ДКЕВР променя общите условия за ЕРП-тата

ДКЕВР започва обществено обсъждане с потребителските организации и електроразпределителните дружества за промяна в общите условия на трите ЕРП-ата.

Обратно в новината

Коментари - ДКЕВР променя общите условия за ЕРП-тата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

стом заплатите на шефовете на дружествата са и такав размер ето от каде идва увелишението на тока...нима нищо шудно само това тези заплати нормални ли са.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Представям си колко народна пара е влязла в джобовете на служителите от ДКЕВР.

абе какво ще променяте ,направо ги гонете от бг. ние не ги искаме ,а правителството ни ги натриса,ебахти наглоста.

стига сте ни правили на будали,навсякъде периода на на отчитане е с по 2-3дни по дълъг ,и 10 да е,как тогава сметките са двойни,и по тая логика ако са отчели за повече дни ,то за следващия месец трябва да ни отчетат по половин....ама надали

Нощес проверих: токът у нас е най-евтин в сравнение с цяла Европа. Но! 1/ Доходите на българина са 20 пъти по-ниски от средноевропейските; 2/ Плутократите, управляващи България през последните 23 години са поели задължение да изравнят цената на тока със средноевропейската, т.е. да я увеличат два пъти над днешната!; 3/ Ето затова увеличават ежегодно тарифите, а грабят като за последно от залъка на българина и го обричат на гладна смърт; 4/ Говорят за всичко друго и баламосват хората да протестират не за каквото и срещу когото трябва; 5/ Защото всичките - без изключение - са от една и съща кръвна група - навързани са като свински черва към утробата на Партията по член Първи - и днешните, и вчерашните, и онзиденшните! Без изключение - вкл. и т.нар. "опозиция"! 6/ Като добавим оскотелото население, което на тумби отива, без да му мисли, да си подаде гласа за палачите си - остава ни само едно - 7/ БОГ ДА НИ Е НА ПОМОЩ!

аззз

я обсни като си такъв икономически гений каква е връзката между цената на тока и цената на труда? Те на мен и диамантите са ми скъпи и затова не ги ползвам, и черния хайвер ми е скъп и не го ям, купувам си розов или бял. Така, че к'во ревеш не ми е ясно. На село в колибата на дърва ще ти е най-евтино нали това търсиш, евтинията, имаш избор, заминавай....

да ни каже г-н Роков ? Защо "открива топлата вода" едва сега след като е в ДКЕВР от октомври 2010 ? Или не счита да е виновен ? Всъщност каква е квалификацията по тези въпроси на един адвокат и бивш зам. гл. юристконсулт на "Булгаргаз" ?? Едно фалирало предприятие !!!

от ДКЕВР трябва да си ходят, всички виновни да се разследват!Всички договори трябва да се преразгледат с ценообразуванията си за ток, парно, вода, лекарства , концесии и т.н. Гражданите трябва да участват сксперти.Цените на всичко трябва да бъдат нормални за живота ни!

Пляс,пляс педалите, пляс пляс педалите, водно колело...

Искаме реални резултати а не козметики. НА НАРОДА МУ ПИСНА ДА БЪДЕ ЧУЖДЕНЕЦ В СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА.

Фактът, че е допуснато ЕРП-та да поднесат сметки за ток,който не е употребен,означава че ДКЕВР не си е на мястото или са съучастници. Това са престъпления в големи размери,които никой не разследва.

ПРЕДЛАГАМ ДА НЕ ПЛАЩАМЕ ФЕВРУАРСКИТЕ СМЕТКИ ЗА ТОК И ПАРНО. ЗАЩОТО ВЧЕРА ЧУХ БОЙКО БОРИСОВ ДА КОМЕНТИРА ПРЕД ПАШАТА : КВО РЕВАТ ТИЯ КОМУНИСТИ АЗ САМ МОГА ДА ПЛАТЯ ТОКА НА ЦЯЛА СОФИЯ ЗА 1 ГОДИНА С ТОВА КОЕТО ИЗКАРВАМ ЗА МЕСЕЦ.

Ако Борисов е изрекъл това пред Пашата,който е от БСП, ти къде си бил по това време? И какво си правил с тях?

Браво на министър Добрев..!Вече е разбрал истината за истинската цена на консумирания ток от потребителите...-дано го усетим всички, с отпадането на тия такси...!?

И да не забравите да свалите цените на парното 3 пъти, за да има някаква справедливост и да престанете с рекета, щото в ЕС е подадена колективна жалба от бълг. народ.

декевърците са гербери нали уволниха всички предишни и назначиха новопартийци

Не желая; 1.Зелената енергия НЯМА КОНКУРЕНТНА ЦЕНА и трябва да се махне от сметките ни. 2.Невъзстановяемите разходи не са мой проблем. Който трябва да ги направи възстановяеми. Аз не съм виновен за тях. Къде са включените амортизациите - в цената ли? 3. Защо електромерите не са проверени по БДС и не ми е представена заверка за това с електромера? На територията на България е в сила БДС. ПОДОЗИРАМ, ЧЕ ЕЛЕКТРОМЕРИТЕ НЕ СА НАДЕЖДНИ. ЗАЩО НЯМА ИЗМЕРИТЕЛ НА НАПРЕЖЕНИЕТО НА ДОСТАВЯНАТА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ

В Бъгария токът е най-евтин от цяа Европа,но доходите ни са малки и такива ще останат още поне 20год. Повишаването на стандарта не става за 2-3год., а и през последните 3-4 заради кризата нещата още се влошиха. Аз нямам никакви оплаквания от ЕВН - гледам си електромера и си смятам - дневната тарифа е грубо 20ст, нощната 14,5.

"В момента в цената на тока се калкулират 15% технологични загуби, " А защо в Чехия на Чез им признават едва 6%? Чехите по-прости или по-бедни са от нас? Не е зле да се помисли и за намаляване на ДДС, не може хазарта да е с 12% ДДС, а ток, хляб, лекарства, книги и още куп жизненоважни неща с....20%

Да, ама хазарта храни управляващите, а ти с твоите храни и други глупости, какво има даваш ?

Във Франция електромерите спират да отчитат ако напрежението падне под 21- В и освен това ЕРП нямат право да те оставят без ток.Намаляват напрежението автоматично но оставят някаква мощност за първи нужди-Нещо подобно на сат.телевизия Булсатком .КОГА И НАС ЩЕ СТАНЕ КАТО ВЪВ ФРАНЦИЯ...?Нека да не се перчим че ще национализираме ЕРП а да вземе регулатора да ги принуде да не тарикатеят за сметка на потребителите и най накрая да вземат да освободят режима на доставяне а не да мислят как да продадат мрежата?

Във Франция има закони и те се спазват, а в Б-я може би има закони, но те не се спазват с мълчаливото съгласие на тези другари/г-да в Народното събрание! Каквото и друго да кажем, пак ще опрем до този орган, където всеки си е продал душата на дявола! Не трябва де имате съмнение за това ("По делата им ще ги познаете!"). П.П. Някои хора продължават да сънуват лицето Ив. Костов! Е, нямаме шанс дами и г-да! Ще духаме студената супа, докато се стопли...

d4

Протестиращите са малко. Ако всички недоволни /дали има доволни от сметките за ток??/ се съберат и поставят ултиматум на монополистите, нещата може би ще се оправят... Досега ни залъгваха с времето, отпуските на инкасаторите, периодите на отчитане и ред други глупости. Инвестиции в нови електропреносни мрежи НЯМА! Всичко е останало от бае ви Тодор, когато цената на тока беше 1 ст.за киловат.

link Нищо друго не мога да кажа то се вижда.

ТЕЗИ ВСИЧКИТЕ РАЗБИВКИ СА ВКАРАНИ В СМЕТКАТА , НО СЪС ТОЧНОСТ ДО ВТОРИЯ ЗНАК ОТ ДЕСЕТИЧНАТА ЗАПЕТАЯ, НАЙ -ВЕРОЯТНО ЗАКРЪГЛЕНИ КАКТО ИМ ИЗНАСЯ.НА ФОНА НА МИЛИАРДИТЕ КИЛОВАТИ ТЕЗИ ХИЛЯДНИ СА СИ ДОСТА ПАРИ

Г-н Роков, то и примерно доматите за да стигнат до потребителя си има разходи, но всичко се калкулира в крайната цена на домата. Аз не съм видял търговец да ми изкарва колко фира или кражба на домати има и да ме кара да му ги плащам върху крайната цена.

не плащайте тока само така ще се оправят нещата апък този путйо Добрев много ясно че гледа да се нагуши

Нов бардак със смяна на креватите (умни ел.мери)не става!Като направите ЕРП-та отново дъщерни дружества на НЕК (както е при ЧЕЗ в Чехия)нещата ще си дойдат на място,защото НЕК купува на едро от производителя,после продава на дребно(печалба)на ЕРП,а те продават на абонатите на още по-дребно.Сега стана ли ясно защо плащаме високи сметки?А колкото се отнася до ДКВЕР,това една абсолютно куха структура измислена да се уредят избрани послушници на "държавна ясла".

Верно ли е че: 1)Тези електронните електомери могат да се манипулират дистанционно. 2) ЕРП-тата сами си настройват и пломбират електромерите, а не независима лаборатория. Ако са верни тези неща кой държавен орган е допуснал това безобразие(вероятно ДКВЕЕР, или законодателя) Ако е така защо протестирате срещу ЕРП-тата, а не срещу държавата. Не е виновен който яде зелника а който му го дава.

харода да не се подава на aгитатии от боклути министри тока си е много скап трябва да се намали на улитата вситки и натинализатя тов е

Така,така.Не по врат,а по шия.Всичко си е изрядно,българи,плащайте си-това е положението.Да живеят монополите!Всичко е правила от ЕС.Няма как.И т.н,и т.н.Това,което ме впечатли е,че цялата държавна пасмина се втурна да брани,с нокти и зъби статуквото.Така било,така трябвало да бъде,ама те Дружествата всъщност са наши хора,не можем да им чупим хатъра,след като сме им дали масрафа.Гадост!Или по-префинено-много шум за нищо.Ще станели по-ЯСНИ фактурите.....дрън,дрън.А на мен,хич не ми е ясно,как с тези си финансови възможности,редовият българин,ще си плаща по-ЯСНИТЕ фактурки.Чудя се,това някакъв зловещ експеримент на тема"нечовешко оцеляване"ли е?Нещо неприложено до сега в Заксенхаузен или Берген?

Щом не може да се национализират докато сме в ЕС, ще напуснем ЕС. Ще ги решим проблемите. Само експедитивност се иска.

По-голямата кражба е от възлагане на чужди тяхни фирма на безсмислени консултански дейности със въпющо възнаграждение от 100 до 600 евро на част. Източва се национален продукт. Вместо да плащат данъци върху 1 млрд. плащат данъци върху 150-200 млн. Другото се източва навън през техни фирми - "консултанти". Правят огромни разходи за разходки, самолетни билети, "бизнес"-гости, луксозни подаръци на наш гръб: намаляват печалбата до минимум и не плщат данъци тук в България и не инвестират. Това възлагане на подизпълнители е забранено в договора за дадения им лиценз. Само заради това може да се изгонят веднага. Кражбата е от 2 страни. И при това сме най-бедните в Европа. Престъпници.

такси трябва да се прамахнат и да остане само изразходвана ел. енергия и парно веднага!

Защо никой не каъва нищо за така наречените невъвращаеми загуби, които в моя случай са повече, отколкото цената на консумираната енергия. Това за загубите от циганите ли е?

Как така да не може да се говори за национализация??? Че Австрия и Чехия са в ЕС, а EVN и ЧЕЗ са държавни дружества! Стига вече сте лъгали идиоти долни! Продадохте енергийна инфраструктура за милиарди, а тази инфраструктура е създадена с наши пари! Какво излиза - че сме платили 1 път изграждането й, а след това ще плащаме още! ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ ТИЯ ИДИОТИ ? На всичкото отгоре ще прикрият и това за какво плащаме! Ние не искаме да го скривате, а да премахнете тия такси за достъп, пренос и несъбираеми вземания!

Това малко човече да върви в Северна Корея и да си мери космическите програми! Никой не го е избрал - той ни е наложен и е тъп. Искаме разваляне на договора за неизпълнение то му от ЧЕЗ. Искаме да не ни крадат - доказано. Искаме да не се отнасят с клиентите си като ДЕРИБЕИ - спират ти тока при платени сметки и ти начисляват нова консумация при изключен електромер, която трябва да платиш. Искаме ДКЕВР да не си прави оглушки и да не получават по 5500 Лв. на месец. Нашия протест е срещу ДЪРЖАВАТА, ДЪРЖАВНИТЕ РЕГУЛАТОРИ и лично срещу футболист 1 на РБ - бойко борисов: управлявал при пълна циганизация на държавата, съсипал ВМЗ Сопот, БДЖ и БАН; унищожил образователната система и здравеопазването, напълнил държавата с калинки и полицейски престъпления.

КАКВО ИМА ДА СЕ АНАЛИЗИРА- НЕ МОЖЕ ЦЕНАТА НА ПРОДУКТА ДА Е ЕДИНИЦА, А РАЗХОДИТЕ ПО ДОСТАВКАТА МУ ОЩЕ1,5. нЯМА ТАКЪВ ПРОДУКТ!

При мен е три пъти повече от цената на ел. енергията.

РЕФЕРЕНДУМ МУ Е МАЙКАТА....И ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ

се разбира само, че министър и временно управляващ се чудят как да прикрият истината за монополите. Най- лесно и първо трябва да ги санкционират за двойното счетоводство. Трябваше вече да уточнят, че в 60лв сметка е включено всичко. А допълнителната рачзбивка е отново,повторно начисляване на разходите. ВСИЧКИ ЕЛЕМЕНТИ НА ЦЕНООБРЕЗУВАНЕТО СА ВКЛЮЧЕНИ В ПЪРВОНАЧАЛНО ОТБЕЛЯЗАНОТО ЧИСЛО(ПРИМЕРНО 60ЛВ.) СЛЕД ТОВА ВСИЧКО ОСТАНАЛОТО Е ИЗМИСЛЕНО И ПОВТОРНО НАЧИСЛЕНО. И АКО МИНИСТЪР И РЕГУЛАТОР ИМАТ АКЪЛ ТРЯБВА САМО ДА ОПРЕДЕЛЯТ, ЧЕ ВСИЧКО НАДНАЧИСЛЕНО ОТПАДА ОТ ЦЕНАТА,СЕГА И ЗАВИНАГИ И НЕЩАТА ЩЕ СЕ РЕШАТ. НО АКО МИНИСТЪР И РЕГУЛАТОР ВЗЕЛИ НЯКАКВИ РУШВЕТИ САМО ЩЕ ПРОТАКАТ И ЩЕ НИ МАМЯТ. И ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ДА СИ ЗАМИНАВА И ДА ИДВАТ СЛЕДВАЩИТЕ.

Наистина човек започва да вярва, че от робството на ЕРП-та ще ни освободи Дядо Иван (Под Игото, Радини вълнения))

Какво си говорим. Дори и сметките за ток не ги плащаме директно на чез, а през гише на e-pay

А бе това министърче на краставичар,краставици ще продава.Дали , когато веригата от производство до консумация и прибиране на парите се извършва от една фирма ,няма да е по евтино а.А ако във веригата вкараш още 20 фирми , всички които искат да станат милионери , и всичките работници да изгониш цените пак ще са високи и ще растат, защото обирджиите искат още и още и още ... Ами той не е виновен ,затова се плюнчи като бебе.

Мен ме интересува как се образува стойността на преноса, "невъзвращаеми" и други разходи, които ни натрисат.

"Мен ме интересува как се образува стойността на преноса, "невъзвращаеми" и други разходи, които ни натрисат." - Трудно ще ме убедиш, че си блондинка.

Да попитаме министърчето дали знае какво измерва един електромер и как той ще ни обясни, че при работа с по-ниско напрежение той измерва повече??? Пак по този повод, защо през зимата не плащаме по малко за електропренасяне в сравнение с лятото???

ТРЯБВА ДА НИ СЕ ВДИГНАТ ЗАПЛАТИТЕ ТОГАВА НЯМА ДА ВИ СЕ ВИЖДАТ ВИСОКИ СМЕТКИТЕ ИСКАЙТЕ ПО-ВИСОКИ ЗАПЛАТИ

ЧЕРВЕН КЛАКЬОР

Там е ключа - трябва да се вдигнат заплатите.

Сам написа "развитите" !!!

Всички са мафиози само огън и жупел ще ги оправи.Стига сме се молили и все ние сме длъжни да ги разбираме а те да ни яздят.Само от огън факли и сопа разбират затуй огън и бой по тиквитеДа си ходят мошенниците и народа да вземе власта ,незаконно забогателите и престъпниците в кафеза.Президентина бил против национализацията ами как да е като и той се е облажил от власта

Малка сметка: Купуваш енергоспестяваща крушка (не скъп LED от 5W за 70 лв.) около 5 лв. за 20W, която уж свети като 100W. За един час спестяваш 80W, т.е. 0,08Kwh или 0,25 ст. За 10 часа средно работа на ден спестяваш 2,5 ст., а за 1 месец ще си спестил грубо 75 ст. За 6 месеца - ще са спестени 4,5 лева, т.е. колкото струва самата крушка. И това по груби сметки. Ако приемем, че крушката издържа над 6 месеца, което е малко вероятно при наличните на пазара некачествени изделия, реално спестеното клони към няколко лева годишно. Е де е Киро на кирия?

Добрев да ни хвърля прахта за разсрочено плащане,а да ни върне парите или най-добре е следващия месец всички потребители да го обявим за нулев и да не плащаме сметките

Виновно е правителството,защото допусна сметките да са по-високи за голяма част от доходите на средния българин

От дни държавата се тресе от протести заради ЕРП-тата. Къе изчезна премиера-слънце, който иначе е по всички телевизии, радиа и сайтове? Няма го. Пак се покри, като мишка. Той си е такъв де. Мишка.

Не, "заплашен е от бомба", трябва да минат 24 ч. и тогава да се появи;о)

Да не забравят да включат и реалните показания на електромерите, не само броя киловати дневна и нощна енергия, които са изразходвани