Главен енергетик загина от токов удар

Главният енергетик на Русенската корабостоителница загина на място от токов удар в неделя сутринта.

Обратно в новината

Коментари - Главен енергетик загина от токов удар | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ми, жалко за човека. Ама и това си го бива - главен енергетик, дали е бил инструктиран как да работи в трафопост?! Та точно такива като него трябва да инструктират другите!

Това е било отдавна, когато корабостроителницата се е управлявала съвестно, аз ти говоря за преди 10 години, когато назначиха всякакви олигофрени на ръководни финансови длъжности и започна пълна съсипия и източване на предприятието.

humfry

Колкото всички работници получават ежедневни инструктажи, толкова и този... Всичко е една бутафория.

За съжаление често става така ,може би от прекалена самоувереност ,навремето един професор ,най-големият специалист по гъбите в страната се отрови с........гъби.

А какво е това предприятие, в което главният енергетик ходи да оправя аварии? Или е главен на още 1 подчинен енергетик?

В тая Корабостраоителница, работят все Johnny-та тип Иван Глупака, така че не виждам кой ще инструктира главен енергетик. На времето бяха сложили за началник финанси, счетоводител от шивашка фирма, а представяйте си какво е в цеха.

А от кво да почине? От измръзване ли?

За другите незнам, ама ти ще си идеш от ПРАЗНОГЛАВИЕ!

За да работи в корабостроителница където не се строи значи е много беден, а бедните умират на работните си места, който оцелее, оцелее.

Друго си е да отиде в Монтюпе, където се работи за 500 лв.

По принцип Гл. енергетик е с най-високата квалификационна група по Правилника за безопасност и здраве по ел. обзавеждането и под и над 1000 волта.По принцип също не е негова работа да извършва ремонти и оперативни превключвания.Но за какъв ... са принципите в "обрулената" ни държава?!?

Остава и главните енергетици в бг-то да не са на трудов договор........и да нямат застраховка при толкова опасна дейност, която извършват. Бог да го прости човека,,,, светла му памет. И наистина, ако някой си е играл с жиците преди това и човека е загинал поради нечия друга терикащина, хората трябва да се замислят колко отговорни трябва да бъдат! В този конкретен случай трябва да се направи пълно разследване за причините на инцидента

ДИР,а ограмотете се малко технически. Първо-лавен енергетик без трудов договор...хмммм. Второ- нали той прави инструктажите и всеки се разписва в специална тетрадка. Трето- не всеки има право да влиза в трафопост над 16 кв и винаги по двама според инструкциите.

Не се чуди! "Новината" е пусната в медиите, за да си "върже гащите" някой... А не за да информира стадото!

нали е бил главният енергетик? И за какъв трудов договор се чудят? Може ли да си на такава длъжност и да нямаш трудов договор?

И да не е минал инструктаж? Че нали на това ни учат още в университета?! Жалко за колегата, но ми се струва, че някой друг е пипнал, където не трябва, докато човекът е работел вътре...

Уникално неточни са журналистите писали новината! Първо главен енергетик не може да е без трудов договор, второ за да влезеш в трафопост се изисква и определен клас за работа и трето може би даже той води инструктажите! Най- вероятно е да е свързано нещо не както трябва, а той да действа по процедура и от там аварията! Бог да го прости! Милост за семейството му!