Как може да намалим сметката за ток

Към момента всеки човек харчи средно 8 на сто от доходите си за електроенергия, сочат данни на електроразпределителното дружество ЧЕЗ, представени в изданието на компанията "Енергиен спестовник".

Обратно в новината

Коментари - Как може да намалим сметката за ток | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ани

Първо не ми разправяйте,че бойлера харчи много,цените на топлофикация за подгряване на водата са космически!Стигат и до 27 лв на кубик!!!!!!!!!!Второ тези енергоспестяващи крушки и уреди клас А са пълен блъф!Подмених и крушките,и уредите ,но разхода ми не падна!Ползването на бойлер е разумна инвестиция.Ако се включва през нощта на 60 градуса, сам те принуждава да икономисваш и вода,и енергия като свърши водата и разсеяните излизат от банята,вместо да се плацикат до безкрай.Апартамента е изолиран и с нова дограма,това има значение,но не чак толкова голямо,колкото ги изкарвате.За сметка на това завъжда мухъл...При този растеж на цените,колкото и да икономисваме,сметките се покачват!

Ма мен не ме интересува каква на цвят им е енергията и от къде е набрана!:)

Ние не живеем. Ние съществуваме! Be Happy!:)

Тия измамници от фирмите за ток, вода и газ вместо да ни учат как да икономисваме (а всеки знае че икономията е майка на мизерията) нека да обяснят защо по принцип цените на енергията и водата изглеждат ниски и примерно плащаш 50лв за изгорените кВч и отгоре на тях има такса пренос, такса превоз, такса загуби, такса инвестиции и накрая плащаме 90лв !!? Много хитро нали..

sawo

Изолации, дограми, глупости... и накрая сметките двойни. Това НЕ Е възможно чисто технически. Даже и да харчим ДВОЙНО за отопление, сметките ПАК няма как да са такива, защото отоплението не е 100% от консумацията, разбирате ли? Като стане малко по-студено енергоспестяващите крушки не започват да харчат повече ток, хладилника, пералнята, съдомиялната не почват и те да харчат повече ток - спрете да говорите глупости и да лъжете на поразия!

Предлагам- да стоим на тъмно, да не ползваме вода, да не ядем, да не пазарим- да умрем, за да не пречим на управляващите вече, време е!

Защо ни предлагате енергоспестяващите крушки, нали съобщихте, че са опасни за здравето ни???

Господа, Ползвания ел.ток го отчитат на електромера в къщи. Трябва да плащам това което той е отчел по една цена. Какви разходи има доставчика и от къде го взима е без значение за купувача. Хайде правителството и комисийката му да научат това.

Като спрете да ни надписвате140 % сметките за разни преносни, разпределителни мрежи, зелени енергии и други. Ха засрамете се и си намалете печалбата поне на 40%, не се ли наядохте кръвопийци. За това ще настоявам утре на протеста от 11 ч. пред Парламента

Имайки пред вид, че стълбовете и кабелите са от1952 год. Е, стълбовете , в които са се шибнали употребилите огнена вода не стават за нищо и са подменени... но...

Като произвеждаме ток, вместо да консумираме! Така дори можем да изкараме сметката на плюс...

Как може да намалим сметката за ток-като изгоним ЧЕЗ и подобните му.

Като сменим държавата :)

Човешката алчност ще бъде спряна на 21 декември 2012 г.Точно тогава 10 планета от Слънчевата система Нибиру ще бъде най близо до Земята.И след тази близка среща не се знае дали повече ще ни има...

Очакваме съвети как да намалим сметките си за вода:)

"Най-бързият начин за намаляване на сметката е подмяната на старите крушки с енергийно ефективни, тъй като около 6 на сто от всяка сметка за ток се пада на осветлението. Енергийно ефективните крушки използват 5 пъти по-малко електричество от обикновените и издържат от 10 до 15 пъти по-дълго." ХАХАХА. Голям смях - в хола ми осветителното тяло на тавана е с 6 кушки Е14 - смених ги с енергоспестяващи (от 40W на 7W - от 1 лв обикновена на 7-8лв за брой - не са най-етините, но не са и филипс за по 12-16 лв) не се промени особено сметката. НО като си купуваш енергоспестяваща крушка в магазина ти - о, да има гаранция 1 година с касовата бележка - Техномаркет. Дотук добре, обаче ми игоря една крушка - отивам с крушката и касовата бележка и някакъв супервайзор в магазина ми казва - съжалявам крушките са консуматив нямат гаранция не ги сменяме. Е как пак да си купя енергоспестяваща пак???

То не е къща а хотел.

като съм изпълнил всички мерки , защо сметката ми към топлофикация не намалява а се увеличава. нагло ни лъжат а беззаконието се шири и толерира от политичиската върхушка. нее желая да имам тръби на топлофикация в апартамента си. роби сме в собствените си имоти и държава!

Тези ни взеха за идиоти. Адапторът на лаптопа харчи 10 пъти по-малко, когато е изключен компютъра. Когато е включен работи в динамичен режим в зависимост дали зарежда батерията, или само работи лаптопа. Горе-долу така: 95% при зареждане и работа, ш5% само при работа, но зависи от типа работа, и 5-8% при изключен уред. Един адаптор е средно 90 вата - от това ли ще спестим? Колко? 5 лв. и 20 ст. на година? Идеята да се купуват скъпи уреди, защото са ефективни ни вкарва в друг кръг, където пак ни заминават парите, тоест дали ще спестя от енергия или от уред в рамките на 5 години, май няма да ми излезе пестелива сметката. Нещо ми звучи като "купете си нови уреди, пък ние всяко лято ще вдигаме цената с 10%, е какво пък - ще си имате нови уреди, може и нови заеми за тях"

Последния радиатор е бил скрит зад диван преди 40 години. И радиаторите не са на ел. енергия. Много ще се изненадам, ако видя някой с бойлер да се къпе във вана. Хората се къпят обикновенно вечер. Да загряваш бойлера до 50 - 60 градуса и да искаш да се окъпят четири човека - ами на зазоряване ще са готови. Дрехите се перат на температура, необходима за почистването им. С пералня А+А и Ариел, бяла риза изпрана на 30 градуса не харесвам. За място в което се живее постоянно (особено ако се чете) горещо не препоръчвам енергоспестяващи крушки. Вярно е само, че дограмата, изолацията и хубавия климатик са от първостепенно значение. Виж, изолация,

ех Мери, живеем като скотове. Аз мога да се лиша от храна, но не мога да оставя децата си на студено

Баба ми не ползваше сушилня, ами простираше дрехите на двора.

Изпитваш носталгия за времето на розовите ватени килоти на баба ти... Изхвърли компютъра си. Баба ти все на компютър е писала:)

По-доре да не се къпем и да спим с кожуси върху сламеници, всички в една малка стаичка залепени един до друг. Така са били пра-пра-пра-дядовците. И така 5 месеца, докато трае студа. А може вечер да ходим в казината и да дремем до като дойде време за работа и така ще спестяваме със сигурност. Ще се храним с циганска баница. Смъртността ще намалее във години - вместо да се живее до 65 г. - ще стане до 40 г. И така след 20 г. ще останат тези с парите.Но и за тях ще е трудно, че няма да имат слуги.В 21 век се връщаме назад с още 10 века.

Допълнително/за осигуряване на топлинен комфорт/ в стаичката за спане можем да си вкараме и по една кравичка-хем по-топло и задушевно, хем и прясно млекце. А от евентуалното теленце какви суджучета стават!!! Въобще цялата статия е пълна порнография.

Един пенсионер харчи средно 8 на сто от доходите си (236 лв) за електроенергия, или 19 лв. Дано с тези пари месечно, менажерите на електроразпределителното дружество ЧЕЗ, да успяват да задоволяват месечните си нужди от свещи и тамян. Ние отдавна вегитираме и фотоситезираме, защото сме СЛЪНЧЕВИ ЧОВЕЦИ. Именно затова, са загрижени душманите ни.

"Към момента всеки човек харчи средно 8 на сто от доходите си за електроенергия" При моя заплата от 470 лв и 350 на съпругата ми, и две деца на 3 - 7 години, сметката ни за ток е 325 лв. Колко процента са това? Аз с гербераския калкулатор ги изкарах 2.78% разходи за ток.

измисляш си, нали? Това за гербераския калкулатор дано да ти го платят двойно, напънал си си мозъка. Аз също имам жена и две деца, топлим се на ток и сметката ми е 180 лева. Не те знам тебе какво правиш, ама тия съвети по-горе са за такива като теб. Прочети ги за всеки случай. Не боли.

За да засаждаме по 17 дръвчета на година, е необходимо ДЪРЖАВАТА да спре с не прилагането на закона за педофилията. Не може 11 - 12 годишни деца, да раждат деца и да няма виновни. Нямало било, и без осъждането на такива престъпления, места в затворите. Ами тогава, вместо да има само дървосекачи през зимата, ще има целогодишни залесители. Поставя му се един един GPS "чип" на осъденият за педофилия и ПТП и ха се е отдалечил извън определеният периметър, да му се удвоява дневната норма. Ако обаче не разбира от дума, Дянков да му докара черни арапи за управление на местата които се грижат за залесяването. Така, Българската гора ще възвърне качеството си ВЕКОВНА. Щом се спре разхищаването на обществената енергия, ще стане възможно и спестяването на електрическата енергия.

Като не го ползваме ?

най бързо сметките ще намалеят като бъдат изгонени чуждите компании и държавата поеме грижата за топлото на своите поданици . Как миже Чешка държавна фирма да управлява тока, в София ??? Какво прави нашата държава ???

Едни самообявили се политици напяваха мантрата ,че държавата е лош стопанин,но забравиха да пояснят,че държавата е такава,когато те я изтупват,като брашнян чувал..

топлете зимата чешките пенсионери на 18 градуса,нас не ни мислете мошеници такива,ако опре до мен да съм ви изгонил оттук миналата зима

8%? A стига бе

спазвам всичките съвети от статията, но платих почти 600 лв за януари. Къщата ми е изолирана перфектно, крушките ми са енергоспестяващи. Така и не разбрах защо сметката ми е толкова висока.

Сигурно ,защото не сте ходили поне осем години в първи клас и затова не знаете как да изчислите процента! Например 150лв сметка за ток ,от 450лв заплата са 0.283 % /Това според нашите учени стЪКМистици/. :-)

Тези, които са изчислявали не живеят от заплати, а от бонуси. Това са им джобните. Малко клиширано , но е истина. Не е нормално да блъскаш един месец само за да не ти отрежат тока...

Аман от малоумни анализи. Тея пак са смятали колко процента от доходите ни отиват за ток и заключили, че сме неефективни. Не харчим повече ток от европейците, а в пъти по малко най-вероятно. Просто дохода ни е смешен в сравнение с техния. И докога ще се пускат подвеждащи анализи като, че ли сме аборигени които сега ще ни научат как да пестим ток. Простащина.

Да спрем да плащаме. И така докато не изгоним чуждите кръвопийци, а нашенските не вкараме в затвора.

По фактура надувките са толкова, колкото е тока! Премахнете два пъти достъп, два пъти пренос, два пъти разпределение и зелената! ДДС го изчислявайте върху тока. Не го изчислявайте заедно с горе изброените надувки, защото аз полувам ток. Това е все едно да отида в магазина- да платя сиренето, бензина на този, който го е докарал и т. н. и се стигне до сеното на кравата.

В десятката си!

Бесен съм! По два пъти надувки- дневната и нощната да не минават по две жици... То на гръб да го носеха този ток и на Еверест да живеех, щеше да е по- евтин!

Повече от 100 %, мисля че около 140 % е в повече от стойността на потребеното.

Ами в повече е... И като му праснат ДДС... Оффф, моля те не ми припомняй, моля те не ме докосвай... тъй отчаяно и нежноооо. Не! Както предиии....,,Old My friend,,-класика!:)

Ако дигант цената на тока още 100% сме на 1 място по пестене на ток

КАТО МАХНЕМ МОНОПОЛИТЕ И ТЕХНИТЕ ЛОБИСТИ ОТ ГЕРБ

+1 Тъкмо щях да предложа тази къде-къде по-проста схема;о)