Цената на парното в София пак се променя

Решението на предишния министър на икономиката да не съобрази цената на енергията на "Топлофикация - София" с реалните разходи е струвала 60 млн. лева загуби за дружеството.

Обратно в новината

Коментари - Цената на парното в София пак се променя | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Някой (вече му знаем именцето) се опитва да ни мери пулса следизборно ама да запомни, че народа може да му измери температурата рек---но!!!

Вместо да паднат цените на тов, вода и парно, та да се проборим с кризата, гледай какво се случва. Вчера си дойдох от Лондон, цените там са смешни, намаления на стоки -90 % купих си тениска на адидас за 5 паунда която тук е 50 лв. Маратонки Найк за 30 паунда които тук са 220 лв. Цените на храните са се сринали, малко по-скъпо от тук е. Намали ли са им ток, вода и газ с 15%. Хората се борят за да оцелеят и ще, а ние пак ще духаме....

В тая скапана държава само цените се вдигат. Цените отдавна минаха западните, но доходите ни са африкански. Някой ако се е надявал, че нещо ще се промени, идва време за изтрезняване. Който и да се докопа до властта, мисли само за себе си, не и за народа.

МИНИСТЪРА ДА ПУБЛИКУВА ЦЕНООБРАЗУВАНЕТО НА ТОПЛОФИКАЦИЯ ,ЗАЩОТО СМЕТКИТЕ, ВКЛЮЧИТЕЛНО И НЕГОВИТЕ ГИ ПЛАЩАМЕ НИЕ. ДА СЕ ОТЧЕТЕ КАКВО СЕ СВЪРШИ С ПАРИЦИТЕ ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ ЩОТО И ОТ ТАМ МАЙ МНОГО ИЗТЕЧЕ !!!

Ами работодателите защо не се съобразяват с нашите разходи за издръжка.

Ако всички си плащат парното /говоря за София, цените няма да са такива. Защото те не губят - взимат ги от нас, плащащите. Просто това трябва да се направи - да се съберат парите от тези, които с години се топлят, а не плащат. Лично аз познавам поне 10 души.Иначе и малцината останали ще спрем и тогава ще е лошо за всички.

на онова, на което сме свидетели вече 6 десетилетия. То не е случайно - и ще продължава. Такова е планчето за нашата нещастна родина и поради това няма да се оправим. До 1989 г. поради това, че имаше силна централна власт, нещата бяха прикривани и донякъде контролирани, но когато всичко се срина, грозната истина лъсна с всички последствия за народа. Ето в момента ЧЕЗ е в устата на медиите, докато един друг чужд монополист би трябвало да занимава обществеността заради престъпната си дейност: Софийска вода. Хайде накарайте някой фъфлещ журналист да вземе отношение и да обере овациите.

МАНАСТИРСКО пардон министерско шушукане

г-нчо министър , това за което говориш се квалифицира като вреда в размер на 60 мил. НАШИ пари и следва веднага да се докаже в съда. Другото е празно и некомпетентно бръщолевене . Аз ще ви консултирам безплатно за по икономически изгодна когенерация.

Понеже нищо друго не може да измисли охлювчето, наречено министър, решава да вдига цени. А понеже Кремиковци е умряло куче, само формално щели да се срещат. Що ли го мързи да сметне колко е стойността на 20% държавно участие там

Поздравления. Ама кой те разбира - във форума е пълно с немислещи, настроени винаги за отрицание на всичко и всеки, които все чакат някой да дойде да ни оправи. Които жалят за Тошово време, когато лъжехме, че работим, а те ни лъжеха, че ни плащат. Та ето такива тъпанари не могат да мислят, а работата им е да скачат от форум на форум и да плюят Бойко. Искат да се топлят, но да не плащат - не става така. Ще си платят всичко заедно с лихвите. Аз как мога да плащам - ще плащат всички. Дойде времето всеки да отговаря за себе си, а не да се оправдава с този и онзи.

Директно при JP-то и вземай направлени еза 4-ти км.

Бойко и ти ли БЕ?!?!? Правите сериозна заявка, следващото правителство да е на ДПС!

Абе профан !Ти да не си левия сол т...к на това недоразумение зовящо се министерче?????

Тъп, тъп та вдлъбнат си !!!!!

Я се деактивирай, че звучиш абсолютно тъпо и неадекватно. А приватизацията си я заври в задника заедно с Топлофикацията. Аман от тъпи пубери.

ти видял ли си какви глупости си написал.къде ги измисли тези цифри.направо ТЪПОТИЯ. разходи се по europa и виж.пък после пиши тези измилици.

Доверието което Ви дадохме не е безгранично , знаете как постъпихме със СИМЕОН . Ако сте решили отново да ни правите на идиоти нещо сте се объркали . За свършена работа в МВР ще давате по 50 000 лева бонуси / сега и цената на парното / когато направите цената съпоставима със заплатите тогава ще го увеличавате . Няма такава държава в която парното да е на цената на заплатите . Вие ако имате пари нормалните хората се чудят как да изкарат от заплата до заплата . Новият морал това беше и девиза на програмата ВИ е какъв е морала да увеличавате цените а да не се увеличат доходите не знам кое е моралното или моралното е да давате бонус за свършена работа на хора с доста големи заплати

Е САМО ЧАСТНИЯТ. НА ВСИЧКИ Е ЯСНО, ЧЕ БОРИСОВ ТРЯБВА ДА ОСРЕБРИ МИНИСТЕРСТВАНЕТО СИ. ЯДРЕНАТА АЕЦ- ЧАСТНА, ТОПЛОФИКАЦИЯ - ЧАСТНА, БОКЛУКА-ЧАСТЕН. И ЧАСТНИЦИТЕ -ЕДНИ И СЪЩИ, НО ДОБРЕ ПРИКРИТИ. РЕКЕТЬОРА СИ Е РЕКЕТЬОР, КРЪВТА ВОДА НЕ СТАВА

Аман от лижигъзовци, които плачат за повишаване на цената на парното! Аман от идиоти, които сравняват Топлофикация с европейските аналози! Аман от министри като този, който отново се изказва неподготвен, а подготвя нас за нова секира! Аман от всичко свързано с Топлофикация! Това е едно паразитно дружество, за което клиентът е само дойна крава и която вкарана в обора, може само да се дои, при възможност без да се храни. Аман от лъжци в това дружество и сателитите като Техем и останалите. Ако не си изразходвал - комшиите са виновни, ако си изразходвал и плащаш, надуват сметките, докато го правиш. Сменят всяка година формата на изравнителните сметки, за да не можеш да се ориентираш следващата година, не отговарят и не зачитат жалбите в срок, носят сметките след срока в който имаш право на оплакване, играят с цифрите за вода, сградна инсталация и отопление. Подават топлата вода с температура много под разчетната и много най-различни чалъми от ромския репертоар, а после се чудят, защо хората не ги искат. А като гръмна скандалът с Вальо Топлото се видя, че хората са прави. Но в края на краищата се оказа че битият -бит, а е.....т - е..н. И сега пак се връщаме към кравата кормилница с нова сила. Аман!

Цената на парното може да се намали само по един начин-когато всички паразити, тутманици и мошеници на дребно си плащат сметките. За да съществува Топлофикация е принудена да надвзема от добросъвестните потребители. Така под предлог, че Вальо Топлото крадял паразитите искат да го настигнат. Само приватизацията на Топлофикация ща подейства като ДДТ на крадците. Частните собственици веднага ще заведат дела в съда срещу най-големите длъжници. 100 кретена да вкарат в хапъза и останалите ще се насерат от страх. И ще хукнат през глава да се издължават. От всички тутманици, който не си плащат сметките, защото така са намерили на баницата мекото само 1% са социално слаби/главно пенсионери/.Другите преяждат с луканка. Ако министърът е човек на място скоро ще почнат да я повръщат. А на тия , който сега ще почнат да ме плюят искам да им кажа една малка тайна-ебете си путката майна.

БРАВО!БРАВО!БРАВО!На да прочета нещо свестно в този форум и на мен ми е дошло до гуша от ревовете на търтеите дето вместо да запретнат ръкави и да работят само хленчат и не виждат,че наистина нашите цени на ток и парно са най-ниски,аман от коне с капаци.

Естествено, че ще вдигнат цената на парното - ако не знаете, в България цените и на парно, и на ел.енергия са най-ниските в Европа - а разходите за суровини са еднакви. Бизнес без печалба и инвестиции не върви. Естествено, че трябва приватизация до дупка - и топлофикация, и Булгартабак... И Не говорете против министъра - сложна задача има - след толкова години управленски и икономически недомислици, някой трябва да оправи нещата, като реже до кокъл. Мда, ще боли много. Но ще е за добро. Действайте, г-н Трайков, умно, отговорно и смело!!! И хич да не ви пука от масовия рев, дето ще нададат всички.

trijbva da se organizira komissia ot fizici i injeneri, no ne ot toplofikacia ,z a presmijatanija na rashodi. Spomnijam si kak edin injener po kostovo vreme objasniaval protivorechia s zakonite na fizikata v toplofikacia.

Greshish, Russia dori nijama da zabeleji , che si sprijal svoeto toplo i elektro i kakvoto bilo- tam mashtabite sa taiva che ne si i synuval.

Ще се съобрази с предложенията и икономическите обноски на ръководството на дружеството ?! Е, с предложенията и мнението на потребителите няма да се съобрази!!! Не го искаме това парно! Не искаме да плащаме нещо, което не потребяваме! Бойко да не започва с рекетите, изнудванията и извиването на ръце!!!

Смея да се присъединя към дискусията по няколко причини.Забелязвам,ч се изказват основно тотално неподготвени хора.Първият основен проблем е цената на енергията.Вторият е изключително неефективното и използване.Трето-нес вземания от промишлени и битови консуматори,включите и голям процент загуби/кражби,неефек съоръжения и др./По този начин у нас се насърчава разхищението,а не икономията.От личен опит мога да кажа,че със смяна на дограмата/но с добра с 6 мм к-стъкла/,1 см вътрешна коркова изолация,добре оразмерени алуминиеви радиатори с програмируеми вентили,намалих консумацията си с 55-60%.Вярно,че не е много ефтино,но предвид повишаващите се цени на енергията според мен е перспективно.Цялата ни енергетика е ориентирана към нови инвестиции в производство,а не в намаляване на потреблението.Като гледам новия екип изпитвам сериозен скептицизъм.По принцип в приватизираните електроразпределител дружества назначиха млади колеги,за които основна задача е да осигуряват максимална печалба на собственика си.Не познавам лично новите ръководители,но смятам,че трябва да има добър специалист -енергетик,а не само икономисти.Енергетик е доста сложна област за да се управлява от толкова млади и бих казал неопитни в конкретната област кадри.При нея не винаги най-изгодното икономически решение е правилното.И както казват:не съм достатъчно богат за да си копувам ефтини неща.

Искам предното правителство да носи отговорност за тия 400 милиона евро за Белене. Да не ми скачат с тезата че отговорността била колективна, нямам нищо против да влязат колективно в затвора!

До всички плачковци и любители на топлофикация ! Никой не може да ме принуди да купувам нещо дето не желая да го купя независимо по каква причина! Тия дето ми дават акъл да си ходя на село по добре те да си ходят защото на мен ми бутнаха къщата с мотива за обществени нужди и на нейно място построиха панелката за да дойдат плачковците от село да станат граждани и да ме рекетират даим плащам загубите на продукт който те ползват. Съветвам тия същите вместо да плачат да си решат проблема по най различни екологични начини.Като начало могат да тръгнат от този интернет адрес http://greentech-bg. и вместо да се правят на отворковци да видят какво правят хората с акъл. Хайде със здраве а аз ще им резна наесен тръбите колкото и да скачат отворковците!!!

Благодарение именно на такива като теб, амиго,1 ни се смее цяла Европа, а и светът... Няма закон - писяан и неписан, който тези от Топлофикация да не са наруширли и изкривил. Не занм как е възможно да се правят такима коментари като твоя - ей така, по принцип, да се намираме на прпиказки и да доказваме (идинствено на себе си ) , че сме живи.

от 'зелени' енергетици-далаверад АЕЦ-овете са оптимални за България, факт.

На село няма Топлофикация. Ако не ти се живее на село продай панелката с тръбите и иди в нова нетоплофицирана сграда. Още първата зима ще ти стане мъчно за Люлин, защото кооперация без отопление е като айсберг през зимата. Не помагат духалки и климатици. Не можеш да стопиш айсберг с кофа вряла вода. Едно е да се прибереш вечер от работа и в жилището да е само 15 градуса от сградната инсталация и с два часа духалка/4 КВЧ/ да си лягаш на топло, а друго да влезеш в айсберга на -15 и да ти трябват три дена нон стоп отопление за да ти стане поне относително комфортно-20 градуса. И е ясно,че след като се топлиш за сметка на комшийте, ще плащаш дела от сградната инсталация, както го плашат и те. Независимо дали искаш или не искаш да живееш на чужд гръб.

КАТО ТЕ ЧЕТА, ПО-ГОЛЯМ КОМУНИСТ И ТЪП ОТ ТЕБ НЯМА И ЗА СЪЖАЛЕНИЕ, ТАКИВА КАТО ТЕБ ДЪРПАТ БГ НАЗАД

NE STAVA DUMA ZA CENI A ZA NEVAZMOGNOST DA SE SPASIME OT TOPLOFIKACIA - NE ISKAM DA PLA6TAM ZA NE6TO DETO IZOB6TO NE MI VAR6I RABOTA I PO TAIA PRI4INA NE GELAIA DA GO POLZVAM I NE ISKAM DA PLA6TAM ZAGUBITE ZA TOVA I ONOVA I TAKA NATATAK ....................

НЯМА ЦИВИЛИЗОВАНА СТРАНА ПРИ КОЯТО ДА ТЕ ЗАДЪЛЖАВАТ ДА ПЛАЩАШ НЕЩО КОЕТО НЕ ЖЕЛАЕШ ДА ПОЛЗВАШ. ТОВА ГО ПРАВИ САМО МАФИЯТА И БГ ДЪРЖАВА С ТОПЛОФИКАЦИЯ. ЯВНО НОВИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ, ТРЪГВАТ ПО СТАРИЯ КОМ. НАЧИН И ДОБРО НЕ ГИ ОЧАКВА.

Айдеее, комунистите-утописти пак се размечтаха. Един не иска да си плаща тока, друг-парното. Трети иска ток без АЕЦ и да се топли без Топлофикация. Четвърти не иска крадливи цигани, крадливи комший и крадливи министри. Тука вече прекалявате. Не сте нито в Града на слънцето, нито в Рио де Жанейро. И още не са измислили работещ вечен двигател. Ако искаш цени като по Тошово време трябва ДДС-то да е 25 %, корпоративния данък/данък печалба/-50 %. Ако искаш всичко да е безплатно всички данъци ще са 50 %. Тогава естествено всичко ще е държавно. Може някой луд да пробва частна инициатива. Много стоки няма да има, но за сметка на това ще са с купони. Ако това ви харесва гласувайте за Велко Вълканов, не за Бойко Борисов.

TIA KAK NE RAZBRAHA ZA6TO PREDI6NITE UPRAVLIAVA6TI SI TRAGNAHA BEZSLAVNO - OSTAVETE NAI-SETNE HORATA DA MOGAT DA RE6AT DALI IZOB6TO DA SE OTOPLIAVAT S CENTRALNO PARNO/TOPLOFIKACIA/ I S TIA VINAGI IZMISLENI CENI ILI KOITO KOLKOTO PARI IMA DA SI RE6AVA 6TE SE TOPLI LI I KAK ...................

Решението на предишния министър на икономиката да не съобрази цената на енергията на Топлофикация - София с реалните разходи е струвала 60 млн. лева загуби за дружеството. Момче, т.е. г-н Министър, с това изказване Вие поставихте окончателната диагноза на казуса Топлофикация: рекет и измама. А с това във висша степен манипулативно изказване направихте най-лошата услуга на новото правитеилство досега. ПС. Можете ли да обясните кок се формира цената 10.3 лв. за м3 топла вода, която е отпадъчен продукт от произвозството на ел.енергия???

Аре сега съпостави и доходите, за да ти е пълна програмата. Не знам дали си наясно с понятието империалист, но при всички случаи по-коректен ник за теб би бил мазохист.

Не вдигайте цената на парното ами го оправете, защото и Вие ще си отиде. Народа няма пари за храна, а те пак цените на парното ще вдигат. Аман от ненаяли се, ненакрали се! И тези май ще са същите като другите.

Ти, по-далеч от върха на носа си виждаш ли? Я, помисли преди да пише, бре! Сметни, ако си учил аритметика, какъв ще е ефектът в дългосрочен аспект и за колко години би се изплатила новата АЕЦ от износ на ток. Аман от идиоти в този форум!

Нормално загубите на сградната инсталация са 5-15%, много рядко достигат 20%, при съсипана топлоизолация в мазето или стар модел абонатни станции. Ако са получени загуби над 15%/20%/, това е единствено от съседски кражби. Не е ясно, защо след като има възможност да се засекат такива кражби, ПРОКУРАТУРАТА не е направила поне едно разследване, въпреки многобройните сигнали на гражданите. ТС няма статут да преследва и санкционира крадците, тя може само да сигнализира. Възоснова на многобройните данни, директорът на ТС, Петко Милевски, заяви дори в 40-то Народното Събрание, че кражбите от съседите са над 50%. Никой не му обърна внимание, а в медийте изказването му се спомена мимоходом между другото. Само за информация, пък вие си правете изводите: Цената на природната газ е около 80% от цената на топлоенергията. Русия продава на страните от Европа, газ на приблизително близки цени. Цената на 1квтчас топлинна енергия от ТС е 0,082лв с ДДС-франко тръбите в сградата, а в Зап. Европа при централизирано водно топлоснабдяване се плаща около 0,6-0,8 евро за 1квтчас.

Не те знам какъв Енженер си, ама явно нищо не разбираш от ядрена енергетика. Като цена, ами има равна! Разрови се и прочети за последните планове за т.нар. зелени проекти. В Австралия 1000 мегавата мощност от фотоволтаици на стойност 1 млрд. долара!!! А нашто евтино Белене ще излезе поне 5-6 млрд ЕВРО за същата мощност. Верно нямаме си слънце, но си нямаме нито център за производство на ядрено гориво, нито пустиня където да го загробваме за хиляди години напред. Т.е. и на входа и на изхода, тази централа ще зависи от външни фактори и държави. Тази енергетика е евтина и екологична за по-големи и мощни икономики. Нека не ставаме като Китай, най-бързо развиващата се икономика, ама 800 млн китайци карат с по една купичка ориз на ден. На гол тумбак чифте пищови...

инвеститор идва този министър, напълно ясна е и политиката му: 1. енергийните помощите да отиват директно към енергийните дружества, а не към потребителите. 2. Да се съобразява с предложенията и икономическите обноски на ръководството на дружеството. 3. Да продаде дружеството на солиден стратегически инвеститор който да вложи пари в дружеството и то да стане жизнено способно. Предвид близките му връзки с EVN те ще са вероятният стратегически инвеститор. 4. От Агенцията за приватизация са се ангажирали в кратки срокове да подновят процедурата за приватизация на Булгартабак. Тяхната програма е всичко на тезгяха - прихватизация на 100%. Започват с Булгартабак, ще завършат с последната ни риза. Честито на избралите ги тъпаци! Останалите, гответе сопите!

КАТЕГОРИЧНО НЕ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ И ТЕХЕМ!!!! Над мен един баровец си надстрои мезонет .Случайно Топлофикация си призна че той плаща само за старата кубатура а двата етажа нагоре ги плащаме ние.От кумова срама след протеста ми през февруари откриха му нова партида през април.На въпроса, какво ще се вземе предвид в изравнителните сметки и как ще ни компенсират никои не дава смислен отговор.Техем не отговарят, Милевски шикалкави като нащипана мома. Министерствот казва: Не е наша работа.Ами на кого е бе байно, до кога ще ги жалите тези крадци и разбойници?Айде докажете че не сте Румен Петковци , а не плачете на предварително откраднатите от Топлофикация, липсващи 60 милиона!Срамота!!!

Мутрите ще говорят с потребителите ?? Тази пък иска да сменя когенератор, ама чрез неговата фирма ?!