Задават се високи изравнителни сметки за парно

Топлофикационните дружества предупредиха за по-високи изравнителни сметки от обикновено и призоваха за промени в регулаторната рамка.

Обратно в новината

Коментари - Задават се високи изравнителни сметки за парно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На кой му дреме за реалното потебление на хората, щом идват избори!? Нали, от друга страна, парите пак ще се върнат към част от електората за кебапчета и бира! А като ни окрадоха по време на Вальо Топлото, та какво стана? Нито него го опанделиха, защото си мълча като ятак, нито парите върнаха, нито сметките намаляха, нито се взеха мерки за оправяне на нещата! Както се казва: " Битият - бит, еб.....- ......!" Аз викам, дано фалират тия дружества, та да се отървем веднъж завинаги от тях! Защото сега сме с тях любов до гроб! Не че очаквам, че тия, които дойдат на тяхно място, ще са по-добри! Но поне в началото ще трябва да се постараят пак да ни излъжат с нещо по-приемливо, та поне за няколко години да е поне малко по-нормално! А после ще видим!

Frog

Абе досега съм плащал редовно (да се чуди човек защо), ама ако ми "изравнявате" нефактурираната си топлоенергия просто защото някой трябва да ви я плати - ще взема да мина от другия отбор.

Не знам колко топлоенергия са подали без да я фактурират, но сметките ми за март и април са по 230 лв,за сметка на най-студените декември,януари и февруари,когато са ми фактурирали по 190 лв средно.

И на мен сметката за Април ми е по-висока от декемврийската, и е само с 4-5 лева по-ниска от Януари и Февруари.

да се измерва потреблението на парно и топла вода! Тези от Бруната ги виждам само веднъж в годината. През останалото време какво работят ?

Ама защо изобщо трябва да има Бруната-Техем и тем тям!Това си е живо надуване на цени-за какво са ми топлинни счетоводители!?Да ги храним и тях?!Ми те затова точно са измислени.Още едни лапачи по веригата.Да си замерват от топлофикация-всеки месец!Тогава и светките ще паднат-няма да лапат и посредниците-БрунатаТехем и тем подобни!

Време е да сваляме правителството. Какъв наш проблем е решило. Никакъв и топлофикация ни краде всяка година. Те радиаторите и тръбите не могат да отдадат толкова топлинна енергия която плащаме. Време е за всенародни протести и крути мерки . Веднъж ни излъгаха до кога ще ги търпим?

Време е за протести или ние или топлофикация. Крадци облечени във власт.

Престъпност, облечена във власт има само едно име - МАФИЯ! А както се знае у нас тази организация си има държава! Спасение в нея няма! Изходът от ситуацията е и изход от държавата - Терминал 1 и 2!

Защо за неспособността дружествата да си събират парите са виновни коректните платци? Защо в България за всичко са виновни хората и всякакви организации, доставчици на услуги, стоварват всичко върху обикновения платец и правят с него каквото си поискат. Така се случва в слабите държави!

А дано да фалират за да спре този рекет върху хората. Аз не искам да ползвам да парно но в същото време всеки месец едни пари отиват на вятъра и никой не ме пита. Сложил съм си висок клас инвертори и се топля с тях. Обаче редом с тока трябва да плащам и за парно, което въобще не пускам. Мафиотска държава сме си и това е положението.

Така е! Всяка година сметките, данъците, таксите и т.н. се увеличават, но в същото време доходите не помръдват... Така се кове стандартът на живот у нас! Айде да видим, до кога ще издържи физически и психически "мат'ряла", преди да изрине боклука от властта... Май, някой си прави опасен експеримент с търпението ни... Както се казва по армейски: "Службата е тежка, но за сметка на това, продължителна".

до кога с тези номера(топлата вода не се оцхита в куб.м) ......нека тя идиоти го обжснат! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Този вид рекет, официализиран и протектиран от самата държава у нас, носеща отдавна името МАЩЕХА, ще съществува докато не еволюираме наистина в гражданско общество, което да контролира политиците и монополистите, защото към момента сме просто една неориентирана и неорганизирана популация населяваща някаква територия! ВСИЧКО случващо ни се, в крайна сметка зависи от ВСИЧКИ нас и САМО ние сме си виновни за окаяното положение, в което битуваме... В случая, докато безропотно продължаваме да си плащаме надутите сметки "като попове" (както се изрази един "коментатор" по-долу), така ще продължава всяка година и ще става все по-зле. Колкото, до меко казано, дебилните аргументации, които ни се подхвърлят от тези рекетьори, коментарът е прост: "Всяко идиотско деяние, има своето философско оправдание"... От нас зависи дали го приемаме или НЕ! Ще си кретаме така - със социалистически доходи и капиталистически цени, на принципа на двойния стандарт и ще слушаме от мазните ни политици, колко сме добре, защото, както е казал народът: " На чужд гръб и сто тояги са малко"...

Новата система за отчитане,като старата!!Какви бази,какви 5 лева!?Отчитайте всеки месец,както е тока и водата и никой няма да се сърди!И няма да краде!Защото съм сигурен,че срлужителите на топлофикация също крадат-наравно със съседите.Защото за пари им съдействат да се сменят в началото и края на сезона фалшиви радиатори!

Водата от кога ти я отчитат всеки месец? И там ти изравняват на три месеца....

НА ЗАГУБА Е ЕДНО ПРЕДПРИЯТИЕ КОГАТО ИМА ЛОШО УПРАВЛЕНИЕ....ЗАТОВА ДИРЕКТОРА Е РЕДНО ДА СЕ СМЕНЯ А НЕ ЗАВОДА ИЛИ ПРЕДПРИЯТИЕТО ДА СЕ ПРИВАТИЗИРА. ИЛИ СЪСИПВА ДО ФАЛИТ.25 ГОДИНИ ГЛЕДАМЕ КАК ВСИЧКО СЕ СЪСИПВА УМИШЛЕНО И ПРОДАВА ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ....

альо, а бре тея май изкуфеа. Що не ми си съберат лайняните сметки и да ходят на околовръстното да го духат. Май ги е шубе за там щото там сводниците бият а тука бат боко иска да ни реже главите с неговата посестрима фъндъчкова и да ни тури към лошия матриал. Ебаси наглеците при нулеви показания искат да плащаме сметки пък и доизравняване. Няма пари фъндева да ходи на разходки та и да даба на бате боко и той да се кефи

Идиоти! Нали точно за това прамениха наредбата, за да плащаме уж равномерно през годината и да не се натрупва накрая голяма сума!!!!!! Да не говорим, че тазгодишните месечни сметки бяха доста по-високи от миналогодишните!!! Аман от тези крадци! Правят, каквото си искат и ни крадат на поразия! Да я закриват скапаната топлофикация! не мога да я трая повече!

К'во се сополявите бе? Който има парно ще си плаща като поп. Без това туй е най- евтиното отопление, пъти по- евтино от други варианти. Затова топлофикация е на загуба. Време е да се коригират сметките и толкоз. Иска им се да се топлят безплатно, ама нема! Комунизма си отиде отдавна. Който не иска парно да минава на кюмюр. Да видим кое е по- изгодно, хем няма от кого да се жалва.

Ти ако си крал и живял за сметка на другите хора при комунизма НИЕ НЕ СМЕ БИЛИ ТАКИВА!!!!!

ОТОПЛЯВАШ СЕ "евтино" ПОНЕЖЕ НИЕ С ДАНЪК "СГРАДНА МОЩНОСТ"ТИ ПЛАЩАМЕ 80% ОТ ИСТИНСКАТА СТОЙНОСТ НА ОТОПЛЕНИЕТО ТИ.

Живея в блок с 8 входа ,тази година ще се отказваме от парно, че вече ни е нанагорно плащането. Като никога целия блок/ 8 входа, 8 етажа/ сме единни.

Браво! В нашия блок тепърва започва подобна консолидация. Процеса стартира при предишното изравняване. Оказа се че начислената пълна мощност на не осигурилите достъп е равна на нула...

Блазе ви! И аз си мечтая да се отърва от игото, но едва ли ще постигнем съгласие близо 100 апартамента! И то защото тези, които крадат няма да са съгласни.

Необходимо е съгласие на 67% от идеалните части във входа. Съгл. чл. 15 от ЗУЕС, мисля че беше ал. 5.

ЗАДАВА СЕ ФАЛИТ НА НЕРАБОТЕЩИ МАФИОТСКИ ОРГАНИЗАЦИИ ИЛИ ПРЕСТРУКТУРИРАНЕ И ПРЕДЛАГАНЕ НА ПО-ДОБРА УСЛУГА ЗА ПО-МАЛКО СРЕДСТВА!?

сметки се изчисляват. Но кооперативното начало на топлофикация води до крупни злоупотреби и в отоплението и в сметките. Грозно е да пращаш нещо като призовка на хора, които не ползват услугите ти изобщо, а ти де се правиш на необезпокояван търговец, минал тайно през спалнята им. Нито пък искат да чуват за тази фирма.

Топлофикация Еад, щяла да фалира и не могло.Къде има специална защита за еднолична фирма .Нямаме договор за доставка на топлото, но си плащаме. Ако аз им закарам капачки за буркани ще ми ги платят ли без договор за доставка? До кога в БГ ще има монополи ?

Да е жив и здрав Николай Банев, че фалира казанлъшката ТЕЦ. Ама наистина!

За Март имам 190 лв сметка за парно. У дома има 2 радиатора, чиито топломери показват 0. Това било видиш ли, сградна инсталация. Показанията на абонатната станция видиш ли, били такива.

От къде ли се пръкна този кретен детройто - или е пълен кретен или много добре платен. А по темата: парното си го изключих 6 месеца след пускането, топлата вода година по-късно. През 2001 "за да ме накажат"ми пуснаха една сметка от 100 кубика топла вода за 1 месец, въпреки че бях свалил водомерите. След нзд 10г.война и натрупани само лихви над 2000 лв (то не бяха заплахи, адвокатски фирми,дори ми пратиха мутри),накрая кандисах на 0,18 лв.НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ ТОВА СА ЧАСТНИ ФИРМИ, ПОВЕЧЕТО НА ИЗВЕСТЕН РУСКИ ВЪЗПИТАНИК!!!

пак руснаци те виновни? А още лепиш епитети на Детройта.

ИМАЛО НАМ КВИ НОВИ МЕТОДИКИ ЗА ТВА СЕ ВДИГАЛО... А БЕ НАЛИ ВИЕ ЛОБИРАТЕ ЗА ТИЯ МЕТОДИКИ, ВЕ, КВО СЕ ОПРАВДЮАВАТЕ! ЩЕЛИ ДА ФАЛИРАТ! АМИ КАТО ВДИГАТЕ СМЕТКИТЕ НЯМА ЛИ ДА ФАЛИРАТЕ БЕ, ОЛИГОФРЕНИ!

РИТНИК В ЗАДНИКА! ПРЕДУПРЕЖДАВАТЕ, ЗА ДА Е ТАКА ПО-ЛЕКО, С МАСЪЛЦЕ , а? БИЛА ЗИМАТА МНОГО СТУДЕНА, А? НАГЛЕЦИ!

Софиянци са най-големите балъци в България, щом продължават да плащат огромните сметки. Затова, сметките на Топлофикация-София трябва да се увеличат тройно. Вместо цяла София да спре да плаща, гордите столичани се държат като празноглав добитък. Май Киро Домусчиев е прав, пълно е с олигофрени.

Два радиатора на нула и ми искат по 70-100 лв. месечно за пет месечния отоплителен сезон. А на изравнителна - да доплатя. Е, за какво бе, другари? Няма такава кражба. Жалко, че съм под наем иначе нямаше да платя. В предишния ми апартамент собствениците имаха три бона дълг и си пасуваха. Сега явно аз ще трябва да им го плащам от това жилище.

Миналата година за 83 м2 платих 400 лв. за парно и топла вода (33 м3). Да видим тази колко ще е...

Щели били горките да фалират Топлофикация, ако не си покачели цените! Ма фалирайте бе! НЕ ВИ ЩЕМ! Айде, фалирайте. Като сте неконкуретно способни и това, което предлагате е бреме, а не услуга, в един момент или сами ще фалирате сами, или на народа ще му писне от вас и ще ви се прииска да сте се уредили по-отрано да фалирате.

ТОПЛОФИКАЦИЯ Е СОБСТВЕНОСТ НА ДАНЧЕТО ФАНДЪКОВА И СТОЛИЧНАТА ОБЩИНА :))) ВСИЧКИ ОПЛАКВАНИЯ ЗА КРАЖБИТЕ КЪМ НЕЯ И ГЕРБ :)))

Задават се високи бесилки.

Да очаквам висока изравнителна сметка? 4 топломера на НУЛА, водомер - 0 m3 топла вода, просто в апартамента нямаше никой цяла зима. Разбира се, редовно си плащах по 150 лв. всеки месец. Рекетьорчетата от Топлофикация тази година ще връщат доста пари! А догодина лично ще им занеса една тръба от парното ми. Те ще се досетят къде да си я заврат ;)

Който е на парно сега ще има порно.....

Наглеци и лъжци. Доставят каквото си искат както и когато искат и дават сметки, каквито са си намислили. Сега ни подготвят за поредния обир. И стига са лъгали за централното парно - по света то е по-скоро изключение, отколкото правило.

Гарантирано от герб.

Щото при комунистичекстаа ламя беше по-различно, а, кратун!?

Очакваите оставка на правителството.

Пенсиите направо да ги превеждат на топлофикация,Фандъкова , чез и се страхувам че оставаме длъжници.

Вдигайте цената още и после се жалвайте, че сте пред фалит. Всички ще си махнем абонатните и след това ще си изключваме парното като блок. Парното е с топла вода, която се явява отпадъчен продукт след производството на ток от ТЕЦ-овете.

АБДУЛА, АКО МАХНЕШ ПАРНОТО ТЕ ЧАКАТ - МУТРИТЕ С ТЕЦ-ОВЕТЕ , ВЕЦ-ОВЕТЕ ФОТОВОЛТАИЦИТЕ И СКЪПИЯ ТОК - МУТРИТЕ ОТ МУЛТИГРУП С ГАЗИФИКАЦИЯТА :)))) .. ПРАЗНО НЯМА :))

Уж живееш в Детройта, а си толкова осведомен за България?

Сменям си личната карта и се записвам циганин. Почвам да си сека дърва от парковете и като дойде милиция започвам да крещя, че съм дискриминиран. Ще си реша проблемите отвсякъде. Че даже и пари ще ми дават без да работя.

Цървул, гледай си шистовия газ и не ме плаши с българските цени на тока. Вълнените елеци и одеяла никой не ги е отменил, а парно освен в 5-6 града в България другаде няма и хората все пак живеят.

АЛУУ ДИР-БГ ... ! АКО ПРОДЪЛЖАВАТЕ ТАКА , БАЦЕ МУТРА ЩЕ ВИ ДЪРПА УШИЧКИТЕ И СЕТНЕ СЪДИЯ ИЗПЪЛНИТЕЛЯ ЩЕ ВИ ПРИБЕРЕ СЪРВЪРИТЕ .... ОТРАНО СУТРИНТА ПОЧНАХТЕ С АНТИ-ГЕРБ ПРОПАГАНДАТА :)))