Коментари - Тленните останки на диктатора Франко ще бъдат изнесени от гробницата в Долината на падналите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нека да направим малко справка с историята. И така да поразсъждаваме кой крив, кой прав. Кой е Франко и за какво се е борил? Когато на в;ласт идват ляво-болшевишките дришльовци, първото, което правят е да суспендират Конституцията на испания, обявявайки република. Това че са спечелили изборите им дава право да управляват, но не и да безчинстват. а те правят точно това. Франко повежда борба срещу тази пасмина. След което съвсем явно на страната на републиканците се намесва СССР. Нормално, те са организирали цялата тази работа в стремежа си да установят съветска власт по цялото земно кълбо. За справка, обърнете внимание на един от символите на СССР, който още си стои в Москва - земното кълбо, а върху него един голям сърп и един голям чук като символ на съветската власт. Е, въпреки намесата на съветските войски Франко успява да натири републиканците ( за да бъдем докрай честни, с помощта на нацистка Германия и фашистка Италия. Но пък републиканците са поддържани от болшевишка Русия, така че то си е танто за кукуригу) и да възстанови конституционния ред в Испания. Забележете, Франко не подкрепя Хитлер по време на ВСВ. Запазва неутралитет. С изключение на един батальон испански доброволци няма испански войски в СССР. И по време на инвазията на САЩ и Англия те не окупират Испания и Франко властва до смъртта си като Каудильо (нещо като Фюрер). Чак след смърта му става възможна т.н. мирна революция. И само за да се избегне нова гражданскла война се приема принципа "дайте да оставим всичко както си е било". Сега някой иска да наруши този принцип. Други искат да си обявяват република (нарушавайки конституционния ред), трети дявол зане какво. И като краен резултат може да си докарат някой нов като Франко. Защото тези, които внимателно са прочели историята би трябвало да са разбрали как и защо са дошли фашистките режими на власт. Първо идва нболшевизма и като контрапункт - фашизма. Няма фашистки режим, установен без болшевишка опасност. И колкото повече надигат глава комунисти анархисти, антиглобалисти и всякакви други политически онанисти, толкова по-близка става перспективата за възникване на нео-фашизъм. Това просто е Третия закон на Нютон:"всяко действие има равно и противоположно противодействие". Независимо на кого му харесва това и на кого не.

Интересно е да чуем мнението по случая на Евгений Бакърджиев (вицепремиер през първото полувреме на правителството на бай Иван Йорданов Костов), който цели 6 дни събаряше Мавзолея на Георги Димитров в София. Докато в Испания става дума само за ексхумация...

Разликата между Гошо-тарабата иФранко е огромна!

Оставете костите там ,където са!

Франко удари в Испания първия шамар на Съветска Русия при опитите ѝ за световна революция. Паметника в Долината на Падналите (Valle de los Caídos) е на жертвите на комунистите, предизвикали кръвопролитната Гражданска война.. Отваряйки гробове се събуждат духовете на миналото. Социалистите навсякъде са еднакви - не могат да мирясат без да си разчистват сметките с враг от миналото, оправдавайки по този начин невъзможността си да се справят с настоящите проблеми.

Е, малко се поизхвърляш ! Гледаш едностранно а и сигурно малко знаеш?

И тези няма скоро да се оправят с миналото. Същото може да стане скоро в Германия...

ФРАНКО,ДУЧЕТО и ХИТЛЕР са ВЕЛИКИ ЕВРОПЕЙЦИ!Поклон пред паметта им!!!