Томислав Дончев също пострадал от пробива на сървъра на НАП

Целта на хакера не е била да покаже колко е велик, а цели да дестабилизира България, смята вицепремиерът

Обратно в новината

Коментари - Томислав Дончев също пострадал от пробива на сървъра на НАП | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

вай вай завалията тцтцтцтц просълзих се!

Управниците едва ли са пострадали но се надявам скоро да пострадат.

Да наддаваме тогава - 10 милиона за поддържане на системата!!

20 милиона!

Томи, не се притеснявай брато!! Кьовеши идва,.... тя ще ви Хакне здравата!!;)

Пушман/измислена електронна държава българия Турция иска електронно гласуване да вземе санджак/област/провинция/българия под пълен контрол Някой си ТДончев бил притеснен от кибер Атк. в личен план. Не го притеснява Киб. Атк. на България стига гушата да му е гарантирано пълна независимо от поръчителя на Киб. Атк.

Не разбирам от, но томито ми мяса на свястно момче. Успех

много се опитва да се направи по-свестен от останалите гробари от ОПГ ГЕР(БКП) белким при смяна на управляващите пак го ангажират. Нагъл и некадърен е колкото и останалите от камарилата. Нека ги удари Горният, за да се сетят, че са некадърни и нахални.

знаете ли кое най-много ме притесни в думите на другаря дончев? ето кое: "По-лошо би било само "само ако някой бе заличил или променил данните". което значи, че за всички тези данни няма резервни копия! тук си припомням за пожара в дира, преди години, когато всички данни на потребителите му бяха унищожени, но след два, а може би бяха три (сега това не е толкоз важно) дни всичко бе въстановено, като нищо да не е било... някъде, нещо трябва да е здравата е объркано в евроатлантическите ценности...

Дали ще се видят интересни данни?

Миналата година станаха гафове с Търговският регистър и няколко сайта на държавни институции. Би трябвало да са направени анализи и взети мерки за сигурност. НАПлийкс означава, че начело на държавата ни са група безхаберни некадърници, които прибират парите ни без да осигуряват това, за което са там.

Единствено не е ясно дали са безхаберни некадърници или некадърни безхаберници. Иначе всичко е точно :)

При това състояние на държавата нищо не може да я дестабилизира...

Недей да плачеш ще ти мине, а дайте ще закупим и електронни играчки, стига играчки само за военните...

Държавата я клатите вие с вашето тъпо управление, некадърници проклети.

Ама тя Мая Манолова ще ви разкаже играта...От всички въртящи се имена в управлението единствена показа, че защитава интересите на обикновените хора...Ще отнесе началната учителка Фъндъкова като торнадо покрив на американска колиба...Тепърва ще се питате супата пари ли!?

Другарката Манолова, какво казваш била направила? Нещо резултати? Вдигането на шум не се брои.

Соня Колтуклиева: Нито един прокурор не надникна в НАП - ей, така, от кумова срама 20.07.2019 Прави ли ви впечатление следното: група за бързо реагиране, начело със спецпрокурора Иван Гешев шумно нахлу в Държавен фонд “Земеделие”; последваха арести и оставка на изпълнителния директор Живко Живков. Тъкмо тази акция е стресирала еврочиновниците от ресорната земеделска комисия в Брюксел, те са заплашили с отнемане на акредитацията, ако скандалите продължават и в резултат на това вицепремиерът Томислав Дончев е поискал оставката на Живко Живков. Нито един прокурор не надникна дори в НАП - ей, така, от кумова срама. Изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова си е на море и, според финансовия министър, няма защо да си прекъсва отпуската. Владислав Горанов високомерно отговори на въпросите дали ще подаде оставка - не, имал да събира данъци. Ама, разбира се, 16 милиарда си висят от несъбрани налози през последните 10 години, но на Горанов хич не му пука. Та да ви попитам: - На кого помогна прокуратурата? - Къде пораженията са по-големи: в ДФЗ или в НАП? - За кого играе олигархът Делян Пеевски? За министър Владислав Горанов или срещу премиера Бойко Борисов? Нали видяхте, че #НАПлийкс ни “прочу” по цял свят с публикации на NYT, Fox News и BBC?! А за ДФЗ така и не се разбра какво наложи крещящите публични арести. ...Битката за определяне на новия главен прокурор навлезе в решителна фаза. Извиването на ръце и забиване на ножове в гърба е в ход. Видяхте какво ни очаква, ако отново Делян Пеевски държи главния прокурор. Някои не само видяхме, отнесохме и много бой ... Соня Колтуклиева, Фейсбук

Е разбира се че в ДФЗ са по-големи. Представи си дадени са пари не само на нашите, ами и на някои ваши хора. Е това вече е недопустимо!

На ГЕРБ врагове не му трябват, Томиславе! Вие сте си самодостатъчни.

Я напишете в Гугъл: Електрически стол чака депутатите пред парламента Новината е от вчера 19.07.2019 . Ама от ДИР ми изтриха поста и НЕ публикуват тази новина. А, депутатите били .... ужасени ..... Ама защо бе милички!? Вие сте добрички.... И вашите данни от НАП са в пространството... Ами електрическият стол .....?

Как сами се убеждават ГЕРБ най вероятно едни други, че видите ли правим грешки но като цяло се стремим да оправяме нещата...Ми то отношението на хората към вас е вече необратимо и само чудовищна измама с изборите/на което сте способни/ би могла да ви задържи на власт...Знам как ще мишкувате, как ще се цепите, как ще подкупвате и ще упражнявате натиск върху държавните служители, защото авгиевите обори дето ще оставите след вас и Херкулес няма да може да изчисти...Хайде надутата гайда ще избяга, то това е ясно...ама тези дето ще останете...низшите подлоги! Как ще ходите между хората, опръскани от плюнки...Толкова ли нямате здрав разум да осъзнаете, че вожда ви го боли к..а за вас...Него нищо друго не го интересува освен властта и парите...Бутафорни политици...вземи един, удари другия!

Задължително трябва да се открие извършителя. Просто няма толкова добър, който да покрие следите си напълно. ВИнаги остава по нещо. Важното обаче е кой го издирва! А трябва да се открие и накаже, защото утре всеки ще реши да става известен като хаква каквото може и пуска в публичното пространство. А специално за файлът, по който са го хванали - моето мнение е, че това е точно такава следа, която се остава от можещи, просто защото са повярвали колко са велики и други по-добри от тях няма! Така стават немърливи! А Наков да спре да си дава мнението, защото още от началото каза нещо невярно като теория за възрастта на човека. После пък за файла, как бил подпъхнат.

ЗАДАЛЖИТЕЛНО ТРЕБЕ ЦЕЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО ДА СЕ ИЗМЕТЕ, И КУМАНЯГИТЕ ДА СЕ ИЗБИЕТ, ЗАЩОТО ТЕ НЕМА ДА СПРЪТ ДА СЪСИПВЪТ НАРОДА. ГЕНОЦИДА Е ПЛАНИРАН, А ЕДНО ХАКЕРЧЕ НЕМА ДА ПРОМЕНИ СИТУАЦИЯТА НА МАСИВЕН НАРОДЕН ГЕНОЦИД. ПО-ГОЛЕМИЯ ПРУБЛЕМ СА КУМАНЯГИТЕ, КОИТО СИСТЕМНО ИЗБИВЪТ И ГОНЪТ НАРОДА ОТ ТЕРИТОРИЯТА, ЧЕ ВЧЕРА И ВКАРАХА ЗАКОНОПРОЕКТ В ПАРЛИАМЕНТА ПО ИСКАНЕ НА ЕВРЕЙСКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ ШАЛОМ...ЧЕ ЕВРЕИТЕ СА ПРЕВИЛЕГИРОВАНИ И ТРЕБЕ ДА БЪДАТ ЗАЩИТЕНИ ОТ АНТИ-СЕМИТИЗАМ ЗАКОН.... ЧЕКИ БЕ, ТОВА Е БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА, ПО КАКВА ПРЕЧИНА БЪЛГАРИТЕ НЕМА ДА СА ЗАЩИТЕНИ, А ЕВРЕИТЕ КЕ БИДЪТ ЗАЩИТЕНИ? НО КУМАНЯГИТЕ, СЛУГИ НА ЕВРЕИТЕ, СА ПО-ОПАСНИ ОТ СЕКИ ХАКЕР. Хакерите поне не избивът народа .... Подредете си приоритети. А, не бих се учудила да си куманяга тролче, платен да мъти главата на хората за приоритетите им, на куманизка идеологическа основа. Първи приоритет е да се избиет убийците на народа, еврейските куманяги.

пострадали този ли беше най пострадалия.Страхотна новина.Да сърба и той това което е надробил... но се съмнявам

Слави за Мишо Константинов: Професорът всичколог какво опази за 34 млн.? . Михаил Константинов и Слави Трифонов В социалната мрежа Слави Трифонов изригна срещу математика-професор Михаил Константинов, който в сутрешния блок се опита да омаловажи драмата с хакването на НАП: Ето го, бе – появи се! Днес вездесъщият професор Мишо Константинов дойде на обичайното си работно място в сутрешния блок на bTV и говори за безпрецедентния теч на данни от системата на НАП. Според професора всичколог, изтеклите данни не били от архива на НАП, а били работни файлове на служителите - „някой си писал нещо“. A фирмата „Информационно обслужване“ АД, чийто директор е самият Константинов, отговаряла само за архива на НАП. Тоест: „Архивът не е пробит – аз съм невинен“ - това се опита да каже тази сутрин Мишо. Сега, аз не знам какви са тия работни файлове на служителите, в които освен актуална информация, има и данъчно-осигурителна информация от 2007 г., както и лични данни на отдавна починали хора. По дефиниция такива данни са архив. Но не знам – проф. Константинов явно има алтернативна дефиниция и на тази дума. Но, помислете сега – изтичат личните данни на почти цялото население на страната, изтичат заплати, данъци, осигуровки и дори кредити на голяма част от населението, изтичат адресите (включително IP-адресите и имейл адресите) на милиони български граждани, изтичат и конфиденциални и чувствителни данни за множество фирми. Освен всичко друго – изтича и информация за хора, които са правили онлайн-залози. Защо НАП е записвала подобна информация е отделна тема? Сега помислете и върху това - цената на цялата изтекла информация от НАП може да струва повече от 200 милиона долара и да бъде използвана за криминални цели. Това споделя експертът по киберсигурност Дейвид Балсън пред „Ню Йорк Таймс“. Освен това, България може да бъде осъдена по GDPR с десетки милиони евро. Сега след като помислихте, как ви се струва Мишо Константинов, чиято фирма „Информационно обслужване“ е получила 34 милиона от държавата, за да поддържа електронните системи на НАП, да се прави на непричом? Хайде да прочетем пак по-горе какво е изтекло и да попитаме „Информационно обслужване“: „Абе, вие какво опазихте за 34 милиона?“ Явно не сте взели тия 34 милиона, за да пазите личните ни данни и данъчно-осигурителната ни история. По-възможно е да сте ги взели, за да следите нивото на реките и езерата в сантиметри. Припомням за какво алармира директорът на „Информационно обслужване“ и ай ти професор Мишо Константинов тази есен: „Очертава се изключително сушава зима. В момента нивото на високопланинските езера за първи път спада с около метър – в Рила и Пирин. Хората не помнят такова нещо. Ако водата силно намалее, това ще удари реколтата и тогава вече може да говорим за повишаване на цените на храните.“ Повелителят на изборните резултати съвсем очаквано неглижира и маргинализира огромния проблем с изтеклите данни от НАП. Всъщност, той видя проблем само „ако вие сте скрили от жена си някоя банкова сметка“. Между другото, случайно или не, това беше и опорната точка на финансовия министър Горанов. Същият финансов министър, който днес е наредил проверка на системите НАП на кого? Е, как на кого? На Мишо Константинов и уникалните пазачи от „Информационно обслужване“. Дайте им още 34 милиона да ви обслужат добре, бе! Дайте им! Всъщност, Мишо Константинов обслужваше добре и тази сутрин. Вижте какво каза той: „България е държавата с един от най-високите проценти в света по разкрити престъпления. Ние имаме най-много разкрити убийства, най-много разкрити изнасилвания, и като виждате – и киберпрестъпленията ги ловим...“ Не думай! Ловите ги? Да, самият Мишо Константинов тази сутрин вече „разкри“ и авторът на хакерската атака срещу НАП. Според него, „почти безспорно“ автор на атаката е 20-годишният Кристиян Бойков. „Ако искате да се хванем на бас“, обърна се Мишо към водещия Хекимян. Това е Мишо Константинов – хем брои чували с бюлетини, хем мери езерата в сантиметри, хем облича тогата на прокурор. И още нещо каза Мишо Константинов. Този път по адрес на адвокатите на Кристиян: „Адвокатите са длъжни да говорят понякога неверни неща, в защита на своите клиенти.“ Всъщност, ако заменим думата „адвокати“ с „Мишо Константинов“, и думата „понякога“ с думата „постоянно“, ще получим доста по-правдоподобно изречение: „Мишо Константинов е длъжен да говори постоянно неверни неща, в защита на своите клиенти.“ Слави Трифонов,, фейсбук

Всеизвестно е, че Михаил Константинов е мижитурка, подквц и формен идиот! ТОЕСТ - ТИПИЧЕН ГЕРБЕР!!! В най-изчистения му вариант. Да не говорим за уродливото му излъчване...

На неколко пъти намирам публично признания и сметки от локалните мутри и мафия на власт, как щом емигрантите са избегале, то требало да им се изземе собствеността и да се '''Р-А-З-П-Р-Е-Д-Е-Л-И помежду тех си ....да ни земът гражданските права, правото за гласуване и граждански действия етц. Пъдени сме, и не просто нарочно, ами направо планирано сме пъдени, ние емигрантите, но не им излизат сметките, и стаа едно страшно злобеене срещу собствените им роднини и хора, собствения им нароТ е това бе! Ей, що за алчноЗ, що за хора са това, които са толко злобни срещу собствения си нароТ????????? Това са утрепки, тея не заслужавът да живеат. Не бих се поколебала да ги избия, не защото ги мразим, а защото съм тотално убедена, че на тех нема да им мигне очото да ни избиет нас, за едните имотчета и парици. Това са зверове, това не са хора, нищо човешко не е останало у тех, една мърша влачът, но иначе не са хора. Не ми е жал за изверги и утрепки. Да мрът. Но, това иде да покаже, колко е голем прублема. Ирнията е, че емигрантите некакси ке оцелеат, и мнозина ке просперирът, но дори поне физическ ида се спасът, то има кяр, нацията нема да умре ...и има надежда, някога, тая нация да се виздугне отново.... но ас надежда за останалите на територията балХар немъм. За съжаление, са докарани до озверение непознато на науката, и ас лично не виждъм начин да бъдат върнати в нормална човешка форма .... Дори не съм способна да изпитвам съчувствие и съжаление към извратеняците. За дечицата ми е жал и им съчувствам, но скоро след като поизраснът, и те ставът отровени мозаци... за това само ми е жал. За старите хора ми е жал, за неколко единични изклучения им съучувствам, но като цело, територията напълно си заслужава съдбата. Има Бог, и ас получих Божието правъсъдие приживе .... не знам дали това е благословия, не съм разчитала на тфа, но сички, които некога искаха да ме убивът, клеветиха ме, съсипваха ме, и то нарочно...гониха ме от територията, боже, какви престъпления извършиха срещу мен, ...заплащваха да убиват детето ми (това, за да съм правела каквото ми се каже).... абе, те си знает какво направиха срещу мене, и защо... сега сичките тея се гърчът в мизерията и пропадът секи ден още по-надоле .... не ми е радоЗно от тфа, гледката е жалка.... но у мен настъпи едно спокойствие, защото нема по-голема радоЗ от това, да видиш могъществото и славата на Бога в действие ..... човешкото правъсъдие е безсилно. Но Бог, Бог е с мен и с праведния, и с Истината. Не бойте се емигранти, ние сме бъдещето на таа нация, защото останалите в територията са в агония .... те може да се преструват че не е тека, но това е истината.... Не съм щастлива, че нацията ми измира и е прогонена от престъпниците. Но съм щастлива , че има Бог, и както Бог е всемогъщ, то ПРАВИЛНИТЕ БЪЛГАРИ И БЪЛГАРКИ, дано бъдат спасени и да вдигнат отново името на тая нация, когато лошите и злите изгинът....Бог прочиства нацията, и това е най-доброто нещу, което може да ни се случи. Благодаря ти Боже, че ми даде Пътя, Истината И Светлината на верата и Христа.

Бах какъв уродлив вид има тоя човек...... Тоя се чудя като вечерят с жена си, за какво говорят???? Въпросът е сериозен.

Кого и за какво да метнем утре- това си говорят.

И аз това си мислех - би трябвало да се счита за престъпление подобни уроди да се оставят да битуват сред нормалните граждани. Този и физиономията му са издевателство над тях!

Много ли е пострадал човечецът?!

Система изградена от кадърни хора и пусната да работи. За жалостЪ, без поддръжка и хора които знаят какво правят резултата е на лице. За 750 лв, 60 годишни чичковци чакащи да се пенсионират, нищо не ме учудва. Лошото е че както винаги в тази "държава" нещо трябва да се случи за почне да се работи. Още по лошото е, че тиквите дето трябва да свършат нещо се подпичкосват и говорят глупости, че нищо не е станало. Много е лошо това което стана, дори страшно.

Личи си бекапе школата. Същите като сестрите си от Бесепету. Все някой друг им е виновен, те винаги ни лук яли.

А 35милиона са само на проф.Кон.. иеиеНямаме ви довер

Само с калинки из централните администрации това ни чака. Иначе предполагам, че е готино да делнеш като министър едни парици с външните изпълнители на които е възложено изграждането и поддръжката на разните информационни системи.

Тоя се прави на свестен, а в същност е отвратителен рекетьор за затвора. Имам информация от хора в ръководства на няколко университета, че е упражнява натиск да бъдат предпочетени определени фирми за ЗОПовете по ОП "Наука и образование за интелегентен растеж" като става въпрос за стотици милиони

Естествено! Лицето Томислав Дончев е личен представител на Джордж Сорос за България...

Този безхаберник, който не разбира от абсолютно нищо, като какъв се изказва ?

Като Плювналиев....

Жалка история... А другарката - директор на НАП още е в отпуск... Да му мислят хората, които биха пострадали от този теч на информация.

А бе Дончев, вие България вече 10г я дестабилизирате, накъде повече. За тези години дори онези просяци от север рОманците ни изпревариха.

Т.Д.: "Ако е организирано в страната, целта е да се клати правителството, а ако е организирано отвън - да се дестабилизира държавата." ИЛИ "правителството е бавноразвиващо се"?! ... ЗАЩО и ОТКОГА Логореята не отговаря за електронното управление?!

"По-лошо би било само "само ако някой бе заличил или променил данните". Що, сега не може ли да се случи това?

Като ги слушам тия да говорят за кибер-сигурност, сървъри, бази данни, все едно слушам някой дядо на пейка пред магазина. Има ли някой журналист да попита Бойко какво е домейн примерно. Да се посмеем през сълзи.

Този Дончев като чета какви ги бръщолеви си е чист стопроцентов комунист. Лъжата да го прибира. немедлено.

Че то цялото ГЕРБ са си комунисти. Като почнем от Дани Кирилов, минем през Цецка и свършим с Главния Мултак.

А хората защо ги глобявате за изгубени/откраднати лични документи? Питате ли ги дали им стигат парите, дали и на други хора им се случва?

Ще ги цакаме с още пари за електронно правителство, което няма да видят в близките 10 години, Аз ще захлебя още, но е така - стабилността не трябва да секлати!

Ако е вярно, че този Кристиян и фирмата му не съдействат на разследването, значи има нещо гнило. И ми е интересно кой бял хакер ще си позволи да пусне данните така в интерент, без да ги модифицира, т.н. маскиране, за да станат неизползваеми. Едно е да покажеш уязвимост едно е да навредиш! В случая е навредено на 5.1 млн българи. И който си мислим, че това няма да има последствия, т.е. тези данни да се използват за престъпления е много заблуден.

Който и да го е направил (артистчето, което ни показаха не е човека) не е искал да навреди според мен. Данните станаха достояние на обществеността едва след като тъпите журналисти показаха видео, на което връзката за изтеглянето на данните се видя публично. А примата дончев вместо да говори празни приказки да каже колко пари похарчиха за електронното правителство, на което ще продължаваме да НЕ СЕ РАДВАМЕ. Нямат един свестен кадър в ИТ-отделите си, всичко е: калинка - милиционер, калинка - милиционер ...

Не съм съгласен. Пак повтарям ако хакерът не е искал да навреди нямаше да даде възможност за това, просто като маскира данните. Данните в пълен размер, дори да са подадени на ограничен кръг хора, веднага гарантира възможност за пробив. Това го знае всеки специалист, дори да не е по сигурността! А дали този не е замесен не съм много сигурен. По-скоро предполагам, че не се е усетил каква щета е направил.

И как да ги прочетат джурналята, ако са маскирани? М? Масовото изтичане го направиха кретените от НТВ, като показаха връзката за изтегляне в ефир. Факт! Друга бира е, че нашите правителствени кадри са уникално тъпи парчета (и ДПС счетоводителчето си го призна в прав текст), които назначават съответно напълно некомпетентни хора в ИТ-отделите, които само взимат заплати, а всъщност не правят нищо. КАЛИНКИ, СМЧ, ю нейм ит ... и това е основният проблем в случая.

вика дръжте крадеца

Пази боже, тези съсипаха България и сега говорят глупости

Едно знам - бял хакер не пуска сурови данни за да покаже уязвимост на една система. Това го прави точно хакер с цел нанасяне на вреда. Който е направил това деяние е много виновен! Но не по-малко са виновни и НАП за изтичането и управлнеито на държавата, което явно е некомпетентно!

В пародията "държава" на ГЕРБ всичко е хаос поради тотална некадърност, алчност и самочувствие до небесата. Не разбирам как човек като Томислав Д. е при такива ...

Да но хляба е ЕДИН лв. А НЕ 3000 лв.

А, майка ти за колко лева е?

Ето напълно пряк цитат от вчерашният варнески круиз на Началника на Дончев. "Вие знаете ли,че хакерски атаки,през печки,микровълнови,през теа работете,където управляват,ни атакуват сървърите....никой няма да понесе отговорност,не виждам кой и за какво...." Без коментар.

Няма какво да се каже... Който и да е човек от улицата да хванеш, едва ли ще попаднеш на по-прост.

Абсолютно

Че 5 милиона малко ли са? КОлко мисли този чвор че дават Виваком, А1 и Теленор за киберсигурност? Взети заедно обработват в билинга няколко Българии.

Дончев, когато ни управляват оли*гофрени не само личните данни, а и гащите ще ни откраднат. До сега нискостебленият Горанов и шефката на агенцията трябваше да подадат оставки. Те обаче решиха да останат !

Докато само оставки се подават и няма други последствия ще е този хал. А при този мегаскандал даже и оставки няма. Наглостта им е безкрайна, но да не си мислят, че ще са вечни.

Когато си умрял не усещаш нищо, страдат другите около теб. Същото е и когато си тъп.

задавам въпрос. как г-н дончев разбра, че е сред пострадалите? зашо аз не съм разбрал дали съм сред тях или не. или пак е в сила принципа - обаждаш се в нап като министър и казваш "абе я проверете дали моето име е в списъка". и послушковците веднага проверяват и му съобщават ...

Прав е г-н Дончев !-„Прогресивните сили“ не спят !-ДЕИСТВАТ.

«Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическия свят. Незабелязано ще подменим човешките ценности с фалшиви. КАК? Ще намерим единомишленици в тези страни и Русия. Ще разгърнем грандиозна по мащаби разложителна работа, ще изтръгнем социалната същност на литературата, ще насърчаваме автори, които втълпяват в човека култ към секса, насилието, садизма, предателството – тоест безнравствеността.» «Нужни са писания, осмиващи естествеността и почтеността като архаични отживелици. Простащината, наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинския страх сред хората, безсрамието, доносничеството и още много пороци заложени в човека трябва да се раздвижат. Така ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикваме ерозия и развращаване на младежта. Ще създадем човек с консумативна психика на елементарен потребител.» «Всичко това ще извършим под девиза: ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ!» Алън Дълес 5-ят директор на ЦРУ (1953-1951) и ръководител на американските тайни служби в Европа по време на ВСВ

За ВАШЕ сведение на два пъти, златния резерв на България отива в ссср!?Хитлер пусна Танев и Попов, след Лаиципския процес! Сталин ги вкара в ГУЛАГ за „награда“.

Както сте го изказали, явно сте били свидетел? Което обаче много ме съмнява. Давайте данни за нещо, което сте видяли лично!

НПО-то са ти дали фалшива опорка! Както винаги...

Саму Пенсионен фонд на Царство България е имал нещу като 36 мелярда ЗЛАТНИ ТОГАВАШНИ ЛЕВА. А царския леВ беше скъп, мислим малко преди вв2, беше почти равен или дори на моменти по-скъп от златен франк - наполеон. Баба ми имаше един златен наполеон истински от Франция, виждала съм какво е златен наполеон, това си беше масивно злато висок карат, монета от над 10 грама злато. Толкова е бил скъп българския леВ от царска България. Сичкото това е отнесено като куцо пиуе домат, от СавеЦките еврейски комисари окупатори, евреите са го заграбиле, да не мислите, че обикновените руснаци са получиле и стотинка. Огромни влакови композиции храна, ресурси като вълна, мед, месо, зърно, особено зърното, сичко е било конфискувано по селата, бабите ми ходеха на полето да наберът коприва и трева, билки и събираха изпаднали зрънца от посевите на ръка .... за да сварът малко пшеница и царавица поне на дечицата.... сичко биваше конфискувано. На селото оставяха дажба зърно, нещо като кило на месец на чувек, и от централната фурна раздаваха по един леп на ден на семейство. С купони. Сичко останало биваше прибирано, и изпращано към еврейските комисари от СССрето. И тека, с десетилетия. .....

Държавата давала само 5 млн.за кибер сигурност!" Добре,де, тогава на оня всезнайковец, професорът-пенкилер защо му пълните гушата с по 35 милн/годишно? За да ми обяснява по ТВ студиата колко е велик и как щракалките можели да се бъгнат, но при полуграмотните стрини и байовци от и избирателните се кции нямало как да стане !

Да не ми говорят от ГЕРБ глупости. Толкова са се съсредоточили да обслужват интересите на САЩ, че са оставили държавата на самотек! А изтеклите данни са сериозен проблем. Повечето не са специалисти в областта и не могат да осъзнаят каква щета е това. Това са т.н. несменяеми данни. Дори да хакнат някоя банка и да вземат данните за кредитните карти и сметките, банката може да ги смени и да елеминира проблема. Но при постоянните данни това не е толкова лесно. Не се сменя толкова лесно ЕГН, като всичко е свързано с него. В никоя държава не са изтичали еквивалентите на ЕГН-та и осигуртелни данни. И този, пуснал данните в интерент, ако искаше да покаже колко са уязвими от НАП, щеше да промени данните така, че да са неизползваеми, но да е видно че това са данните. Както на кредитните/дебитните карти се маскират средните числа с "-". Пуснати сурови данни имат само една цел - пълна щета! И за мен това твърдение - държавата ще обезщети само потърпевшите е казано от някой НЕКАДЪРНИК! Първо щетите ще се проявят след години. После една такава щета се доказва много трудно. Ще стане като реституцията- Когато комунистите национализираха, национализираха наред. Когато обаче демократите рестутираха - рестутираха изборно. Само който докаже,че има национализиран имот. Независимо, че държавата има данните за всички национализирани имущества. Това имаше за цел само основно властимащи да се ползват от реституцията! Обикновените хора издухаха по една супа.

Ако си беше свършил работата нямаше да "пострадаш". Похарчихте 2 милиарда лева за електронно правителство и няма нищо готово. Естония за 2 години направи работещо електронно правителство и похарчи... САМО 50 МИЛИОНА. Крадци сте!