17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Комунизъма причини смърт,болка и страдания на Милиони по целия Свят.....

тибетците, тия първобитни варвари насичат мъртвите си роднини на ситни хапки за да могат лешоядите да ги изпапат по лесно!

Забранено е да се говорят глупости. Тибет всъщност е оформила се още през 6 век държава, направила кариера на империя. Тибетската държава като военна сила е устояла на всички мюсюлмански нашествия и е съхранила и развила уникална култура, съществуваща до ден днешен, която иначе след покоряването на Индия от мюсюлманите щеше да изчезне. Днес целият свят се възползва от това - и в духовната сфера, в медицината, в психиатрията, в изкуството и т.н. И въобще подавляващото мнозинство тибетци въобще не "насичат мъртвите си роднини на ситни хапки за да могат лешоядите да ги изпапат по лесно". Ако това се случва, редно е било да се осведомиш защо, преди да коментираш така неудачно.

При темповете, с които се развива Китай, след още 60г ще се молят на колене да ги доокупират.

засега само сексуален и финансов.

Въстанията и протестите на тибетците са организирани и платени отвън, подобно на всички цветни революции. Защо мислите точно през 2008г. се случиха мащабните протести, при които имаше и жертви, а не през 2007г. или през 2009г.??? Какво се проведе в КНР през август 2008г. ?

Никой човек не е остров, затворен в себе си; всеки е парченце от сушата, частица от океана; и една буца пръст да отвлече морето, Европа се смалява, тъй както ако нос е бил отнесен или домът на твой приятел, или пък твоят собствен; смъртта на всеки земен жител ме отслабва, защото съм частица от човечеството; така че никога не питай за кого бие камбаната; тя бие за теб.

въстания и бунтове, преврати и погроми, и войни какво тук значи някаква си личност?- забрави.. освен, ако е някоя Специална, ако е нещо по-така... тогава важна е- и трябва друга тактика...

"През 2008 г. трупалият се в течение на близо 50 години гняв сред тибетците се взриви и във и около тибетската столица Лхаса имаше поредица протести, връхната точка на които бяха нападенията срещу китайски граждани, магазини и офиси." Мда, кървавите антикитайски протести през 2008-а год. завършиха с 80 жертви...

Китайците бяха достатъчно умни (и опитни) да смажат за показно майдана на Тиенанмън (така е правилно според БГ фонетичната трабнскрипция) и вижте сега къде са. А тук...нямам думи!

Богати робовладелци в кой век е имало? Там са.

Много би било добре за България идиоти, симпатизиращи на китайското правителство, да се изнесат там. За жалост няма да го направят. Ще си стоят тук да вгорчават живота на другите.

Китайците са агресори завладяли Тибет с армия. СВОБОДА за Тибет.

И половин Мексико, САЩ го завладяха със сила и си го прибраха, нещо не виждам да си загрижен за тази несправедливост....

Майдан на тибетци в Китай? Забравете соросопитеци! По-скоро ще има майдан на индианците във ФАЩ! Янките са избили милиони от тях!

на янките не оправдават престъпленията на китайците. Просто Ви напомнят, че добрите хора не харесват нито едните, нито другите.

Тва уби рибата...

От Къде го изровихте това от Козяк ли ?Или имате официален представител от Столипиново в Индия

Друго си е да затвориш индианците в резервати .Нямат шанс за въстание.

А що индианците се пробваха... на няколко пъти. Най-шумните са "инцидента" започнал на 27.02.1973 в Уондед книи, вследствие на нагласен процес Леонард Пелтиер все още е в затвора, и вторият по шумен опит беше когато стана известно че Федералното правителство е финансирало програма за стерилизация на индианките, при това в нарушение на правилата на Здравното им министерство.

От едната страна са резерватите. От другата - освобождаването от данъци.