Щонов: Поскъпването на тока е неизбежно

Токът ще поскъпва, дупката в енергетиката е огромна и увеличение от няколко процента ще покрие малка част от нея. Спецфонд ще помага на бедните.

Обратно в новината

Коментари - Щонов: Поскъпването на тока е неизбежно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

дадени са 598 разрешителни за веи!вие луди ли сте бе,ракетиори!имаме свръх производство!най скъпия ток по 133лв.се изкупува,допълнително се дотира от нашия джоб,а някой да ни е питал дали искаме и можем ли да го плащаме,а?

Кое е неизбежно? Че трябва да си покриете загубите от преносната мрежа, защото не сте я поддържали както трябва ли? И да покрием на ци... оп .. ромите тока.. Спирайте им го, както бихте спрели моя ако не си платя! Кой е дискриминиран а?! Защото аз ако не си платя ще дойдете и ще го резнете, ама ония ман... като не си плащат цели махали продължават да имат... ай , че много нецензурно..

Този път няма да ви се размине!Бъдете сигурни!

и защо е неизбежно бе аланкоолу!защо до 2008 нек е на печалба,а после на загуба?нек строи "цанков камък" с дългосрочни заеми от банки,недържавни и ги изплаща,какъв е проблема?какво прави лобиската на евн в независим регулатор,в конфликт на интереси,приела условията за 16% възвращаемост на евн в ущърб на държавата и обществото,вместо да е в затвора за злоупотреба с служебно положение !я стига с тази пародия,да не сме овце!

Mного моля тези лигавщини да престанат окончателно!дупката в енергетиката не е наша отговорност,а ваша!умните могат да решават проблеми,а некадърните вулгарно ги прехвърлят на други!само че тук уловката е че разпределителя иска увеличение за себе си,без да е на загуба,което ще натовари нек да връща повече,и изкупуваики евтино ще затъне повече и излиза че целта е да се съсипе нек и после да се прехвърли топката, пак да се товарят потребителите,да мълчат и плащат,като мислят,че е за нек,нищо подобно,но няма да ви оставим да ни море!

Ако изберем БСП, тока няма да се вдигне.

И тези са за сопата. И сред тях много олигархия и ВЕИ собственици.

продължава нагло и ехидно да ни заблуждава,пробга ни търпението докога ще издържим а дотогава ще ни лъже,а медиите ще блеят и няма да задават въпроси по същество!исламе публикуване на печалбите на ерп-та да видим колко са бедни,тъпанар!

Не, не! Това което правят не са грешки. Греши глупака, а те са умни. Това което правят са добре премерени ходови, които водят целенасочено до обогатяването на върхушката.

Тоя на снимката е съучастник и трябва да си понесе вината, защото продължава политиката на грабеж и смазване на българският народ, явно на народа му остава само да отвърне със същото!

NEK zadlajnja kato vzima krediti po 4,5% lihva ot Rusia za Jujenpotok,a aktualnite lihvi po investizioni krediti v Evropa sa m/u 1-2%.posle sravnete zenata za izgrajdaneto na Ju-potok v Srbija i B-ja i ste vidite ,4e tam e dvapati po-evtino izgrajdaneto mu ot nasija ,pri uslovie,4e b Srbija relefat e predimno planinski ,a v B-ja ravniza!!!!Vsi4ki ot NEK v ZATVORA!!!

МНОГО ИСКАМ ГЕРБ ДА СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ И ДА ИМА 121 ДЕПУТАТИ. ИНТЕРЕСНО МИ Е ДАЛИ ЩЕ ИЗДЪРЖИ ДО МАРТ. ОРГАНИЗИРАМ ДОСТАВКА НА КАМЪНИ С ПОДХОДЯЩ РАЗМЕР ПО ЗАЯВКА

И да не забаламосват народа, че така било редно- евтината енергия продават навън, а ние купуваме от ВЕИ и ТЕЦ Марица изток, чиято цена е многократно завишена. Няма пазарна икономика, това е чист рекет за народа. БЕХ - една напълно безмислена структура със служители милионери, които си клатят краката по цял ден, която служи като щапка на някои господа. Свърши се другари политици - вече и до бой може да се стигне.Не ме интересуват -десни, леви или центристи - трябва РЕФОРМА.

Готви се национален протест при увеличение на тока. Казвам го тук, защото много хора четат. Без реформа в енергетиката не трябва да им позволим да повишават енергията.Няма реформа - ПРОТЕСТИ ДО ДУПКА!!!

Бастунът от снимката няма никакви правомощия да решава каквото и да било защото не е избиран на избори ! Той е обикновен администратор, чиято роля е да заема чисто формално дадения му пост без да взема някакви сериозни решения. Рутинно да движи нещата докато се поемат от хората, за които населението ще гласува. Проблемите в енергетиката са причинени от ВЕИ-тата и от американските тецове с дългогодишни неизгодни договори за изкупуване на тока. Вместо да се повишава тока трямбва да се прекъснат въпроснит договори. Със сигурност те са силно криминални, което ги прави уязвими за юридически и политически атаки.

И тия наглеци ще ни убеждават, че били на загуба!? Не изринем ли Отпадъците, още дълги години ще се гаврят с нас.

Ей... не ви разбирам бе хора. В цял свят хората се борят за по-високи заплати, а ние българите се борим за по-ниски цени. Това е уникално.

Едното няма нищо общо с другото! Нали ВЕИ мафията се бори като теб за по-високи "доходи"?

а а ааз ви надробих попппарата, аа а а мма БББойко е вв..вввиновен

НЕ ВИ ЛИ СТИГНАХА ОГРАБЕНИТЕ ПАРИ БЕ ГАДНИ ПОЛИТИЧЕСКИ БОКЛУЦИ!!! КРАЯ НА СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО Е НЕИЗБЕЖЕН А НЕ ПОСКЪПВАНЕ НА ЕНЕРГИЯТА!!! ДОКАТО УПРАВЛЯВАТ ТЕЗИ ГАДНИ ОЛИГАРХИЧНИ КРЪГОВЕ БЪЛГАРИЯ ЩЕ Е ТРУП!!! ТРЯБВА НИ ЕДИН ПУТИН!!!

За този Путин ли говориш които ще ти спре интернета, защото била ЦРУ разработка? Е... как тогава ще можеш да си балвочиш глупостите тука. Не виждаш ли че руснаците бягат от техните форуми и мърсят нашите... Сляп ли си? Внимавай какво си пожелаваш, че може да се сбъдне... после ще проклинаш съдбата си.

"Неригистриран" и неграмотен!

не се вижда адекватното питане : "как може да реши проблема?". докато такова не се случи, не може да има и адекватен отговор. но пък, това най-добре го знаят тези, които Нямат интерес да питат.

Българи, Братя и сестри! Този път ги заставяме първо да развалят договорите с американските ТЕЦ и ВЕИ и после се захващаме с виновните. Предния път уж се захванаха с виновните и после нищо. ЗА ТОВА ВИ ПРИЗОВАВАМ, този път да сме безкомпромисни ДОКАТО не се развалят договорите с пиявиците. После ще се разправяме и с виновниците!

Ще кажа на шефа ми да ми увеличи заплатата с 20% и пак ще съм добре. Важното е приходи да има, а не икономии от нищото.

Да осведомя еврогейските тролове, дето реват за енергийна зависимост от Русия. Все едно е и вие да ревнете, че сте хранително зависими от Била, Кайфланд или от където си купувате китайското кисело мляко... Ами просто спирате да купувате. Не съм видял руснак да ни заставя да им купуваме газа, нали? Като не ви оттърва си купувайте американски газ!

Те защото руснаците го подаряват умнико.

през зимата- също!

но със забрана на сегашните партии и пълна лустрация на всички участвали във властта в последните 25 години.

Марици 1 и 3 - Е... токът е малко скъпичък, ама нейсе... Шистов газ в Добруджа - Е... малко е кофти, че ще се отрови цяла Добруджа, ама нейсе... Златните ни мини - дадохме ги на безценица, ама нейсе... ................

Щонов, знаеш ли кое най-много ме е яд в тази ситуация. Че няма да си ти, който ще яде сопата зимата! Въпреки, че знае ли се...като дойде МОМЕНТА, няма да е трудно да те намерим...

Но не и тои този които доведе енергетиката до това положение - други са тези (много преди него) които подписваха договори и прибираха комисионите!

БРЦК

Е как да стане бе другари ? Белене - 3 милярда дупка - буквално. Цанков Камък - 2 милярда. Поне се ползва и не е дупка. Цигани - ток не плащат. Кражби и далавери навсякъде - ЕРПта, НЕК , и тн и тн. Защо продаваме на турци, македонци и румънци ток ПО-ЕВТИНО , отколкото на обикновения БГ пенсионер? Как да стане? Ми не става - овцете се стрижат и това е. Я сега си представете ,че Мариците са в руини , а всичките перки и слънчеви панели са изпотрошени. Застраховани са ,а ? Ма докато са строшени ток не произвеждат и съответно НЕК няма да им го плаща по скъпите цени. А като ги поправят - повторение на упражнението - никой застраховател няма да ги застрахова след последователно чупене. И ще фалират - също като НЕК.

Лъжи и само лъжи. Целта на увеличението е по - големи печалби за енергоразпределителните дружества и облагодетелстване на властта от това и нищо друго. Нейзбежни са и последващите протести и изритване на всички народни кръвопийци от властта.

В голяма грешка си, те фалират, заради зелената енергия, която са задължени да купуват на тройно и четворно по високи цени от тези на които ги продават!ГЕРБ,зелената енергия, трупане на дългове, плаща потребителя!!!

iqoosh07@gmail.com

договорите бяха сключени от троината коалиция

Казаха ни, че заради високата цена на тока от американските ТЕЦ-ове губим годишно 500 млн. лв. Е, мои братя, седем милиона мишлета - защо никой от нас не пита КОЙ КОЙ КОЙ ПОДПИСА ДОГОВОРА С АМЕРИКАТСКИТЕ ТЕЦ-ОВЕ? А вие - от свободните телевизии - защоте не задавате на своите събеседници простичкия въпрос - заради ЧИЙ подпис губим на година по 500 млн. лв?

Ви е неизбежна.

това са временни министри които са на длъжност само 2-3 месеца - след изборите си отиват така или иначе - не са ти те виновни - тези преди тях са тези взеха парите от зделките

Ей, хора, не разбрахте ли, че който и да е на власт - в България става каквото каже американския посланик. Американските тецове ни съдират кожите, а непрекъснато реват, че руснаците ни заробили.

Знаем! Знаем защо Б. Борисов се натиска пак за властта. Казали са му - следващия път като излезнат хората да протестират срещу високите сметки за ток, изпращаш срещу тях ПЛАТЕНАТА армия. Ние ще убедим света, че това е демократично.

Добре, американците все ви виновни а се правите на ахмаци като че ли не знаете в каква енергийна зависимост сме от любимите руснаци!

Ква зависимост!? Що ми говориш като 18 годишна репортерка от НТВ??? Един газ внасяме дето се топли София и още 2-3 града. Останалите са на ток или твърдо гориво. Плащаме за газа няколко десетки милиона само. Имахме АЕЦ от която можеше да захранваме половин Европа с ток. Ама па новите ви господария я закриха. От руснаците сме били зависими... Боже колко им е лесно сега на управляващите да манипулират прост народ!!!

Откъде се пръкна този изблещен индивид и какви компетенции има в областта на енергетиката, та е толкова убеден, че цената на тока трябва да порасне. Много лобисти в тая държава и всеки дърпа чергата към своя ментор. Е пък ако ние сме народ, а не мърша, при първия опит за увеличаване на тока, трябва да сме навън (фейсбук, организация и масов протест).

КОЙ е Щонов? Незабавна оставка! Неизбежо е да бъде подведен под отговорност за предателство. Единствената му работа е да осигури свръхпечалби на ВИТ тата и на Американските ценрали.

Да и освен това пак за циганите ще се грижи държавата, че били "енергийно бедни"

СЛЕД ТАКОВА ЯКО КРАДЕНЕ ДВАДЕСЕТ И ПЕТ ГОДИНИ,КАК НЯМА ДА ПОСКЪПВА...ВАЖНОТО Е,ЧЕ НЯМА ВИНОВНИ...ЦЯЛАТА КРАДЛИВА ПРЕДАТЕЛСКА ИЗМЕТ ПАК СЕ Е НАГЛАСИЛА ДА УПРАВЛЯВА,ЗАЕДНО С ДРУГИТЕ ПОМИЯРИ ЖАДНИ ЗА ВЛАСТ...

Реално НЕК (държавата) е на загуба заради 20 годишните договори. ВЕИ няма как да фалира освен ако не спре да духа вятъра, свърши се водата, въглищата, слънцето. Всичко е огромна лапаница. И данъкоплатеца като потребите ще го задължат да плаща на далавераджиите този ток, за да си живеят те добре. И най-лошото е, че държавата гарантира изкупуването и изпълнението на договорите и ако ги скъсат ЕК то ще ни разсипе от наказателни процедури, а ВЕИ тата ще ни скъсат от съдилища. Т.е. заради далаверата на група хора, целия народ е рекетиран по закон. Така както е и топлофикация София с фирмичките за отчитане. Държавен рекет. Лошото е, че от тази ситуация изход няма и ако не увеличат доходите на хората, може да се стигне до война. Защото дори да замразят цената на тока, държавата-ние дължим млрд и дълг на далавераджиите в НЕК.

Този мушмурок Щонов на кое от ЕРПтата е брокер? Преди да дойде на власт Бойко Борисов обеща, че ще вземе мерки срещу монополите .За три години нищо не направи, освен да назначи свои момчета там с голями заплати и на хората им писна от лъжите и манипулациите Му и го изгониха от власта.Днес иска да се върне на бял кон, но вече без обещания.

Щонов знае, къде трябва да си навре спецфонда. Той трябва да провери разходите на електропроизводителите и електроразпространителите. Наистина ли тези разходи са производственно необходими? За времето, за което той е министър, тази проверка не е възможно да се направи! По тази причина имам право да кажа: Той говори глупости!

Щонов- гробокопача на ГЕРП.

Докато не почнем да бесим политиците наред по дърветата в парка няма да се оправи работата !

Платените олигархични тролове се активизираха и почнаха да "припомнят" кой какво, кога подписал за да отклонят гнева на народа. ВЕИ и Американските ТЕЦ. Помнете. В България около 120 от депутатите в предишния парламент имат ВЕИ централи и всичко си идва на мястото.

Не е само това. Виж фирмите в ДФЗ който спечелиха проекти по изграждане на фотоволтаични централи в периода 2009-2011. Всички са свързани с ГЕРБ, може сам да провериш фирма по фирма и точно тогава се подписаха 20 годишните договори със всички БЕИ та. Ако имаш човек в НЕК и ДФЗ то ще потвърди казаното от мен. Аз лично съм се интересувал да участвам в такъв проект, но ме светнаха, че вече далавера няма, защото договорите се сключват вече на реалната цена. Дупката идва точно от тези 20 годишни договори. Там държавата е задължена да изкупува енергията на 0.69 лв. , а сега е 0.23/4 лв.

fixxxer@mail.bg

След отмяната на такса 20% и с тези преференциални цени собствениците на ВЕИ , които ползват кредити масово почнаха да ги погасят защото им се изплатиха едни огромни суми. Така първоначално планираните им по бизнес планове погасявания на кредитите за 7 години се изплатиха за 3-4 . Разбирате ли за какво лапане иде реч. Изобщо не ме интересува от коя партия са. Интересува ме това, че на мен ми повишават сметката а една шайка смуче яко от всички нас и ще смуче още 17-18 години!!! Трябва да спрем това!

Недей така бе Щонов! Вече сме 21 век и производството на евтино електричество в домашни условия не е такъв проблем вече. Вдигайте, вдигайте, но после ЕРП-тата като им избягат клиентите ще видите вие. Да не стане като с горивата - купих стар атмосферен дизел и го карам с олио от рентата.

А отговорност за дупката в енергетиката някой няма ли да поеме и да понесе. Стига вече с колективната безотговорност. Отдавна е време за лична отговорност.

Да приемем хипотетично, че в един идеален свят някой я поеме и даже го и осъдят. Това как ще се отрази на сметките за ток? Никак.

Оставките на некадърници и ибрикчии като Щонов са неизбежни.Неизбежни са и протестите на всички трезвомислещи българи срещу безхаберното управление и обслужване на монополите!

Изедници. Мафия. На оръжие братя! Да спасим семействата си от робовладелците! Ураааааа!

Тъй, тъй - "неизбежно", викаш... Чакай сега да видим в % "неизбежността": -от 01.07.14 - с 3% нагоре; - от 01.10. 14- с още 10 % нагоре! После пак така ли бе, министре - на всеки 3 месеца процента от предишното тримесечие по 3?! ЪЪЪЪЪ- нЕма да стане, шъ знайш;о)) Или шъ станИ, мЪ тоз' дет' го напрай, нема да е жив да го види;о)))

Ще стане, ще стане. Няма друг начин. БСП задържаха изкуствено цената и сега се подсмихват гадничко а серГЕЙ-чо си наби капата в ЕП и му дреме на шапката.

magit@abv.bg

По времето на ГЕРБ се подписаха 20 годишните договори за изкупуване на енергията над 300% по скъпо. Що лъжеш говедо долно?!

Каквито и числа да си казваме 3% или 10%. Едно е ясно: сега някой ще си плати за гласовете днес, за да може бедния човечец да плаща утре каквото и да е по скъпо. Стегай си з-ка българино, че добро от никъде не иде.

Лъжа, когато има свръх производство цените падат!!! НЕК да не купува тока от скъпите централи.

Не става. Костов и серГЕЙ добре са направили договорите.

Капаните на комунистите ще има да щракат поне година - две напред....

И се знае какво се очаква след още едно повишение на цените на тока и на парното, защото вече ги повишихте от 01.06.2014г!

Трябва да се фалира НЕК. Ново дружество и да се подпишат 20 годишни договори, но на сегашните цени- 0.23 стотинки по памет.

А защо да се фалира? За да се приватизира и то за стотинки ли? Достатъчно е да се издейства мораториум по плащанията на кредитите му и да продължи да е държавно!

magit@abv.bg

Аз говоря за ново държавно дружество. Ако искат могат така да направят, че НЕК да остане гол по пишка само с дългове без активи. Виж колко под дружества на НЕК се махнаха. Това е допълнителна тежест.