В Пекин използват технологии срещу кражба на тоалетна хартия

В пекинския парк "Тян-Тян" прибягнаха до високотехнологични способи за предотвратяването на кражбите на тоалетна хартия в публичните кабинки.

Обратно в новината

Коментари - В Пекин използват технологии срещу кражба на тоалетна хартия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Sm3hurk0

Оффф.... На всякъде има посерковци и крадци....

Новината е, че в Китай: 1. Има обществени тоалетни 2. Явно не се заплащат 3. Не им е проблем да сложат автомати за издаване на тоалетна хартия 4. Могат да разработят достатъчно бърз и надежден софтуер за лицево разпознаване. 5. Все пак са в социализма, щом тоалетната хартия се краде...

Годината е 2016'та, месецът - Април Отиваме четирима приятели за 10 дни на почивка в Момбаса (Кения). Индийски океан, красиви плажове, природа, обслужване, хората ни носят на ръце, само и само да спечелят някой лев от нас....... Както и да е. Един ден сме по улиците на града на разходка и бях свидетел как местната полиция беше заловила един местен, затова че бе откраднал лаптопа на някакъв турист като нас. Открили го, докато се мъчел да го продаде някъде си. След като го потрошиха с палки и ритници, дойде полицейска кола, един полицай излезе от нея с туба бензин, заляха го обилно, накараха ни най-учтиво да напуснем мястото и просто му драснаха клечката. Покъсно в хотела разговарях с барманчето, пича ми вика че президента им приел този закон преди няколко години, за да се избавела страната от лошия матрял... Голям респект изпитах към този президент. :)))

като си карах мастърса в един от наи елитните американски университети живеех в общежтията с още трима души в апартамента, които имаше две тоалетни. в всяка тоалетна под мивката имаше около петнадесет ролки които лелките които чистиха тоалетните ги поддържаха около 15 като добавяха. накрая на годината един от съквартирантите ми, бял американец докторант по физика цъфна в хола с един огромен чувал пълен с нещо. като го обърна от него насред хола се изтърколиха петдесет топчета тоалетна хартия. беше крал всяка седмица по едно топче. с голяма задоволство ни заяви че ще има тоалетна хартия до края на следването си. така че не са само китаииците крадси на тоалетна хартия.

нови работни места в Китай - лице за сканиране за гъзпапир. Мечта за всеки искащ да емигрира на изток.

Тия китайци направо ме разбиха.

мен също .

Ние тук таквиз проблеми нямаме ...........защото тоалетна хартия нЕма никъде! Венсеремос другари!

направо със златни катинарчета да я заключват... това само на китаец може да му хрумне. с тези 20% за колко време ще избият апаратите и ремонтите по тях?

чети бре. не 1/5 а 5 пъти по малко разход. друг е въпроса - на кого ще му дотрябва да краде хартията?

бедни хората бе. какво искаш от тях. машината сигурно струва 100 долара, а хартията която пази 0.01 долара. Колко ли ще ги прецакат от яд че 60см не им стигат???

Онзи ден си купих едно китайско, бамбук, запържени зеленчуци и черни гъби шийтаке... На другия ден, кави ти 60 см, две ролки трипластова Емека похарчих.

Да забият по един пирон и да закачат на него по един стар брой на вестник Жен Минджи Бао ...

Много са прости, ми да не слагат изобщо! ние така правим!

като ще пестят от тоалетна хартия, да ходят с насрани задници тогава

Китайците кучета били яли, ние дори обществени кенефи нямаме.

Пишеш по стената в кафяво, като не ти дават кенеф-папир.

хахаха историята учи. Ще им пуснем 1 тумба роми да ги научат.

Ние обществени кенефи нямаме, жълтурковците образни скенери. Москов, какво направи с пръстовите скенери? Ето една идея, че машинсите само за кенефа стават.

Питай прост човек да ти даде просто решение. Един китаец да дава хартията или да си внесат професионалисти от България.

Ако успееш да си в вземеш и всички чавета, както и цялата рода от Филиповци и Столипиново, цена нямаш. В Китай, кадри трябват, ама МНОООГО.

Всеки с проблемите си. Едни се чудят как да си пазят тоалетната хартия, други правят махленски свади за паркоместа, Борисов се сърди, че ги изрисуват много дебел, а не че не е..., трети се тровят с Борящник и интернета...друг пък с непомерно патологично его и оранжева перука се чуди кого да нападне и каква глупост или лъжа да издрънка на лумпените, които му вярват и се радват ...

Да ИМ ИМАМЕ ПРОБЛЕМА !