Тирания на бандите тегне върху "Свободния град" на мечтателите за алтернативен живот

Кристиания, легендарен квартал в датската столица, е създаден през 1971 г. Днес там цари страх заради печално известната "улица на дрогата"

Обратно в новината

Коментари - Тирания на бандите тегне върху "Свободния град" на мечтателите за алтернативен живот | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе, странна работа?! Искали свобода? Ама някаква специална: наркотици, педали, травестити, садисти. Всичко било добре но се намесили трафиканти и ги изхвърлил и от бизнеса. И пак лошата държава да им помага през бюджета.. Тия са от ПП..

Нали за това е медицината. В пъти по безвредни и ефективно, докато е трудно да се разбере при наркозависимите кои си отпуска нервите и кои прозира от зависимост.

Свободен свят? Вие наистина ли вярвате, че има такъв???? Да, имаше такъв някъде 1970-1980 година. Не си мислете, че Западна Европа е свободен свят. Напротив. Западна Европа и ЕС повтарят съветския модел и ЕС е ЕССР. Една Русия в момента е по-свободна от един ЕС. Който не вярва-просто отидете и вижте сами. България-като една членка на великия ЕС е по-зле от една Русия, която я громят със санкции. В Русия има офиси на световни корпорации, които не искат и на стъпят тук. Световни скъпи марки. - у нас само боклука. И да си поръчаш нещо-има офис в Москва, но не и в София.

За Бога хора, който може да емигрира. Това тук е безнадеждна кочиня.

Не допускайте в страните си българи, румънци, руснаци, алжирци, мароканци. Тези сополи мразят сво0одния свят. Само бой на границата и обратно в кенефа.

Да и това им е единственото”гето” в цялата държава. Подредена чиста спретната страна, може само да си мечтаем по нашите ширини някога да имаме това ниво на развитие икономическо и социално.

Ауууу не може да бъде. Нали на запад всичко е цветя и рози. Аз мисля че това е руска пропаганда

Ако беше руска щеше да е за търговия със алкохол и наркотици от Авганистан.

демократична Дания иск редовните граждани да се разправят с наркокартела. Така де, тва да не име социализъм

Там си е хипария. Ама последните години мангустите наистина много рейджнаха. Те станаха и повече от белите на това място.

Щом грантът е от Дойче Зеле, значи всичко достоверно.

Аааа стига сте писали глупости дроги и такива улици има само в България

са изключително турци, араби, роми и други тъмнокожи народности

бях там ореди 3 години - наистина негърчетата бяха опънали сергиите доколкото знам, обаче, Кристиания се води за свободен град и не дават на полицаи да щъкат вътре, така че явно наистина е станало напечено, щом ги викат на помощ

Трите

_stankow

Доживяхме и хипитата да се опълчат на наркотиците ! :D :D

Нали е слободен тоя град - слободен е. Значи и бандите са слободни да дойда Д и да се настанят. Не е ли едно и също за всички значи не е слободен. Или е нормално място със социален контракт (правила) което го прави неслободен, или е пълна слободия - без правила (безправие).

Нормалните датчани се срамуват от Кристияния и деликатно отклоняват разговорите за това място.

Що говориш глупости?

Глупости! Винаги има едни 5-6 %, които са си такива дегенерати. Дори в Дания ги има. Даже като се замисля, в скандианвските държави процента е вероятно към 15 %. Там по-принцип не се развиват нормално! То отдалече си личи.

Сигурен съм,че бандите наркотрафиканти са все руси,синеоки датчани,шведи,финландци.

Не го четох цялото, но и у нашия славен гангстерски квартал навремето, когато нямаше чак толкова много наркомани като сега, с повечето ми приятели, които също бяха спортисти, успявахме да прогоним някой и друг наркодилър, който се опитва да навлезе на наша територия, че и да ни зарибява. Сега нещата още не са тотално излезли от контрол, ама натам е тръгнало. Наскоро рано призори на паркинга удариха колата на един приятел, който 90-те беше, как да се изразя, фактор у квартала. Оказа се, че някакво наркоманче е цункало не само неговата кола, ами още няколко, а за десерт и кофите за боклук. Иронично питам дали наркоманчето още е живо, след като са го разкрили, че то е помляло колите. Живо било - какво да се занимава с него, нали после ще го лежи като човек. Не знам колко време си затри и дали го компенсираха изцяло, но бяха разправии с (примерно) ченгета, застрахователи, монтьори и прочие. Псува, кълне, псува, кълне и констатира очевадното, че това 90-те не може да се случи - беше си ганстерски квартал, а не некви друсалки, докъде е изпаднал тоя квартал у наши дни? Много е прав! И това се води за един от елитните квартали на София, представям си на другите места какво е!

Сигурно за зона б5 става въпрос, а?

да се сомогръмне същество зависещо единствено от дрогата .може би разчитат на една мъничка помощ и няма ,няма кой да им помогне .това положение на ръба е вече прекалено досадно ,а на вас ?

Това я чака и България ,попаднала в лапите на умнокрасивите либерални хипита от ПППЛГДБ- терор и тирания на по силния и по бруталния нашественик,който скоро ще дойде на по слабото място ! Навремето богомилите са излизали с голи танци и китки срещу османските ятагани - резултат масовото им потурчване! Не става с ганджа,мечета ,паунови пера в задника и вибратори срещу бухалки, ножове,калашници и колтове!

Българе, румънци, кои ново-датчани са се заселили там?

Цялата измет на Европа се изсипва там!

Социализма винаги се проваля. Комуналките винаги се превземат от бандюги и нещата се сговняват.

Очевидно е, че бизнесът трябва да се подпомогне! Недопустимо е в 21-ви век в някакви будки, някакви бараки, сергии! Или да се изградят за сметка на държавата модерни наркомолове със съответните търговски помещения, изложбени зали, тематични зали за консумация, конферентни и конгресни зали, наркокина и салони за друг вид забавления: бардаци, стрелбища за дрогирани и т.н. Ако това е непосилно за държавата, поне да се осигурят някакви целеви субсидии за бизнеса, да се подпомогне оранжерийното производство, лаборатории за синтетична дрога и стартъпи на разработчици на нови дизайнерски дроги!

:)))

_stankow

:D :D

докато има армия е добре, като се изтегли кой ще ви пази алтернативните мечти. Истината, че без държава и граници, нямате да имате нищо, ей това са последствията. Затова умните хора говорят за Европа на нациите, а пъдпъдъците кудкудякат за еднополярен свят, неолиберастия и троцкисти комунизъм

Парадокс е политици да затварят улици в свободен град. С това вече няма да е свободен. Достатъчно политическа намеса има в другите градове.

Минах един път през там, не си струва, мизерия и клошари...

Ела да видиш за каква наркомания става въпрос в Рашка-Чебуршака ;)

Направо ми идва да ти купя билет за Амстердам. Бил съм много пъти там. До витрината с българската мургава проститутка седи чернокож дилър, а на 5 метра от него някакъв едвам стой прав и пикае в канала.

Apes with nukes! (маймуни с ядрени оръжия) За съжеление, но е прост факт, че еволюцията в технологиите не върви успоредно с еволюцията на духа. По един или друг начин хората си остават доста първични. И независмо дали чупят главата на съседа с дървена сопа или с лазерен меч, главата на съседа все се оказва, че трябва да бъде счупена. И сега, в началото на 21-ви век, много хора наивно си мечтаят за рая на Земята, където всички ще тичаме голи по поляните и щедрото слънце на либералната демокрацията ще огравя и топли всички ни. Поравно! И опити не липсват. Дори сега живеем във времето на най-големия опит за (понякога насилствено) налагане на този идеал. Дори имаше един такъв епизод на Стар Трек. За съжаление обаче историята ни учи друго. И поговорката, че козата си сака пръч все още е болезнено реална. Истината е че утопичното общество базирано изцяло на принципите на либерализма и демокрацията (засега) може да съществува само в лабораторни условия. Т.е. то започва да се разпада в момента, в който влезе в контакт с останалия реален свят, който съвсем не е демократичен, но затова пък е изцяло практичен. Както виждаме и от примера с този пореден квартал (опит), свободния достъп до опияти лесно се изкривява в откровен трафик на наркотици, свободната любов лесно се изкривява в проституция, липсата на данъци не позволява на общността да набере средства, за да поддържа и възстанови реда. А дори и да успее, поддържането на ред по дефиниция противоречи на свободата. И така истината е, че "козата си сака пръч", ред трябва да има и той трябва да се поддържа дори и с употребата на сила и насилие. Друга истина е, че една група е толкова цивилизована, колкото е цивилизован най-нецивилизования в групата. Не може да имаш демокрация в стая с 10 човека, от които 7 са демократични, а 3 са откровенни тарикати и гледат на първите като на овце за ядене, доене и стригане. Просто не става, колкото и често и колкото насилствено да опитваме. Докато всички не поумнеят, винаги ще ни трябва ред, който ще се осигурява от някой с голяма и здрава тояга!

Нещо те е ударил тока и получаваш спазми.

Козата си сака пръч! Нека ти го кажа така - либералната демокрацията в най-чистия си вид ще проработи, когато проработи и комунизма в най-чистия си вид. С комунизма вече пробвахме - имаше си хубави страни, но като цяло не сработи. Сега сме се засили с либералната демокрация.

точно так, за да проработи трябва всички да го желаят. а това няма как да стане, все някой ще дърпа чергата към себе си.

Жените общи ли са? - питам за един приятел.

Не са общи, а са свободни, мой! Свободни са сами да избират! "А, ти колко ще ми дадеш, за да те избера теб?"

Кристиания и до днес е останала един интересен нетрадиционен район на Копенхаген, много псещаван от туристи. За примерните граждани от туристите е стряскащо, за алтернативните пък супер интересно. Там всичко май е позволено, или поне не е забранено. Много интересно е да се види. Едно селце в голям град. И пълна протовоположност на града в който се намира.

аз останах отвратен когато го посетих. Със сигурност не съм се почуствал свободен, напротив.

Посещавам и гледам всичко доколкото ми е възможно. Копенхаген е един чудесен град. Видях и Кристиания. Наистина е интересно да се види. Човек трябва да види всичко, за да може да отсее и осъзнае, кое за него е важно и ценно. Аз предпочитам начина на живот в центъра на София.

Добре , че на стар български има нюансиране между свобода и свобдия. Българите правят разлика. И виждат, че днес свободията унищожава свободата.

Тува е западъ. Лош и западнъл. Врусия несе случвата ка, за щото там ниама наркутици, те за изубретение на педереския капитализъм. Ебете си майката кравари, да живее Русия! Ште пием от кръвта на децатави!

За сега ближи бяло сладко ,Саше.Пък после ще видим.

Ходил съм там. Странно място. Постановката им е долу-горе е такава: "Ние не искаме да живеем по правилата на държавата, ще живеем по наши правила и ще се управляваме сами.". Дърважата е намерила някакъв начин да го "узакони", обявяйки го за социален експеримент (срок няма). Ама сега иската помощ от държавата. То не става хем така, хем онака.

социопатен експеримент.

_stankow

Също като частния бизнес. Когато са на печалба - нееее, ние сме независими, държавата да не се меси. Като го закъсаха ноември миналата година, газът по $3000, тока по $400 и вой, държавата да извадела пари и да ги компенсира. Ами извади държавата един милиард и им го даде. Наш милиард. На частниците. Дето от едрите 90% са чуждестранни фирми. Такава една "независимост" от държавата. Тоест общото.

Сменете името на улицата! Там е проблемът - в името! Ако беше "Евроатлантия", щеше да има ЛГБТИ+ общности, дрогата въобще нямаше да е проблем, защото ИК щеше да работи на 200%, а не както в момента на 99%, защото тогава щеше да се разпростира и върху насилието на улицата в следствие на търговията с наркотици. Все пак, покрай отговорно потребяващите за разпускане и борба със стреса, възникват и наркозависими, които търсят все по-силна и силна дрога, изпадат в зависимост, която е подобна на тази на жертвите към насилниците в условията на домашно насилие и затова ИК може да се разпростре и върху наркотърговията и да регулира в някаква степен този така перспективен бизнес!

"защото трафикантите на въпросната улица изобщо не се придържали към "ценностите на свободния град" ...добро утро драги хипитаи хипстъри , добре дошли в реалния свят муахахаххахахаах

"Протестите не бяха насочени срещу многобройните хора, които с чувство за отговорност ползват канабис за отпускане на нервите, изрично заявиха протестиращите. "

Ходил съм там няколко десетки пъти. Кварталът е осигурен, така че да може да се влиза през един вход. Хубавото е, че единствено на тази територия може да се закупи наркотик и никъде другаде в града. Премахне ли се Кристияния дилърите ще тръгнат по града, пред училищата и университетите. Това е положението. Според мен кварталът трябва да остане като пристан на "свободата".

София си е пъти по- добре от тия наркокочини! Само децата да внимават къде отиват да учат, че като гледам това е Содом и Гомор! Новите езичници!

София е същата кочина.

Скоро ще се създават градове с името "мюсюлмания" съответно 1, 2, 3 и т.н.

Веско Маринов ще им изпее "Родната милиция ви пази!" и ще се оправят нещата!

обаче съвременното човешко общество е такова, каквото е, защото друго не би могло и да бъде! Просто не е дозряло за нещо повече! 5-10 човека може и да успеят временно да направят нещо алтернативно, но станат ли 100-200 и вече нещата придобиват статистически характер... появяват се и престъпници, а от там и необходимостта от такива, които трябва да им се противопоставят... Видя се, примерно, че държава без армия е една кръгла нула, която всеки подритва, препикава и се гаври както си иска, независимо, че живеем с розовите и идеалистични представи от сорта "За к'во сега трябва да харчим пари за оръжия и за насилие?". Та такива работи... "Прекаленият светец и Богу не е драг!", има една приказка...

се гаврят! Като изключим 3-4 в света. А даже не съм сигурен дали и тях трябва да ги изключваме. Армията нищо не оправя в днешно време.