ЧЕЗ чака съда за едномесечните сметки

Очакваме решение на петчленен състав на ВАС за отмяната на тримесечното отчитане на използваната електроенергия, съобщи Кремена Стоянова - изпълнителен директор на "ЧЕЗ Електро".

Обратно в новината

Коментари - ЧЕЗ чака съда за едномесечните сметки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ако в Р. 4ЕХИА Б.Г фирма не изпълни заповед на държавен регулатор ,смятайте ,4е я закриват или съсипват от глоби. в Булгаристан живеят и управляват велики подкупни ДУПЕДАВци и на 4ехите не им пука.само си спомнете за някои изпалнениа ....

Така ли бе лумпен? Когато си оптимизираха разходите уволнявайки инкасаторите защо не намалиха цената? С колкото я намалиха тогава с толкова да я увеличат сега!

С програма правена от Информционно Обслужване просто няма начин да не се издъните. И вас ви изиграха. :)

Цената на тока ще бъде увеличавана със или без тримесечно отчитане.

НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ ТРИМЕСЕЧНОТО ОТЧИТАНЕ СПЕСТЯВА РАЗХОДИ???????? ИНАЧЕ ПАК ВИЕ ЩЕ ПЛАЩАТЕ ЗАПЛАТИТЕ НА ХИЛЯДИТЕ ИНКАСАТОРКИ!!! ПРОСТО ЩА ВИ ДИГНАТ ОЩЕ МАЛКО ТОКА. АМА ГЛУПАВ НАРОД ЕЙ! НЯМА ОПРАВИЯ С ТЕЗИ ТЪПАЦИ!!!

Защо ли като ми отчитат електромера на 3 месецаа искат аз да им плащам всеки месец???Аз съм съгласен - елементарната справедливост казва ,че и аз ще им плащам на 3 месеца - ама без лихви!!! Но то като са ни хванали в поза партер или ще търпим или да им го...Лесно е - нека всички абонати да си платят на третия месец - след отчитането,ако не фалират ще имат зверски проблеми!!!

По нагли хора можеби няма.Качество 0.Тока спира когато си иска.21 век сме такова нещо не е имало отпреди.Не вжелаете да направите една фактура ясна и разбираема.Просто колкото е по голямо объркването толкова по добре за вас.Ако можете дирекно да бръкнете в джоба на хората няма да се замислите и го правите.Приказки за инвестиций и темп подобни работи не говорете смешни сте .В лицето на ЧЕЗ България виждам най голямите измамници.Не ме интересува къде как се плаща в света ,а тук.Прост пример от 3 месеца съм на солар , готвисе на гас и сметката пак е 150 лв. на месец,Реално отклонение 60% от истинското потребление.Е какво да мисля за ЧЕЗ България колко са корекни и черното е бяло не става просто.

Вече половин година съм отвинтил бушоните в необитаем апартамент и всеки месец получавам сметка по 38 лв. за ток. Кажете ми, ако някой знае, как се прави отчитането!

И сега, след като бате Бойко хариже и АЕЦ Белене на чужденци, е тогава вече съвсем ще и е.. м.. Едните с разпределението, другите с цената. За какво все пак ЧЕЗ се намърдаха в България, това не мога да разбера. Щом като са дошли значи има печалба. А защо тогава се продава. Явно някой трябвало да вземе комисионни. Така излиза. За какво е друга логика. Самата приватизация е престъпно деяние.

Нагли, алчни хиени...............

Ние и преди Ви отчитахме показанията на няколко месеца. Имаме програма, която генерира показания, близки до тези от предходния месец. Тримесечното беше просто номер да съкратим разходи. Вие да сте видяли инкасатори да отчитат извън големите градове? По селата ходим един път в годината, а те са няколко хиляди. За какво едномесечно се борите! Пак ще отчитаме на няколко месеца, а даже и един път в годината. Не получавате фактури? Да! Не Ви ги носят редовно или пък въобще, но трябва да плащате на време. Това е положението!

Време е за одържавяване на енергийният отрасъл!Поне в канада е така!

много просто племе сте българите

ЧЕЗ вън от България.

искам едномесечно отчитане защото така си правим сметка всеки месец , а иначе ти пишат някакви сметки и отгоре слгат ддс. цялото правителство само се хвали в момента ,а никои не мисли да наорави едномесечно отчитане идав зима и сметките ще започнат да се качват на горе и тогава ще почнем да се жалваме но никой няма да те чуе а тази от ввс не я интересува защото не плаща тока някои и обещал от чез всички са продажници

Да се потърси сметка на тези които са назначили ЧЕЗ и колко комисионна са взели и затова не ги премахват.

Бе, я да си одат у кукуруза си роден тия лапачи. Те са търговец на стока, откъде накъде купувачът на стоката им ще се вживява във фирмените проблеми на търговеца си? Като си купуваш ежедневно хляб , го правиш когато и какъвто на теб ти се иска, а плащаш само, ако го вземеш наистина , а не предплащаш по презумпция един самун всеки ден, а на третия - както дойде истинската сметка. И какви са тия нагли рекетьорски идеи за насилствено прекратяване на жизнено важна монополна услуга???да си одят или да си реорганизират отчетността, според правото на потребителите да заплащат само реално консумираното от тях!

Аз предлагам да се въведе седмично отчитане, като преходен етап към ежедневното. Иначе в Европа отчитането става веднъж годишно, но ние нали сме в Азия...

ЧЕЗКРАДЦИ

Въпросът с ЧЕЗ не е толкова едномесечно или тримесечно отчитане, а фактът, че фирмата не се съобразява с решенията на регулатора, не отчита настроенията на повечето клиентите, породено от ниско доверие, опити на компанията да се измъкне, като от една година не прави нищо, за да увеличи инкасаторския екип. Какви са ползите от тримесечното отчитане, които те обещаваха?! За потребителите- никакви. Въпросът тук е как една фирма спазва решенията на държавен орган.

после и да го реши съдът, ако не са си платили, пак ще има ха сега, ха после, че трябвало хора да назначават... всичките държавни чекиджии не успяха да вкарат в правия път някакви си чешки боклуци!

А нашите дупедавци готвят още стратегически подстанции да ги дарят на ЧЕЗ... Защо ли ?

Gospoda ot CHEZ, a VAS li vze rechenieto da se plachta na 3 meseza? Toga va rechenieto si beche vache - bez da se dopitate do nikogo. A sega - swdwt triabvalo da rechi. I kak edna firma , pwk bila tia i chujdestranna, ne se podchiniava na rechenie na dwrjaven organ, zanimavacht se s reguliraneto na tozi rod deinosti?! Mislia, che otdavna dwrjavata, ako beche na miastoto si, triabvache da otneme lizenza i da gi prati tam, otkwdeto sa dochli.

YES! Sudut e milostiv!

Не съм фен на ЧЕЗ. Дори не са ми симпатични. Не мога обаче да разбера тази истерия с тримесечното отчитане. Защо никой не пищи срещу Софийска Вода, които също отчитат на 3 месеца или срещу Топлофикация, които отчитат 1 път годишно? Къде е врътката? Някой иска да си вреди родата за инкасатори или ще прави бизнес с електромери с дистанционно отчитане?

ЧЕЗ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗГОНЕНИ ОТ БЪЛГАРИЯ КАТО СЕ КОНФИСКУВАТ ВСИЧКИ ТЕХНИ АКТИВИ В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА!

Аз пък си искам и настоявам да си върнат едномесечното отчитане без много маене.Преди около месец в една събота вкъщи звъни телефонът и ми се представят от някаква агенция.Мисля,че каза Сова 5 или нещо подобно.И ми зададоха няколко въпроса относно едномесечното респективно -тримесечното отчитане.Дори си спомням,че ме питаха дали смятам,че е по-евтино 3-месечното....Защо ми задават тези тъпи въпроси?!?Нали в крайна сместка клиента всичко плаща.Просто искам да знам реално колко киловата ток съм консумирала от 1 до 30,31 число.К`ви са тея плаващи дати,прогнозно потребление,изравняв и т.н.Клиента не е счетоводител!!!Искам като погледна в листа ясно и разбираемо да е написано-ХХХХХкилова х ХХХХХ ценаХХХХХлева.Толко ли е трудно?Не блестя с математически знания,но честно казано и висшисти икономисти са се затруднявали да си обяснят всичките пера по сметките.Въобще как още ги търпиме тия монополисти?!?Омбудс или който и да е там който е отговорен за защита на тези права да си мърда задника/образно казано,разбира се/ щото на мене ми ПИСНА!

да се почака... след решението на 5 членния състав на ВАС , ще измислят някое друго жалване в брюксел или в хага или на майка им в ..... ама не ми се мисли ако тия от ВАС земат да решат за 3м е тогава хептем ни обърнаха на маймуни

Щом са толкова готови да върнат едномесечното отчитане - обяснението е само едно: хванали са съдиите!

А сега да видим, как работи новото правителство, че досега само кирливите ризи вадеха, нали? И защо ли досега въпроса не е решен? Отговорът е - защото на някой му удобно това, независимо от управляващите.

Директивата на ЕС е за месечно отчитане.А дали ВАС знае че сме в този ЕС-ще проличи от решението му.

Ако ВАС си позволи лукса да НЕ върне едномесечното отчитане, то определено е редно да бъде закрит ВАС! И без това ни критикуват за най-корумпираната съдебна система, така че с радикални промени може пък да се оправим! Най-интересното в случая е, че 100 години има едномесечно отчитане и хоп идва някакъв монополист и ни прави на маймуни, а ВАС му приглася. Ако ще ни правят в собствената държава, то всички, които им помагат да се махат! Аз заплати на мафията няма да плащам!

Тези от ЧЕЗ са направо нагли и се подиграват не само с народа ами ис нашите закони и институции. Какво чакаха толкова време нашите гъзомийници, та не им отнеха лиценза и не ги натириха от пределите на България. Да си ходят у тях там да си правят каквото си искат, щом не се научиха да уважават и спазват нашите закони. Това тяхното е върхът на наглоста.

Правилно ще назначавате хората на работа!! Откриването на работни места е благородно дело! А вие в ЧЕЗ не сте егоистични педали, нали?!? Тогава какво ревете като нае#ани?!?

АКО ИМА НАИСТИНА НОВО ПРАВИТЕЛСТВО НА ТЕЗИ ОТ ЧЕЗ, ТРЯБВА ДА ИМ СЕ ОТНЕМЕ ЛИЦЕНЗА И ДА ДА ИМ СЕ ЗАБРАНИ ДА ИДВАТ В БГ И КАТО ТУРИСТИ, ТЕ СИ ЗНАЯТ ЗАЩО.

от 1 год. органите позтановяват връща не отчитането, а ЧЕЗ все чака още някое и др. ршенение .. хахахахах :-) А иначе аз принципно не ме бърка - отчитане а 1.3 или 6 месеца ...

Няма ли кой да ги ПРИЗЕМИ гадовете от ЧЕЗ ?

От май 2009 г. персоналът в колцентъра на ЧЕЗ е увеличен двойно и 85 процента от обажданията се обработват до 20-ата секунда, посочи Радослав Димитров. Неполучаването на фактура не освобождава клиентите от плащане, каза още в отговор на въпрос Димитров. И как тогава да се плати сметката като не се знае каква??? Защо говорят глупости, не се захванат да работят???

ТРЯБВА И ГЛОБА ДА ПЛАТЯТ! ПОНЕ ЕДИН МИЛИОН ЕВРО! АКО НЕ ИМ ИЗНАСЯ-ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ!

КОЛ В ГЪЗА НА ГАДНИТЕ ЧЕХИ!

Ах батка , колко дупенца трябва да дойдат при мен в панделата, ама няма държава, мамка му. Айдеееее Рънърса чака свежооооо