Съдът остави в ареста шофьора, убил колоездач

Съдът остави в ареста шофьора, който премаза известен колоездач на пътя за Калотина, информира bTV.

Обратно в новината

Коментари - Съдът остави в ареста шофьора, убил колоездач | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като е карал бързо - в панделата... то почти всички тираджии са за там. Не е нормално да карам със 110-120 и да ме изпреварва товарен камион с ремарке (тир). А колоездача - това си е търсел - в този час е и тъмно. Имал съм инциденти с колоездачи - просто са отвратителни - разцъкват между колите, чакащи в задръстване - типичен пример е бул. България (в София), където, въпреки че има велоалея - постоянно са пътното платно. Всеки колоездач иска да го пазят, без да си дава сметка, че първо той сам трябва да се пази.

А бре васко тировете имат ограничение на 90.по-добре си смени километража на колелото

то че има ограничение има, ама колко се спазва? айде да не си говорим фантасмагориите на шехерезада, ограниченията не се спазват и тираджиите карат като талибани. и аз съм на мнението щом карат като талибани в панделата докато се научат да карат като цивилизовани!

Аз не живея в бг от 10г но тук дори депутатите си ходят на работ с колелета а глобите са ужасни за всички дори и за пешеходците ако не спазват правилата. Придвижвам се с кола но в БГ са ми изкарвали акъла колоездачи не веднъж все пак правилата са за всички иначе някой ще пострада. Колоездачите да се научат да карат в дясно и да ползват светлини, жилетки, каски да карат в колона по един и тн. А тия от парламента ни са най виновни вместо със събраните пари от винетки да хранят цигани за гласоподаватели да инвестират в пътища и съоръжения. Говорил съм с турци за мнението им за българия и винаги са ми се смятат за корупция и пътища тоя е карал като ненормален щото знае че така или иначе ще си плаща

Що търси коло ездач на международен моторен път, глупендери, български говеда, пуснете човека с диабета, той не е виновен, че говедата се разхождат по пътищата.

Търси майка ти,нали тя работи там за дребни

Тия колоездачи са непробиваеми говеда. Мястото им е на велоалеята. Ако няма такава да си седи в къщи. Когато тренират спортистите си има правила прочетете ги.

Международно трасе при това много натоварено, отделно тясно. С какъв умисъл сядаш за педалите на такова место. Живо самоубийство.! За какво ще протестират? Лента на магистрала за колела???

ми се мисли, като получава толкова лесно пристъпи, ако е зад геврека какви може да ги натвори ...

Турчина смърдел да бъде качен на колело и ударен от тир!!!Не понасям тоя смърдел етнос!!!

И аз съм колоездач и познавах загиналия. Като бивш професионален шофьор на пътя поведението ми е такова, че да пазя себе си и да не преча на другите. Ако примерно на тесен участък зад мен се зададе колона от коли и има насрещно движение, може да спра и да я пропусна - според обстановката. Винаги се стремя да съм възможно най-вдясно и да оставям достатъчно място на колите да ме изпреварят. Лошото е, че и шофьорите, и пешеходците рядко се съобразяват с другите участници в движението. Мен ме е удряла кола, излизаща от странична уличка със знак Стоп, а шофьорът изобщо не погледна дали на главния път има нещо - кола, пешеходец, колоездач. Пешеходците често ги мързи да ходят по тротоарите. Вървят по улицата, гледат си телефоните. Паднах заради една такава жена, която точно преди да мина покрай нея свърна към тротоара и спирайки рязко, аз паднах и се ударих доста лошо. Липсва ни взаимното уважение и зачитане. Може да се добавят и кошмарните пътища. Така че нека поне тази смърт ни накара да се стреснем малко и дабъдем по-внимателни. Карам си с жилетка и светлини по велоалея, но всеки ден поне 2-3 коли ми пресичат пътя където алеята минава през улички и аз съм с предимство и ако не спирах и ги изчаквах, може и мен да ме бяха писали тук по подобен случай.

Ние, че трябва да направим пътеки за велосипедистите вече е ясно, че трябва. Но спрямо туския шофьор - както и турците спрямо нас. На колко български тираджии съсипаха нервите и живота без причина?

Жалко за тираджията а тези нагли колоездачи нямат място на пътя нали искаха велоалеи да си карат там тези простаци

Чудно обаче....като стана инцидента, всички медии преписаха от приятелите и спортния клуб на жертвата, които твърдяха, че шофьора е бил пиян. Сега към линка тук се вижда, че пробата е била ОТРИЦАТЕЛНА. Кога свестни медии в България? Защо е задържан този човек? Спирачен път от 400м се обяснява единствено с шок или незнание какво се е случило....не е карал тира с 300. И да, велосипедистите трябва да се съобразяват и най-вече себе си да пазят. Щели да протестират да се заобикалял велосипед на 1.5м. И той като е широк 0.5м, като остави и 1м отстояние от осовата линия....значи 3м....това ще значи, че трябва да ги изпреварваш в насрещната лента....при положение, че те си движат с 40-50, при много натоварен участък...това е лудост

Познавам тоци участък много добре и почти всеки ден минавам от там. Нямам обяснение за почнаха да тренират там колоездачите. Няма аварийна лента. Имах наскоро случай заради колоездач тира задминаваше почти в насрещното... и караше срещу мен. Много пъти съм ги засичал вечер по тъмното. Силно казано са осветени и добре видими и различими. Има цели участъци където е много трудно да различиш велосепедист. Не оправдавам нито единия, нито другия. И двете страни имат вина. Защо никой не каза - дали колоездача е бил със светлоотразителна жилетка, светлини и всичко.

Бог да прости единия и да помогне на другия

Покрай сигурността, що не вземат да протестират и за това да имат свидетелства за правоуправление, за да сме сигурни, че поне веднъж са прочели правилника? А няма да е зле и пътен данък + застраховки + винетки, да почнат да плащат.

И платено паркиране, и синя зона, и катализатор... и ако се прегледаш, може и нищо да ти няма

Ако искаш да караш велосипед по пътищата е редно да знаеш правилника за движение по пътищата! Разбира се, че шофьорите трябва да пазят велосипедистите. Спор няма, те са по незащитени и изложени на риск. НО! Моите лични впечатления, а и не само моите, са че масово колоездачите не спазват елементарни правила за движение! Когато им отърва са ППС, когато им отърва са пешеходци! Масово пресичат пешеходни пътеки качени на велосипеда и се зъбят когато им подадеш сигнал, че не е редно! Масово, особено в София карат в насрещното! И куп други сериозни нарушения, които излагат собствения им живот на риск.

Трябва да си пълен идиот, за да се движиш с велосипед по пътя към Калотина. Жалко за турския шофьор.

Мани ами и деца пускат То си е жива магистрала Идиоти

Ми да спрем колите и камионите.За мен трябва да си луд да караш колело по този път.Трафик изгоряли газове ,Колите карат на фарове а велосипедите как

Аз самият съм колоездач обаче тук има няколко много различни събития и не може еднозначно да се каже този е крив, другият е прав. От една страна, възможно е тираджията да го е отнесъл, но дали колоездачът е бил на ръба на платното - можеби да, можеби не. Тирът е голяма машина и габаритите му не са на лека кола. От друга страна, може да е изпуснал контрола. Въобще аз от години карам вече само по пусти пътища. Винаги съветвам и други колеги да не карат по главни пътища, а има и такива дето карат в аварийната на магистрала Тракия, което е абсолютно забранено! Така че хубаво, иска се наказание, ама аз самия виждам как много от колоездачите не спазват закона. Например за спиране на червен светофар или на пешеходна пътека. За сигнал с ръка при престрояване или завой наляво/надясно. Въобще не виждам такива сигнали. Другото е лесно: дай да намерим някой, към когото да се насочим, но проблема тук както и навсякъде другаде е в самите нас. Защото колоездачите са пешеходци (освен колоездачи), както и шофьори. С това се изчерпва коментарът ми.

Благодаря Ви! Казали сте това, което аз като водач на МПС исках да кажа за поведението на пътя на някои колоездачи! Не може да искаш всички да те пазят, а самият ти да не се пазиш и да се излагаш на абсолютно неразумен риск!

Не че нещо, но в случая съм на страната на турския тираджия. Човека си изкарва хляба с това, минал е милиони километри, и надали е искал да се случи това. Отделно доколкото разбирам няма данни да е пил или да е заспал зад волана или каквото и да е да му вменява вина. Човека кара домати, краставици, пистолети екол или каквато и да е там стока не за кеф, ами да сложи нещо на масата на семейството си. А колоездачът, лека му пръст на човека е решил да потренира за кеф и за спорта през изключително натоварен участък за който не съм сигурен дали не е забранен за велосипедисти. Хора, разберете, по извънградските пътища НЯМАМЕ условия за колоездене, или трябва да има пилотна кола, която да предупреждава, или ако е масово събитие КАТ да затварят съответната лента докато не свърши то. Тесни пътища, завои, разбирам, адреналин е за велосипедистите, но за тях си има специални места, където да карат - мястото им не е на натоварени международни пътища. Много велосипедисти ще спорят, и съм сигурен, че и починалия е е бил изряден със стоп и светлоотразителна жилетка, но, разберете, с БЕЗУМИЕТО си рискувате СОБСТВЕНИЯ си живот и това да провалите животите на други хора!

Не оправдавам турчина, но велосипедалиста спазил ли е разписаното в закона, защото аз един не съм видял да го спазва...

А какво стана с небеизвестната съдийка - Недялка Николова Нинова от Окръжния съд? Още ли кривораздава и пуска убийци срещу фиктивен договор?

Виновен,да го обесат.

- Колоездачите излизат на протест във вторник и ще настояват за законови промени, които да гарантират сигурността им на пътя. - Феса си е за затвор, но велопедалистите както винаги са малко нагли - когато започнат да си плащат данъци и винети, да спазват правилата според ЗДВП и т.н. могат да имат претенции, не да ми карат като ненормални по средата на пътя, в мъгла ноември месец с черни дрехи без жилетка, по двама на широко и да си говорят и подават нещо и т.н.

Много от колоездачите плащат повече от прилични данъци, карат колело, не защото не могат да си позволят 20 годишна таратайка от Горубляне, а колелата им често са по-скъпи от годишната заплата на много от пишещите тук. Уважение трябва да има и от двете страни.

" Уважение трябва да има и от двете страни." Да ама да караш колело по натоварен път и да пречиш на движението не показва голямо уважение към другите учасници в движението!

И 10 годишни заплати да им струва колелото, ако карат като малоумни и не спазват правилата....краят е един и същ!

Аз съм и шофьор и велосипедист. Проблеми съм имал като велосипедист с такси, което обръща пред мен двойна непрекъсната; автомобил, който изпреварва друг, а аз съм в насрещното на тесен селски път; минават покрай мен с висока скорост, над ограничението. Като шофьор не съм имал проблем с велосипедисти.

Пуснете го да си ходи комшията... нали така ги пускахте до сега- какво като е убил няколко човека... ние сме си говеда, може би затова и не ценим живота на сънародниците си, защото виждаме около нас само говеда.... ама и ние сме такива- не го забравяйте, ако така подхождаме към такива случаи!