Специален фонд ще ”натиска” цената на тока

Ще бъде създаден специален Фонд "Сигурност за енергийната система", който да подпомага НЕК за справяне с финансовия дефицит.

Обратно в новината

Коментари - Специален фонд ще ”натиска” цената на тока | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

накрая нема да има кой да плаща данъци.... и ше гърмът сички фондове и бюджетъ. кат тоз дет работи и създава - нищо не получава, а отива по "фондова", така ше стане. ИД много се забави.

Това е министърката с най-висок рейтинг.

На Киро Гела мазните номера...отново направиха мегауслуга на " бизнеса" у нас! Едни крадци си правят фондове за колегите им. Мирише ми на КТБ2.

Стъпка в правилната посока, но да изчакаме реализацията, че по тия ширини второто често се оплесква.

Само да ми кажеш, американските централи дали ще наливат в този фонд.

Аре стига толкова преливане от пусто в празно! Според ЕРП през 2014 само "технологичните загуби" по мрежата (разбирай - кражбите) са за над 300 млн лева! Ами хайде де, спрете кражбите! И изкарайте ВЕИ на свободния пазар, пък - който оцелее! И за американската ТЕЦ има решение, ама е по-трудно - и за тази цел трябват политици с топки, които за съжаление практически липсват у нас Впрочем някой знае ли защо Борисов крие отговора на европейската комисия - където цената на "американския" (по-точно - сключените договори) е призната като недопустима (по европейските правила) държавна помощ - нещо, за което със сигурност Ек ще ни ковне яко в най-скоро време?

като му доиде времето фонда да се намеси ще се окаже че няма достатъчно пари и боко ще му помогне като изтегли поредното заемче на чужд гръб. а иначе - нови топли местенца за калинки и калинчовци от всички коалиционни партии - иначе ще заплашат с "оттегляне на доверието".

осте карлежи по веригата .... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Чака се да минат изборите. След нова година се вдигат цените, правителството пада и следващото правителство, след като обере пешкира също пада и на власт се връщат същите тези, които ни управляват днес, но цената на тока няма да падне.

НИЩО няма да падне - пазара ще се "либерализира", правителството ще е невинно - така налагат еврогейте и всичко ще е ОК.

значи можело да се направи това, ама защо се бля половин година и не се не се направи по рано !!? ЯВно страхът от нови протести , стрестна управалявашите да те паднат пак от власт зимата , както преди през 2013г.Тогава абдикираха от отговорност и непосмяха да направят тези промени тогава. Големи лицемери са !?

Смешници.Създават още един ненужен съвет,нещо като ДКЕВР сега КЕВР-2.Трябва да национализират(изкупят)ЕРП-тата,да предоговорят изкупните цени от Марица-1 и 3 т.е. Американските централи и т.н. топъл резерв с Заводски и други източници на ел. енергия и разбира се облагане с високи данъци на енергията от ВЕИ,които да покрият дефицита в българската енергетика засега.И размразяване на АЕЦ Белене,защото само след 5-10 години за Българската икономика няма да има евтина ел. енергия.Не вярвайте и на оня мякащия некадърник И.Иванов,който до преди няколко години твърдеше че на България не и трябва Атомна енергетика.

бегай си играй ве смешник, кво белене кви 5 леа

Е тези, които се оплакват от раздутия щат и воските заплати в НЕК. Ще виждат сега какво чудо ще е във фонда. Забележете, там ще имат представителство не само държавата, а всички заинтерисовани страни. Ще стане като НЗОК и редовно ще бъде източван. А тези 5% след изборите, ще ги ги калкулират в новите им цени.

Разчитаме на министър Теменужка Петкова, че с този "ток" ни омръзна вече.

като свалят изкупните цени на ВЕИ и фотоволтаиците, които са направени с пари от ЕС, без почти никакви разходи от страна на притежателите им....цената може и да падне

Айде още една синекурна службица се появи на небосклона. Ще ни струва скъпо, прескъпичко даже...

"до повишаване на цените на електроенергията нито за бита, нито за индустрията, заяви мафиотът Божидар Данев, председател на БСК и координатор на работодателските организации на заседанието." Забележете #Кой е водил срещата на групировките, че излиза с изявления в медиите! Другарят Божо Данев!!!!!

Само дето другият също толкова виден енергетик, хидрологът Ахмет Доган не е бил трезвен да иде и #той. Излезнал е в пенсия, тоест пиянски делириум.

Към койчото от #Кой - ако малко си напнеш мозъчето и го накараш да поработи, може би ще разбереш смисъла от необходимост на този фонд, вместо да драскаш глупостите които ти нареждат от поредната групировка за бързо реагиране и обслужваща нечии олигархични интереси.

На мен никой не ми плаща, аз плащам, за да ви мразя, престъпници проклети! Елементарно е, Уотсън! Прави се за да се изкраде! Ако се съмняваш - погледни НЗОК, ограбен от Дянкофф, погледни личните партиди на Професионалните пенсионни фондове - открадети, или с вашите думи - "национализирани" в НОЙ! Не очаквах да си толкова тъп, но явно ти плащат да крепиш оная работа на мафията и да промиваш мозъците на народа. А с КТБ какво стана бре #КОЙ смотан? #Кой източи фонда за гарантиране на влоговете?!?

Правилно, това отдавна трябваше да стане. Такъв фонд, като "Сигурност за евергийната система" винаги е необходимост за всяка една финансово по-слаба и по-бедна икономика, като българската например, защото като финансов фонд, той ще играе и своята най-съществена роля - тази на финансов демпфер при "успокояване и неутрализиране" на текущите цени на съответната стока или услуга, в случая - тази на ел. ток за бита и производството.

Вчера си приказвах с един познат руснак. Беше горе-долу следния диалог: -У вас в България все пак е Европа и няма толко корупция, а при нас, ако не платиш, чиновниците не те ебават. + Глупости.. ваще чиновници са кат малки деца пред наше, немат никва култура на крадене. Я ми кажи примерно, по-колко плащаш кватчас ток за фирмата? - 2руб кват /нашенски 6ст/. - Ми, това имах предвид. Нас ни крадат законно и са недосегаеми, вземат ни по 20ст на кват. Ваще руски чиновници не са и сънували такова крадене.

оня белия китаец Пути краде пт 500 милиарда от гламавия мужик, и му пуска тока по 5 стинки после хахахаха

Но КОЙ, КОЙ ще я полива, тая напъпила теменужка? бат Милко

DIR-a каква точно част от коментара ми че падането на изкупната цена за излишъка от 125 до 5лв е всъщност финансово клане Ви се струва СПАМ или ИЗВЪН ТЕМАТА.....

"Намерението е да не се стигне до повишаване на цената на електроенергията нито за бита, нито за индустрията." НО НЕ И ДА СЕ ПРЕКРАТИ ГРАБЕЖА НА ЕНЕРГИЙНАТА МАФИЯ!!! Целта е тя да си продължи грабежа от този мафиоспомагателен подкупосъбирателен грабителски "фонд"!

Има и друг вариант - връщане на половината ДДС от ток На НЕК. Може пак да е във фонд. Така ще загуби бюджета, но той има от къде да си изцеди няколкото стотин милиона годишно. Например от корупция, ментарски уредени държавни поръчки, надписване по проекти и т.н и т.н.

Ще крадете от моя джоб за да ми е по ниска сметката!!! Малоумници за американските централи даваме 12 МИЛИАРДА! Спрете договора с тях! Спрете изкупуването на Зелена енергия! Елементарно и тока ще падне с 10 стотинки

Ще крадете от моя джоб за да ми е по ниска сметката!!! Малоумници за американските централи даваме 12 МИЛИАРДА! Спрете договора с тях! Спрете изкупуването на Зелена енергия! Елементарно и тока ще падне с 10 стотинки

Отмениха хубавата 20%-на такса, която първоначално беше внесена като 40%-на такса върху приходите на ВЕИтата, дето Атака прокара. Педеросен натиска Курституционния съд да я отмени, за да защити интересите на мафията, тоест "бизнеса". Сега мозъчни промивки бълват, че щели да я въвеждат наново, само че едва 5%. Да не се окаже пак антиконституционно бе? Като антиконституционното ДПС, закриляно от същия Курституционен Съд!?! Само павета и камъни и куршуми ще разрешат проблемите в тази държава, създавани от ГЕРБСПФ и ДПСДСБДЦ с АБВГЗ.

АДМИНИСТРАЦИЯТА СЕ РАЗРАСТВА ЗА ДА ЗАДОВОЛИ НУЖДИТЕ НА РАЗРАСТВАЩАТА СЕ АДМИНИСТРАЦИЯ.

Нека събират. За да се гарантира гарантираното плащане към американските Марици и към измислените ВЕИ, които спасяват света от нещо си. Ние ще събираме, те ще ги получават. Трябва да се регулира грабежът, не може да се допуснат забавяния, не дай си боже, в плащанията. Хората пари са давали (на който трябва) навремето, за да си осигурят "договори".

Никой нищо няма да натиска. Не вярвайте на приказките на некадърните промивачи на мозъци. Ше натискат не друго, а народа и топлите си удобни кресла. Докато не ги изметем като лавина. А тая Теменужка кой набор е това матуре бе? Сек-си грани, матуре. Тоя МИЛФ кой набор е бе. Не знаех, че това е Теменужка , бе... Тя много ухаеща тая Теменужка, бе...

Tази мощна кака, да натисне и Bаню Kостофффф, да върне само "комисионните",.. дето продаде Tецовете и тока ще падне значително! ;))

Теменужката е много секси. И умна. И ще го натиска. Тока. Пардон, цената МУ.

Само с намерения не става. 25 години "гледаме" намерения и "добри практики".

"който да подпомага изкупуването на скъпата зелена енергия" - НЯКОЙ НИ НАЛАГА ДА ИЗКУПУВАМЕ СКЪПА ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ, ДРУГ ПЪК СКЛЮЧИЛ ДЪЛГОСРОЧЕН ДОГОВОР..........., много сме прости!

Браво Нуше,браво мила,ето това се казва кадърен министър!

Преди около 3 години регулатора констатира че голяма централа, която произвежда ел. енерги от слъцето, отчита и продава ел, енергия по 36 часа на денонощие.Заканиха се, че централата ще върне парите за измамата, но падна левова мъгла и се замълча доволно. Демек битият бит еб..еб...някой доволен.

Като я гледам каката, може много да "натиска".

А КЪДЕ СА РЕФОРМИТЕ ...СТРАХЛИВЦИ ???????

А кой фонд ще натиска ромите да си плащат?

Не знаем! Ние сме по обратното натискане - да не си плащат! Ще го изядем с парцалите този фонд още щом се появи!

Много странно! В ТЕЦовете и АЕЦ, за собствени нужди се ползва енергия произведена от самата централа. Отчита се и се продава само това, което излиза навън. При соларните и вятърни централи енергията, която се произвежда се изкупува на една цена, а потребяваната им се продава на друга. По този начин през времето, когато няма слънце се купува енергия на ниска цена, превърта се през "соларния" парк и се продава на многократно по-висока цена. Подобни са схемите и при вятърните и водни централи.

от тая нищо не зависи! Б-Я ИМА СВОИ УЧИТЕЛ, КОНСОЛТАНТ И БАЩА - МАККЕИН

НЕК е поредната държавна фирма с брутално раздут щат от какви ли не служители, взимащи какви ли не огромни заплати. ЗА това, нищо не се споменава, но пък щяло фонд да правим. Има два начина да увеличиш приходите или да намалиш разходите. Разходите в НЕК с годините си се увеличават увеличават увеличават, а за министрите реформа, не е да ограничиш разходите а да вдигнеш цената и да повишиш приходите. Напомня на здравната каса, бдж и много други държавни фирми. В ерп-тата, които плюем, персонала се редуцира с десетки проценти, а в нек и стои същия, но всяка година с нови заплати все по високи. Лоша работа е в България.

Много точен коментар. Предполагам, че си от кухнята, защото си написал неща, които са право в десетката. Точно така е.

колкото повече качват цените, толкова повече ще спада потреблението. Е кво праиме тогава? пак няма да дойдат повече пари.

''АКО''ГЕРБ не изгонят паразитите във веригата на ЕНЕРГЕТИКАТА ,ще издухат супата ,още на пролет 2016г.

и като изберете следващите - цените още по-високи! Ха-ха-ха! Я помисли откъде идват т.н. правителствата.

е фасулска работа. Може да се реши за 24 часа. Конфискува се цялото имущество на комунягите и готово. Това сараи, това овчарки, това духалки, това далаверки, заменки и....