Консулът ни в Токио напусна самоволно, не помогна на българин

Българският консул в Япония Чавдар Градинарски е напуснал страната по собствено желание, съобщи пред БНТ говорителят на Външно министерство Весела Чернева, като уточни, че това ще се отрази на кариерата му.

Обратно в новината

Коментари - Консулът ни в Токио напусна самоволно, не помогна на българин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

кой назначи тоя мухльо? Да се маха заедно с него!!!

компетентно по въпроса ...с еврейски плам и демагогия разбира стой "патриотът" Ники много ги умее тия работи

Всички много добре знае, че нашите посраници висят по посолствата само за да въртят далавери.

ТО СЕГА ЛИ РАЗБРАХТЕ ЧЕ ВСЕКИ СЕ СПАСЯВА САМ ТОЕЗ САМО БТГ ГРАЖДАНИТЕ

БАС ДЪРЖА ЧЕ ТОЗИ Е КОМУНИСТ. АКО ИМАШЕ НЕЩО ДА СЕ ВЗЕМЕ ТО ТОЗИ ЩЕШЕ ДА Е ПЪРВИ НА СОФРАТА.РЕЗИЛ-РЕЗИЛ.

Стига сте си хулили държавата! Наистина никой друг не го прави- да хули непрестанно родината си. В случай на беда,бихме си помогнали един на друг. Това,че консулът е от по-страхливите, не означава,че всички са такива.

Другите държави още от 13 март са организирали евакуацията на гражданите си. Нас през това време ни успокояваха по телевизиите, че няма страшно. Зарязаха българите в Япония така, както ги зарязаха и в Либия. И за том все повтаряха, че положението не е опасно. И какво стана? Някой да си спомня защо бързо изпрати ББ самолета в Египет? За Япония, обаче, нямаше самолет. Самолетът трябваше да вози футболисти. Те бяха по-важни, бързаха за мач! Срамота!

Чакайте същото скоро и от Боката и от Гробаджиите .....

вие още май не разбирате че такава държава БГ не съществува

всички "дипломети" са кадрови полюции на агента гоце. какавто тои, такива и останалите червени царвули. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

типично по балгарски подло, егоистично и безотговорно. за сазаление и за срам това сме ние и такива са всички наши "дипломати", "министри", дупеклати, маршкастрати и президенти(презкурагенти). *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да си българин в чужбина по време на криза е като да си НИКОЙ.Виждате как чуждите мисии се грижат за нас.И стига с това, че като не си е стоял в БГ не му се е полагало нищо.Що за малоумие? Всички да сме като крепостни и да не напускаме кочината ли? Ами то да си бяхте седяли всички по родните села и паланки тогава.Изобщо що за логика? Ами ако утре се престрашиш да излезеш от кочината и изпаднеш в беда, тогава какво?При такова мислене, то такова и поведение получаваме.Все пак сме на светлинни години от цивилизованите държави.Тъжно, много тъжно...Добре, че момчето не си е затраяло като поредния бг мишок и поне ще създаде мин дискомфорт на някои персони.

Червени ченгета, стига сте лъгали "Българският посланик в Япония е Любомир Тодоров, който бе осветлен от Комисията по досиетата като агент на ДС и правителството предложи на президента да го отзове"

Да кажат ясно в прав текст този наистина ли Гоце го е назначавал и от бившите ДС ли е.

Не, този го е назначил Министерския съвет, а дали е от ДС, кой знае?

Помня, за един от обявените за сътрудници на ДС посланици писаха, че е извеждал българите под огъна в Ирак по време на войната, пък после бил и в Афганистан... Е ква стана тя - ДС-ченгетата по-храбри и съвестни ли са от сегашните ченгета?

родителите на "министера" николаичо младенов са бивши служители в посолството ни в япан,да не би градинарски да е близак на младенов ?

Прочетете колко народ работи в посолството, вижте как се дублират функциите на някои от тях! Да не говорим колко е останалият персонал! И не защитавайте консула-той затова е изпратен там-да се грижи за интересите на българските граждани! Срамно и долно поведение на човек, чиято заплата ние плащаме! Д-Р Любомир Тодоров Извънреден и пълномощен посланик на Република България в Япония Вера Вутова-Стефанова - пълномощен министър, завеждащ "Политическа служба" Чавдар Градинарски първи секретар, завеждащ Консулска служба Вълчан Вълчанов - съветник, завеждащ "Търговско-икономическа служба" Радослав Нецов - втори секретар (администрация) Антоанета Григорова - аташе (политика, преса) Петър Николаев - аташе (култура, преса, образование и наука), преводач Светла Бодова завеждащ "Финансово-административна служба"

Магистър - вие колко сте глупав и колко много имате още да учите!

Много добре аргументирано го срази, направо го направи на нищо, празна герберастска тикво!

И тоя е от на агент Гоце хората. Големите "специалисти" от ДС, дето не иска да ги гони.

ПРОДАЖНОТО ПОВЕДЕНИЕ НА КОНСУЛА НИ В ЯПОНИЯ МИ НАПОМНИ ЗА НАШИЯ КОНСУЛ В АНГОЛА ПРЕЗ 1991-2 ГОДИНА, КОЙТО КАКТО И ДРУГИ КАТО ТОЗИ НЕ МУ ПУКАШЕ ЗА НАС, А ГЛЕДАШЕ КАК ДА СЕ ДОБЕРЕ ДО ДОСТА ДОЛАРИ. ФАКТ БЕШЕ, ЧЕ ПРИ СМЪРТТА НА ИВАН/ИНЖИНЕР/ ТОЙ НЕ СИ ПОМРЪДНА ПРЪСТАА, А ИВАНЧО БЕШЕ СЕ ПОДУЛ И УМИРИСАЛ ЗАКОВОН С ДВЕ ЛЕТВИ НА ПЕЙКА ЗАД БОЛНИЦАТА В ЛУАНДА.

колко са жалки демократическите стрхливци! За сведение на п-в Сахалин "демократичните" медии също разпалиха истерия, защото са в съседство с Япония. И утре Путин лично заминава на посещение в Сахалин да успокои хората. Ето така правят истинските патриои от КГБ и ДС. Така че стига сте плюли ДС, тоя посланик е точно такъв анти-десар, антикомунист, антиумен и антимъж, като всички герберастки и седерастки п.ки.

Те всички комунисти са истински мъже и затова българските комунисти обраха България,просто защото не искаха благата да отидат при недостойни мъже.И голяма част от тях са се крили под кревата от страх да не се затрий някой велик мъж като тях, а по-добре да жертват децата на другите(не че нещо,но родителите им най-вероятно са от недостойните некомунисти).Ти скъпи ми комунисте не сравнявай Путин (с всичките му недостатъци) с личинки като теб.Не всички комунисти си струват куршума, виж се - живият пример си!

Такива клесавци са всички консули и др. представители по посолствата. Гледат джоба си и семействата където са ги закарали на хранилка.Пълни нещастници сме българите

За съжаление си много прав. Чак не ми се коментира...

Представям си този плъх какви ли не връзки е използвал за да го пратят консул.Той като държавен служител е трябвало последен от всички да напусне ,а той пръв се изнизал.Както е написал дядо Вазов - идат като аслани и бягат като посрани.

точно така. браво.

Интересно как лицето Ч. Градинарски, "писател-фантаст" с една единствена новела от 1989 год., с която участвал в конкурса за фантастична новела Червен бряг и спечелил трета награда тогава, се оказва на такъв отговорен пост в Япония? Кой го е назначил и защо? И още колко такива знайни и незнайни гении на дипломацията са се загнездили на удобните си местенца и в очакват подходящия момент да си плюят на петичките и да спасят жалката си кожичка?

Какво се чудиш?Те всички са такива, т.нар. ни "дипломати от кариерата".Някакви абсолютни недоразумения, хора, отишли с домочадието си на почивка, за която и получават високи заплати, които при най-малкия проблем и намек да свършат нещо, стават груби, изнервени, крият се ,изчезват /какъвто е случая/, изпадат в безтегловност, лъжат, всячески се опитват да те отпратят, абе все едно си си вБГ.Как поне малко не прихващат от възпитанието, любезността на държавата-домакин.Абсолютни некадърници.До сега не съм чула за ни едно нормално работещо бг посолство по света.Изхода е чуждото гражданство.

Хората от- ДС- са обучени първи да скачат от потъващия кораб,защото те са вечни капитани....!!!!

О хайде още един кандидат да му изпратят самолет.. Това да не е от вчера че не се е погрижил за завръщането си ами някой дръг да го бърше. Няма спрени полети, няма пречки за свободно придвижване...

Майната му на тоз Градински ли, Градинарски или Градешнишки има кога кой да му опъва ушите ; Въпросът, Ники (Младенов) е : -- Незабавно да се осигури адекватно представяне на България относно катастрофата в Япония, като най-вече се погрижим за нашите сънародници/чки там ; Сега и веднага . Успех !

есетествено че никои няма да ти помогне,защо си в чъжбина,варни се в булгаря,но не,в булгаря заплатите са много малки... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Плъховете първи напускат потъващия кораб! А на този плъх -консула не му ли се плащаше 4-цифрена заплата в чужда валута +осигуровки на семейството му от българските данъкоплатци? Сега чакаме отражението на кариерата му да се изрази в отнемане въобще на правото да работи в сферата на Международните отношения и да възстанови на Бг данъкоплатци заплатите дето е получавал за луксозното си нищоправене!

Ти пък, след време ще го пратят я в Австралия, я в Канада, да смени малко климата и континента.Няма тебе да правят посланик, те си въртят едни и същи тикви "дипломати от кариерата", коите си ги хрантутим, така както сме хрантутили родителите им, така както ще са на наша хранилка и децата им.ДС е непобедима свлоч.

Уважаеми участници във форума, така ще бъде след като в България превес взеха обратните телесно и умствено хора. Ругахте ДС, изкарахте я виновна и за ланския сняг и за цунамито и т.н. Сега заради тая политическа надстройка изхвърлят от МВнР и консулските служби хора, които биха стояли по задължение, заповеди и национален дълг. Настаняват се шуробаджанашките карикатури на новото и други "демократични" правителства. На тия в главите им се мотае само понятието далавера и нищо друго. Така че е логично това Градинарче да си е грабнало инструментчето и дим да го няма под строй на неговата фуста, само поради мълвата за радиация. Смешници са ни управниците, без достойнство, никакво държавническо мислене, абсолютни пу...ки.

С едната подробност само, че тоя сигурно е назначен от авангарда на ДС в политиката - агент Гоце. Та дали тия от ДС са толкова добри и качествени дипломати, аз не зная, но фактите говорят сами за себе си.

Да, никой не може да накара консула да рискува живота си, но да говори по телефона може, нали? Потърпевшия гражданин не е търсил компанията на консула, а закрила и помощ за временно пребиваване в българското посолство. Ако след подаване на сигнала за помощ, е потърсен чрез телефонен разговор, от който и да е, натоварен с тази задача служител, би свършило работа. Но в българските посолства и консулства са назначени в повечето случаи лица - връзкари, без необходимото образование и опит, а като възнаграждение за определен вид услуги, или по шуро-баджанашка линия.

Интересно , защо ли ми е позната до болка ситуацията ? Може би защото се сблъсках със СЪЩОТО "отговорно"отношение на Българската Консулска служба, но в другата гореща точка на света в момента - Либия! Който не е имал нужда от съдействие,дори и само от информация от тези служби , той не знае за какво става въпрос!

Когато поработиш малко в консулска служба, наистина ще разбереш за какво става дума. Не че там не работят някои недоразумения, но истината може да е по-различна от другата страна на гишето.

Консулът първо обещал да се погрижи, пък ще оказало, че вече си е тръгнал, когато човекът отишъл в консулството. Ето това се казва мъжка доблест и българско чувство за дълг - досущ като японските, а?! На маса, като сме шмръкнали 2-3 ракии сме най-печените, обаче на другата сутрин лъсва истината! А Боко разправя, че бил скъп транспорта до Япония. Явно до Либия е евтин!

Не,това се казва българска работа-пълно безхаберие и непочтенност.Как да си горд, че си българин, като 95% са ей такава пасмина, от която както ев случая често зависят важни неща като оцеляване, запазване на здравето и живота на сънародник в беда. По-критична ситуация от тази не знам, а хората ни там получиха поредния среден пръст от родината, докато докато получават помощ от чужденците.Разбирам защо много българи приемат чуждо гражданство...и за да имат шанс да оцелеят при недай си боже тежка ситуация като тази.

Законът е ясен. Никой не може да бъде накаран с риск за здравето и живота си да остане на работното си място. Така че това "самоволно" напускане на консулане може да бъде санкционирано. А този закъсал българин ни сравнява с Франция и Германия. Аз не си спомням да произвеждаме самолети за разлика от тях. Ние ги купуваме! Защо всеки ни сравнява със западните държави? Нито по икономика,нито по култура сме близо до тях! Само по цени на храните и разходите сме близо!

Какъв риска на живота бе пу...ко!??! Къде го видя обявен? Или ти си Градинарчето?!

Човек има само един живот та бил той и консул! Едвали този българин, баш кнсула го е пртил в Япония! Освен това с времето радиацията се натрупва в организма и последствията стават необратими. Ако сте на негово място, всички вие драскачи ще избягате също като него за да си спасите здравето и семейството, но понеже несте - пишете глупости. Айде първо се замислете, ако имате с какво, как вие бихте постъпили на негово място и после изказвайте мнение!

Чудя се защо трябваше с държавни средства да се изпраща самолет до Либия за да прибере хора, които са там по собствено желание, по финансови причини и за да си напълнят джоба, докато ние тук плащаме данъци и издържаме здравната система, та да може като се върнат те да я ползват, (ако може безплатно), даже самолет им изпратихме. Сега за българите в Япония, които пострадаха от природно бедствие нямало нужда да се изпраща самолет. Просто не мога да разбера защо България не помогне на тези хора, а ги оставя да се спасяват сами. Струва ми се логично да изпратим самолет с помощи и на връщане да си приберем хората.

bobsyn@

Не можеш да помогнеш на човек, който не иска да му се помага. Някои наши съграждани живеят и работят нелегално в чужбина, а на други просто не им пука или не мислят за критични ситуации. Аз лично не виждам ако хората сами не уведомяват посолствата ни за адреси, телефони, email... как държавата може да прецени за кого и какво да направи в критична ситуация

Ти как мислиш, нали момчето е имало уговорка с този прословут консул, т.е. намерило е начин, въпреки критичната ситуация, в която се е намирал, да се свърже.Само дето листчето с данните му сигурно е заминало в кошчето.За това разказваше една наша сънародничка, която от 15 години живее в Япония.Когато по някакъв повод отишла със семейството си в бг п-вото, предложила да си оставят имената, адреса, тел., а те я изгледали страшно и недоумяващо.Когато настоятелно помолила отново за това, и подали някакво хвърчащо листче.Жената беше 1000% сигурна, че след като са си тръгнали от там, листчето е попаднало в кошчето.За какво са им главоболия?Та за това трябва те да настояват, а не сънародниците ни да се натискат, белким ги отбележат.При това българската общност е минимална, около 500-600 човека.Е, не им ли омръзва да дремят по цял ден, да спят сума ти хора в това посолство, как не им се доработи като гледат работливите японци.То сигурно на служител в п-вото се пада макс. 10 наши сънародници, вкл. и децата.Ама за какво са им излишни кахъри?

Ами чуди се...Като изпаднеш в аналогична ситуация друга песен ще запееш./ама първо трябва да се престрашиш да излезеш от родната кочина/.Нашенецът няма чувство за солидарност и състрадателност, той все парите си от бюджета гледа някой да не му ги похарчи за някой като него, който е в нужда.Свикнал е само мафията да го дои до откат, но тогава думичка не можеш да му чуеш.Страхлив и безсърдечен плъх.Да са живи и здрави добрите хора по света, като чужденците, помогнали на момчето да се добере до Токио, след прекарания ужас в Сендай.Не се чуди и за Либия, случаят е също аналогичен.

bobsyn@

Обикновен човек като не иде на работа го уволняват за самоотлъчка, но може и да го осъдят ако следствие самоотлъчката фирмата претърпи щети. Същото трябва да е и за консули, посланници и прочие. Колкото до тия евакуации българите май никога не сме доволни като се прати самолет нямало организация или никой не бил питал дали хората искат да се връщат, като не пратим самолет защо не бил пратен....

Сами сме си виновни. няколко пъти по бтв даваха разговор със българска студентка в Япония, тя категорично отказа да изпълни, ако има апел на външно, да се евакуира, щяла ДА СЕ ДОВЕРИ НА ИНФОРМАЦИЯТА НА ЯПОНСКИЯ ИНСТИТУТ в който учи.Иди, че ги спасявай такива! Ние не сме цветя , но и японците не казват истината!

Първо, случаят е съвсем различен. Студентката не иска да напусне, но човекът от статията иска и консулът му е обещал съдействие. Второ, студентката е там на място и много по-добре от теб може да прецени ситуацията. Трето, нашата информация е изкривена от медиите, които си умират да правят драми и да създават паника. Сума народ, сред които ядрени експерти (и то не японци), че дори и Световната здравна организация казаха, че няма опасност освен непосредствено около централата. Правителствата обаче са длъжни да окажат помощ на своите граждани, ако те я поискат и естествено много хора предпочитат да се презастраховат, или просто са уплашени. Съвсем нормално. И нормалните държави им осигуряват помощ. Нашата, както винаги - не.

Това е най-адекватния коментар!Ганьо Балкански всеки ден го крадат, е.....т,разбойниците, дето го управляват му съдират по 100 кожи на ден, никой не му дава отчет за нищо, обаче става силно чувствителен, когато някой друг човечец е изпаднал в беда и се нуждае от помощ.Истински силен се чувства да вади нож на умрял кон.Тогава кумулира цялата си злоба към по-слабия, нуждаещият се.Много се страхува да не го подядат, да не изхарчат точно от неговите парици за някой в беда.Сякаш спестените му от безхаберието на управляващите ни тикви пари ,някой ще му ги отчете, просто ще се потънат в нечий джоб.Без да се замисля, че утре той ще е на мястото на нуждаещите се и също ще получи... самообслужване.Ех, пуста българска завист и злоба.Пък уж сме толкоз "добър, сърдечен, гостоприемен, състрадателен народец".Ех, как не се родих при "студените" германци, че измръзнах от бг топлота и сърдечие.

Този консул е продукт на демокрацията. Хората от Държавна сигурност държат докрай !

Стига тъпотии!

Как да изпратят самолет в Япония? Ами някой трябва да създаде организация и да поеме отговорност за тази организация. Иначе ще стане както в Либия, за фирмения самолет всичко беше О.К.- 140 човека, а за правителствения ...един човек!Ха познайте сега ББ дали ще уволни консула от раз, както уволни шефа на "Транстрой" .........амиии.

Говорителя на Външно Министерство снощи каза по телевизията, че самоволното напускане на Япония ще се отрази върху кариерата на консула........ще го направят посланик!!!

АБСОЛЮТНО! След време тихомълком ще го скатаят, сиреч "накажат" като дипломат на някое по-сигурно и безопасно местенце по света.Какво да го правят другарите, те тези търтеи нищо не могат, пък са наследници на други търтеи, а тях ще наследят чедата им.То тези златни постове са преватизирани от шепа тикви.Само като им видиш празния поглед и отнесена мисъл...ама какво да работят децата на другарите.

КВО ДА ОЧАКВАМЕ ОТ ЧЕНГЕ ,ОСВЕН ДА ВРЕДЯТ НА ДРУГО НЕ СА УЧЕНИ ПО АКАДЕМИИТЕ ,И СЛЕД 200 ГОДИНИ 6ТЕ СА НАОКОЛО ,РАДИАЦИЯТА Е СЛАБО ЯВЛЕНИЕ ПРЕД ЧЕНГЕ ОТРОВАТА......

Този път оправданията с "ченгетата" не мунава. Този не е ченге,а "съвременен" новоизлюпен демократ, много близък на ББ и затова си е позволил тези волности. Чернева от МВнР си е позволила повече приказки за кариерата на консула, отколкото трябва. Несъгласувано изказване.

до онзи ден наши самолети извозваха араби и всякакви хора от Либия за към то където си искат. Това ставаше с наши средства на народа ни а сега неможем да си оправим хората в Япония щото те там са милиони.

Историята се повтаря Гоце да си го прибира. Един дол дренки.

Консулът се назначава от правителството.Така , че по правилно би било "Боце да си го прибира.Един дол дренки са"

Само българите в чужбина знаят как се отнасят дипломатите ни към сънародниците си. Като към роби. И във Форума си проличава това отношение. Такова е отношенита на цялата политическа, административна, съдебна, полицейска, прокурорска и др. ПАПЛАЧ в България към собствените им съграждани. За какво да стоят младите в Родината? За да служат на най- алчната червена олигархия в света. Където и да си по света, каквото и да работиш се чувстваш бял човек! В България си роб на МАФИЯТА.

Не е хубаво да слагате хората под общ знаменател. със сигурност има ужасни служители по мисиите ни зад граница, но има и много свестни хора, които вършат доста и то основно на мускули, подчти без подкрепа от държавата

Например...?Не съм чувала още за такива извънземни.

Типично за български дипломат !Лижат задници и после бягат.Кой го е назначил този,чий човек е?Срам за Българската дипломация.

Изведнъж червените забрави за хорат работещи в консулствата и посолствата ни. Нали знаете... както един ми ти гоце спомена те са онези помогнали на България за прогрес

с името ЧАВДАР комуноидите си кръщаваха отрочетата. Та и затова този не току-така си е намерил КОНСУЛСКИЯ пост. Знае ББ хората си.

.........фашизоидите си кръщаваха кучките.

Съгласен съм с теб

да не би майка му и баща му да живеят в южна корея --а не в българия.

Като чета форума, разбирам, че наистина ние българите сме малък, но изключително жалък, прост и злобен народ!

За съжаление сте абсолютно прав

Не забравяй малодушен.

Смешник! Като малко не му отърва и айде обратно, ама не може така..... Да ви.....