Нови проблеми с тока по морето

Хотели в курорта Свети Влас са останали часове без ток. Ситуацията се случва само седмици след като НЕК остави половината Черноморие на тъмно точно през туристическия сезон.

Обратно в новината

Коментари - Нови проблеми с тока по морето | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

хотелите на диневи не ги мислете защото са 5 звездни и имат генератори за 1месец да седят без ток. ние обаче които сме си платили по 100 и кусур лева на вечер за да будеме в що годе приличен хотел, а не в някоя смрадлива квартира за з0лв защо трябва да сме ощетени от корумпираната евн на коята странно защо авариите стават на места които са пални с туристи, и то не впиков час а в 3 следобяд. защото на някои които хотелите са им празни им е изгодно да няма ток в наи посещаваните курорти. балгсрска работа! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

по тези краища на България разпределително дружество не е ли E.ON - да са точни все пак пишещите....

Ох-оо-ооо,проблемите тепърва ще започват,и не само с тока.....

Като строиха хотели в неусвест ,дали са се сетили да се поинтересуват какви са мощностите, адже ба.Сега реват като батлани.ТЪПАНАРИ.

романтика на морския бряг на свещи...да им опънат по едно чамбаоо..:)

А газеничета поне раздават ли?

Тъй де - нали назначените за милионереещи-се си имат един такъв мъъъничък проблем, че мандалото хлопна ; Пък и назначилите-ги за такива са назначаващи на всички (дори потенциални ) участници в представената шашмалогическата небивалица .

аварии е нормално да има,след като има презастрояване и рекордни горещини,не нормално е да се пускат в експлоатация хотели и други сгради с обществено значение,не оборудвани със собствени агрегати за ток,от всеки гащник хотелиер и търговец не става.

двата киловолтови електропровода на нек не издържат на натоварването поради една много важна причина. ветро парковете по черноморието произвеждат елекртичество, което е спрямо интензивността на вятъра.точно тази ел. енергия, която не е постоянна по своята интензивност на производство пренатоварва далекопроводите .

е нали откриха мощите У созопол да им се помолят тамошните и ще има светлина.....

...частното - хубаво, стабилно, удобно, евтино, с перспектива.......да не вЕрваш!!!

Всеки хотел би трябвало, ако иска да се нарича хотел да подсигури автономно ел.захранване покриващо миниманите му нужди, както и възможност за подгряване на вода. Това става с инсталирането на ел.генератори и евнтуално котел за подгряване на водата работещ на някакво течно или твърдо гориво. След като аз мога да си взема ел. генератор от 5000VА /около 4,6 КW/ за скромната сума от 1050 лв. и да си имам бутилка от 5л с газ. Би трябвало собствениците на разните хотели да са предвидили, че може да се случи авария и да са вложили малко средства за да нямат проблеми. Има генератори които са доста безшумни /нивото на шум е доста под това на лек автомобил/ и са с мощност 3000кW- познайте да ли не е достатъчен за поне 200 стаи с пълна консумация от по 10кW/h и да ли не стоват около 500 кW за хладилници и кухна ако хотела има ресторант!!!! Ама иначе искат да се правят на собственици на луксозни хотелеи. В САЩ, в Лос Анджелис, собственик на хотел с 30 стаи на брегът на океана на първа линия с категория 4* с басейн и заведение за хранене и бар след като се рзплати с персонала, плати си консумативите и външните услуги му остават чисто около 7000$ и работи 12 месеца в годината, като той си е управител за да спести една заплата, кара БМВ5 на 5 години и си е подсигурил автономно захранване с електричестви иима резервоар от 12 куб. м с вода/ водат от мрежата преминава през резервоара и той винаги е на 100% на всеки 6 месеца се прави профилактика на ел. генератора. Всичко това го описвам, защото въпросният собственик ми е приятел от 5г. възраст и съм виждал всичко това и никога не съм го чул да се оплаква, че се случило гостите му да стоят без ток или вода и винаги се чудил, как един хотилиер в България с хотел с размера на неговия кара мерцедес последен модел и все се оплакват от нещо?!!!

Нещо сбъркано има... Като трябва да включат някоя къща към тока, енергото иска 8000лв на стопаните за едно ел. табло и 10м. кабел. Няма да питам какви коли и премии си заработват с тия разценки... Когато обаче трябва да включат някой хотел към захранването, изведнъж забравят, че задължително условие е и го има в проекта, наличието на авариен генератор. Е, кой си затваря очите и за какъв рушвет? Ако трябва да се плащат неустойки, нека се провери за наличието на задължителния генератор и който го е икономисал, въобще да не си отваря устата. А държавата да не се прави на недочула, а да си поеме функциите....

С такъв Семерджиев на ДЕКВР, с такъв НЕК, с такива ЕРП, измамници - таки ви се пада. Те са ви огледален образ, измамници и крадци, мутрохотелиери!!! Догодина да не ви стъпят в хотелите, да видите как страда народа 20 години.

по наредба на МС и изискванията на закона,хотелите са такава категория сгради,/като болниците и др./,че трябва задължително да имат втори източник на ел.захранване. Тези които нямат са си балкански хитреци и да не се правят на ущипани девственици. В техниката винаги има аварии-и при американците също. Така че да си изпълняват закона ,и ако не са -да плащат неустойки на клиентите. Ел.инжинир-проектант

То хотелите като искат да се присъединяват към мрежата казват по малко потребление защото се плаща по малкооо, и после хоп няма ток и дай да оревем света сега. А искам да обърна внимание и на автора на тази статия, цитирам: "Първо се скъса 110 киловолтов електропровод на НЕК. Втората авария извади от строя и далекопровода "Ахелой". " Е как така веднъж е електропровод а после далекопровод, това далекопровод само журналистите знаят какво означава, кара нещ далеееееко ама какво не се знае. Само за недоучилите журналисти да кажа, ЕЛЕКТРОПРОВОД е нещото което провежда електричество. Запомнете го еи!!!

ИСКАТЕ ДА УЧАСТВАТЕ В СЪРВАЙВЪР, ЕЛАТЕ НА ПОЧИВКА В БЪЛГАРИЯ !!!

чета, че се оплюват хотелиерите, е добре, нека, АМА всичко ТОВА с тока излага България! СРАМОТА!

Говорила съм със специалисти, че ако се запълнят 2/3 от местата в св. Влас, Слънчев бряг и Бургас трябва да преминат на режим на ток и вода!!!

АГРЕГАТ...само малоумник може да има хотел за милиони а да няма агрегат за който струва нощувките за една вечер примерно,ТЪПАНИ

Много маймуни станаха на клона. Ел инсталациите са за къде къде по-малки мощности.

не е само по хотелите. и в бургас няма ток......вече кам 5/6 h

Нова година посрещнахме в Албания. Ток нямаше 2 дни, но имаше аграгат и ние не почувствахме никакво неудобство...

Сега реват, че са пълни хотелите пък в края на месеца плащат смешни данъци декларират по пет легла заети на вечер, осигуряват разботниците на 4 часа. Добре дошли в Булгаристан

мощите ще оправят работата хахахаххахаха

Преди две години бях в в Анталия. Едната вечер се разрази страхотна гръмотевична буря и токът спря за няколко часа. Но познайте какво стана: само след 1-2 мин. се включи агрегат и то огромен - беше в двора, виждах го от терасата, ясно се виждаше как работи - боботи, излиза пушек, замириса на нафта. И целият хотел светна, ама всичко работеше - и асансьори и климатици, всичко. Съседните хотели също светнаха бързо. И тук говорим за огромни хотели, т.е. явно много мощни агрегати. Агрегатът работи няколко часа докато пуснат тока. А нашите хотелиери не им се дават пари за агрегати и нафта. Скъпи хотелиери, с трици риба не се лови. Аварии винаги има и ще има. Вие ако държите на туристите и репутацията си ще си сложите агрегати. Ама пак някой друг ви е виновен.

Пък тока явно изключен. За нашата ел. мрежа знаем, чували сме и сме виждали. Обаче ако искам да гарантирам добри условия за почивка на туристите, лично аз бих си купил генератор. Даже от сега нататък винаги ще питам и за тази БГ екстра.

Ха-ха "екстрата" генератор - много яко! Абе, че тока не трябва да спира така, не трябва, ама генератора е нещо задължително. Питайте дали хотелите в цивилизованите държави нямат генератори, въпреки че тока не спира. То и електроразпределителното дружество не може да смогне - то се строи, дават се предписания за по-малки мощности, слагат се по-големи и накрая бууууууум...

МНОГО са грешни тия ми ти хотелиери, не плащат заплати, правят се на велики - а сега да ви видим ??????????

Аварии стават навсякъде. На който му е жизненоважно да не му прекъсва тока, да инвестира в генератор. Има бензинови, дизелови, че и на природен газ или пропан. Щом не са си купили, явно не им е толкова важно...

аз ток имам- и кафето ми е топло....:))))))

Ако се случи подобно нещо кадето работя,без да е имало някакво природно БЕДСТВИЕ,и е за повече от 1 Астрономически час,ЕЛ Компанията плаща по 5000 Евро на час на всеки един собственик на хотел,туристическо съоражение,ресторант,или фирма! Ако предстои профилактика биват информирани собствениците в писмен вид и тя не е за повече от 2 Астронимически часа в годината! Така стоят нещата кадето има Цивилизация,там кадето липсва такова нещо се характеризира с липса на светлина!Погледнете нощна сателитна снимка на някоя джунгла или пустиня и сами че се обедите в това! Истината каквато и да е,е един голям срам независимо какъв е неговият деиствителен катализатор!

Простотията пак ще се обади и вече немога да ги слушам, но скъпия булгарин иска да си пазарува китаиски стоки, да ходи по чужбина, а немисли откъде идват парите. Това са огромни щети на икономиката с този ток и това ще се усети другата година.Нека тъпанара "вулгарин" се радва, че по морето чужденците немат ток. Просто нямам думи:(

Така ще бъде докато се строят безразборно хотели бе да се подсигури необходимия капацитет на електрозахранването. Нека да се бръкнат малко и да подпомогнат изграждането на подстанции, ако са истински инвеститори. Освен това, всеки истински хотел трябва задължително да има аварийно автономно захранване.

Голям РЕЗИЛ!!!

нищо като не е поддържано в тая държава от 15 години насам (горе долу тогава закриха учрежденията които,реално вършеха всичката истинска работа) и енергото тръгна изведнъж по пътя на българските държавни железници. хе хе хе оказа се че и те само прибират без да инвестират. и кои изгоряха първи? тези , които черпят наи - много. хотелите по черноморието. които между другото са на тези,които прибираха тези пари. парадокс

нищо като не е поддържано в тая държава от 15 години насам (горе долу тогава закриха учрежденията които,реално вършеха всичката истинска работа) и енергото тръгна изведнъж по пътя на българските държавни железници. хе хе хе оказа се че и те само прибират без да инвестират. и кои изгоряха първи? тези , които черпят наи - много. хотелите по черноморието. които между другото са на тези,които прибираха тези пари. парадокс

Проблема лесно се решава с дизел-агрегат,обаче алчните хотелиерчета се стискат за тая дребна работа!А за пречиствателни станции и дума да не става!Плувай народе в л..ната!!!

а на хотелиерите пука ли им за нас които не сме на морето не - нали е и на мен не ми пука за тях

Aбе хора, сезона е докрая на Cептември за нас. Tочно се оглеждам за 2-3 недели море а сега накъде??? Eй какво става, защо и кой прави това!? - пак ли лошите хора???

Еми като не са доворни от енергот да си сложат генератори тогава ще са независими

Хайде да не ни реват тия "хотелиери" и големи "специалисти", дето нацвъкаха хотели и вили по цялата ивица, че и в няколко редици, и тръгнаха и свлачища, и пътищата се късат и се смъкват по баирите, и цялата природа я съсипаха, да не говорим какво става с натоварването на всичките комуникации?! Строиха без да съгласуват, никой не мислеше дали могат да издържат съществуващите пречиствателни станции, колектори, преносни мрежи, тръби и кабели, а сега реват - ами така е, щом всичко е претоварено и опънато до скъсване, то се къса и аварира! Проектирано е за съвсем друго натоварване, защото навремето имаше проектанти, имаше единно планиране на етажността на застройките по курортите, имаше градинки и алеи, дървета и цветя, а сега е само бетон и мутробарок навсякъде, и всички тези чудовищни сгради гълтат неимоверни количества ток за климатици, за осветление, за шарените им денонощни реклами, за всички съоръжения и измишльотини - и ето го резултата, мрежата е претоварена и стават аварии. Никой не ги саботира нарочно, просто те са толкова тъпи, че не могат дори да си дадат сметка за мащабите и последиците от собствените си тъпанарски постъпки и болни амбиции! хак да им е - няма един хотел на честен, умен и порядъчен човек по тези курорти, и ако половината от тях фалират, никак няма да ми домъчнее - малко им е! Ще ги купуваме после тези хотели за по пет лева, ако искаме, ако не - да си ги чукат от главите, като са толкова заслепени!

Това не оправдава ЕВН . Кат им плащат тока не реват , да си построят каквото трябва там. А хотелите все са празни ,че да няма данъци после.

По принцип не споделям политическите ти възгледни и не съм съгласен за някои неща с теб, но за казаното тук съм съгласен на 100%

Аврора за 5 лв. не бих дал и вувузела си в устата Ви, а хотелчето ми го бива, че било стояло празно - нека си стои, нали е си е мое. По добре собствено хотелче, макар и празно, отколкото чужд крайцер, та бил той и Аврора.

един коментар,отразяващ точно и истински нещата....

Този коментар е самата истина!

Живи да ги оплачеш тия хотелиери, ей! :-)))))))))))))))))))))))))) Нали бяха 70% празни хотелите, как сега сте пълни? На лъжата краката.... за кифленски. :-P