас гражданите но София, не те ли е срам ма, учителко проста, от елементарния герберски клас!!!!!!!!!!!!!!!

Плужек червен, пини си хапчетата и ще ти олекне. Фандъкова ще е кмет докато си жив, че и след това.

Сетила се Фандъкова сега!Не забравяйте,че тя даде на транспортните фирми, уж по грешка над 2.5 млн.лв. на Столарски, които се оказаха техни спонсори.Тя е само една марионетка и сега гледа да спаси кожата!

Да, Фадъкова, трябва да се плащат задълженията, но когато са непосилни не можем да ги плащаме! Толкова години ни дерат и на никой не му пукаше!

ТАЗИ БУДОГЕРБЕРИСТКА ВСЕ ЕДНО, ЧЕ ДНЕСКА СЕ Е РОДИЛА. ДА СИ ХОДИ НА БОКЛУКА ЗАЕДНО БОКО И ЦУЦЦИ!!!

Граждани на София, да възстанем срещу "Софийска вода",да излезем на улиците, да изпарим софийска вода ,която упражнява ГЕНОЦИД.!!!!!!!! А СОФИЙСКАТА КМЕТИЦА ЗДРАВО ,ЗДРАВО ЦИЦА ОТ СТОЛИЧАНИ. ДА ИСКАМЕ ОСТАВКАТА НА КРАДЛИВАТА КМЕТИЦА.АСТВКА ФАНДЪКОВА, МАРШ ОТ ОБЩИНАТА И ВРЪЩАЙ ИЗПРАНИТЕ ЧРЕЗ ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ МИЛИОНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Е, добре де едно нещо немога да разбера! Топлофикация, че има трески за дялане, има, но защо опрощава дълга на нередовните платци? Значи тези, които са ползвали отопление и не са плащали излиза сега, че са се греяли без пари. А ние редовните платци, които също сме се топлили но сме плащали като съвестни граждани излиза че сме балъци, така ли? Не е честно спрямо всички редони платци! Предполагам, че тези, които веднага ше напишат "-" са именно от облагодетелстваните, но .......такава ни е Държавата, пак губят нормалните и съвестни граждани....честито

Както обикновенно самоковската учителка по руски език "разбира" какво става в общината след като гафовете излязат на светло. Да се чуди човек тя какво прави там и дали е кмет от вчера?

Мислих да напшиша нещо, но се отказах - няма смисъл :-)

Както е казал народът: "Сетила се Мара да се побара..."

В Англия задълженията, несбрани до 3 месеца стават 'лоши' и се отписват счетоводно. И не като да няма ткшва- всяка гадина има около 3 млд. паунда. У нас счетоводно се отписват на края на годината, а за данъчни цели - след 5 години. На това отчасти се длжи бъркотията. Най-големия проблем, обаче, е че ръководството на Т, както и собственицате- СО са пълни профани. Във века на капитализма, където желанието на клиента е водищо, те поддържат едно абсолютно комунистическо предприятие. Нито един отдел от съвременната корпорация го няма там. Маркетнгът, основата на която се гради съвременния бизнес е представен... от 1 ПР. А това са хората, които трябва да проучат какво иска клиента и да му го дадат. Работи се изцяло по комунистически - к'вото има, т'ва ша плюскаш. Точка. Маркетинг отдел няма и в така широко рекламираната 'нова' структура. ТС са анахронизъм - лошо управление, лош стопанин, лош контрол, лоша стратегия. Цялото им съществуване е едно недоразумение, за което, обаче, трябва до плащаме всички ние.

Ами ПЛАЩАЙТЕ! Аз ОТДАВНА НЕ ПЛАЩАМ!

Тая как се излекува - не знам - дано и се върне всичко... Изроди гадни - почнаха да преиграват пиеси...

На мен топлофикация ми представиха фалшив протокол за смяна на общия водомер, с фалшифициран мой подпис за присъствие в комисия, в която изобшо не съм бил , оказа се , че и въпросния водомер не отчита правилно, съгласно тестването в лабораторията и ми казаха, че за тях това нямало никакво значение и нищо нямало да промени :(