Гинеколожка за починало бебе: Случва се, не сме богове

Началникът на АГ-отделението в МБАЛ-Тетевен д-р Нина Байчева заяви, че не чувства вина за смъртта на бебето на родилката Наташа Габровска и не е убийца.

Обратно в новината

Коментари - Гинеколожка за починало бебе: Случва се, не сме богове | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да ама да не си ти

Ми случва се естествено ! Не сме богове ! Така е било писано !!!

Само че в случая става дума не за случайни обстоятелства, а за лекарска некадърност.

Ако тази бъде призната за виновна и влезе в затвора, тя ще е първият лекар ,осъден за причинена смърт от невнимание .Време е да има един първи...

От кога изпълнителите на проявите на съдбата станаха виновни ?

Ти лекарската некадърност проява на съдбата ли я наричаш???

Къде е тролчето В да коментира медицинския одит, който излезе днес?

Горкото бебенце,горката му майка!Лекарката е за затвор.Не знам кой и защо я е направил завеждащ отделение,тази жена никога не трябва да практикува повече.

И защо някой, изпълнител на чужда водя т.е. на волята на оня отгоре е за затвора ? Ти ако утре направиш някакъв гаф според хората, мислиш ли, че трябва да отидеш в затвора, заради това, че така е било писано от Висшия разум, а ?

Много нагла жена е тази лекарка, абсолютно вярвам на младата жена.

Че и много грозна! Затова сигурно е толкова озлобена!

Тукняма значение кой на кого вярва ! Така е било писано, така е станало. Съдба, Акашиеви записки... Толкова.

А, няма такова неща. Дай сега всеки да върши престъпления, а после да ги оправдаваме с приказки, че така било писано.

Само искам да ви споделя: аз родих през 1981г. първото си дете.бебето не можеше и не можеше да излезе, въпреки всички напъвания. Тогава една огромна акушерка легна върху корема ми и бебето СЕ РОДИ - ЖИВО И ЗДРАВО.Така че този метод си съществува, приложен е лично на мен и аз съм благодарна, че приложоиха този метод, а не форцепс или нещо друго. Това е.

Но в случая нормалното раждане е било дори теоретично невъзможно. Както беше съобщено родилката има тесен таз, а тази лекарка е направила измерванията некадърно и не е установила своевременно, че единствено възможното в случая раждане е чрез секцио.

Можете да се радвате,че е излязло здраво бебето ви,но все пак вече сме 2015.На отрицателният географски прираст, да имаме и некадърници като Байчева,който убиват здрави български бебета,и не съжаляват за това!!

Адвокатите гледат да е нещо по-простичко, да го разтягат както те си знаят. Такава специфика с неясен изход и възможности за доене не са по вкуса им.

В, аз пък съм виждала гинеколог с маникюр. Теодора Константинова от Русе. И все още си ходи така.

Е, айде сега! Кой разумен адвокат ще си губи времето заради някакво бебе на никому неизвестната ... как й беше името ... Виж, ако я местния бизнесмен, я сина на някой кмет утрепе 5-6 човека на пешеходна пътека, всичките ще се изтрепят да го защитават, че и Папата ще извикат за свидетел .......

Bъв фозиономията тази женица мяза просто на една месарка. Hяма никакво излъчване на лекар, а още по-малко на загрижен лекар. Aко е роднина с някоù от дпс-то пишете справедливостта бегала. дпс беси, дпс коли в тая държава!

Да беше изгонена/уволнена/осъдена, ако не беше така, виж че цялата адвокатура се изпокри като осмокласнички, не посмяха дума даже да обелят.

Това отделение трябва да се закрие. Този случай не изолиран. От началото на годината там е имало 7 (седем) раждания, от които в 3 (три) случая бебета са починали. За какво говори това?? И сега какво? Тази лекарка ще се измъкне само с една оставка? Тя трябва да бъде съдена с цялата строгост на закона и да й се отнемат лекарските права пожизнено!

Чакайте,сега ще изкочи В за да обясни как не всяко раждане завършва с живот и си е напълно в реда на нещата...Акушерка пребива новородено ,лекарка убива неродено в корема на майката..Картината е страшна просто!

Знаете ли, няма да обяснявам повече нищо. Всичко вече обясних и тези които имат с какво са ме разбрали. На вас лично ще ви кажа. Да пожелавате зло на друг човек не е хубаво за вас самата.

Успеваемоста е направо потресаваща!!

Как изобщо някоя майка се престрашава да роди там. По добре да бъде закрито щом е такава работата. 3 от 7 раждания със смърт на бебето това е ужасно.

На трите бебета толкова им е било писано да живеят. На другите четири повече.

Ти само едно и също повтаряш. Явно не протичат никакви мисловни процеси в главата ти.

преминаване към екстрасенсите, за тях никой тъпанар не жали пари и време. Най им харесва махането с китки около главата и плащат с хилядарки безропотно и доволно.

Я да ви разкажа за средно статистическият български пациент в чужбина. Преглеждам от 17 години пациенти от цял свят. Българите определено са на първите места в класацията за най-неприятен за лекаря пациент. Новопристигналият българин няма уважение към българският лекар в чужбина, но раболепно се прекланя пред опита и знанията на лекар от всяка друга нация. Той е дошъл при лекар - българин само защото не знае никакъв друг език освен българския. С лекаря българин пациента българин говори на 'Ти", покровителственно го нарича "докторче" , често с фамилиарно потупване по рамото и подхвърля на съмнение всяка негова дума. От там и процента на следване на лекарските съвети от българин - пациент е под 20% ако съветите са дадени от лекар българин. Много по-вероятно е да се следват съвети на роднини и приятели получени по Скаипа или прочетени в нета. Българина пациент в чужбина е нахален, претенциозен, като застаряваща фолк певица", винаги гледа да предреди другите пациенти и задължително очаква безплатно обслужване. Това последното му се полага защото българският лекар е "длъжен" да преглежда и лекува български пациент безплатно. Иначе не е патриот. На мен ми отнема около 3-4 месеца да "превъзпитам" български пациент и успеха ми в тази дейност е около 50%. Никога не отказвам на български пациенти именно защото са българи, колкото и да ми е трудно да ги обучавам в принципите на съвременното здравеопазване. когато българина усети, че наистина искаш да му помогнеш, няма по-добър и благодарен пациент от него. Но да се пребориш с първоначалното недоверие и нервност изисква много време и сили.

И това какво общо има въобще със статията,която се коментира тук?Или просто да се намирате на приказка ?

За този, който може малко да помисли има общо. Общото е, че българският пациент от десетилетия е настроен против българският лекар. И в тези коментари под статията ако не се броят моите изглежда хората вече са осъдили лекарката. Виновна и толкос. Готови да я линчуват. Това е общото. Ако сте лекар, как бихте работили с такова негативно отношение към вас?

Изобщо не мога да се съглася с написано. Може и да сте имали такива пациенти, но не може да обобщавате за всички. Колкото до възпитание и отношение, именно лекарите са тези, които говорят направо на "ти" на пациента, дори и за го виждат за първи път, говорят им на "лельо" и "чичо", като че ли са им роднини. Да не говорим за долнопробния търгашески лекарски манталитет. Я по-добре разкажете как си променихте в чужбина отношението към пациентите и започнахте да се държите с тях като с хора.

Я моля ви се кажете къде практикувате за да съм сигурен че никога няма да ви посетя. ''Превъзпитаване'' на пациент?! Такова нещо за първи път чувам. Вас в Н-ския университет не ви ли учиха че париент никга не се съди и укорява?! Май ще трябва да отидете на опреснителен семинар по темата....а ако не ви допапдат пациентите тогава да бяхте станали ветеринр - там пациентите нямат никакви претенции....

Даниел, аз практикувам в Индианаполис и графика ми е пълен с пациенти. Разбира се, че пациента трябва да се превъзпитава. Та повечето болести се дължат ба неправилен начин на живот в съчетание с неблагоприятна генетика. Ако имате гатсрит и пиете ще трябва да ви превъзпитаме да спрете алкохола ако искаме да ви излекуваме. Характерните за българина кръвно налягане, стомашен гастрит, хронично белодробно заболяване и бъбречни камъни имат пряко отношение към консумацията на алкохол, пушенето, диетата богата на сол и мазнини. Как точно очаквате да ви помогна ако сте болен ако продължавате да си нанасяте същите вреди на организма? И как точно да ви помогна да промените начина си на живот без да ви информирам, и без да ви помогна да си промените начина на мислене? Когато имам пациент аз се стремя да реша неговият медицински проблем и ако това означава да го възпитавам, то се превръщам на възпитател. С българите е трудно, защото са като малкият Иванчо - хулигани до последно. Удари ли ги нещо сериозно обаче стават много по-възприемчиви към възпитание. Защо обаче трябва да стигаме дотам. Вие пушите ли Даниел? Бихте ли отказал цигарите? А защо не? Такива ми ти работи...

като средностатистически пациент в чужбина мога да кажа, че вероятно работите в някое гето - друго обяснение няма. Един средностатистически възпитан българин без значение къде, няма да направиви нищо от гореизброеното. Имате изключително развито въображение.

След като от толкова години сте извън България, не виждам как изобщо претендирате, че сте наясно със здравеопазването в България в последните 15 години. Виждам че изобщо не сте. Вместо да обяснявате как се държат българските пациенти в чужбина, поинтересувайте се как се държат лекарите в България и ще разберете, защо има такова отношение към тях тук. Не е заради журналистите, а е заради лекари като тази от статията с които пациентите са се сблъсквали лично. Между другото няма случай в който лекар тук да се е обърнал към мен в учтива форма. Аз винаги се обръщам към тях така най малкото заради респекта и уважението което изпитвам към тази професия и тези хора. Не че ми пука за това, важното е лекаря да не неглижира случая ми и да ме лекува поне доколкото знания има. Слава богу досега съм попадала на съвестни доктори, не винаги добри професионалисти но поне са се старали доколкото са наясно.

Не всяко раждане завършва с живот. Понякога умират и двамата - и детето и жената. В този случай, дали е можело да се спаси бебео не знам, но тази жена днес си дължи живота на тази лекарка.

Глупости,дължала живота си жената..вие добре ли сте или сте някоя роднина на наглата лекарка ?!Тя , некадърницата, не уби родилката,но пък я почерни!

Интересно. И какво смятате че щеше да стане, ако тази лекарка не беше предприела цезарево сечение? Плода и майката щяха да са починали сега. Повтарям. Тази майка дължи живота си на тази лекарка.

Давайте нататъка. Изгонихте ни тези, които само искахме достойно заплащане на труда си. Сега ще вкарвате в затворите другите, които решиха да останат и да ви лекуват. Само едно ще ви кажа българи. Днес не е 1990 година, когато лекарите в България се преескачахме един друг. Днес всеки практикуващ лекар е незаменим. Хайде сега да видим дали лекарите администратори и политици могат да ви лекуват. Като затворите и Ловешкото АГ къде ще раждате? При баба на село ли?

Този пък... Вас ви изгониха всички онези, на които, ако/когато се наложи болнична помощ - получавате артрит от кланяне. Но после - обикновените хора са Ви виновни за всичко... Не Ви ли е срам, бе? ЛИЦЕМЕРИ!

Вижте сега, ако беха само мутрите не бих си тръгнал. Тръгнах си защото обществото застана зад мутрите, прие техният начин на говорене, мислене и живот. Виждате как разговарям в този форум. С респект към който и да е насреща ми. Това в България вече е отживелица. Важното е да се недвика другият, да се покажеш по агресивен, по нахален и по бескрупулен. И много са характерни крайните съждения. За или против лекарката, за или против майката. Тук аз говоря за проблема на противопоставяне на различните групи българи.

За затвора са тези,които вършат престъпления.Въпросната лекарка е убила здраво бебе с некадърност-престълeние,трябва да има съд и наказание.

Вие съдийка по делото ли сте? Известно ли ви е, че в западните държави подлежите на отговорност за подобни голословни обвинения. Оставете на съдиите да си свършат работата. Още малко ще вземете да ги линчувате ликарите си.

Нека всеки работи, където си иска. Ако наистина беше в чужбина, просто нямаше да губиш толкова време във форума, за да пишеш за неща, които са далече от теб. А ние ще се оправим и без теб и такива като теб.

Ами ако не е била подходяща? Я изброй няколко критерия за "подходяща" и "неподходяща" за секцио! Аман от БГ МАМА обучили се разбирачи!

На тая и личи на физиономията,че е родена за надзирател в затвора,а не да бъде лекар,камо ли пък в родилно отделение.

Хронична лекарска болест - до обяд са гладни, следобяд им се спи, на нощните дежурства открито спят, като през цялото време имат чувството, че не им се плаща достатъчно.

Затова повечето от моите колеги вече не са в България, а аз не работя медицина. Така никой от нас не се оплаква. Утре кой ще ви лекува не знам!

не лекува а убива, какво си се загрижил за нея или ти е рода ?

Аз не работя в България колега. Чудя им се на акъла. На шепа лекари и мизерни болници европейски стандарти ще вкарват. Шизофреници.

И какво като има недостиг на лекари? Като гледам те изобщо не лекуват професионално и може даже да те уморят преждевременно.

link Тук има телефон и имейл на "лекарката", дерзайте :)

Какви богове и какви умения ма,ти трябва да миеш краката на старите баячки и да пиеш водата, белким научиш нещо,неморални некадърници,доктори като тая и да искат не могат да помогнат,ама защо морят хората.криейки се зад безпочвени дипломи и лекьосани престилки

Следващият път като те свие стомаха отивай при баячка, но се моли да не е апендицит защото там с баене не става.

Дали ако се беше случило с Вашата дъщеря ще говорехте по същия начин. Човешко е поне да замълчите. Вие съвест имате ли?

Безскрупулни садисти. Те циганите комай правилно си ви побийват. Да видим какво ще направи законът, когато убивате и пребивате децата на българи.

Бездушието й,лъжите и наглостта й,изврътеноста и аморала й личат на 100%!дЕГРАДИРАЛА Е ТА НАЙ-МЕКО КАЗАНО СЕ Е САМОЗАБРАВИЛА И НЯМА НИЩО ОБЩО С ЧОВЕЩИНА!СЪД И ЗАТВОР ДО ЖИВОТ!ЗАЕДНО С АКУШЕРКАТА!

ти си много далече от Бог ти дори не си човек камо ли лекар

О не,никакви богове не сме! Закъсняли в еволюцията вулгароси сме. Обичаме да се държим брутално и животински помежду ни, за което физиономията от снимката недвусмислено подсказва. Колкото по-прости и диви сме,толкова и по-нетолерантни сме към себеподобния прост и див. Е,ако сме пред някой от който имаме облага,лижем яко-:)

Някакви лумпени които те псуват и ругаят затова че караш с разрешените 50 км./ч. я града или че си спрял при жълт сигнал плачат яе някакви доктори се държали грубо с тях. Същите тези доктори били мноооого корумпирани. Ами че кой им ги дава тия пари ? Да не би да съм аз ? Същите тия пари ги давате и на Катаджията за да забрави че сте употребили алкохол, а после го псувате че е корумпиран.Докато кадърните лекари напускат милата ни Татковина в търсене на достойно заплащане и уважение все така ще е, а и по-зле. И преди да хулим другите нека погледнем първо себе си!

какво предлагаш да направим, да сложим предупредителни табелки като тези в зоопарка ли ? "Който дава пари на медиците, ще бъде помолен да си събере!" В зоопарка някой съобразява ли се с тези табелки ?

Гледах я по ТВ-такава наглост,рядко се среща!

langlima

Плъховете първи напускат потъващия кораб!

ясно, претензии. можи да бъркам в превода, но в мераци..надали.

Явно на тая мърша не и е за пръв път. Кой знае колко деца е затрила или увредила. За такива само в урановите мини до живот. Нека бъдем хуманни.

Това не е лекар,а вещица! Само физиономията,като и видиш ти става ясна.

В някои държави изпълняват смъртната присъда със зенитно оръдие. За това говедо и това е малко....

Да се разследват действията на лекарката и да си понесе последствията - да. Надявам се обаче да разбирате, че ако тази родилка не беше в болницата, вероятно нямаше да е жива. Така че, предполагам че тази лекарка и е спасила живота. В медицината има правило, че между майката и плода, винаги се избира майката. А че изглежда страшно лекарката - изглежда, спор няма. Обаче няма и кой да я замени, и ще трябва да раждаме при бабите знахарки като едно време.

ти какъв си та не изглждаш страшно, манекен, красавец, олигофрен... като гледам в булгаристан на доган само хубавци

да попитам само след като са отречени от ЕС тези техники защо все още се прилагат широко навсякъде в България?? Където навсякъде включва и УНИВЕРСИТЕТСКА болница "Майчин дом".

Точно там преди няколко години при такава "техника" ми спукаха ребро.

пълно безхаберие..."търговци "са всички

По добре да затворят отделението щом са им такива специалистите. Защо да рискуват своето и на бебето здраве бъдещите майки да зависят от настроението на акушер гинеколога.

Ако този дзвер трябва да ме изражда, no thank you. Голем урод бре.

Мръсна долна пача,тази е уморила бебето от некадърност и не съжалявала!!!В затвора и да й се отнемат лекарските права.Не искам да си представям какво й е на майката Наташа-да го носиш 9 месеца в корема си ,здраво детенце, и накрая един човешки боклук да ти умори детето.Че и безсрамна на всичкото отгоре!

Ти си безсрамница! Не прави заключения за вина, без да са излезли резултатите от разследването. А хора, включително и бебета, си мрат и без лекарска помощ!

Само че в случая е имало лекарска "помощ", която де факто е уморила здраво бебе. А и резултатите от разследването са публикувани в статията. Поведението на лекарката е арогантно и цинично, а манталитета и речника - на улична метачка. Направо е нагледен пример за българка с циганско поведение.

Какво да не правя заключения,като излезе информацията,че бебето е умряло от травма по време на раждането ?!Аз ,когато сгреша,се извинявам и имам срам,така че не знам колко съм безсрамна ,а само един боклук може да защитава друг боклук.

А ти си изрод!

То понеже много български бебета се раждат напоследък, та в родилните почнаха да ги уморяват още неродени и новородени!!!

someone

тази жена има нагло лице. високя форцепс е нещо, което е много опасно и много рядко ползвано в днешно време, отделно се иска и упоика, наи-вероятно не е имала време да сложи упоика. да ти мушкат големи метални щипки в матката без упоика е нещо като средновековна инквизиция.

До Lan - Какво значи борила се е за бебето ? Тя дали знае как да се бори за бебето ? Чухме я по телевизията . По-голяма наглост не съм чувала . А това , че няма забранени методи не означава , че трябва да се работи колкото може по-атравматично . Касае се за човешки животи .

Благодаря ти, Боже, че ми даде възможността да НЯМАМ деца!

фактът, че моите деца ще работят за твоята пенсия ми оставя много горчив вкус...

Проблема с горчивия вкус е твой! Ако искат да работят, ако искат не, ако искат да бягат зад граница. И с тия лозунги -той ,тя,те ,където работели за БЪЛГАРИЯ и ХОРАТА си ги казвайте по митингите. :)) всеки работи САМО за себе си. Другото са лакърдии.

....е to човека със сигурност си плаща социалните застраховки ,така че ...не виждам място за притеснение относно това ,че "децата ще плащат" !

Това е един силно комунистически регион. Трябва да се отворят врати и прозорци, за да се проветри сериозно, че мирише на мърша от всякъде.

Вярно е това.

Хора! Всеки от вас излива болката си, плюе и разпъва на кръст тази лекарка. Тя обаче се е борила докрай за бебето! Не давайте да ви се каже "Отречени в Европа лекарски практики". Какво значи това?! Защо не питате дали нашето министерство е отрекло нещо (т.е. дали са си мръднали гъзът в тази посока, някакъв документ или наредба в тази посока), дали има осигурено обучение за лекарите след завършването им, дали има възможност да бъдат приложени други практики? НЕ! Далеч по-лесно е да се разпъне един човек, отколкото да се мисли и да се промени нещо. Няма забранени практики, здравеопазването е оставено на произвола и да, има огромна корупция! Това са проблемите!!! Не ви ли говори нищо, че всички лекари са подкрепили колежката си?! Тя, дори и да е сгрешила, е един човек, НЕ е зарязала пациента, правила е каквото може и доколкото може! Има си следствие - да си понесе отговорността...ние обаче е редно да се нахвърлим там където има много по-голяма нужда и това е Министерството на здравеопазването, а не като мършояди върху падналия човек.

И как се е борила???

Щом не носите съдебна отговорност, ще ви съди обществото. Това избиване на хора вече приведени в безпомощно състояние трябва да се преустанови!

да ама ние лекарите ще фанем влака за европа и тогава кого ще садите бе посерковци???

Хванете го де. Дори да имате шанса да работите като лекари,там няма как да чакате пари под масата. Няма как да се държите грубо, унизително и пренебрежително към пациентите, щото там не е България и за подобни неща не си затварят очите. Че и там доста ги съдят, представям си тази лекарка в някоя цивилизована страна колко обезщетения щеше да плати. Специално акушер гинеколозите са едни от най добре платените в БГ защото почти всяка майка предпочита да си плати за да е спокойна. Който няма пари да си плати много често получава отношение като в този трагичен случай. Толкова се нагледах на грозно отношение, към тези който не са си уговорили срещу плащане раждането, иначе уж с направление, че думи нямам. Разбира се има и много свестни лекари. Лекарите трябва да са много добре заплатени, за жалост в нашите болници не е така, но ако трябва да сме честни те си докарват парите по друг начин, че и чисто без удръжки и данъци. Хубаво претръпнали са лекар, могат вземат пари, ама може ли подобно отношение щом нямаш изгода, живот зависи от теб с пари без пари от чиста човещина и елементарно възпитание е просто недопустими и няма извинение за подобни ваши колеги, защо изобщо ги защитавате. Лекарска грешка е едно, да не си вършиш елементарно работата е съвсем друго. Тази лекарка просто не си е вършила работата.

Като ти вляза в кабинета ме гледаш само в портфейла, и се държите като с добитък, сега "Хора"....

Щом "държавата" нехае за развитието на лекари не означава че ТЕ могат да убиват. Лекарска неграмотност не освобождава от отговорността....

Ако се беше борила както трябва, щеше да е направила секцио.

Гледах сутрешния блок на НТВ и разбрах, че тази "личност" /не мога да я нарека лекарка/ доста дечица е затрила, трябва да я разследват години назад , да се види какви ги е вършила

"Личност" е човек с лице, т.е. достоен човек. Не може тази изверга, която си позволява да обижда и крещи на млада жена, докато ражда, да бъде наречена "личност" Абсурдно е! Това е някакво изчадие адово, да ври в пъкъла дано, не личност!

на цензорите в дир, да не псувам в следващи две седмици. но ще се налага. поняога нещата са толкова жалки, а хората увредени. че не е за коментар, аз а книга. как ви звучи изрази от рода на.. той, тъст, чупи си краката, газят го с коли на зебри, за да мъчи роднини. човека първия си инфаркт получи, когато на жега от плаж, носеше три деца. и нейни. има неща, които хората правят безплатно. и никой не им е длъжен. да ги мери. защото правят това, което обичат и го плащат с труда си. Сашо, ако нема друг, се ша избегаме от болницата и се ша са покатериме на блока на върха. кат ти е чупен единия крак, другия ти е здрав. дано и аз покрай теб, да съм цял. та, ..личнинища. не ползва още дир. щото ще си патите.

цялото здравеопазване ни е кръгла нула, няма сфера в която да са хора-лекарите, мафия навсякъде не очаквайте разбиране, ако не излезнем по улиците и да им покажем, че не сме второ качество, време е

кат немам качество, освин за жина.. и обижда на нула.. тва е избор на жените. имат си, менят си ги. но, не им завиждам. е не ги виня. стига да имат цици истински. единствен начин, ръка да не е юмрук. почитайте жените! струвя си.

За смъртта на човек винаги има причина нарушени функции на органицма!!! НОООО лекарите не лекуват. Лекарите са търговци на лекарства. По болниците е страшно, всеки е ръцете гледа! Непрекъснато трябва да им бутам по 10 лв, за да не се държат с мен като с прасе!