Тежко поражение за Борис Джонсън в парламента

Премиерът обяви, че още днес ще поиска предсрочни избори

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чудят се как да не изпълнят желанието на хората вече толкова години.... Хем не приемат сделката хем не искат без сделка?????? Както навсякъде мнението на хората е невалидно за избраните след као се настанят в креслата си и си гушкат мангизите защото на деневен ред излизат техните лични благополучия..

- Защо е толкова рошав мистер Борис? - Стана на маймуна, Сър.

Дончо трампата да остави кралството на мира

гореща сряда се очертава на острова. Евала на кралицата, че подбутна нещата в тази посока. Най-накрая тоя парламент трябва да поеме отговорност съответстваща на властта му. Жалко, че у нас въпреки всички законови постановки парламентът е придатък към милиционерската изпълнителна власт. На теория законите ни са по-добри, ама не би.

уж са по-добри, ама кат турим балканския манталитет и западналата демокрация и се получава вакума в БГ. За това е прав Радев или ще има революция или първо ще станем 2 - 3 милиона и тогава революция

революцията е само в главите на едни престарели хора. "младите" нещо не са прихванали подобни болести. Като станем 2-3 милиона няма да има кой да прави революции. Ама на кой му пука?? важно е да говорим, ще мислим после.

коментатора, революции винаги е имало, откакто го има човека. Вземе ли да стърже стомаха от глад, човек е готов на всичко !

Какво значение има, че законите ни уж са добри (в което се съмнявам поради личен опит). Законите нищо не значат, защото след това се започва с наредби, правилници за прилагане, тълкувателни решения и прочее. Сега се занимавам с един такъв казус - законат горе-долу е ясен, обаче върху него има 10 пъти повече наредби, коя от коя по-идиотски и противоречащи се. А като сложим в сметката и хилядите промени, отменени текстове и става леш. Примерно ЗПСЗЗ от 2015-та - няма алинея без изменение в нея от 2018-та насам. Първо неграмотните герберастки пишман юристи пишат някакви глупости в комисиите, после калинките гласуват ан блок и на следващата година се сещат и започват с червения химикал да драскат отгоре. Така че зарежете тая мантра, че законите ни били добри, ама рпилагането куцало. Как ще са добри, като се компилират в т.нар. законодателна власт, която е с най-нисък рейтинг, а вероятно и с най-нисък среден коефициент на интелигентност. Те там половината депутати не могат да говорят, камо ли закони ще гласуват...

всъщност дали самия брексит е добър или лош за англия няма голямо значение. това което определя либерастите като глупави и късогледи е не желанието им да запазят членството в ЕС (напълно допускам че може да е по-добрия вариант, все пак скоро ЕС ще е доминиран от консерватори), а това че опитват да го постигнат по гнусен и много опасен начин. резултатите на референдума бяха близки, напълно е възможно вече да са се обърнали. въпреки това, решението от референдума трябва да се спази НА ВСЯКА ЦЕНА, защото опитите да се осуети, заобиколи, или изшикалкави, в най-добрия случай подкопават вярата в демократичния процес (което е заплаха за безценната им демокрация), но е напълно възможно и да доведе до гражданска война, както се случи в алжир преди 20 години.

Глътна вода удави се рошавия сега ще изгуби изборите новия избранник на кралицата ще каже отлагане на брекзит и до там .

Бързо изгря и бързо залезе. Иначе евала му правя че ходи с метрото на работа.

Не ходи с метрото.

Самият Чърчил е военен министър в правителство на Либералната партия по време на Първата световна война. След войната британският избирател осъжда на политическа смърт Либералната партия и тя залязва като политическа сила. За да има някакви шансове за по-нататъшна политическа кариера, Чърчил от либерал става консерватор. Естествено, автентичните консерватори не са му имали особено доверие и единствено провалът на правителството на Чембърлейн в политиката за умиротворяване на Хитлеристка Германия, извежда Чърчил на гребена на вълната. Така че внукът на Чърчил може да се опитва да изненада хората с всичко друго, но не и със заложените в гените му способности за политическо номадство.

Егати великите англичани - оплетоха се като пиле в калчища. Поредният пример, че правителствата по цял свят са абсолютно негодни и безпомощни. Проблемът е, че никой вече не може да измисли работеща система за управление на държавата - невъзможно е да се съчетае дисциплината на каквото и да е управление с безумното изискване за 100% свобода на човека да прави каквото си иска. Дори свръхбогатите не управляват и не могат да управляват света - те могат само да се възползват от конюнктурата за да грабят все повече и повече, но самите те са напълно неспособни да организират и провеждат държавно управление, дори и само защото са глутница вълци и всеки дърпа кокала към себе си и е готоав да изяде другите. Оттук нататък объркването, лутането и паниката ще водят само до анархия. Политиката се разпадна и вече не съществуват ясно определени принципи - всички вършат всичко на парче, гонени от поредната криза. Култура няма. Морал няма. Изкуството се изчерпа и единственото, което изплува са все по-откачените опити да се впечатли човека. Почвите се изчерпаха - според някои специалисти - до 60 години ще са напълно негодни. Горите изчезват с главоломна скорост. Питейната вода изчезва... Със или без глобално затопляне светът се е изчерпал и бързо крачи към края си.

ОТРЕПКО РУСКА! ДЕДОТО Е БИЛ НА ЗАПЛАТА В МАСКВА! КАТО ТЕБ!

Във всеки един Парламент влизат хора с ценз. Минимум с Висше образование. Пред урните застават всякакви. Дори и хора податливи на омавйане, като кебапчета с бира например. Кой по-добре може да мисли за страната си.

"никой вече не може да измисли работеща система за управление на държавата" - няма какво да се измисля, измислена е отдавна, нарича се монархия, и всеки опит да се измисли нова завършва с провал. рекорда за момента е на римляните - тяхната демокрация е изкарала цели 400 години, сегашната е вече на 300 и май май римляните ще си запазят рекорда

очевадно е че либерастите и зомбираните тъпаци трябва да се разчистят, без такава жизненоважна операция болния организъм няма да се оправи. Много е важно тъпите зомбита, които не могат да мислят да се отстранят като тумор, от тях се почва. Борката ще ги смачка тези гниди.Оцеляването на Англия е в излизането им от ЕС - на живот и смърт.

ТИ РУСКА ....

Хитрата сврака с двата крака. Бяха свикнали да манипулират и лъжат всички за всичко и смятаха, че все така ще е. Да, ама не. Нека направят един "силен" икономически съюз с "печатарите" и да излизат с достойнство. Ама май не е хапка за тяхната уста. Печатарите ще им изядат и последния комат и ще ги ритнат отзад, като правят с тези които им позволяват.

тоя се помисли за голямата работа след като другия риж клоун го подкрепи ама забрави, че англичаните още не са станали толкова тъпи като американците

Не знаех , че да загубиш с 20 гласа при общо 650 е тежка загуба !

То това да беше само

От къде 20 гласа, като вчера е загубил парламентарното мнозинство, което се е крепяло на ЕДИН глас?

Борето все още има шанс ! Трябва да си направи перуката още по рижава и още да я разроши ! Да тръгне по улиците да показва циркаждийски номера, да жонглира с топки, да понаучи трикове "тука има, тука нема" Тогава пак некой може да му се върже !

да иде на фъш-фъш. Кат не мой да се подстригва сам

Къде пък видяхте в косата на Джонсън рижаво? Той е бяло-рус направо албинос, каква рижава перука, какви 5 лева?

народа казва едно, а търтеите в парламента изпълняват какво им казва един "елит" и работят за тях, разбира се че това което е добро за народа не е добро за този "елит" и с тия продажници във властта и парламента си прокарва неговите интереси като заобикаля народа.Това е проблема на днешното време - ние уж избираме управниците си, но за кого работят те?

Този сериал в Замундата има ли го?

Има го, казва се Титаник. Някои се опитват да напуснат потъващия кораб, а други не им дават. Края го знаем. Прилича също на социалистическия казан в ада - един се опитва да се измъкне, другите го дърпат обратно за да не се цепи от колектива. За това обаче няма филм. Засега.

Бяга кокошката пред петела и си мисли "А не бягам ли много бързо?". Така "брекзитира" и Великобритания.

В коя част на икономиката Великобритания е мастодонт? Че не се сещам.

НИСКА ТИ Е ОБЩАТА КУЛТУРА. ИМА 1 СТРАЕГИЧЕСКА ОБЛАСТ - ФИНАНСИТЕ... ЛОНДОН Е 2 РИЯ В СВЕТА ФИНАНСОВ ЦЕНТЪР. АМА ВИЕ РУСНАЦИТЕ СТЕ МН. СЛАБИ В ТАЯ ОБЛАСТ, ЗА ТВА СТЕ ЗАКЪРПЕНИ... СЪЩО В ПРОИЗВОДСТВОТО НА САМОЛЕТНИ ДВИГАТЕЛИ. В ЕНЕРГЕТИКАТА... АБЕ 5 А В СВЕТА ИКОНОМИКА Е, КВО ДА ИЗНАСЯМ ЛЕКЦИИ.

Аз питам за икономиката.

ФИНАНСИТЕ В КОЯ ОБЛАСТ СА БЕ, РУСКИ МАКАК?

dotan

Да де, сега е така... НО голяма част от банките базирани в Лондон при Брекзит без споразумение ще се изнесат от Лондон... Някой от тях вече частично са се изнесли към Европа...

Повечето финансови фирми зе изнесоха от Лондон. Те никога не са били английски. А аз питах какво ще ядеш?

beshe

Почти беше успял хахото !! Дончо Тръмп му пална фитила.

е, стана ясно че соросоидителиберасти са превзели вече целия ЕС, а по-ясно стана че измъкване от лапите им няма. Браво на Джонсън да се изправи срещу тях, вместо да наведе глава и кротко да си взима заплатата, вече такива герои не останаха да се жертват за другите. Ама защо ли, като другите са отдавна облъчени и не заслужавата жертвата ти.

ДИВЕРСАНТ! ЗАЩО РАБОТИШ ЗА ЧУЖДА ДЪРЖАВА БЕ, ПРЕДАТЕЛ! ДА СЕ ЛИКВИДИРА@!

Британците усещат с пълна сила благините на демокрацията. Те преди 3 години казаха, че искат да се махат от някакъв съюз и преди 3 месеца пак го повториха. Но избраниците в парламата и ръководството на "съюза" искат друго. Ще минат още 3-4 години и накрая тези от елита ще прецакат електората - exit не се предвижда, уважаеми.

БЕГАЙ В СИБИР ПРИ ГОСПАДДАРИТЕ ! АЙДЕ ЧУПКА!

Не мой да ма гониш от дома ми, козяшка курешко. Като не ти изнася - ей къде е Британия. Во век и веков в Съюза.

"Те преди 3 години казаха, че искат да се махат от някакъв съюз и преди 3 месеца пак го повториха. " И как го повториха преди 3 месеца? 165 хиляди избираха БоДжо или Хънт. И то не всички са гласували за БоДжо. Значи казваш, че около 100 хиляди души представляват гласът на народа!?

ТОЯ ГЛЕДА НА СНИМКАТА СЯКАШ ТЪКМО ЩЕ ГО ПОЕМЕ С УСТА)))): НАЛИ ГИ БЕШЕ БЛАМИРАЛ БЕ? А ЖУРНАЛЯТА, НАЛИ ПИСАХТЕ ,Ч ЕПАРЛАМЕНТА НЯМАЛ ДО 13.10 ВЪЗМОЖНОСТ ДА РЕАГИРА, СЕГА КВО СТАНА, ЛЪЖЦИ?

UK -тата да си сложат на сградата на парламента българската поговорка "Докато умните се наумуват, лудите се налудуват" (ако нямат подобна де )

"Депутатите в Камарата на общините подкрепиха късно снощи с 328 гласа срещу 301 предложението, внесено от опозиционните партии" - и предложението бе??? Ало, Дир.бг???

ЧЕТЕШ ВНИМАТЕЛНО! НО И НАПИСАНОТО НАИСТИНА ПОКАЗВА НЕУМЕНИЕ!

Още едно доказателство какво представлява съвременната демокрация. Народа на референдум казва едно нещо, но докопалите се до властта са си осигурили поне 100 "демократични" начина да не го изпълнят. И даже като бонус ще си прилапат още няколко милиарда лири за 2020-2021г.

С минимална разлика и диви лъжи.

Разпуснал бил парламента... Хаха Кой кого разпусна, глупако?

Когато има продажници и предатели сред твоите хора, няма как да успееш. Това беше поредното доказателство.

Шоуто на клоунът Борис беше кратко, но тъпо. Той си представяше, че е оранжевия клоун или идола си Пут ин, да нарежда като падишах. Добро утро, клоуне!

а ти кой си? за изпълнение на волята на народа? или против?

Волята на народа не е разпарчатосване на Великобритания. Аз кой съм, ти кой си... Британския парламент наби шута на поредния самозабравен шут. Да заминава при Мей, Камерън и Фараж в килера.... откъдето изпълзя. Мокрите сънища за разделена Европа в хаос няма да ви се сбъднат.

Каква воля на народа, ако народа иска масово самоубиване на 100% от населението - то тогава разумно ли е да се вслушат в думата на овцете ? Този Брекзит е равносилен на примера ми, колкото и странно да ти звучи...

Англия ври и кипи заради глупостта наричана Брекзит. Ще дам пример колко далеч са стигнали там нещата. Remain означава оставам. Remainers са тези, които искат оставане в ЕС. Само че брекзитърите им изковаха много успешното название Remoaners. Moan означава охкам, пъшкам, мрънкам недоволно. Тоест противниците на Брекзит са мрънкалници, стенат и пъшкат. Медиите там са разделени на отбори по въпроса за Брекзита. Популярният Дейли Експрес е в отбора на брекзитърите. Та там тази сутрин чета заглавие, започващо с "Remoaner Philip Hammond..." Тоест мрънкалника Филип Хамънд... еди си какво. И това е заглавие в официална британска медия!

суверенитета е една глупост? що ти е? що ли не решава урсула вместо теб?

и америка е поляризирана, и останалия западен свят също. хората просто забравят по какъв тънък лед ходят, последните 50тина години са сравнително стабилни, без големи войни, без глад, без сериозни епидемии или нещо друго което да действа приземяващо. резултата не закъснява и ще съм учуден ако следващите 20 години не почнат граждански войни в европа или америка

Schilo

Бах ти палячовците! Тия не знаят, какво искат. На редерендум-едно, в парламента-друго! Я, един шут и са се оправят сами!

ПОЕЗДА ЗА МАСКВА!

Но сега да не прекалява с перхидрола. Имидиътли да си вземе нашенец за министър на външните афери, иначе му е спукана....работата.

Путкин не харесва това

Това ти ли си?

Това се казва английски хумор!

на американците и на ингилизите им се случиха т.нар "маймуна с калашник в ръка" при това-шашавия борко дори не е избран на нормални избори, а се натресе с някакви псевдо-демократини хватки. но не може да им се отрече-прословутата СИСТЕМА бди и работи при тях и дори маймуната с калашник в ръка бива озаптявана, когато стане твърде опасно за държавата от цирковете на някой самозабравил се клоун...

"... ще бъдат отпуснати допълнителни два милиарда лири за периода 2020-2021 г. за финансиране на подготовката за Брекзит." Май това казва всичко.

0

А, какво стана с русия пудел на Тръмп? Май нещата не се развиват гладко

Във Великобритания все пак надделя здравия разум...

Какво е здрав разум. Нали е имало референдум. Или казваш е бил нагласен. В случая повече са гласували за излизане, но на по малкия прицент хора не им хар3сва и става цирк. За какво изобщо имбе референдум се пита.

Разбира се, че беше нагласен! Живея тук от много години и агитацията "за" брекзит беше доминирана от лъжи, които една по една лъснаха. Мога да напомня някои от тях, главните, така да се каже - 350млн паунда на ден щяха да отиват в здравната каса след излизането; ще спре миграцията; абсолютна независимост от ЕС; връщане на работни места, съкратени "заради ЕС" (като миньори, металурзи и други). Ако някой те излъже и ти вземе парите после духне на някъде, ти няма ли да си ги търсиш, или ще си кажеш - е, аз вече съм му ги дал?!

Много ми хареса определението на Хю Грант за Борис - OVERPROMOTED !

Този палячо, както го наричат навсякъде в UK, е крайно време да се разкара т политическата сцена. Всеки, който е чел неговата биография и е живял в Лондон, когато е беше кмет знае, че този освен за собственото си его, пълни джобове и власт, нищо друго не го интересува. Много интелигентен популист, но без грам морал и ценности. За него няма никакво значение дали Великобтитания са в или извън ЕС, а само колкото е възможно по-дълго да остане на власт с богопомазаните олигарси около него. БРЕКЗИТ ще достави много глад и неволи точно набедената част от на населението, хората,които гласуваха за излизане от ЕС. Няма вече да го има социалния чадър на либерална Европа и помощите, които им се даваха, докато имигрантите работеха ще секнат. За прословутата им Здравна система, която и сега е пълна трагедия, ще има още изненади! Споделям всичко това, като човек живял и работил в Лондон 6 години и който е изпитал "радостта" от живота там!

Какво ни интересува какво ще стане там, важно е че за ЕС ще е по-добре.

Преди няколко дена предположих, че Борката ще остане в историята като "летният премиер", като човекът изкарал само едно лято на Даунинг стрийт 10! Май ще се сбъдне предположението ми?!

А аз предположих че Борката ще е последният премиер на Обединеното кралство и първият на Англия.

Аз харесвам твоето мнение!

Както се очакваше, Борето гризна грездея