ДКЕВР: Токът поскъпва, парно и топла вода без промяна

Поскъпване на тока от 1 октомври ще има, но вероятно цените на парното и топлата вода ще останат на настоящите си нива.

Обратно в новината

Коментари - ДКЕВР: Токът поскъпва, парно и топла вода без промяна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И аз предлага м да започ нем да не плаща ме. И предлаг ам да запо чнем да пиш ем правил но!

Много бързо забравихме защо хората излязоха на улиците и свалиха правителството на ГЕРБ. Същото дето се готви след 2 седмици да печели властта отново с мнозинство

Можеше и да е по малко %-та!но кой даде толкова разрешителни за ВЕИ,след като няма нужда, субсидията е държавна уж,но е от нашите сметки,е така ли трябва!Нали затова спряха заплатите на въглищарите по времето на Борисов,та да има за новите! последното правителство им намери износ за въглищата,те се търсят навън и нещата уж тръгнаха,но сега пак боксуват умишлено!

За колко ни продаде Плевналиев ?Пак офшорски сметчици,а баламурниците да вярват?Имаше един министър 10%,бог да прости,та няма нищо ново под слънцето оттогава!По какви причини искат да вдигат цената протежетата на ЕВН от новия "независим" ДЕКВР,след като ЕРП-та имат достатъчно пари за технологични разходи и инвестиции?Моля да се обявят печалбите на всички ЕРП-та и ВЕИ-та на хранилка,та да видим как се източва НЕК и как ни набутват загубите на гърба ни!Моля спешно!Искаме официална отчетност!

val55

Това, за което говорите вие е, че си вярвате минимално, а ние не Ви вярваме максимално в същото. Как може при този обществено политически строй, и възможно ли е при тази "пазарна" икономика да си имаме поне 1 средностатистическо доверие....никога.... По натам, ще става, още по зле и то не само тук. Докато не се освободи пазара на електроенергия, и не се премахнат подписаните дългосрочни договори, и преференциялни цени ситуацията, ще става, още по зле независимо, че цените се увеличават. Остава най важното да се реши, а то е увеличение на заплатите, и пенсиите до необходимото ниво за сносен жизнен стандарт. В момента сме в цайтнот, а трябва незабавно увеличение държавният дял в икономиката на страната и финансовата система в съотношение 7:3 в полза на държавата имайки в предвид това, което се задава през следващите години и десетилетия. На някои не им се вярва, но вече е доказано, че...... Роля, ще играят часовете, а не дните и годините особено ЗАКОНИТЕ и Реформите. Тяхното бързо прилагане, и действително функциониране, като в приемане на нова Конституция така, и едно ново държавно политикоикономическо устройство на държавата . Това, което досега става е само за загрявка имайки в предвид фактите. Преценката за вземане на правилните решения, и тяхното бързо прилагане в дадена ситуация независимо тя от какъв характер е от основно значение. Според мен досега вече над 25г. е 3 от новата ера......а за преди вече е стара история с малко по голямо число, но пък в друг аспект още по ниско.....От нашите държавници избрани от нас зависи, накъде сме се запътили, към бъдещето или в блатото.... размириците....???! Само доказани професионалисти с конкурс във държавният апарат иначе... Щом политиците-дипломати вече искат помощ от военните за да решават проблемите си, то работите отиват на..... Работата е по сериозна, отколкото може да си представим и в най големите си фантазии.... Преди доста години ТЕ казваха.... Господ да ни е на помощ, но аз мисля, че всичко зависи от морала и новият начин на мислене и изпълнение на...

Другият месец сигурно заглавието ще е парното и топлата вода поскъпват, токът без промяна!

Кога е протеста? Чак сега разбрах за какво е протестирал Близнашки: тока му е бил много евтин.

Ами ,да!Вече разбрахме,малко късно,но нали казват ,никога не е късно да станеш за резил,е то пак за нас де,че се спотайваме,а те бързат и действат по поръчката и то без да са овластени за това!А и те са имунизирани от "резили",имат си готови отговори,колко му е ,с милионите рушвети в джоба ще се топлят,а народа,кой,ами много важно,нали си имам парици,да се спасява!

"10 общини ще получат около 38 млн. лв. от бюджета заради КТБ"- Ами кметовете в затвора.Държавата е дала пари от всички нас на кметовете защо са избрали пък точно тази изкуствена банка?И аз ако съм на власт отварям банка с 1лв и задължавам всички държавни пари да минават през мен-ето как се забогатява с държавни средства.Тия кметове да не би да са извън схемата?-В пандела!

Руските мекерета да не се оплакват.Почва народа да плаща Белене.Така ще и за ЮП! Помнете.

Надай са куме на юбава булка!

Белене още не е излязло като цена,но на Цанков камък какво прави дълга му в НЕК,ние ли сме го строили?Поредица от нечистоплътност и замитане на неизгодни договори,преподписани през 2011,ей така,без мисъл,въпреки ситуацията и множество нерегулирани разрешителни за ВЕИ на субсидия,е да не сме дойни крави.Техните бъркотии да си ги изчистват,няма да ни прехвърлят отговорности!

Алоу, ВЕИ собственика, идваме с тоягите!

А какво стана със 7 блок. Цената му достигна тази на ДВАТА реактора на Белене. А уж изградената инфраструктура на Козлодуй щеше да понижи стойността на проекта. Тока от АЕЦ сега 30 лв. Тока от новия блок 70 лв. и 30% от собствеността се централата се прехвърля на американците. Алоууу, продажници, спрете се!!!

Следващото увеличение ще ни го обявят така - "музыкальный воспитательный БТР".

АУУУ,колко сме благодарниии,че ни увеличавате САМО тока. Поклон.А въжето ние ли да си го купим или ще е безплатно??? (нещо за доходи да се говори???)

Цената на ел. енергията за потребителите в България и сега е висока, затова ако не се намали то поне не трябва да се увеличава. За да излезе енергийния сектор от кризата трябва да се намали изкупната цена ел. енергията от частните производители (ТЕЦ Марица изток 1, ТЕЦ Марица изток 2 и ВЕИ). Тази цена не може да бъде по-висока от 8 ст. на Кw./h.

Какво се оплаквате? 10% са нищо на фона на загубите в енергетиката. Като дойде време да се плащат Белене, Южен Поток и Уестингхауз ще стане още по-страшно. Цените на тока у нас се държат изкуствено ниски за да се радва народа на трохите. Но той пък опърничав - всичко освен безплатен ток му се струва скъпо. И не се радва.

Я стига,те казват 10%, а на сметката 50%,е ти още ли не си разбрал,какъв е замисъла!Не ни интересуват загубите и неизгодните договори,щом са икономически неизгодни ,застрашават националната сигурност и нарушават интересите на потребителите за социално справедлива цена,както е по директивата,в случая се извършва престъпление!

Като дойдат пак на власт заедно с чалмите Бг ще бъде нагласена още по добре-браво комунета сегашни и предишни ами сега???

Повишение на тока,газова криза,повишение на данъците,повишение на хранителните продукти-всичко това ни обещава Бойко Борисов и простия български народ пак ще гласува за него,ако се вярва на социологическите агенции-е такъв парадокс няма,такъв народ няма,такава държава няма.Само българите могат да се гаврят със себе си по този начин!

Токът ще се вдигне с 10% ами нали енергийната мафия е на власт, начело с президенчето. Обаче това е нищо, ГЕРБ обещаха да вдигнат цената на тока с 50% за да не мъркат олигарсите собственици на измислените еко-централи..

Написаното от теб,, 0885 " ,,Е какво ако се вдигнеш?" , е гаранция за робският ти манталитет.Суперикономията господине е майка на мизерията.Аз ,като Bас икономисвам еленергия ,вода парно ,пренасйяки се в средата на 20 век, ама те господата тогава получават по-малко от падналият оборот.Колелото се завъртява, печалбите на монополите падат и цените растът.Е ,,0885" това не е ли път към още по-голяма мизерия и обедняване.Ако нещата не се реализират двупосочно ,социалното напрежение ще избухне в неконтрулируеми бунтове и последиците са трудно предвидими.

Ние отново ,сме пас .

Kакто казва колегата от предния пост- хак да ни е! Нека се сетим кой беше "държавника" отишъл на крак при шефа на ЕВН във Виена и колко време му беше необходимо да си признае, че се е срещал ТАЙНО, КАТО ПАРТИЗАНИН с него в хотела. Даже по едно време започнах да си мисля, че имаме проблем в сексуалната си ориентация в лицето на прецедента, който е лицето ни пред света. Такива никому неизвестни срещи в хотелски стаи се правят или за сексуални удоволствия, или за заформяне на някаква супер далавера, която не трябва да се знае от широката общественост поради причината, че тя ще плати цената. И сега като си припомнихме, нека се подсетим чие е правителството в момента, което принуди ДКЕВР да си подаде оставката и което назначи новите шефове на "независимия орган". И накрая нека се подсетим КОЙ предложи и от КОЯ политическа сила е излъчен и избран сегашния ни прецедент? Като сглобим всичко трябва да ни стане ясно, че не трябва да се допуска тази мафия във властта след изборите, т.е. казано простичко-ВЪН МАФИЯТА ГЕРБ ОТ ВЛАСТТА!

Вдигате тока и ние вече независимо от партйни наклоности ще се вдигнем и то яко.Това ,което се случи по време на Бойковото управление ще бъде радост за всяко ново правителство.Не може да дигаш цени при сегашните доходи и спад на потреблението от българите ,за да угодиш на ЕРПетата ,американските инвеститори, на БГ олигарсите, БГ кредитните милионери и бивши политици построили мощности за зелена енергия над препоръчаните от ЕС, на договорени преференционални цени.Този терор и геноцид над българите ще има отпор ,за който т.н. политическа класа не е и сънувала.

И какво като се вдигнеш? Ценните на енергоносителите расте в световен мащаб.... аз не искам правителството да взема кредити за да субсидира цените на енергоносителите. Доколкото ми е по силите съм ограничил разхищаването на енергия. LED осветление, електроуреди клас А+ , топлоизолации и т.н. Защо при мене има ефект? И не... не ми е скъп тока. Поносим е, но и не разхищаваме в семейството, въпреки че всичко е на ток. Отопление, топла вода, пералня, съдомиялна и т.н. Така че не чакайте винаги държавата да Ви "оправи", а се погрижете сами за себе си.

"Първо, това са лобистките и корпоративни интереси на ЕВН, който трябва да се защитят с тяхната заявка за ударно увеличаване на цената на тока. Второ, вече се забелязват податки, че новият състав на комисията и по-конкретно новата председателка търсят възможност да оттеглят жалбите на ДКЕВР пред Европейската комисия за двете така наречени американски ТЕЦ и ВЕИ-та. Това ще постави в невъзможност по-нататъшното функциониране на електроенергийната схема поради много високите цени и свръхпроизводството", заяви Божков. Той припомни, че увеличението на тока за крайния потребител е трябвало да бъде по-голямо, каквито са били инструкциите на лобистите, а именно на 3 пъти по 15%, за да се стигне до 45-50%. "Сигурно се уплашиха от реакцията на обществото и решиха да го направят в някакви по-ниски граници", добави Божков. Той смята, че трябва да се види кого ще облагодетелства това решение за поскъпването на тока. Ако отново се захранват ЕРП-та с техните необосновани апетити за свръхпечалба, това е престъпление, категоричен е Еленко Божков.

Нека да поскъпне!Нали искате Бойко-хак ви е!Щом си прост-никой не може да ти помогне!Гласувайте за Бойко и хляба ви ще поскъпне!!!

Целият тн елит е за боклука! Сервират ни го сега за да се оправдават със служебното правителство е господа този път номера няма да мине и ще си понесете всички последствия на изборите и след тяй!

Докога държавата ще се бърка в ценообразуването? ДКЕВР има работа само при определянето на цените за пренос и разпределение - където има монопол заради мрежите на ЕСО и ЕРП. Всичко останало трябва да е чрез енергийна борса и свободно договаряне. А с тия смешни 10% ще закърпят дупката само за няколко месеца. Другата глупост е да се очаква, че преференциите дадени от първата тройна коалиция на ВЕИ (вместо конкурси за най-ниска цена на зелен мегават) могат да се покриват от държавно закрепостяване на битовите потребители към НЕК през ЕРП. Да си ги поема бюджета преференциите - пак ние ще ги платим, но чрез данъците, а не чрез измисленото ценообразуване на ДКЕВР.

Оставка! Оставка!Оставка! Свини не наели се! Камък върху камък няма да остане от н елит!!!

Аз предлагам на управляващите и чиновниците на държавна ясла да им се намаляват заплатите с процента на инфлация. Така ще имат стимул да работят за общото благо като за свое.

Това е иновация в борбата с монополите. Близнашки, който е главен техен протестър /каквото и да значи това/, ще ги унищожи като им вдигне оборота с 10 процента. И те ще се споминат от някое от следните неща: преяждане/препиване; прекалена радост; уроки от чужда завист или нещо подобно. И тъкмо ще спечели борбата, Близнашки ще го духнат. Няма справедливост в този живот!

ТОКЪТ ВЕЧЕ Е ПОСКЪПНАЛ, А НЕ ЧЕ ЩЕ ПОСКЪПВА. ЦЕНАТА НА ТОКА ВИНАГИ ИЗПРЕВАРВА ПОСКЪПВАНЕТО МУ. ПЪРВО ГО УВЕЛИЧАВАТ, А ПОСЛЕ НИ УВЕДОМЯВАТ - Г А Д О С Т

Браво на всички протестъри !!! Постигнаха своето !!! Тока скача с 10% ! Пък колкото до новината, тя не би трябвало да изненадва никого. Е нали не искахте да купувате руски газ и искахте газова независимост и не искахте "Южен Поток" да се строи. Сега ще си взимате последствията за месец октомври. През ноември и декември може и още някоя допълнителна цена да получите като за празници. Браво на поддръжниците на ЕС и САЩ в каква помия ни забъркаха! Ама нали сте "против" Русия и "за" НАТО, ЕС, ООН и други подобни. И политиците ви слушат и действат против България. А сега какво се казва....ЧЕСТИТО НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ! ДЕРЗАЙТЕ!!!

Tова не е държава,а лобиски център за лични комисионни на единици ,а цената ежемесечно на гърба на всички!при свръх производство и ниско потребление нек да изкупува всичко по договор и реализира загуби след като няма купувачи! кретени смотани,ние ли сме идиотите,вие да си пълните джобовете,докага ще ви търпим търтеи некадърни!

Сега коя партийка от измисленните ще изскочи и ще обещае, че ако дойде на власт, ще изгони монополистите и ще направи тока почти безплатен? Хайде- сега е момента за обещания без граници! Макар, че няма кой знае за кого да хвърляте бисери- братя роми и така не го плащат, а на българите им е таман- щом си траят.

Умните и Красиви няма ли да излезнат да протестират? Лятото парното с 10% нагоре сега тока с 10%..... Забравих, нали им дадоха местенца в политиката, а там както знаем заплатите се индексират през няколко месеца пък и бонуси за несвършена работа има. А ако се осерат много най-тежкото наказание е да си дадат оставката и да им намерят някоя по- скатана службица!

те поне са се уредили. ти си остана беден и глупав трол.

Не съди по себе си за другите!

E взеха по някой лев,използваха ги за чужди цели и ги захвърлиха на бунището,това е ,пито платено!омерзиха младежите,използваха енергията ,а мишките скрити зад тях се нагушиха с кинти!A ти си глупак!

След всички протести, отново увеличение, естествено... Само не мога да разбера, този, който уж прави разчетите и дерзае за смъкнати кожи къде е учил ? Когато имаш свито потребление, за да възстановиш загубите си или смъкваш цената, за да разшириш потреблението или свиваш производството, не правиш СВРЪХПРОИЗВОДСТВО И НЕ ДЕРЕШ КОЖИ... Толкова ли на никой не му идва , че колкото повече вдигат цените, толкова повече хората ще ограничават потреблението ?

От ЕВН вече поискаха по-скъп ток с 18%...Очевидно е че хич не им пука че ще ни унищожат енергетиката те винаги могат да си идат в австрия след като ни ограбят и ни оставят да седиме на свещи!

Те вече са ни ограбили сега ще ни довършат.

Не са толкова проблемни тези 10%,а ако си погледнете фиша обърнете внимание,,че ако токът е 50 лева таксите са ви още 50 лева и това ни одушва.

И каква е тази снимка на ел. техник, като че ли той има някакво отношение към цената на тока. Покажете снимки на палатите и лимузините на шефовете на ЕРП, на собствениците на вятърните мелници и соларните измислици.

От ЕВН вече поискаха по-скъп ток с 18%....И на какво основание, изглежда тия са най-отворените.И те ще вдигнат ли заплатите на работниците си аналогично.Като тука не визирам мениджърите които и без това взимат безумно високи заплати.

Тая няма да стане! EVN да си намали печалбите. Не можем да мизерстваме заради алчността на единици да живеят като крезове. Организирано и - на улиците, пред EVN, пред ДКЕВР! Това е единственият път за оцеляване - як граждански натиск! Време е народът да го осъзнае.

Няма да стане. Трябва "ка-лаш-ни-ков" :)

Няма да се учудя ако и до там се стигне. То кърлежите по народната снага станаха твърде много, не се издържа вече.

ЕВН никога няма да си намали печалбите дори да вижда че абонатите му измират от мизерия.За това съдя по наглите изказвания на техния управител които всички сме слушали нееднократно.

УЛИЦАТА може да го принуди!

humfry

Протестите срещу ЕРП Когато народа притисна ГЕРБ до стената, за да се справи с монополите и ЕРП, да изпълни предизборните си обещания, тогава ГЕРБ предпочетоха да подвият опашка и да подадат оставка.

По-скъп ток=>повече хора на дърва=>повече изсечени гори=>повече свлачища=>ДОКОГА???

Честито от Плевнелиев!!! Ха сега гласувайте за герберастите.......

10% ток, по-високи данъци за трудещите се, заеми за спасяването на парите на богаташите в КТБ... еееех, живот, здравей, здравей!

светла тодорова участвала в сделката с евн,като приела всичките им условия, и защо така,а?в австрия възвращаемостта е 8%,а тук 16% и защо при свръхпроизводство и ниско потребление!никой не мисли за хората,а само поединично за гушите си,продажници! обвинява предишните,старите номера за наивни!!не са предните,вие сте боклуците!комисионните са в милиони!

от козлод-уй привет другарски за мишоците с любов

Изход из това грозно положение, в което се намира народът, е революцията, и то революция народна, незабавна, отчаяна Христо Ботйов 26 юли 1875 г.

за първия работен ден с 10 % до тук добре..... следва продължение

Чета постовете няколко пъти , и не от интерес а да разбера кои са против и кои за !!!Трудовия народ се плаши -как ще живее (когато и парите не стигат) А има и утаики и лизачи които винаги са против трудовия народ (памиратразлични причини тока е скъп (сигорно това не ги интерисува

стига с този народ бе,никъде в ес,особено германия и австрия не плащат високи краини сметки за ток,по ниски са от нашите,нищо че са по богати.в германия максимум е ш0 евро сметка на домакинство през зимата и то при наи висока цена на тока!а у нас е мафия,не ги толерирай,проблема е за всички!

Един ден преди да си отиде служебното правителство ще извади горещите картофи, най-вече цената на тока, и ще подготви терена за следващото правителство. Това му е и задачата.

Като кажат ток и все питам за това дали ЕРП-та са изпълнили следприватизационните си задължения като инвестиции и оптимизация на разходите. А, да и докога за Третия пакет от мерки за либерализиране на пазара на енерго носители в ЕС ДКЕВР ще се прави на умряла лисица, щото негово задължение е да измисли начините по които всеки частен потребител да има право да си избере доставчик на ток до дома-)

Много точни думи! Браво! Уви, поне половината от пишещите тук няма да те разберат!

humfry

Начините вероятно вече отдавна са измислени, от тях се иска да не тепърва да ги измислят, а само да ги въведат в експлоатация.

fixxxer@mail.bg

И ние леко трябва да "побутнем".

Да, начините са измислени, само дето у нас има регулиран от държавата енергиен пазар;)