Окончателно - цената на тока пада от 1 януари

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) реши окончателно на закрито заседание цените на тока да бъдат намалени от 1 януари. С около 1% се намалява цената за битови потребители за дневната тарифа, а около 10% е намалението за нощната тарифа.

Обратно в новината

Коментари - Окончателно - цената на тока пада от 1 януари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

1% ВИКАЙТЕ УРА ДРУГАРИ......

Тока ще поевтинее още, каквато беше цената преди 1989 г., ако се извърши национализация в енергетиката и държавата поеме нещата в своите ръце, премахнат се посредниците и се пуснат отново 1-4 блокове на АЕЦ Козлодуй.

Какво ти падане, тя направо се сгромоляса ! Цели 0.8 процента!!!

Не е ли вече време заплатите им да се съпоставят с тези на учителите!? ДКВЕР кога ще си влезе в ролята?

Окончателно пада цената на тока и едновренно с това падат и гащите на управляващите.След което им лъсват,голите задници!

НЕ ИСКАМ НАМАЛЕНИЕ НА ЦЕНАТА НА КАКВОТО И ДА БИЛО,НЕ ИСКАМ СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ.ИСКАМ РАБОТА И ДОСТОЙНИ ДОХОДИ,С КОИТО ДА СИ ПЛАЩАМ СПОКОЙНО СМЕТКИТЕ,ЗАЩОТО ВСЕКИ В ТОЗИ СВЯТ РАБОТИ ЗА ПАРИ.

С 10% няма да може да отмиете срама си, ДКЕВР и Правителство, за това, че прекратихте процедурата за отнемането лицензите на ЧЕЗ! Истинския потенциал за намаляване цените на тока е 50-60% и за дневната, и за нощната, че и за върховата тарифи! Но за целта първо трябва да се изкорени енергийната мафия от тези земи! Това няма да е просто, защото тя обхваща всички правителства от Костов насам включително! Дали, както се е заканила ЧЕЗската "пурва", по-скоро да очакваме извънредно манипулиране на несертифицираните манипулируеми електромери с оптичен инфрачервен порт, с цел надписване на сметките?? Дали това ще компенсира "намалението" или ще има отново за цел изкарването населението на улиците и разклащане на про-чез-ското правителство?

Значи , че ни "Падна". Ами сега кво ще правим. Сега само ще го "Изпикаваме"

ТАКА СЕ ЗАБЛУЖДАВА ТЪПОЛЮДИЕТО. ВАЖНОТО Е ЧИЧЕ ДА СЕ РАДВА. ДОСЕГА С ТЕЗИ ИЗФАБРИКУВАНИ НАМАЛЕНИЯ, НИКАКВА ПОЛЗА, САМО ПАРА В СВИРКАТА. ЗАЩО НЕ ДИГНАТ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИЙ? ЗАЩОТО ТАМ НЯМА ДЕМАГОГСТВАНЕ. ДО ИЗБОРИТЕ ЧАКАЙТЕ ОЩЕ МНОООООГО ИЗМИСЛЕНИ ПРОЦЕНТЧЕТА. "ЕКСПЕРТИТЕ" СА СУПЕР СПЕЦИАЛИСТИ НА ДЕМАГОГИЯТА!!

Сенилността те е преборила! За няма и една година бяха три пъти намалени цената на тока, увеличена минималната заплата и за първи път увеличена пенсията . Най-важното за мен е разплащането на Държавата по забавените и плащания към фирмите, програмите за стимул на фирмите да назначават млади специалисти без стаж, увеличението на детските и още много други! А ти си гледай през черните герберски очила!

И Вълко Червенков,намали цените и после...цъфнахме и вързахме!...

То намалението добре, ама не казват колко ще ни излезе в бъдеще това намаление. Че когато червените управляват, тяхната социална политика после ни излиза през носа

Ама и ние сме едни... те си намалиха субсидията с 1 лв. и на нас намаляват тока с 1лв. на 100 лв. сметка.Какво повече искаме ,да не би да искаме и ние яки субсидии за далечни пътешедствия или за да не ни подкупи някой.Искаме ама нема.Лицемерите н НС здраво стискат кокала за нас трохите,които впрочем си заслужаваме щото сме яки овце.Мееееееееееееееееее

То и за сметките на топлофикация така казваха , но каква стана : за месец 11.2013 год. за 19 дни при слабо работещо парно , топъл месец сумите са около 200 лева . Прогнозни дялове на измислени дружества крадящи пари от населението . Аз на намеление не вярвам по бих се зарадвал на увеличение с 1% ... защото поне няма да ме правят на будала !

Цената ли "ПАДА" или връщаме част от ЗАГРАБЕНОТО миналата зима? КОЙ ще ни каже?

окончателно цената на тока пада с.....един лев на 100 лв сметка.......ХА-ХА-ХА! ПОПУЛИЗЪМ В ДЕЙСТВИЕ!

КОЛКО ЗАПИСА ИМА В ТЕЛЕВИЗИЙТЕ, КАК СТАНИШЕВ СЕ ПЕНЕШЕ, ЧЕ ЩЕ СТРОИ БЕЛЕНЕ...БОЙКО КАЗА ЛИ, ЧЕ СТАНИШЕВ НЕ ИСКА - КАЗА...И КАКВО СТАНА - СТАНИШЕВ НА ВЛАСТ И ПОСТРОИ БЕЛЕНЕ! ЧЕСТИТО НОВ АЕЦ СКЪПИ СЪНАРОДНИЦИ...БОЙКО ПРОСТ БИЛ, СТАНИШЕВ УМЕН...ОТ ТОЯ УМНИЯ НА 18 МИЛИОНИ ИМ СА ЕБА МАМАТА...ПОТЪНАХА В ЛЪЖИТЕ МУ

Моля всички привърженици на ГЕРБ да се откажат от намалението на тока . Освен това нека да поискат увеличаването му с 14% КАКТО ОБЕЩАХ ПРЕДИ ДА СИ ПОДАМ ОСТАВКАТА. Аз, Цветелинка, Прокопчо и Плевналиев имаме нужда от вашите пари

НА ВСИЧКИ ПРИВЪРЖЕНИЦИ НА ГЕРБ ДА ВЪРНАТ ТИЯ 18 МИЛИОНА И НЯМА ПРОБЛЕМ С ОТКАЗА ОТ 1% НАМАЛЕНИЕ НА ТОКА....ДАЙТЕ МИЛИОНИТЕ И СИ ДРЪЖТЕ НАМАЛЕНИЕТО

И да се откажем, 1% (или 1 лев на 100 лева сметка) няма да ни събори другарю. Ние не сме толкова зле като вас, гладните с празните хладилници :)))

Само за твое сведение, понеже виждам, че си проста и промита чугунена тиква, Борисов месец март 2013 година намали тока със 7% и това е ФАКТ, който не може никоя опорна точка да заличи, докато вие при всичките ви напъни го намалихте с 5% и не спряхте да биете тъпана какво велико нещо сте направили :)))

Четох някаде, че Борисов е подал оставка през февруари

ЦАЦА, МИЛИОНИТЕ ПРЕД НОСА ТИ ИЗТЕКОХА, АМА НЪЛ СИ ЧЕРВЕН БОКЛУК ТЪРЧИШ ПОДИР КАТЕРУШКИТЕ НА ЦВЕТАНОВ

СТАНИШЕВ ВРЪЩАЙ МИЛИОНИТЕ ГАДИНО МРЪСНА...ПОХАРЧИ ПАРИТЕ КАТО ИЗЛЪГА, ЧЕ ЩЕ СТРОИШ АЕЦ БЕЛЕНЕ...ТИ НИКОГА НЕ СИ ИСКАЛ ДА ГО СТРОИШ

1% НАМАЛЕНИЕ БИЛО ВЯРНАТА ПОСОКА...70 ГОД САМО ВЪВ ВЯРНАТА ПОСОКА ВЪРВИМ И ВСЕ ПОСЛЕДНИ СТОИМ...САМО ЧУВА В ГЛАВАТА КОМУНИСТИЧЕСКА Е ВЯРНАТА ПОСОКА

НЕ ИМ ЩЪ НАМАЛЕНИЕТО...ИСКАМ ИМ ОСТАВКАТА!

Подавай декларация до ЕРП-то си че се отказваш от намалението. Оставка ще има след 3,5 години няма да се плашиш

Гаргамел

ВРЪЩАТЕ 18 МИЛИОНА НА НАС - АНТИКОМУНИСТИТЕ И НЯМА ПРОБЛЕМ С НАМАЛЕНИЕТО НА 1%...ДА ВИ Е ЧЕСТИТО ТЪПИ КОМУНЕТА

КАК МОЖЕ С ТИЯ КОМУНИСТИ 70ГОД ДЪН МОЖЕМ СЕ ПРЕБОРИМ...ЕХХХ, НАРОДЕ МОЙ - КУПУВАТ ТЕ ЗА ГЕВРЕЦИ, МИКИЦИ, ТУТМАНИЦИ И БОЗИ...ТАКА ОЩЕ 100ГОД ЩЕ СИ СЕДИМ НА ОПАШКАТА ПО СТАНДАРТ...НА СТАНИШЕВ ДЕЦАТА СА СЛЕДВАЩИТЕ ОЛИГАРСИ

Като гледам тук на очевидни глупости и Тодор живковски хитрини, се слагат плюсове, си мисля, че идиотите в България никога няма да намелеят.(поне). Червените капиталисти на това разчитат, на затъпелите и немислещите. И хак да им е на тия шашкъни-щом четвърт век, не им стига да разберат, къде е истината. Ха, наздраве и весела Година!

СТАНИШЕВ МИЛИОНИ ПОТРОШИ...НА НАС 1% НАМАЛЕНИЕ НА ТОКА...ТЪП НАРОД

Волен одържави ЕРП-тата /което знае, че е невъзможно, поради фалита на НЕК/ и замина да се пече в Куба. :) А баламите чакат...

КАК МОЖЕ 1% И ТАКЪВ ШУМ...ТИЯ СРАМА НЯМАТ ЛИ ОТ ПОПУЛИЗМА СИ

Не само 1% а е около 2,5% и е за 3-ти път през последните 6 месеца. И това вече прави около 15%. Така че не казвайте на черното - бяло. Посоката е вярна а досегашната посока само на поскъпване ни водеше към битието на неандерталците

Гаргамел

КАКВА ПОСОКА ВЕ ПРОСТАК...70 ГОД ВСЕ СМЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО В ЕВРОПА...МАМИЦАТА ВИ И ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ...МАХАЙТЕ СЕ...ВЪРВЕТЕ В СЕВЕРНА КОРЕЯ С ПОСОКАТА СИ

Важно съобщение.Всички ИДИОТИ днес в 14 часа на протестно шествие в защита но ЕРП тата и фотоволтациите.Шествието ще се води от видният икономист ,учен,футболист и разбирач от всякаква материя във вселената Бойко Методиев Борисов,плътно до него ще бъде достойният наследник на Держински ,гордоста на ДС Цветан Цветанов.Нека всички изразим недоволството си от новите цени на тока .ИДИОТИ сме и ТАКИВА ще си ОСТАНЕМ СПАСЕНИЕ НЯМА.

"Балсам за наивни очи"- има една такава книга на нашият хуморист Йордан Попов- прочетете я. Новина за идиотите!

Някакъв баняджия коментираше изявлението на Тодор Живков, че социализмът ни бил недоносче. Очевидно човечецът не е наясно, че лицето Тодор Христов Живков е полуциганин, агент е номер 5 на Никола Гешев и като такъв не може да бъде лицето на Компартията. След него останаха трупове на видни партийци, застреляни в гърба, провалени по доноси, унищожени планово от този тип и Мирчо Спасов. Социализмът тепърва ще се появи и ще спечели народа и нацията.

ВЪОБЩЕ НЕ МИ ПУКА 1% ЩЕ ПАДНЕ ИЛИ СА ВДИГНЕ....СТАНИШЕВ ДА ВЪРНЕ МИЛИОНИТЕ

КАК МОЖЕ ТОЛКОВА ШУМ ЗА 1%...БАБИТЕ ДА СЕ РАДВАТ...

Вчера гледах речта на бай Тошо за "социализъма се оказа едно недоносче". Домъчня ми. То асъл на фона на днешните социалисти изглежда честен човек - такова нещо как се признава? Но Партията надрасна тези непохватни управленски решения и продължава да лъже и маже в още предперестроечен маниер - и външен враг си намери /ББ/, и каканиже едно и също, и заплашва с уволнение протестиращи, и обещава светло бъдеще, и краде ли краде. Другари, по-назад сте с материала от Живков! Вие сте едно недоносче!

От основаването си до ден днешен БКП и БСП, която се смята за наследник на БКП въпреки че в Устава и Програмата липсва думата социализъм освен в името и, непрекъснато на всеки конгрес водят войни, подобно на КПСС, със сектанти, работническа аристокрация , ликвидатори, меншевики и т.н. Накрая обаче всички тези плеснаха с ръце и се прегърнаха и се появи БСП която обедини с демагогия довчерашните врагове в една партия заблудени червени бабички и пролетарии с червени капиталисти.

Както винаги девиза при комунистите е бил-След нас потоп.А това че НЕК ще фалира и ще повлече още един куп предприятия тях не ги интересува.Да каже после народа:При комунистите тока поевтиняваше а тия го дигат.И после от трибуната на парламента ще разтягат локумите за това колко зле са управляващите.

Иди-т как точно ще фалира НЕК при условие че намалението се покрива от признатите загуби на ЕРП-тата.

Ако цената на тока стане най - скъпата в ЕС вероятността да поскъпне ще бъде минимална. Ако е най - ниска със сигурност ще поскъпне.:)

Еха, сега ще стоим по цели нощи за да ползваме "намаления ток" - ще си включваме пералните, ще се готви, ще надуваме до откат радиатори, климатици - супер! Смехория е това, няма дори да се забележи, че има изобщо намаление на тока. Това е само прах в очите, а после дупе да ни е яко когато тока стане двоен. Комунистите винаги така правят - уж падат цените при тях, а другите след тях да им сърбат попарата когато им оправят кашата, която забъркват в момента.

Подай декларация в ЕРП-то си и се откажи от намалението. Бъди истински демократ ГЕРБЕР

А къде да подам молба, че не искам да плащам и заемите на това правителство?!?

това са само факти а няма доказателства

После да не стане 'окончателно - цената на тока скача от 1 януари' (2015) ;-)

А вижте и какво казват експертите: "Токът скача с 30% до 2 години, убедени са експерти Настъпва един много тежък процес на декапитализация на всички фирми по веригата, не само ЕРП-тата изпадат в тежко състояние, а и производители, преносни дружества, защото има един основен принцип в отрасъла той работи добре тогава, когато се поддържа баланс по цялата верига, а в случая ние имаме тежка ситуация с централния орган - НЕК, който е с дълг от 2,7 млрд. лева и тегне като воденичен камък на сектора, коментира експертът. По думите му това означава, че НЕК е във фактически фалит, а огромният дълг е заради разходи за проекти като АЕЦ Белене и Цанков камък. Ако кредиторите на НЕК предявят искове, дружеството трябва да отиде в техни ръце, защото е публично, но в същото време зад него стои държавата, така че тези 2,7 млрд. лв. трябва да се предвидят в бюджета, предупреди Хиновски. Той прогнози и постепенен отказ от инвестиции в отрасъла, което ще доведе до висока аварийност до 2-3 години, както и намаляване на аварийни екипи на ЕРП-тата. Според него това пък ще е обосновка за нови разходи и естествено повишаване на цената на тока. Сега няма енергиен експерт, който да смята, че с този дълг на НЕК може да се намалят цените от 1 януари, коментира Хиновски и добави, че отрасъл енергетиката издържа всякакви грешки на глупаци от години. Меглена Русинова също смята, че поевтиняването на тока сега е неоснователно. Ако някой си прави сметката, че ще си спечели 1-2 процента подкрепа на изборите, като обявява, че сваля цената на тока от Нова година, ние ще платим последствията, това ще доведе до катастрофа в системата и не решава никакъв проблем, заяви тя. Според нея основен проблем в сектора е корупцията и прикриването на липсата на прозрачност за обществените поръчки Един от митовете, които се разпространяват през последната година, е, че зелената енергия е качила цената на тока, но това не е така и данните на ЕСО сочат, че процентът на произведен ток от слънчеви централи е 1,8 на сто за 2012 г., а за тази година ще е 3 на сто от общото количество електричество, добави Русинова. Хиновски предупреди още, че от Европа ще ни размахат пръст, защото това, което се прави чрез допълнително облагане на енергията от ВЕИ, е събиране на пари в бюджета, и използването им за оздравяване на сектора, е вид държавна помощ, което е забранено от ЕК.

Ха ха ха Тези експерти при кой ли са на хранилка а ? ЕРП-тата . Тези същите експерти дали ги питаха докато тока се увеличаваше. Гиди мръсни седераси

Абсолютни глупости! По-големи простотии не бях чел никога! Дори си противоречат, хем имало корупция, хем цената "трябва да расте" за да се покриват подкупите... В АДА да горят боклуци скапани, как манипулират овцете...

Да пада... Не, направо се срутва цената :)

- Пешо знаеш ли каква е разликата между беда и катастрофа ? - Що за въпрос, знам разбира се! - А можеш ли да обясниш? - Представи си че леля Пена е заболяла от нещо тежко. Беда ли е? - Беда... - Но не е катастрофа? - Не е ... - А ето, представи си че летят със самолет Станишев Доган и Сидеров и самолета пада и се разбива. Катастрофа ли е ? - Катастрофа. - Но не е беда?

Беда е, че герберунгелите бяха на власт, а е катастрофа за страната беше тяхното управление! Най-голямата беда е катастрофата! Катастрофата може да не е беда, ако самолета се стовари на главата на Боко тиквоча! Тогава катастрофата няма да е чак такава беда!

От дрънкането ти на глупости не става ясно кой кого "клати", ама пък става съвсем ясно, че ти си клатен и недоклатен герберасто седерастки боклук!

Щом не спазва повелите на Партията, значи е ясно какъв е. Нищо че не е много ясно.

Предлагам веднага ,не от утре ВЕДНАГА, масови протест и бунтове срещу това безочие и задкулисие как може така да се намалява цената на тока.В знак на протест очквам Борисов и Цветанов да се самозапалят .

Тези бунтове ще са след няколко годинки. Като пофалира държавната енергетика. Частните са си опекли нещата и къде със съд, къде без, ще си приберат полагаемото.

Ще падне ама друг път.Като се напием с 27 годишната на нова година ще ви вдигна цените на тока щото така искам да дойда на власт.Друга алтернатива мили ми герберчета няма тъй че умната как харчите ток утре щото после ще ревете.

да не стане като с безработицата и дефлацията...само на думи...

По-точно........

Ами хайде кажи къде някъде по света някой се е справил с безработицата не за шест месеца, а за 20 или 30 или колкото искаш години?!!! От както свят светува винаги си има безработица! Борбата е тя да се намалява! Но и това е дълъг и труден процес, който не става за 5-6 месеца! Но това е ясно и на учениците от 5-6 клас, но никога не може да е ясно на лъжливите и гъзоврътни герберасто седерастки боклуци защото за крив човек няма прави неща! Изкривената, озлобена и оскотена от липсата на власт герберунгелска душичка неможе да се примири, че оттук нататък ще гледа властта през крив макарон!

3евзек

Моля сверете си позицията с Партията. След 4 годни от 400 хил безработни 250 хил ще са започнали работа, а 150 хил ще за емигрирали. За 4 години е напълно реалистично да се сведе безработицата до нула.

Стрина Гина

Никой не се е справил с безработицата за 6 месеца, но когато тя върви нагоре и стига 13.2%, а за младите 28.8%, на всеки е ясно че това правителство е нефелно. Нефелни са и мерките, предвидени за 2014 - някакви пари от ЕС за борба с младежката безработица ще бъдат хвърлени за временна заетост... И това е всичко. Нескопосаното предложение за платена практика на средношколците замина в небитието и с това се изчерпаха идеите на управляващите. Очевадна е немощта им и неспособността да взимат адекватни мерки, но за сметка на това се надпреварват да ръсят глупости по медиите.

Очакваме млякото да стане 23стотинки и вестника 6 стотинки...Очакваме опашките да станем ГОРДи собственици на цветен телевизор... По добре ГЕРБ,отколкото БСП/ДПС/АТАКА

Празни мисли на един празен човек. Джеръм К. Джеръм Прочетете я немедленно

Къде ти герберунгел ще чете Джеръм К. Джеръм! Да беше Винету да по прочетат някоя страница, ама това с този там Джером е мноооого сложно за тъпите герберунгели!