ЧЕЗ: Ще поискате тримесечно отчитане

За последните три месеца не са платени фактури за ток за 5 млн. лв., от тях около 85-86 процента от задълженията са от битовите потребители, а останалите - от стопанския сектор, най-вече дребния бизнес.

Обратно в новината

Коментари - ЧЕЗ: Ще поискате тримесечно отчитане | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Национализация,ако Б.Б е точен ще го направи

Ако е истина ,че настоящето ни правителство милее за РОД И РОДИНА нека си върнем всичко което подарихме на чужденците. Национализация и толкова,стига сме се превивали и пред чужди крадци,нашите са си предостатъчно!!!!!!!

Решението на ВАС е окончателно.То трябва да се изпълни.Абсурдно е обаче,че ЧЕЗ пишат жалба до ДКЕВР.Обаче отговорът и нищо не значи,просто печелят някакво време.Виновна е бюрократичната машина на държавния апарат.Ако и сега не изпълнят решението на ВАС би трябвало да им се отнеме лиценза.Но какво виждат моите очи в днешната преса.Г-н Кърлев,този който трябва да защитава потребителите казва, че трябва и е по-добро тримесечното отчитане,не че има писмени основания за това, просто много хора устно му били казали.Бих задала въпроса какво е получил този човек,за да се опитва да манипулира общественото мнение.Защо завъртя посоката?На всички ни е ясно, че надписванията са факт в цялата тази суматоха и чехите се възползват от това,защото печалбите са чудовищни,а фактурите издвани от тях са в нарушение на всякакви европейски изисквания.Неясни,не употребените киловати,прогнозни а не действителни данни и т.н.Не са виновни чехите,но има една поговорка-не е виновен този дето яде баницата, а този дето му я дава.Ако държавата си бе на място това нямаше да се случи.

Най-добре е да ги направят на 3 години. Някой да ме обори, че не съм прав !

Сами решиха 3 месецно отчитане,защо не попитаха потребителите.Не съм съгласна с тримисичното отчитане.Не получаваме бележки.И хоп спират ти тока защото не си платил.Не всеки има интернет за да следи сметките.Пълни глупости.

махайтесе лъжци такива

вървете си бе мародери

Да не пиша големи думи, но в България който и да дойде, независимо от къде е, то е за да открадне нещо - идват чехи крадат ни, идват германци, руснаци, англичани или каквито и да било там испанци, царе и незнам още какви и те ни крадат, а в същото време и ние крадем от себе си - имам чуството , че и Господ да слезе на земята, ако е тук в България, то ще е пак за да открадне нещо!

Няма ли все пак някой да каже кой довлече чужда ДЪРЖАВНА ФИРМА да ни дои и то наготово!! Колко пъти по 5 месеца им трябва, за да изпълнят решение на българския съд /няма значение даже дали е правилно или не/. Ако държавата е държава и съдът е съд - досега трябваше да им е отнет лиценза!

Ако имаше държава, ЧЕЗ вече щеше да е без лиценз! ББ къде си?

То бива наглост бива, ама тия вечре прекалиха ! Айде да ми кажат господа чехите с какво толко подобриха качеството на услугата ?!!! Или к'во па толко некви си токови удари, пренапрежения и тем подобни ! Ако компютъра ти вкъщи не трябва да се гаси вземи си UPS или най-добре генераор, че не се знае каква изненада те очаква от ЧЕЗ !!! Ето иде зимаа... консумацията расте, успоредно с нея и проблемите на ЧЕЗ, ама някой да не си помисли че става дума за токови удари .... мнееее става дума за БЪЛГАРИНО ТИ ПЛАТИ ЛИ СИ СМЕТКАТА ЗА ТОК и т.н.

Абе тоя Файмон къде живее да отида да му отвия бушона

Блахослав Файмон посочи, че ако се върне едномесечното отчитане на тока, броят на клиентите, чието електроподаване се изключва принудително заради неплатени сметки, ще се увеличи. Очаквам много бързо да дойдат рекламации и искания от наши клиенти за връщане на тримесечното отчитане и според мен в много скоро време ще се върнем към него. ТОЗИ Е ЛУД ЗА ВРЪЗВАНЕ. НЯМАЛИ КОЙ ДА ГО ИЗГОНИ ЗАЕДНО С БЪЛГАРСКИТЕ МУ МЕКЕРЕТА. Бате Бойко заеми се с тези грабители на хазната.

А бе що не ги наритаме тези от ЧЕЗ да си ходят ???

Абе умрела работа. Тия са такива нещастници, че вече каквото и да помисля за тях все е малко.

В Чехия най известната поговорка е всеки- чех е измамник.И повярвайте това си е самата истина .По големи изроди надали има по света.Знаете ли че всички народи дори от Ес са чужденци дори когато чех е в чужбина викат на местното население чужденци толкова са хахо.В момента ЕК разследва ЧЕЗ в Чехия за големи измами.А пък най голямата им банка с държавно участие я разследва ФБР-то.Къде си Бойко да изгониш хората на Станишев от братската социалистическа държава. Тези са само за раирани костюми.

Господа, моля да отговорите колко ви струва едно включване, или завиване на бушон за да се пусне електрозахранването на даден изключен от вас потребтел. Аз съм съгласен за по 1лв да върша същата работа, за която вашите специалисти определят цена 40 или 80лв.

Поредният средно интелигентен европеец който идвайки в Бг смята че е върха на сладоледа и открива топлата вода. Нека се попени малко щото е нов и ще му мине. А за отчитането като не го въведат навреме, ще си платят пак глоба и току виж им излязло по-евтино:)

кой да изгони еврейте на Европа от България? Марш, марш в дън земя потънете! Хайр да не видите сган обирджийска!

Искам да питам,ако изведнъж сметката ви се увеличи тройно и по пресмятания горите 4500вт/час 24 часа ,30 дни и си усетилнещата след 10 дни заради помесечното отчитане -тогава питам какво ще трябва да платите и колко време ще е необходимо докато разберете,че имате токови трансформатори,ама така отведнъж(заинтересув се какво е икога се употребява токовия трансформатор,преди да ме апострофирате)И как ще се пребориш с тази чешка дебелашка инертност прихваната и от българските им аргати.Искайте нещо което е полезно.Никой не казва ,че при месечното отчитане ще ви падне разхода.Има и такъв начин - с монетници,плащаш потребяваш,не плащаш-няма сиренце...

Abe mai pak sme si bez pravitelstvo,chtom tiq 4ez sa tolko nagli........ Kvo stava be bate Boiko,i pri teb li doidoxa s kufar4etata ta nagleqt taka???? Nie li sme nai tapiq narod v Evropa,ta da im pozvolqvame da ni tancuvat po glavite.Q gi izgonete tiq 4ez i im nalojete i solidna globa za naglosta.

Това са пълни глупости и лъжи. ЧЕЗ не са спечелили никакво дело по обжалването на решението на ДКЕВР, с което комисията намали цените на допълнителните услуги -повторно включване, мерене и т.н. и т.н. Номера на това дело е 13851/08 г. по описа на Върховния административен съд и заседанието е насрочено чак за януари месец догодина, т.е. 2010 и то все още на тричленен състав. След това може да има и петчленен състав. Може да са спечелили някакви други дела за не знам какви дреболии, ама също така загубиха окончателно за тримесечното отчитане що се касае до снабдителното им дружество, загубиха на първа инстанция за разпределителното им дружество и се очаква да загубят и там окончателно. Спечел знам какви очи имат да говорят тези хора.

Ало,мамето в пратце, кой отчиташе изразподваната еленергия преди вас?Когато дойдохте тук имаше и пунктове които обслужваха гражданите по райони.Кой промени нещата ?,Вие да не дойдохте в джунглите, да организирате по свой образ и подобие изгъзиците

... за ЧЕЗ не важат законите на Република България..., а ще имаме еврокомисар за съдилищата?!

Имаме много хубави български думи за тези неразбрани брутални чехски бизнесмени:гьонсурат се обидят и да се осъзнаят ,че народа ни има права и ако не доброволно насила може да ги изгони!

Боже, пази България! До кога българинът ще бъде електорална единица??? ЧЕЗ се подиграваше с предишното и сегашно правителства! Ако не е така, как си позволява да не изпълни решения на съда??? Значи за ЧЕЗ не важат законите на Република България???

4ehite ne sa gadni te sa gladni

До(До ac/dc (26.11.2009 г. 15:18ч.) това е отчасти така, но има пикантни подробности. СиБанка и нейния олигархичен бизнес кръг, който управлява сега чрез фигурата на Борисов и създаден при управлението на Костов, макар с Луканови пари като начало:(1) външните дългове натрупани в периода 1985 г, (2)изчезналия валутен резерв при първото правителство на Луканов. За това Костов се намери в свои води в настоящия сформиран Парламент и подкрепи веднага ГЕРБ и лъвски се бори за повече политическа власт за своята олигархия, за да получи и пай от трапезата.. Приватизацията на държавните монополни структури Булгаргаз, НЕК, БЕХ в който влизат АЕЦ Козлодуй и маса ТЕЦове и ВЕЦове, замислени при Костов и отчасти изпълнени при него, бяха залегнали за изпълнение в първата програма на ГЕРБ още с началото на ГЕРБ от 2006 г., после ГЕРБ предвидливо я скри от избирателите си и я замени с антикризисна програма с неясно съдържание. Фактически това е продължения на престъпния американски План Ран Ът, започнат от БСП-Луканов, продължен от Костов и сега продължаващ се от ГЕРБ. Всички до сега управлявали партии са оплетени като свинските черва, поради наличие в тях на олигархия, с един и същ произход на капитала, но различни бизнес области от едрия бизнес( целият нейни ръце).Те са изпълнявали един и същ план в управление- Ран Ът и на всички конците са дърпани от БСП- главна партия- родител на всички останали 300 партии в България, началото на всичко престъпно в прехода, създател на морала на прехода. А олигархичните кланове се бият помежду си за повече политическа власт, за да имат нови икономически райони( на продължаващия грабеж).Често се и обединяват и действат заедно- според интереса. Сегашното управление на ГЕРБ бе подарено от БСП/ДПС макар да знаеха на кого подаряват властта и, че тя ще отиде и в ръцете на Костов с използване криминалната ни (и първобитна)по същност избирателна система, чрез която да не допускат нови политически алтернативи в НС. Целта беше олигархията на ГЕРБ да защити и техните олигархични акули и косъм да не падне от главите им. Хитрата БСП до сега е използвала много умело ниското обществено( демократично) съзнание на част от народа ни и успява да манипулира изборите и които продължават да гласуват по следните критерии : за интелигентния израз с очила (на Станишеф), рафинирания изказ (на Първанов), красивото личице (на Кунева), аристократичната брада (на дядо цар), мускулите на мъжествеността( на ББ), натъртеното Р (на Костоф). Сега БСП започна да се изживява в опозиция с цел да се връща след година в управлението със същите си хора. ideyazabulgaria.org

Откак отчитането е на 3 месеца, все има проблем със сметките -все нещо сумата е нереално голяма. И все от тия пусти неясни интерполации, разбирай прогнозно потребление! И каква стана тя - ходиш, редиш се на опашка, подаваш заявление... и все лично и на място! И така се прахосвам вече 5 пъти по един работен ден! Такава им била системата!Да, ама не! А на мен кой ще ми плати изгубените дни - то в Бг вече отпуските май само за това се ползват - да си уреждаш битовите проблеми с бюрократичните служби!

Вън ЧЕЗ от България!!! ВЪН - ЧУХТЕ ЛИ БЕ ЧЕХИ ГАДНИ!

Е ТИЯ НИ НАПРАВИХА НА МАИМУНИ

Abe, niama li koi da im udari po edna toiaga na tezi naglezi?! Kolko pwti dwrjaven organ im razporedi da smeniat otchitaneto, a te - siakach ne sa chuli, ne sa videli. Niama li koi da gi sankzionira? Kwde e dwrjavata? Malko sa ni bwlgarskite kradzi i mochenizi, ta i tezi! Anatema!

...Това (ЧЕЗ) са най-корумпираната частна фирма в България. Васко,това което казваш за краденето е верно,но и ти,като болшинството от българския народ,смята ЧЕЗ за частна фирма.А това не е така. Навремето,в началото на прехода,идеолозите на СДС от трибуната на Народното събрание издигнаха идеологемата,че на българския народ не му трябва силна и богата държава,а богати българи. Колкото по малко държава,по-добре.Защ държавата била лош стопанин и затова всичките й активи трябва да се приватизират,за да се грижат за тях частници.Свидетели сте кой,как и колко прихватизира...Специ електроразпределение също беше приватизирано,като лицата,представляващ лошия стопанин - българската държава,го продадоха за жълти стотинки на ...друга държава. Защото ЧЕЗ не е частна,а държавна чешка фирма. По съответния техен закон,от печалбата,която се смъква от българските потребители,20 процента се отделят за пенсионерите. Да,за пенсионерите,но не нашите,а тяхните. И в нашата страна никой не беше изправен пред съда за хищническото разграбване под масата на държавните ни активи...

да ни слагат в сметките и за нещо зелено. Чудят се какво да ни измислят само и само да ни вдигнат цената.

предлагам на 300 г. да плащаме

БРАВО! Българан е талант както има аналогично филмче. Не се е знаело досега, че едно нещо като се мери по-рядко става по-голямо. Абе, общо взето, простотия до под брадата. Да има нещо да мъти водата. На крива ракета какво ли не пречи: космоса, чехите, чез, чехкините и други глобалности. Всеки случай чехкини, българки, разни европейки или каквито и да са женски индивиди не е установено да страдат когато правят секс доброволно и с активно им участие. Който иска може да си вдига самочувствието като се хвали, че е измел някое и друго дворче бадява. Няма лошо, но да се знае, че и собствениците на дворчетата не са на загуба. Все пак, да се знае, че не сме се изучили на четмо, само за да бъдем манипулирани от умници, че като мерим едно нещо по-често и то: хоп - става по-малко.

Дянков къде си .Нали мислиш за здравето ми.ЧЕЗ ме направиха луд моля направи нещо ти си мъж моля те

тези още колко пъти ще се оправдават че им трябват по пет месеца. това продължава вече година и нещо.то така може да караме до безкрай.лично на мен ми писна да плащам енергия на базата на изразходваното от мен преди две години. направих изолация и вместо да плащам по малко сега плащам от стара година когато съм нямала- е тогава защо съм вложила пари, а иначе до наемането на фирма, всичко които перат пари правят така- съкращават уж за икономия, а после наемат фирма която е тройно по-скъпа.в който и да е сектор е така

Прав беше Симеончо когато дойде и каза че ни е повреден ЧИПА.Ние българите ВЪОБЩЕ нямаме чип,щом като не умеем да си отчетем електромера.Малоумни ,аз искам да ми се отчита един път на 6 месеца,като ми проверяват електромерите и ми гарантират,че са редовни.Не искам да плащам по-скъп ток,за да идват всеки месец,като че сме неграмотни.Стига с тая носталгия по социализма.Боже,дано никога не се върне това време.

ЧЕЗ: Може ли такова безобразие да ни крадете както си искате и да казвате че вие сте на загуба мамицата ..щ

Абе, хора тези от ЧЕЗ на ви ли омръзнаха.Направиха на маймуни хората и държавата. Впрочем къде ли е тя/държавата/.

Колко още време им трябва на нашите структури да чуят и видят какво отдавна доказаха техните аналози от ЕС !? (че т.нар. мултинационална компания е една от целево-създадените от бившите източно-европейски управляващи) А какво стана с нейните филиали (не в България) -- знаем всички, нали !?

А ако аз искам тримесечно.Защо в Плевен повторното пускане е 19,а в София 38лв?

аз бих умрял,но към тримесечно отчитане не бих се върнал.

Виновни са ДКВЕР, правителството /предишното и настоящето/, Меглена Кунева, КЗК/Комисия за защита на потребителя/, Прокуратурата и най-вече всички ние, защото търпим и плащаме.

po-dobre e na tri meseca,az iskam taka da si ostane

само ни залъгват с тези тримесечни отчитания на ЧЕЗ, а проблемът е в междинните препродавачи, както пише ОХ... живея в къща и още от соц.време съм свикнала да си отчитам потреблението - не намирам измама в отчитането на ЧЕЗ, но истината за 5-те милиона печалба на фирмата на г-жа Кадиева е доста страшничка, защо никой не пише за нея??????

АБСОЛЮТНО СЪМ СЪГЛАСНА !!!! А неее! (26.11.2009 г. 13:55ч.) Аз лично, докато ми идваше фактура всеки месец, не съм пропускала плащане, а с тези тримесечни фактури забравям и два пъти ми спираха тока и давах по 80 лева, наглост, за да ми го пуснат!

Това (ЧЕЗ) са най-корумпираната частна фирма в България. За благоприятно разрешение за присъединяване към мрежата им (100 киловата) искат под масата по 12 000 лв. Само Нефтохим Бургаз може да се конкурира по корупция с тях. А искам да попитам каква е разликата при тази корупция? Едната е държавна а другата частна май. При всеки доказан случай на пращане за зелен хайвер с предприсъединителен договор би трябвало да им се налага глоба в размер не по-малко от 1 000 000 лв. Все пак носещата мрежа не е тяхна.