От Австрия: Заплахите срещу ЕРП ще излязат скъпо на България

На България ще й излезе скъпо да се яви на съд, да отговаря пред ЕК и да застане пред избирателните урни, пише австрийският в. "Стандард" по темата за ЕРП-тата.

Обратно в новината

Коментари - От Австрия: Заплахите срещу ЕРП ще излязат скъпо на България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Проблемът на България е, че националните й предатели са овластени и се крият на Дондуков 2. Импийчмънт, оставка, съд и затвор.

Незабавно създаване ново държавно ЕРП, което ще плаща за пренос на старите ЕРП-та, но тока на цена от държавните централи. Фирмите с преференциални цени на тока да си сами да си търсят пазар! Къде го има пазарна цена на всичко без тока. Или на всичко, или на всички стоки преференциални цени! Къде са сега СДС да кажат за МАРИЦА 1 и 3, ГЕРБ за кажат за 1200 МW енергия от ВЕИ. Всички подписали неизгодни договори съгласно НАКАЗАТЕЛНИЯ КОДЕКС, следва да бъдат съдени и вкарани в затвора за много петилетки. Сключените Договори съда да ги обяви за нищожни, защото носят облага на група хора!

"чуждестранни доставчици на ток, на които в рамките на една година беше наредено да свалят три пъти цената на тока" Какво чуждестранни доставчици, бе, боклуци. Този ток се ПРОИЗВЕЖДА в България. Не ми трябва да ми го препродавате на 3-ни цени. Вън от България и да не съм ви чул повече. И само ще кажа едно име - Унгария. Повече не е нужно да обяснявам.

Какво друго биха казали австрийците? Не те са за таковане, а нашите българи приватизатори - какви комисионни взеха?

Най-голямото зло на българската енергетика е нещастния български потребител, който не може да си изкара и 50 Евро да си плати сметката. А до там го докараха 45 години развито социалистическо общество и още 25 никой не казва какво. Един народ който още се захласва по Нешка Робева и плеяда стари и възстари предствители на соц. културата дълго време ще стои гладен и беден. А затова вина има една партия. Всички я знаят коя е. Ръкопляскайте и.

Най-голямото зло за българската енергетика е "ИНКАСАТОРА" - Румен Овчаров! От него започнаха проблемите, които нямат край. След него се наредиха и други като лицата Семерджиев - НЕК, Костов. Някой да е чул за съдебни дела срещу тях? Няма и да чуе, защото верните им комунистически другари пазят тях, както и себе си, защото са навързани в енергийните далавери. Не само австрийци ще ни заплашват, но и всякаква чуждестранна паплач, защото нашите политици непрекъснато са в поза "партер".

Кремиковци ли не фалираха, мините ли не фалираха, Балкан авиокомпанията ли не фалираха, нека ли не фалираха, БДЖ-то ли не фалираха! Топлофикациите ли не фалираха!!! и трите ЕРП-та ги купиха с огромни дългове- и те бяха фалирани! Да ва и в овчите тикви- нищо не вдявате. ЛОШ МАТЕРИАЛ- вярно е!

ФАЛИРАХА ГИ, ЧОВЕЧЕ ЗАБЛУДЕНО!!!!!!!

Никаква национализация! Тва крадливо българско племе види ли власт и се ояжда и окрадва! Цялата държава е на червено! Ако от мен зависеше управлението на цялата държава давам да се приватизира- От Австрия, Германия, Чехия- че и от Румъния дори- и те са по- добре от нас!

Да ви е. ем и "чуждите инвеститори" по скоро "грабители ми крадци. До се сега 98% от т.н. инвеститори са с планове да отмъкнат колкото се може по-вече за по-кратко време!

що за наглост е това в България да ни заплашват кое ще ни излезе скъпо ? Само заради тази им изцепка трябва да бъдат пометени незабавно заедно с този които им ходи на крак в Австрия да се среща с тях!!!!!!!!!

Проблема се казва НЕК и е следствие от източването на същия от крадливия проект АЕЦ БЕЛЕНЕ,чрез който са източени милиони,а може би и милиарди от държавния НЕК......В момента се намери удобния "виновник".Разчита се на незнанието на хората,но някои от нас помнят всичко....

нали "прозрачният" предател ПлЕВНокио е с тях...

"Заплахите срещу ЕРП ще излязат скъпо на България" ЩОТО СЕГА НИ Е ЕВТИНО ;-)

Република България - 110 990 км2 Република Австрия - 83 858 км2

Като сравняваш продължи и със стандарта на живот,а??? :-) :-)

Че за какъв стандарт да говорим...2 кафета с кроасани във Виена - 16 евро, в София - 16 лева, заплата във Виена на негър чистач - 1500 евро, в София на специалист - 1500 лева.

Едни бонбони "Моцарт" като хората не могат да направят, тръгнали да ни заплашват! Ах, защо им простихме и ги оставихме, като спряхме до границата им през Балканската война?!Храни .... да те лае!

Кого са седнали да плашат тези от ЕВН?! На нас не ни мигна окото, когато платихме над 5 МИЛИАРДА евро за плувно-увеселителен комплек Гьола Белене, не трепнахме, когато продадохме Кремиковци за 1 лев, БТК на цената на бакърените кабели без имотите й, Авиокомпания Балкан - на цената на стар мерцедес?! Кого ще плашат тези шушумиги?! Плащаме, че и бакшиш ще им оставим!

Австрииските фирми у нас ( познавам детаилно 7-8 ) са престъпни по своя замисъл. Те не са инвеститори те са грабители. Нещо средно между евреиска банка и еврейска сергия - лошо свършена работа за много , много пари! Както знаете Австрия е евреиското предмостие към Германия. Това е от векове, но е до време!

на българина толкова му е дошло до гуша от чужди инвеститори, които идват тук само да се възползват, че хич не му пука дали ще идват или не, особено тези, които се изучиха, че тук има високо интелигентни хора, работещи за жълти стотинки. Не се надявайте повече на това!

Не че австрийците имат интерес от цялата тази работа...Неееееее!!! Австрия е"пичовска"държава и исторически обоснована!!! Или-иначе казано-КЕНЕФЪТ на Германия........Немците,традиционно се гаврят с тях,и трябва на някой да го изкарат....... Затова така,не че нещо,нали... Иначе са страхотни!!Вие бе"бугаристанци",к`во сте дали на света освен едни"кирливи"- писменост,науки,култура,държавност,изкуство...... Може ли това да се мери с техните вурсчета а???? Послушайте ги!!!!Те са НАД вас........

Гледат си интереса, да ни събират парите. Има стратегически монополни отрасли, които не трябва да са частни. Тук са виновни далите им електроразпределението. По принцип лицензите винаги трябва да са на краен срок, а не вечни. По-добре да бъдат изкупени обратно. А ЕРП-тата май ползват непрекъснато външни плащания към техни представители, а и голяма част от "зелената" енергия е пак тяхна.

БРЦК

От България - "Австрийците ни излезнаха прескъпо досега и повече ги нещеме" .

И от преди, когато не искаха голяма държава на Балканите, като Австроунгария и са в основата на Берлинския договор. Както и подкрепата към Сърбия в последващите войни.

Или аз не разбирам Българския език, или Австрийците съвсем са се объркали.... "отнемане на лицензи ... на чуждестранните доставчици на ток? - една от които е австрийската EVN..." Доставчиците ни доставят ток произведен от Българските ТЕЦ, ВЕЦ, АЕЦ и подобни, а Печалбата от продажбата отива в съответните страни! Тези търговци, слагат парите в джоба си и на всичко отгоре ни Заплашват! Ако това не е брутален цинизъм, то... абе вън от България. Лек ден.

КАКВО СТЕ СЕ НАДПИСВАТЕ ПО РАЗНИ ТЪПИ ФОРУМИ НАРОДЪТ Е БЕЗКРАЙНО ПРОСТ ! ОБИЧА ДА КОМЕНТИРА. КОМЕНТИРАЙТЕ КОМЕНТИРАЙТЕ ОБИЧАТЕ ЛИ ДА ВИ ОНАКОВАТ? НЕ? ГЛУПОСТИ! ОБИЧАТЕ, ОБИЧАТЕ. 25 ГОДИНИ НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ, ЧЕ ВСЕ КОМУНИСТИ ВИ УПРАВЛЯВАТ ? СЕГА КАК Е , ПО-ДОБРЕ ЛИ Е ? ДОКАТО НЕ ГИ ИЗГОНИМ ЗАВИНАГИ ТАКА ЩЕ Е - ТЪПО И БЕДНО. А ВИЕ СИ КОМЕНТИРАЙТЕ. ГЕНИИ СТЕ В ТОВА ОТНОШЕНИЕ. А СЕГА ДА ОСТАВИМ НА ПЛАТЕНИТЕ ГРАПАВИ ЕЗИЦИ НА ТРОЛОВЕТЕ ДА ПРАВЯТ ШПАКЛИ НА ПЛАЩАТЕЛИТЕ СИ. АЙДЕ НА ЧЕРЕШАТА! САМО ЧАЛГА И ЧЕРВЕНИ БАБИЧКИ!

Тия за какви се взеха. От къде на къде България ще дава отчет пред ек??? Всички ерп-та вън от България, работят некачествено. Лъсна лицето на ек, фашизоидна перачница на пари, защитаваща само частни интереси и ограбваща националните бюджети на страните членки...Насила ни набутаха в този измислен съюз, без референдум дори...

Дугарю Станишев, повдигнете кулисите поне малко, дайте да надникнем кой ни вкара в този филм! Как така държавно предприятие беше разпродадено без да е приватизирано, без търг, със секретни договори. Хайде да видим поне едно действие срещу задкулисието! Не може? Ах да, вие сте партиен секретар по душа и по призвание, от икономика не разбирате, не се интересувате, за задкулисие само сте чували... Вън заедно с парламент, ерп-та, вестници и телевизии. Марш на к.чуто в г.за, тоест в ПЕС!

След този груб натиск, е въпрос на национално достойнство да се изгонят ЕВН и останалите кърлежи. Да набутат 10 милиона за представителни разходи в сметките ни, да плащат космически хонарари на техни си консултанти пак от нашия джоб и всякакви безобразия - това до кога ще го търпим? Ако тези наши управници не ги е грижа за нашия суверенитет и достойнство, ще изберем други, които да ги е грижа.

Суверенитета е скъпо нещо и когато го загубиш...

Дами и господа,преди година и нещо голяма част от вас скачаше и се палеше по площадите,за да се промени нещо!Спомняте ли си защо излязохте срещу Борисов и ГЕРБ?Чуствате ли се употребени и нае..ни?Какво се промени?Свалиха ли цената на тока?Лично при мен сметката за януари 2014г.е по ниска с 2,84 лв от януари 2013 г.,а средната температура е 10,8 градуса по- висока!Да промени се- един мафиот във власта бе заменен от цяла партизанска банда!!!

"ще струва на най-бедната държава в Европа преди всичко инвеститори" - че, сега "инвеститорите" да не би да обогатяват бедната държава?! Е, да! Модерно е изнасянето на ресурси да се нарича инвестиция и това прави колониалната държава още по-бедна. Друг въпрос е, че БСП/ДПС/Атака си провеждат предизборна кампания. Най-много с нашите данъци да платят някое и друго загубено дело.

Не виждам защо едно дружество трябва да финансира държавната политика за зелена енергия и да не може да си прихваща вземанията от задълженията. Такава държавна балканска хитрост (ти се плати, пък ще имаш да взимаш) не минава в цивилизования бизнес свят. Единствената разумна стъпка на държавата е да се извини на дружествата и да постигне с тях извънсъдебни споразумения, а не да губи допълнително по съдебни спорове, които със сигурност ще загуби.

Не вярвайте на това което казва този австрийски мошенник,по добре е тези монополисти да бъдат изгонени иначе ще продължават да ни доят.

колонизаторите ван *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Това са едни мошеници, които идват да гълтат пари при на готово изградена инфраструктура. Някой от тогавашните управляващи е взел подкуп под масата за да ги пусне. Едно клонче не е орязано по някои села, където минават стълбовете. А ЧЕЗ са абсолютни терористи. В собствената си държава има вкарани в затвора от тях и там имат въоръжена милиция, която събира сметките на длъжниците. Албания изгони ЧЕЗ и национализира всичко. Унгария изгони ЕОN, изгори 1 000 хектара ГМО царевица на Монсанто и закри всички офиси на МВФ в страната, изплащайки си предварително дълга. Ето такива управници искам, а не слуги на чужди интереси. ЕРП-тата не са инвеститори, това са крадци. А заплахите на ЕК не им правят чест.

Вместо да плашим гаргите, това което трябва да се направи е да се създаде реална конкуренция между ЕРП-тата. Да може да ви вземе човек лиценз, и да продава ток в квартала. Ама не се случва това, щото тогава ще лъсне истината - че проблемът е в НЕК и кражбите от него, а не в ЕРП-тата.

Време е да послушаме нашата добра американска приятелка Виктория Нюланд и да кажем "Майната на ЕС"!

няма да им отнемат лиценза, защото онези ще си поискат парите, които са платили под масата- демек разни " комисионни" за да купят едни губещи ел. мрежи. Трябва да са много чалнати за да купуват губещи елмрежи.Или ние сме алтави дето им плащаме , колкото ни напиша.Кво ша стане, ако три месеца ве им платим- я украина не ще да си плаща газа!

Вън на крадливите ЕРП-та каквото и да ни струва това! По-добре да платим цената за изгонването им, отколкото да ги оставим още дълги години да издевателстват над бедния българин! Да ги изгоним по примера на Унгария! Даже и Албания са ги изгонили! Няма по-големи дупедавци от нас!

И какво стана с цената на тока в Албания? Поинтересувал ли си се, или това го няма в опорните точки? А в Унгария ЕРП-та не са гонили, грешни опорни точки тука. За да ги изгониш, приготви 2-3 милиарда. + по-скъп ток след това, щото разходите на ЕРП-то по държавно време са били 25%, а сега са 7%

Ами поинтересувай се малко ти и тогава говори кое е вярно и кое не. Даването на лиценз е с някакви условия. Ако те не са изпълнени може да им се вземе лиценза и без да се плаща нищо, ако се докаже че ни са направили нужните инвестиции в мрежата и тем подобни.

В чез ли бачкаш?

Еврокомисар по енергийните въпроси Йотингер: "След евтин ток, ще искате безплатен хляб..." Някакви други въпроси относно отношението на ЕС към България имате ли? Това казва всичко!

Понеже всичко в политиката и икономиката е създздено от мушенници и крадци то си работи и за тях, истенската почва за големи успехи са глупаците, колкото по вече са глупаците толкова по голяма реколта прибират ментържиите.

Ама естествено, че Австрия ще ни заплашва. ЕVN нали са австрийци. А пък и точно Австрия най-вече настояваше да се затворят 3 и 4 ти блок за да може сега тия нейни мошеници да ни съдират гъза. ВЪН ЕРП-та така както ЧЕЗ беше изгононен от Албания.

А защо ПОЛОВИНАТА от сметката за ток е за РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ ? НА мен кво ми дреме за разпределението бе? От 100 лева сметка, 50 лева е използвания ток, 50 лева ти е РАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО. Вижте си сметките. Половината сметка е точно за такси разпределение.

Бе то и на келнера давам бакшиш, ама това 50/50 нийде го няма...

Ами направи си една пристройка залепена на стената на АЕ-ца и си готов.. Е и ще трябва да се преместиш в Козлодуй,ама това е дреболия за такъв ултрахитрец,като теб

Предполагам, че става въпрос за серия от фактори, от чието въздействие страдаме обикновените граждани и държавата като цяло. Най-напред, политически демагози като станишев не се свидят да харчат държавни пари, за да укрепват политическото си положение. Австриецът е съвсем прав - бсп смениха ръководството на ДКЕВР с тяхно, но по никакъв начин не промениха професионализма на тези хора. А там такъв НЯМА. Нито технически, нито правно. Юристите им вероятно са добри в дребни дела срещу неизрядни платци. Опре ли до нещо по-сериозно, маститите юридически фирми на ЕРП-тата ще ги сдъвчат и изплюят за секунди, на местно и европейско ниво. В тозо смисъл, няма кой да прецени последствията от действията на регулатора, ако имаше някой свестен, никога нямаше да допусне простотия, като изказването на онзи щлифер, новия на ДКЕВР. Преследват се само политичски цели, без оглед за последствията. А те са огромни. Отстрани, малки, средни и големи играчи са се залепили за системата и смучат жадно като кърлежи от нея. Примери изтекаха в пространството, безумните договори на Мариците, дългосрочните договори на ВЕИ-тата, разни консултантски тунеядци и т.н. Най накрая, в сенките стоят и дебнат наистина големите играчи и насочват нещата в желана от тях посока. Това са чужди стратегически инвеститори, дори и цели правителства. За тези хора, парите не са нищо друго, освен средство за контрол, а кой не би искал да контролира една от най-стратегическите системи на една държава - енергийната. Защо тласкат НЕК към фалит - ами една фалирала компания с искове от кредиторите се купува за един долар. И поемаш контрола над цялата държава. Едно време, за разпадане на енергийния пръстен (около 8 часа държавата остава без ток) министрите на енергетиката бяха съдени за държавно предателство и вкарвани за по 20 години на топло. Защо ли? Комунистите знаеха добре кое е стратегически обект за България.

абе хора, направете в българия както направиха унгарците вчера! те показаха, че с тях не може да правят каквото си искат.

Обзалагам се ,че 100 процента от ''юнаците'' които се репчат искайки ерепетата да бъдат изгонени от България, си нямат и грам представа каква е функциата на самите ерепета. НЯМАТ СИ ПРЕДСТАВА И ОТ ЗАКОНОДАТЕЛСТВО И ЗАКОНИ КАСАЕЩИ ЕНЕРГЕТИКАТА. За това сме на това положение, защото всеки селяндур/по душа/ си е подложил кратунката за зомбиране и облъчване ,после с промит мозък всичко му 'става ясно''. И забележете, това са ''мозъци'' които не могат собствения си живот да наредят, а тръгвата да дават съвети за оправяне на държавата.

СВЕТНИ НИ И по точно как по закон се губят толкова пари

Да се връщаме в СИВ те и без тва не ни искат в Европейския

марш, чугунено тикво!

Какво заплашвате, евронаглеци, ако такива ще са инвеститорите, по-добре да ги няма. Когато енергото беше държавно нещата бяха много-много по-добре - и цени и поддръжка и т.н.

Да се неначуди човек - защо ги продадоха?!

Е, всички виждаме защо. Да си чел други новини освен ЕРП_тата искат ново поскъпване на тока? И това всеки 2-3 месеца. На мен ми писна!

Оставка!

Интересно изказване са си позволили - "малката балканска страна". Тези от Австрия явно са напълно неграмотни, щом не знаят че по територия сме по-големи от тях! Така че ние ако сме малки, то те са по-малки!

Бе те не ни имат за хора, ти искаш да си мерим... териториите...