Мая Манолова: Българите са ходещи роби на „Топлофикация”

Българите са ходещи роби на „Топлофикация”, които си ходят с едно парно, закачено на крака.

Обратно в новината

Коментари - Мая Манолова: Българите са ходещи роби на „Топлофикация” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"клиентски номер" се заменя "роб номер от клетка/апартамент номер"

Закона за енергетика е - Терор на малцинството/депутатите от всички цветове/, над мнозинството/народа/! Кой е по-силен?Разбира се малцинството защото то, не е от 80-те%!

И да- след като топлинната енергия , става обща собственост след общият топломер, защо ни са необходими топлоразпределителни уреди за всеки отделен апартамент? По-добре да се плаща на база- т.е. една равномерна сума, която се получава чрез разделяне на дължимата сума от показанията на общия топломер за определен месец, на всички апартаменти в сградата- етажна собственост! Така и така коректните- по закон- покриваме и задълженията на некоректните към топлофикация- достатъчно е да се запитате защо след всеки отоплителен сезон се прави корекция на задължението на всеки имот в ЕС, и от къде идва тази корекция...

До vv ( нерегистриран ) 07.12.2017 12:04 ... Регулация има и на всеки радиатор чрез термичния вентил.... Извинете, но това са общи приказки за наивници. Термичният вентил не е измервателно средство, а най- обикновена клапа. Да- при употребата му може да има повишаване на топлинната енергия , потребявана от отделния недвижим имот, но аз твърдя, че нейното измерване не е обективно и че топлорапределителите, монтирани върху радиаторите, не отчитат правилно топлинната енергия, подадена от общия топломер към топлоразпределителните уреди.

Не забатачвай хората в трета глуха. И врабчетата вече знаят, че на юристите целта е да се водят дела, колкото се може повече и по-продължителни, нескончаеми и всеки срещу всеки да се съди. Решението е лесно и просто и дава червен картон както на топлофикация, така и на кръвожадните юристи.

Пълни глупости! Накарайте Вашата партия да промени закона за енергетиката и наредбите към него и да видим дали ще има кръвожадни юристи:)

Манолова сложи в горното си джобче всички псевдо.....,но й пречат!Днес ни развличат със срещата на балканските айдуци.

Въпросът е - как точно топлофикация ще ни гарантира верността на показанията в автоматичната им система на общият топломер и обективността на показанията на топлоразпределителните уреди, монтирани върху радиаторите във всеки отделен апартамент от ет. собственост? След като топлинната енергия- след достигането й до общият топломер в абонатната станция- става обща собственост на всички крайни клиенти в етажната собственост, за какво ни са въпросните топлоразпределители, след като върху техните показания оказват влияние други електроуреди и отоплителни тела, те се влияят твърде много от външни фактори, за да се приеме, че показанията им са обективни? Да се плаща на база тогава- така и така коректните плащат за некоректните в етажната собственост!

Само на Топлофикация ли са ходещи роби българите? Какво да кажат тези които се отопляват с ток, цените на тока и безобразията на ЧЕЗ

Българите са ходещи роби на политическата класа и олигархическия модел

А има ли роби, които не са ходещи?????? Плямпалоооооооо....

Да каже първо защо прикри аферата Костинброд и за това ли и дадоха това топло място.

До До Оne Wise ( нерегистриран ) 07.12.2017 10:56 ....Имаш на входа 100л вода със 100 J топлина, на изхода 100л вода с 50J топлина... * Ха- че тогава за какво служи ОБЩИЯТ топломер, поставен в абонатната станция- той какво ТОЧНО измерва- количеството доставена топлинна енергия ДО ВХОДА НА АБОНАТНАТА СТАНЦИЯ, нали? Има ли устройство в самата абонатна станция, което МОЖЕ ДА ПРОМЕНЯ ТЕМПЕРАТУРАТА НА ПОДАДЕНАТА ТОПЛИННА ЕНЕРГИЯ ДО ОБЩИЯ ТОПЛОМЕР В АБОНАТНАТА СТАНЦИЯ- ДА ИЛИ ДА? Какво точно се случва в такъв случай- индивидуалният топломер каква топлинна енергия измерва- тази, която е зададена В ОБЩИЯ ТОПЛОМЕР в абонатната станция, или ПРОМЕНЕНАТА топлина на водата в самата абонатна станция?

Koй ви говори за настоящото състояние. Докато не минете на хоризонтално разпределение, всякакви коментари са излишни. Ще ви музат както си искат.

Напротив- аз пиша за СЕГАШНОТО състояние! И не претендирам, че съм инженер, а че съм юрист, който се е занимавал с процесуално представителство по граждански дела на граждани срещу толофикация. Вашето решение НЕ ОТСТРАНЯВА нередностите, които съм описала с топломерите и не поправя грешните методи на изчисление, заложени в наредбата. Съгласно закона и наредбата, щом потребявате услугите на топлофикация, трябва да имате ОБЩ ТОПЛОМЕР в абонатната станция, която пък е СОБСТВЕНОСТ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ, както и ВСИЧКИ уреди в нея са собственост на топлофикация. Самият общ топломер представлява МИНИКОМПЮТЪР с около 10-12 ВИДА различни показателя и МОЖЕ да бъде манипулиран от самата топлофикация безпроблемно!

Ние на всички сме ходещи роби. Достатъчно е само, че правосъдието е за избрани, а решението му зависи от платежоспособността.

българите са роби и на електроразпределите, и на водоснабдяването, и на мобилните оператори; българия е разпродадена за жълти стотинки, сега народът ще плаща, докато го има (не за дълго)

Особено пък електрото. Електромерът е техен, настройват го да отчита, както си искат. Ако имаш възражения, проверката се прави от самите тях. Е, това, ако не е робство?!

.... и на вас да ....

До Оne Wise ( нерегистриран ) 07.12.2017 10:56 Toпломерът мери количеството топлинаОпределението Ви НЕ Е ТОЧНО! Да- ПРИНЦИПНО топломерът мери количество ТОПЛИНА! НО- в конкретният казус с топлофикация какво ТОЧНО измерват т. нар. топломери, монтирани СЪГЛАСНО ЗАКОНА на всеки РАДИАТОР/ а не на тръбите/, в какви мерни единици- съгласно коя система, до какъв знак след десетичната запетая, как се изчислява потребеното уж количество ТОПЛИННА ЕНЕРГИЯ за крайният потребител, по каква математическа формула, влияят ли други отоплителни тела върху показанията на въпросният уред, КАК точно влияят и т.н.?

Koй ви говори за насоящото състояние. Докато не минете на хоризонтално разпределение, всякакви коментари са излишни.

Това не са топломери, а топлоразпределители, при вертикални щрангове, топломер има само в абонатната станция, след него топлинната енергия става собственост на обитателите на имоти в сградата, затова са и тези топлоразпределители. Абонатната станция има автоматично регулиране на постъпилата топлинна енергия в зависимост от консумацията на потребителите.

Съгласна съм с коментара. Въпросът е - как точно топлофикация ще ми гарантира верността на показанията в автоматичната им система? Също така- след като ТЕ след достигането й до общият топломер, става обща собственост на всички крайни клиенти, в такъв случай за какво ни са въпросните топлоразпределители, след като върху техните показания оказват влияние други електроуреди и отоплителни тела, те се влияят твърде много от външни фактори, за да се приеме, че показанията им са обективни?

Ходещи роби на мутрополитиците

Коментарът ми е насочен към онези коментатори, които си въобразяват, че като преместят щранговете в хоризонтална посока, и проблемът им с топлофикация е уреден. Заблудени хора, има си закон и поне 3-4 наредби , издадени въз основа на Закон за енергетиката, които УЗАКОНЯВАТ незаконното изчисление и незаконните места за замерване потребената топлинната енергия на всеки краен клиент на топлофикация! Те са действащата нормативна база , въз основа на която се вършат всички безобразия от топлофикация. Поради тази причина трябва да се промени ИЗЦЯЛО и закона, и наредбите, за да може да самият ЗАКОН да прогласи , че не може със закон да се променят физични закони, закономерности и процеси, и да се промени из основи начинът на доставяне, измерване, поставяне на измервателни средства- общи или индивидуални- и потребление на топлинната енергия , която- по твърдения на топлофикация- тя уж ни доставя...

Минети на газ тогава.

При хоризонтална инсталация има топломери на всеки имот, на радиаторите няма. Показанията му се отчитат, но се отчита и показанието на общия топломер в абонатната станция. Разликата се заплаща от абонатите, в случай че сумата от показанията на индивидуалните електромери е по-малка от показанието на общия. При всички случаи, този начин на отчитане е по-обективен, но пак има проблем, когато малко абонати си включват радиаторите.

Тук сте права. Но има и други много значителни теми, които ще се радвам да разбутате и раздрусате. Явно сте далеч от провинцията, защото не знаете как земеделски кооперации лишават пенсионерите, които имат по няколко декара земеделска земя, от рента. Или им дават нищожна рента или изобщо не им дават нищо като ползват разни трикове, примерно като не вземат решения за разпределяне на пари от печалбата за рента и след това се оказва, че е изтекъл давностният срок за получаването й. За второто твърдение визирам решения на Поповски районен съд от 2016г. Освен, че не е платена рента на член кооператорите за 6 години, след всичко се оказа, че старците дължат пари на кооперацията в значителни размери /съобразно пенсиите им/ за защита по делата. Много е интересто особеното мнение на един съдия от окръжния съд по обжалваните дела /само където е бил член на съдебния състав/, то казва абсолютната истина!

Мая Манолова - президент!

Май Манолова е толкова добър омдудсман, че трябва да я запазим на тази позиция в името на народа! Политиката я вкарва в друг коловоз и смязва качествата й, обезличава добрината и човечността й.

Топлофикация е общинска. А както знаем вече 28 години в София демократичната общност мачка камуняките, както никой не ги е мачкал.

Значи всички софиянци са комуняги.

Това си го знаеме от години! Също така си знаем и за какво плащаме - я Топлофикация каква методика за изчисляване е предоставила, 10 страници, от които физици и математици посягат трайно към бутилката или кобура! Особено пък миналата зима в Младост и Люлин и някои други квартали покрай тях с пълна сила усетиха за какво плащат! Интересува ме не прозрението на Мая (очевидно само за нея е било новост) какво сърба нашего брата, а какво се прави, за да се промени положението!

Пиратство му е майката - откачаш радиаторите с топломера и ръгаш другите. После комшиите плащат общия масраф.

Я си мислим, че кака Мая е права, но леко се е обръкала - не парно за ногите, ами една лира забита право между задните ми джебове.

FuckTheEU

Роби са, но не на топлофикация и другите не по-малко крадливи дружества от типа на ЧЕЗ и Софийска Вода, които също ни грабят ежемесечно. Роби сме на заплатата, която нашите мили родни "бизнесмени" плащат и все мърморят, че е много. Много било видите ли 1000 лева заплата, на ти 600. Като не ти отърва - махай се, ако щеш и от държавата се махай. Заради този съвсем целенасочен геноцид държавата се обезлюди. Вече забелязвам по супермаркетите на касата да ни обслужват мургави "българки", които трудно говорят български, защото страната се обезлюдява все повече и повече.

Уважаема Манолова, съвременния дебилизъм така е замислен още от средновековието от онези там до Мъртво море, то не е само робството към топлофикация. А и най лошото е че им е замислено и масово посещение към оня "по добър свят". Но нали знаете "кой каквото си направи и господ не може да му го направи".

дреме ми за Топлофикация, аз съм с термопомпа у бунаря, имам и студен резерв - стария котел на донбаски ако спре тока. Отвреме на време само му зарядам акумулаторя на юпиеса

Тук е правилното място да се каже: Мая откри топлата вода. Това продължава от много години, не е проблем появил се онзи ден. Също, защо иска да помага само на Перничани. В другите градове хората имат същите грижи.

А кой изобщо е дал право на днешните грабители на това, което са построили самите хора в социалната си държава, да искат да го правят машина за печалба. Топлофикация е построена и замислена като социална услуга. И всичко е било прекрасно, когато държавата ни е била социална. Сега държавата е частно-собственическа, не е подчинена на идеята за доброто на хората, а на идеята за печалба на този, който свари да измисли начин как да се облагодетелства. Тогава днешните частно-собственици (каквито са всчки, добрали се до управлението на държавата), щом искат да имат средство за производство под формата на отоплително дружество, не трябва да заграбват старото социално предприятие, за да го ползват за средство за печалба, защото то не е построено да бъде такова. А трябва да си построят ново и който иска - да се включва в него. Старото или трябва да запази предназначението си - социална услуга на ниски цени, или да се преустрои за сметка на собственика си така, че да може да се отчита реално потребена енергия и едва тогава -който иска - да му става абонат. Сегашното е инвалиден стол, заграбен от старата социална държава, да се обяви за градски автобус от новата, която да те задължава да плащаш огромни цени за билет и да го ползваш него.

Крадливата Топлофикация София ЕАД, чийто едноличен собственик на капитала е Столична община е 100 % общинска собственост, а управлението на общинската собственост съгласно чл. 140 от Конституцията на Република България трябва да е насочено в интерес на населението на общината.

FuckTheEU

Е как кой? Докога ще има дебили като теб слепи за очевадните неща? Кой приватизира дружествата? Наистина кой ли беше....

Поне банкерите сме законни крадци.Заплатите ви са при нас,а като си ги поискате,плащате

Така сме си организирали държавата, дами и господа. Такъв ни е продуктът - това получаваме. Докато в едно общество усещането за почтеност не надмине дозата на тарикатщина,(която вече почвам да си мисля, че е вродена), ни Мая, ни леля й ще ни оправят...

Да ходещи роби. Проблема на българина е че е скодоумен и сам се слага да е роб. Понеже всеки се прави на по-умен от другия и по-тарикат от съседа си, не можем да се организираме и съберем по 1000 лева да си преустроим блокчето през лятото на хоризонтално разположение с топломер на вход и изход. Топлофикация използва това скодоумие и всяка година ни ги взима тези 1000 лева. Роб не си защото някой друг те прави роб, роб си защото в акъла си си роб.

Имам въпрос- що за техническо средство е топломерът и какво количество от каква стока и защо измерва? Въпросът ми може да Ви се стори много елементарен, по повярвайте, никак не е така...Проблемът е много по-кардинален от това, което сте описал/а във Вашият коментар.

Toпломерът мери количеството топлина. Имаш на входа 100л вода със 100 J топлина, на изхода 100л вода с 50J топлина, това означава че 50J топлина са останали в апартамента ти и трябва да ги платиш.

Топломерът е средство за търговско измерване на количество топлина, топлофикация я измерва в Киловат часа. Топломерът измерва на мястото където е поставен. Топлоразпределителят измерва единици, които нямат определена топлинна стойност, тяхната стойност се определя като се отчете общото потребление на топломера в абонатната и се отнесе към сумата на всички отчетени единици, след което се преизчислява за всеки абонат според показанията му.

Псевдо умнико, трябва ли да си разкъртим цялата сграда етажна собственост да си преустроим топлоподаването с хоризонтално разположение с топломер на вход и изход. Или трябва държавата да си влезе в ролята си и да озапти КЛЕПТОМАНИТЕ ОТ Топлофикация и СОС.

Мозъка ти е разкъртен. Нищо не се чука нищо не се кърти. Диамантената боркорона прави едни дупчици като пирон в масло, прокарва се шранг по стълбището и се променя връзката . Това е всичко. Но ти си жив пример на скодоумен българин, който очаква държавата да му реши проблема , а пък топлофикация да стане ангел небесен. Продължавайте да сте донори, аз моя проблем съм го решил отдавна и с икономиите на всеки 5 години си купувам нова кола.

Да обърнеш Топлофикация в инструмент за забогатяване е като да събориш социална институция (като бившата ни соц. държава), да й вземеш от склада инвалиден стол, после да го обявиш за градски транспорт и да му сложиш билети за пътуване на баснословни цени. И да съдиш на ред хората без билети (които нямат избор с какво да се возят друго). Топлофикация е била социална услуга на социалната (социалистическа) държава за хората, защото такава е била философията на въпросната държава - всичко да се прави за доброто устройване и живот на хората. Услугата е била измислена перфектно - да се употреби една, иначе изхвърляна енергия (тази на горещата вода от ТЕЦ-овете) за отопление. Усилието е било само в прокарването на тръби до кооперациите, затова след този момент (включването към тръбите) за съответните жилища отоплението е било на практика безплатно. Само че сега, самата държава е превърната в инструмент за печалба на тези, които се доберат до управлението й. Затова и искат от една социална услуга, наследена от убитата от тях държава, днешните управници да могат да печелят като от средство за производство (водещо се "общинско", но употребявано за частните интереси на съответните правоимащи).

факайте ги бе говеда, факайте ги при всяка възможност, всячески, винаги и до дупка! топлофикации, данъчни, банки, застрхователни, телекоми, кредитни фирмички... - факайте ги и им плюйте в зурлите! има криптопари, метали, храни.. никой не може да ви каже и копче. защо им робувате на тези свине, как ви полираха, докога ще я карате така..!?

Популистки глупости на една завършена лицемерка. Направете проучване сред потребителите на Топлофикация и ако наистина се чувстват роби - закривайте Топлофикация и да минават на ток и дърва.

Изнесеното от омбудсманът не е глупост и не е популизъм. Например- задавал ли сте си въпросът за какво РЕАЛНО служат т.нар. топломери- какво ТОЧНО измерват? Имайте предвид, че за разшифроването на тази загадка Ви е нужен инженер с точно определена специалност...

МАНОЛОВА САМО БЛЯ, БЛЯ БЛЯ И ПОЛЗА НИКАКВА ДОСЕГА ТВОЕТО ДЪРДОРЕНЕ НЕ Е ДОПРИНЕСЛО С НИЩО ЗА СПИРАНЕ НА КРЪВОПИЕЦА ТОПЛОФИКАЦИЯ.

Поне си върши работата като омбудсман за разлика от предшествениците ѝ.И настина ли си мислиш че има способността да спре от раз топлото?!

Никой не им е длъжен на "редовните" "потребители", че искат да плащат измислените "сметки" на Топлофикация. Това предприятие е било социална услуга на социалната (социалистическа) държава за хората, защото такава е била философията на въпросната държава - всичко да се прави за доброто устройване и живот на хората. Услугата е била измислена перфектно - да се употреби една, иначе изхвърляна енергия (тази на горещата вода от ТЕЦ-овете) за отопление. Усилието е било само в прокарването на тръби до кооперациите, затова след този момент (включването към тръбите) за съответните жилища отоплението е било на практика безплатно. Само че сега, самата държава е превърната в инструмент за печалба на тези, които се доберат до управлението й. Затова и искат от една социална услуга, наследена от убитата от тях държава, днешните управници да могат да печелят като от средство за производство (водещо се "общинско", но употребявано за частните интереси на съответните правоимащи). Това е като да събориш социална институция (като бившата ни държава), да й вземеш от склада инвалиден стол, после да го обявиш за градски транспорт и да му сложиш билети за пътуване, при това - на баснословни цени. И да съдиш на ред хората без билети (които нямат избор с какво да се возят друго).

ТОПЛОФИКАЦИЯ Е ПО СИЛНА ОТ ББ !!! :-)))

г-жо Манолова, българите са роби на мизерията и от там произлизат всичките проблеми. Ама вие не сте така напориста когато в Парламента ви показаха среден пръст за исканията за заплатите дължими от работодателите

А топлофикация се управлява от ваш'те хора!

М.Манолова стана един много добър омбудсман,какъвто до сега не сме имали. Ако стане Министър Председател дали няма да е добре?

от прес центъра на Мая пуснаха троловете!

Пълни глупости и за робите и за топлофикация.....Няма друго по-евтино топло, и по-удобно. грижат се дори и за абонатните , чиято подръжка е спестена на абонатите, така че просто стига с този див пополизъм.....,защото мятахме другите алтернативи и са с пъти по скъпи и като инвестиция и като експлоатация....

Маьо, Маьо българите не са софиянци! Има българи и извън София. Ама дай първо да приказваме после .... абе въобще да не мислим. А и всички като овце се пускаме по течението...

Защото и в другите градове с централно отопление е същото. А в някои и много по-зле: плащаш за парно, което отдавна не ползваш и се отоплява на ток.

майче тия приказки вървят при вашите 80% дето очите им са все в чуждата чиния и гледат да минат на аванта

Не ходещи, а зъзнещи роби...

Законът за частните съдебни изпълнители е противоконституционен и не може да съществува в правното пространство.Със Закона за частните съдебни изпълнители (ЗЧСИ), (обн., ДВ, бр. 43 от 2005 г., изм., бр. 39 от 2006 г.) държавата, нарушавайки задължението й неправомерно лишавайки се от правото си да изпълнява постановените от съдилищата актове, е предоставила в грубо нарушение на Конституцията е предоставила това си право на Частни Съдебни Изпълнители. Частният Съдебен Изпълнител не може да осъществява отстъпената му от държавата властническа функция. В правовата държава не може да се търпят противоконституционни положения.

Абсолютно съм съгласна! Въпросът е защо фактическото положение е различно! Знаете, че промяната му и привеждането му в съответствие с КРБ е в правомощията САМО на НС и 240 тте в него. А после доста партийни тролове в този форум многократно ми задават въпроса защо не гласувам на избори от 1992г....Отговорът е много прост- защото НЕ ВЯРВАМ в лицата, съставляващи българското НС. Липсата на елементарен морал и почтеност се вписва идеално като основно изискване, за да бъде издигната партийната кандидатура на едно физическо лице за депутат...

Българите изобщо са ходещи роби на бившите и настоящи политически мърши!Няма по жесток преход от този в България и над 95 процента го изпитват на гърба си!

Има субект, който е виновен за криминалния Преход и това е пп бкп/бсп.Въпросът може да бъде зададен и така- кой фалира България след 1989г., кой създаде мутрите, кой изпра в чужбина пенсионния фонд на гражданите на нрб, кой в върна после в България част от тези капитали, но вече под формата на ПАРТИЙНИ ПАРИ, с които нареждаше на партийни подставени лица да отварят фирми и дружества и т.н. Отговорът е все един и същ- бкп/бсп и нейните политически люспи във вид на нововъзникнали уж антибкп политически партии...

Най-големият ад е в старите кооперации, където загубите по коридори и мазета са големи, повечето пенсионери са изключили парното в няколко стаи на огромните празни апартаменти и така няколкото "редовни" потребители плащат за всички загуби от входа на сградата до собствения им дом.

Най-големият ад са крадците в кооперациите.

Никой не им е длъжен на "редовните" "потребители", че искат да плащат измислените "сметки" на Топлофикация. Това предприятие е било социална услуга на социалната (социалистическа) държава за хората, защото такава е била философията на въпросната държава - всичко да се прави за доброто устройване и живот на хората. Услугата е била измислена перфектно - да се употреби една, иначе изхвърляна енергия (тази на горещата вода от ТЕЦ-овете) за отопление. Усилието е било само в прокарването на тръби до кооперациите, затова след този момент (включването към тръбите) за съответните жилища отоплението е било на практика безплатно. Само че сега, самата държава е превърната в инструмент за печалба на тези, които се доберат до управлението й. Затова и искат от една социална услуга, наследена от убитата от тях държава, днешните управници да могат да печелят като от средство за производство (водещо се "общинско", но употребявано за частните интереси на съответните правоимащи). Това е като да събориш социална институция (като бившата ни държава), да й вземеш от склада инвалиден стол, после да го обявиш за градски транспорт и да му сложиш билети за пътуване, при това - на баснословни цени. И да съдиш на ред хората без билети (които нямат избор с какво да се возят друго).

не беше ли общинско дружество, или се лъжа ?Тогава ако е така ,защо не видях ,барем един път, кметицата Фъндъкова, да се произнесе по явлението Топлофикация?

Е как ще са роби като както казва една скумрия от бнр - роби били само хората без имоти и собстеност?! Тоест не сме били 500години роби ! Та и манолова за кви робиговори, това си е владичество на топлофикация: )

Мая Манолова: Българите са ходещи роби на Топлофикация, които си ходят с едно парно, закачено на крака. Българите обичат да теглят, не спряха да обогатяват обичащите палатите, парите, колите, лукса и жените - такива като Вальо Топлото и неговите приемници в Топлофикация София. Мая,"Топлофикация София" ЕАД е партийната касичка на политическите партии или коалиции, представени в 61-местният Столичен общински съвет. Топлофикация София лакомо краде собствеността на софиянци в симбиоза със законотворците, Министерство на енергетиката и КЕВР посредством съмнителни запори на заплата, запори на пенсия, разпродажба на имущество, опис на движими вещи, възбрана на имоти, псевдо-публични продажби на недвижими имоти чрез дела в уж независимия български съд с изпълнителни дела и със съдействието на противоконституционните частни съдебни изпълнители.

Съгласна съм с цялото съдържание на коментарът Ви. Да- чси-тата са незаконни. Друг е въпросът защо още не са взети законодателни мерки за отстраняването на това закононарушение. Както се казва- правният интерес на посочените от Вас субекти и публични субекти е твърде голям, за да бъде решен по същество и в полза на гражданите проблемът топлофикация софия еад.

ОМБУДСМАНЪТ НЕКА ЗАВЕДЕ ДЕЛО В ЕВРОСЪДА СРЕЩУ ТОПЛОФИКАЦИЯ СОФИЯ. ЩЕ ГО СПЕЧЕЛИ И НЯМА ДА ПЛАЧЕ !!!

на партията са ходещи роби и на такива като теб

Ще призная,че е постигнала нещо когато отменят таксата за сградна инсталация или я сведат до някаква приемлива стойност. Всичко друго е празни приказки. Говори това което хората искат да чуят, но резултат никакъв.

популизъм се нарича. вдига си рейтинга.

Как да отменят таксата (има я в цяла Европа), като тази енергия на практика е изхарчена. Или искаш ти да се топлиш пък съседа да плаща?

Няма ,,такса сградна инсталация" вече. В съобщенията към фактурите вече се нарича-,,отопление". Може ли сградната инсталация т.е. разпределителните тръби във Вашия апартамент да ОТДАДАТ / излъчат/ в околното пространство 67% от ПРЕМИНАЛАТА топлинна енергия и ако е възможно ,защо са Ви радиатори? Знаете ли колко топлинна енергия се отделя от повърхността на тръбите в саниран апартамент , отопляван със стенни панели ,,Адакс", поддържащи температура 18 градуса целодневно? Не повече от 10% от преминалата топлинна енергия преминаваща през тръбите. Защо тогава по разни формули , в които дори няма параметър свързан със самата топлинна енергия , се изчислява от 52 до 67% ,,отопление" от сградна инсталация? Защото трябва да се разпледели една топлина за заплащане ! Каква Европа , какви пет лева?