Тежки нарушения при смъртта на бебето от Тетевен

Медицинският екип е неглижирал състоянието на плода и е направил пропуски при воденето на раждането - това установи проверката на смъртта на бебето в Тетевен.

Обратно в новината

Коментари - Тежки нарушения при смъртта на бебето от Тетевен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не искаш да раждаш в БГ, защото те помръзва. Има и не малко качествени доктори, но ти си мрънкало и си въобразяваш, че извън БГ те чакат с погача. Затова после всички баби хукват в чужбина да гледат внуци, че мамите трябва да работят.

А тук мамите не работят ли? Или всички са много богати, че да си седят в къщи?

Такова животно не може да чувства вина просто защото няма съвест! Нагла, злобна, нечовешки противна!!!! Защо не слезе при родителите на бебетата, които е унищожила, а отдалече се ежи пред строените насила свои колеги.Отвратителна жена!!! Час по-скоро да се маха,за да не съсипва още дечица ип млади жени и цели семейства!!!

Поставете се на нейно място посрред нощта, с умираща родилка и без надежда за своевременна бърза помощ отникъде. Без съвременна техника, без анестезиолог... ще беснеете и ще проклинате безсилието си на което ви е обрекла немотията. Тогава какво ви остава: да си спомните за всичко което знаете и да се помъчите да спасите майката или детето. А ако има шанс и двете. Е, не се е получило. Но идва ред на алчността и човешката омраза. Едните искат да спечелят толкова време след смъртта на невинната душица, а другите да оплюят всичко човешко. Задайте си въпроса- "Аз какво бих направил на нейното място, ако нямам никакво време (да я пращам другаде), да спася поне един човешки живот или да погубя два?

Представете си и друго. Некадърна лекарка, която не е направила правилни измервания и не е установила, че жената е с тесен таз и че единственото възможно раждане е чрез секцио. Представете си как към мъчещата се жена се държат с недопустима грубост. И още си представете как на тази т.нар. лекарка се отнемат лекарските права и е съдена с цялата строгост на закона.

По-скоро си я представям как прибира пари и почерпки от близките на родилките и как се почерпава. А като не знае и не може да се справя- да е напуснала.

Такова животно не може да чувства вина просто защото няма съвест! Нагла, злобна, нечовешки противна!!!! Защо не слезе при родителите на бебетата, които е унищожила, а отдалече се ежи пред строените насила свои колеги.Отвратителна жена!!! Час по-скоро да се маха,за да не съсипва още дечица ип млади жени и цели семейства!!! Какво търси на работното си място с официална рокля и МАНИКЮР - тази бабишкера е скарана с всякакви задължения и съвест! Явно разчита на нейчий чадър,за да си развява байрака и изобщо да не се притеснява от изродщините,които е правила

Ще ме разплачеш! Какво търси на работното си място с официална рокля и МАНИКЮР - тази бабишкера е скарана с всякакви задължения и съвест! Явно разчита на нейчий чадър,за да си развява байрака и изобщо да не се притеснява от изродщините,които е правила

Исках да сложа "+", но от смартфона се изпляска "-".

И пред неоспоримите факти да не се признава за виновна !?!? Такива индивиди в Китай им налагат смъртно наказание, точно защото не се признават за виновни и изпълняват присъдата до една седмица- справка ,,Червения ъгъл''- с Ричърд Гиър, пресъздаващ суровата законодателна действителност в някои социални страни.

Всичко е от храната.Ще дойде време и ще се самоизяждаме.

как е работила години наред в родилно без анестезиолог. Добре, че родилката е оцеляла. А Цвък постоянно се занимава с АГ доктори, вероятно някоя гинеколожка го е шитнала навремето и той се чуди как да си отмъсти.

Тази докторка, наречена такава да я затворят най малко 20 години да лежи. Не и отива хем да е докторка, хем е майка и трябва поне, като такава да има някакво уважение към родилките. Как не ги е срам само за пари мислят и си отворили дупетата. Това не са доктори , а търговци

Ето затова не искам да раждам деца в БГ. Първо, изпитвам страх и ужас от състоянието на болниците и отношението на докторите към родилките. Второ, доходите ми не го позволяват, защото да отглеждаш дете не е никак евтино. Трето, и да искам не мога да запиша детето си на детска градина, защото няма места и трябва да избирам между това дали да се храним със семейството, т.е. да ходя на работа или да гладуваме и да си гледам сама детето, защото частната детска градина примерно струва 600 лв. И още, и още такива примери, които накланят везната да НЕ раждам тук.

Не правете такива генерални изводи от някои единични случаи. На този хал сме и по-лошо ни чака - на Запад лекарят не контактува директно с пациент, секретарката приема разговора и записва час (може и за след месец и половина, какъвто беше моя случай). Освен това знаете ли какви пари получава ТАМ един анестезиолог и не само такъв специалист? Затова в Б-я няма да има достатъчно лекари!

Значи ние в Б-я да мрем от некадърни лекари, , защото плащаме здравни, ама парите не стигат до лекарите , и те за без пари толкова трябва да работят?

Как Сийке, като не могат да имат на "разположение" анестезиолог да затварят отделението-то де беше шефа на това отделение, това попита и шефката на 1-ва АГ в София по едно тв предаване.

Гарван на гарван око не вади, и на тази ще й се размине. Егаси държавата.

ТЕЖКИ НАРУШЕНИЯ ще са , като липсва морал и контрола от централната власт е занижен или въобще го няма се получават такива извращения!

само някой да ми каже , колко пациенти ..да не говорим новородени са спасени при ДИК синдром?

Медицинският одит показва ясно вината на Байчева. Всякакви въпроси от този род са абсолютно неуместни.

Всички доктори,ако не си им мн.добър познат или не си се отчел,те гледат като по-нисша раса,не се отнасят като с човек,нищо не обясняват и въобще се държат високомерно и гадно!

само някой да ми каже , колко пациенти ..да не говорим новородени са спасени при ДИК синдром?

Проверката се е изказала ясно по случая. А ти може да продължаваш да си питаш.

ако прочетете за дик синдрома ще видите че това е рядко състояние , и да, не е лечимо. но у нас това се случва всеки втори ден, направо има епидемия, това също ли е нормално ...?

Видях убийцата по ТВ- нагло крещеше с/у опечалените, вместо да падне на колене пред тях и да моли за прошка !

от линч, като се подложите вие на него! Линч е да ТИ УБИЯТ ДЕТЕТО. Кой ще спре от линч, майката, бащата, дядовците и бабите на убитото дете от тази убийца, която вие все още наричате "ДоКТоР ПО МЕДИЦИНА"? Вие, управляващите създавате условия за съществуването на убиийци! Защо вие г-н министър, вече много месеци, не сте установили, че на ваша отговорност е такъв престъпник, убиец? Искате ли вашата дъщеря да ражда при тази докторка? Защо допуснахте, жена която си е платила всички осигуровки да попадне на убийца, на която вие сте ръковадител, работодател, а ние дънъкоплатци?

Лекарите в България не правят CPD - continuous professional development , ще рече обучение. затова си предават някакви измислени "знания" и подходи един на друг , анестезиолози си "менкат " формули, кошмар. Естествено , че е в разрез с ЕС норми, докторката никой не я е задължил с нищо не само да чете , но и да представя обосновани доказателства за наученото и приложението му в ежедневната практика.....била е доктор.....преди сто години...

Те и да искат да четат, като не знаят езици, трябва да чакат някой милостиво да им преведе нещо.

А ти като знаеш езици, що не стана лекар, а? Или щото си тарикат и бачкаш нещо по-престижно?

намесата на министъра е адекватна и навреме. не можем да стигматизираме цяла една гилдия, и то тази от която всички зависим. всички сме жертва на една лоша система и лекари , сестри и ние . дано се направи реформата и да просветне пред всички, иначе ще останем без медици. а този конкретен случаù е убиùствено некомпетентност и безхаберие. тази жена освен за касапка за нищо друго не бих я назначила.

не см съгласна, не мога да си представя, че лоша държава може да ме направи такъв изрод...истината е,че да си изрод трябва да имаш генетически предпоставки...което навежда на друг въпрос...тези тъпи зелки кои им е дал диплома...по принзип маса гинеколожки си вземаха навремето дипломките с подкупи, а сега с ходене до украина

В ПОЧТИ ВСИЧКИ БОЛНИЦИ,КЪДЕТО НЕ ИГРАЯТ ПАРИТЕ РОДИЛКИТЕ ГИ ТРЕТИРАТ КАТО ЖИВОТНИ.ОБИЖДАТ ГИ,КРЕЩЯТ ИМ,А ЛЕКАРИТЕ СИ ГЛЕДАТ КЕФА И СИ ЛЯГАТ ДА СИ ПОСПЯТ,ЧЕ ИМАТ РЕЖИМ ДА СПЯТ СЛЕДОБЯД.НЕ СИ ЛИ ШАРИШ,ЗАБРАВИ НЯКОЙ ДА ТЕ ПОГЛЕДНЕ.ТАКИВА БЯХА И ПО ЖИВКОВО ВРЕМЕ И СЕГА СА СЪЩИТЕ ГАДОВЕ.

и по Живково и сега ли си раждала?

Може и да е раждала, сестра ми роди през 1988 ма и през 2010 та година.

всеки ден има по нещо зловещо, свързано с лекари! всички си имат оправдание, недооценени били, много им крещели, много им е тежко...дълго време се чудех дали омразата не е преувеличена...но за последните няколко години е ясно...много български лекари са масови убиици...това си е геноцид срещу българския народ!!! аз лично съм чувала български лекар да казва "остаи да умира тази Циганка мръсна"

bramaputra,Някой, са тролове,които спамят тук в защита на Байчева.Не им се хващайте на глупостите. Аман от тъпи тролове!!

Хах, 123, вие ме развеслихте:) Вярно е, че изгубих цял следобед да си изказвам мнението, но не знаех, че ще ми се оцени подобаващо само ако е против Байчева. Чак пък да наречете участието ми "тъпо тролене" и глупост? Не знам това какъв феномен е - остатък от комунизма ли, синдром на тълпата ли - да се адмирира само това, което мнозинството поддържа. Това някакво правило ли е тук? Писано, неписано? Единственото ми успокоение е, че и хора като Ян Хус са били в подобна ситуация - низгвернати от обществото, което са просвещавали. Така се е родила крилатата фраза към невежеството на мнозинството: "О, свещена простота!"

Некадърната Байчева си има отбор тролчета,който "сеят просвета"...Чудно.

Г-жо, високомерно-пренебрежителният ви тон е меко казано не намясто. Медицинска сестра съм и съм раждала и аз. Познанияъа ми по медицина се рестартват и обновяват ежедневно при мен. Защото работя със живи хора, а животът е най-ценното което имаме. Вчера часове четох немски гфоруми и методи на израждане. Знам какво е форцепс и знам кога и как се пролага Оксицотин. И лекарката е сгрешила и с двете решения. Преди поставянето на системата е имала 15 часа на разположение да прецени и състоянието на плода и на майката. С оглед прилагането на секцио поради недостатъчна родова дейност. Т.е. можела е да намери екип и анестезиолог, които да са готовност за секциото.

аз предлагам да дадем BRAMAPUTRA на госпожа баичева за 2 часа...ще и върнем и форзепсите!

В, Lan, bramaputra и какъвто още там се наричаш, смешният си ти, жалък трол.

към лекарите води до масова циганизация. Това е нарочно насочване на недоволствата на българите, те се хващат на уловката и се упражняват в плюене, но в крайна сметка не ги чака нищо добро!

Грешиш, това не е омраза а отчаян вопъл на един народ. Ние искаме, когато сме болни да ни третират като човеци поне тези дето са полагали Хипократовата клетва. От двадесет години съм в системата и мога поне два романа на ужасите да напиша за това което съм видяла и преживяла в болницата. Твърдя, че най-много 20% от колегите имаха сърца и бяха добри специалисти. Избягах.

Патетични слова тук са ненужни. Байчева трябва да бъде съдена и лишена пожизнено от лекарски права.

Пълна некомпетентност от страна на лекарката. Можела е просто да приложи Цезарово сечение и да спаси бебчето. А поведението ѝ е недопустимо за лекар, къде е лекарската етика??? Пълна селяндурка, не лекарка.

Просто да 'приложи' цезарово сечение? Това да не става като да си пусне кафе от машина!? За операция трябват 2 оператори и един анестезиолог. Плюс - това е най-сложното - да прецениш дали все пак ще се роди отдолу плода, при положение, че е минало половината път, а също и дали имаш времето да подготвиш нещата за секцио, преди да умре бебето или да ускориш раждането му отдолу по разни начини - форцепс, натиск през корема, окситоцинова система и викове към жената да напъва с все сила.

наи-голямата смешка е,че всички жени и дъщери на лекари раждат секзио...което си е сериозна операция с рискове, ама пък както става ясно, то другото си е пък да ти скачат по корема...абе всичко е като филм на ужасите...аз не знам как жените все още раждат в тази прогнила държава

Цезарово сечение ПРЕДИ да бърка с металната лъжица, след като главата на бебето е била още високо.И ако в 17часа в това родилно няма анестезиолог и оператори, за каква родилна помощ говорим тогава?! Закривай! Докторката в затвора. За мене е убийство по професионална некадърност. Точка!

Преди 38 години, уважаеми коментатори, родих син 4 кг и 200гр., преносен. Аз бях на 24. Бях вече стажант лекар и имах представа за какво става въпрос. "Тъпото" и сбъркано здравеопазване по това време, в лицето на целия екип на болницата успя да наложи форцепс, да реанимира посинялото бебе, което губеше тоновете си, да ме подготви за рисковете, да ме успокои, раждах повече от 20 часа. Не съм викала, не съм ритала, не съм крещяла, не съм ревала по медии, тогава нямаше как. Чак след една-две години, когато видях че детето ми се развива нормално се успокоих. Сега това "дете е баща на две момченца и добър лекар. Пиша това, за да спра тъпите и злобни писания и в двете посоки.

iva

Учудващо е, че като лекар, самата Вие защитавате грубостта, неосведомеността, непрофесионализма и аморала на лекарите както във Вашиа случай, така и в коментираниа случай. Излиза, че сте солидарна с невежеството и алчнистта на лекарите, защото са не до оценени и недостатъчно платени. Ами нали са Ви колеги...

Термините и начинът, по който ме репликирате, показва някаква предубеденост. Не защитавам, напротив, коментирам, че когато една болница и едни лекари са оставени на произвола на съдбата и парите на пациентите, а не на на държавните или парите на касата, нищо добро не се случва. Не си разбрал и си злонамерен. Обесете всички лекари, уволнете ги, осъдете ги и си живейте живота.

я кавете професионално ли е да казеш "ти уби детеzxcvbnто си"

iva

Извинение да си груб и непрофесионален НЯМА. Всички в БГ са недооценени и недобре платени. не само лекари, но и учители, продавачи, шофьори, чистачи. Не само лекарите учат 10 години. Музикантите учат 25 години, за да държат цигулката. И освен това продължават да се "ъпражняват" ВСЕКИ ДЕН. Ама не-"лекарите най-много са учени". Живях в семейство не такива "лекари"-не прочели книга от 1950, не знаят чужд език да се ограмотяват, само деряха кожи на пациенти, повечето умиращи за да си вършат работата, за която получават държавна заплата. Стига сте ревали, цяла България не е платена добре. Ами пенсионерите. Не ви е срам пред тях да се оплаквате. Срам за коментари!

А вие разлика в работата на споменатите от вас съсловия не правите ли???? Защото ако един музикант си изсвири грешно тоновете, ще махнете с ръка и ще го забравите, ако лекар сгреши - го пращате по затворите. Ха сега кажете кое тогава трябва да е по-добре платено - не само заради отговорността ами и заради нуждата да се окуражат бъдещите поколения да стават лекари, защото целият им живот ще минава не в напудрената и напарфюмирана среда и естетичека възвишеност на музикантите, а сред човешки страдания, всекидневни оплаквания, нощни дежурства, и неприятния мирис на биологични секрети.

ама вие сериозно ли мислите, че понеже не ви се плаща достатъчно, и сте "оставени на произвола на съдбата", имате право да крещите на хората, да ги третирате като животни и да ги убивате? не била викала като раждала, ми ще викат жените бе, боли ги заобградени от лекари-човекоядзи...като вас...всички ви мразят...демек без причина така ли? причината е във вас...и като доиде време вашата дъщеря да ражда, ще пуснете връзки да я "уредите", за да не бъде третирана като животно. гнус ме е от вас! вие нямате идея какво представлява лекар в нормална държaва...

ти беше лекарка, и плода ти беше преносен? демек даи всички маики да не са оплакват, че не ги следят и плодовете им са преносени, а да стискат зъби?? като тебе? и да чакат дали дезата им ще покажaт дефекти...?

Да анализираме заглавието, което значи участието на медиите в истерията: "Тежки нарушения при смъртта на бебето в Тетевен". Внушава как лекарката е клала с "железа" бебето още в корема на майката. Току що по ТВ новините узнах какви "нарушения" са открити всъщност: "липса на анестезиолог". Това звучи ли ви като тежко нарушение на лекарката? Всеки работещ в малка периферна болница знае, че анестезиолози няма достатъчно и те работят почасово. Дори в голяма областна болница, ако се наложи спешно секцио, не би могло да се направи до половин, дори до 1 час. Кви са тези 3-4 минути дето ги цитират в медите (казани от "велики" гинеколози от големи клиники). Че анестезиолога не може да си зареди спринцовката за толкова време, камо ли да се даде упоика , да се измият операторите, да срежат корема и да извадят бебето???????

И всъщност сега, поглеждайки екзистенциално на въпроса защо разни хора ми слагат минуси на постове, в които споделям неопровержими факти, ми светна: това са всички тези хора, дето априори мразят докторите, просто защото по презумпция са по-интелигентни и обществено поставени от тях, а в същото време са по-беззащитни и лесно стават жертви от тях. Омразата е такова нещо, че всички останали човешки аспекти, като обективност, истина и справедливост нямат значение.

няма такова нещо, не си намираите пак оправдание! ние мразим вас, не докторите по принцип...и ви мразим, не защото сме ниско образовани, а защото аз като щях да раждам в друга държава, се осмелих да гледам разни образователни сериялчета за раждането в шеиново маи беше...и там имаше точно такива полу руси зли касапки като тази от тетевен...крякащи, зли животни...туи било доктор...абсурд!

Ти ако не си Байчева,си някоя нейна некадърна дружка.Засрами се и спри да спамиш,трол нещастен.

Ходи да прочетеш целият одит на страницата на МЗО и тогава направи разбор,но не на заглавието,а на съдържанието.

Излиза ,че докторката е заклала бебето при форцепса,със скалпела! Отврат!

Не, пробола го е с железата, после му е изстръгнала гръкляна и после - със скалпела.

При налагането на форцепс скалпел не се използва.

Е, да де, аз казах - после!

Още малко ще кажеш, че го е сварила и изяла :D

който иска лукс ,обноски и докторите да му се въртят на пета-може има елитни клиники 300 лв на нощ и екстри всякъкви.КОЙТО ИСКА СУПЕР ЛУКС ДА ГО ГЛЕЗЯТ,ДОКТОРИ ДА МУ СЕ КЛАНЯТ ТО ДА ПРИПОМНИМ ЧЕ ХЕРЦОГИНЯТА НА КЕМБРИДЖ РОДИ ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИКА В ЕЛИТНА ЛОНДОНСКА КЛИНИКА ЗА 18 000 ПАУНДА НА НОЩ ТОЕСТ 50 ХИЛКИ НА НОЩ.АМА ПРОСТОЛЮДИЕТО ДА ИСКА ЕКСТРИ ЗА 2,90 НА НОЩ ГО НЯМА И В РАЯ.

Евала, казал си го най-точно. Не обръщай внимание на минусите и хейтърите, които ще те накачат.

Брей, че саракзъм. Ама, като "цоцате" от парите на здравната каса, колкото и "мизерни " да са те, не питате от къде са дошли. По тази логика, като не ви харесва да сте любезни и отговорни за малко пари, отидете да работите на частно.

сарказъм

Цоцат по 2 лева на нощно дежурство, байно - горе е написано. Ама ти като си от простолюдието, дето иска да мине с тези 2 лева от касата, не очаквай да те обслужват като херцогинята на кеймбридж.

То само като горката женица плачеща и трепереща ми каза че е тая свинкя се е появила и почнала да и крещи "аре маааа ,не са научи да раждаш маа видя ли сега цялата ме изцапа с кръв и си уби детето!ейй не се научихте да раждате!!" - почнала да я ръга с некви железа в стомаха ми стана ясно всичко. И после свинкята разправя по телевизията "Ми чи за ко да са чувствам виновна." тя едва ли не сама си уби детето аз само гледах и я псувах че фърчи много кръв и ще ми изцапа черната вечерна рокличка...

Акушер-гинеколозите са такива. Свиквайте :D

Свиквайте ама като почнат да ги поливат с бензин на улицата и да ги палят да не свикнат те..Забелязъл съм че в България хората се учат на обноски и уважение когато са пред умирачка или нещо ги заплашва със унищожение.Има и изключения де.Колкото да подчертаят правилото.

По-добре е те - "недосегаемите" леко да поотвикнат от тия навици, че от ден на ден на хората им писва все повече и повече. Да не вземе някоя "недосегаема любезна" носителка на бяла престилка да разбере по болезнения начин колко по-безболезнено е да се отнасяш с родилките човешки.

Ето затова расте броят на домашните, неасистирани раждания.Очевидно са по-безопасни, отколкото да попаднеш на ИЗВЕРГ като тая, оказа се, че докта бебета е избила-серийна убийца!!!Хубавото е, че не само с кариерата и е свършено-и с живота й е дотук, как ще си показва грозната гага на-улицата, да му мисли...

Преди време едно бебе почина при такова домашно неасистирано раждане.Но понеже нямаше под ръка лекар,който да бъде обвинен,всичко мина и замина.

Верно!

Много точно казано!

Ходете на лекар само в краен случай. И здравната каса няма да има дефицит и вие ще сте здрави!

Дира, защо ми изтрихте коментара? Казах само, че вчерашният трол В, който пишеше по темата, днес е с ново име - Lan.

:) Не си сменям ника и вчера си писах с този ник по темата.

не влизай в контакт с това, то точно от това се храни

Смешник!!!

Верно е!

Ей, веднъж да се появи един нормален човек да ви опонира по-упорито на вас, дир-ските истерици и още го помните и не можете да го преглътнете! Няма спасение за вас, щом един от малкото идеалисти дето насред тролското сборище се опитва да се пребори с психологията на тълпата го обявихте за трол...

То е ясно, че е трол. А и писанията са в един и същи стил и речник. Прозрачноооооо!

Ако не беше се разшумяло , всичко щеше да си тече по старому. Това не е първия случай , нямаше да е и последния .

Айде стига,докторката ще я оправдаят,ще кажат че пациенката е излъгала,свидетели на докторката е имало,на пациенката не,и случая се закрива,точка!!!това е всичко за днес!!!

Не вярвам родилката да е излъгала. За проява на физическо ниво на съдбовни записки няма как да се лъже.

Много нагла тая докторица бе. То и физиономията и говори сама по себе си.

Абстрахирай се от емоциите си в момента. Тя е просто един изпълнител на нечия чужда воля. Толкова.

УУУУУжасТ

И защо такива некадърни хора продължават да се подвизават на работа, слад като я мразят? Така е и в образованието и в много други сфери... трябва боклуците да се махат веднъж за винаги, а не да им се търсят други удобни местенца, за д аиздевателстват над други хора..... Безобразна държава с отвратително отношение към поданиците си!

Ами ти кво ще праиш, като напуснат лекарите, дето си мразят професията, бе кадърнико. Че как да си обичат професията, за чието усвояване са прахосали години време, труд и пари, а после обществото се оказва, че дори една благодарност не иска да им отдаде, когато като катадневно работата им е да слушат оплаквания и да се грижат за умиращи, а близките на тези умиращи да ги бият по кюшетата или да реват по медиите какви некадърници са. Ми ти какво си мислиш, че е медицината? Че е магия, а те магьосници - да ти дадат хапченце и ти да рипнеш здрав. Кой те знае какво работиш, дето си бъркаш цял ден по носа и имаш претенции да съдиш и оценяваш работата на висококвалифицирани специалисти. Да, има 5% лекари, които получават по няколко хиляди лева заплати, но има и 70%, които трябва да работят на 2-3 места, за да могат да хранят семействата си. Да не мислиш, че работят по цял ден и въртят нощни дежурства, докато ти спиш до гъза на жена си, щото им е кеф?

вземи се гръмни с гаубицата

Насам народе, продаваме дипломиии! Кат топъл хляб свършват. А може и с преписване да си вземете изпитите! Няма нужда да учите. Що ви е. Те, таа лекарка не е учила и кво, лошо ли му е на бебето? Не. То бебето само малко умряло, но тя що да е виновна, че е некадърна, защото не е учила, нали така!

Тук гледам коментари как в частните клиники било по-добре. Не вярвайте на тези лъжи! Само повече пари взимат. Че там нали са същите лекари на втора работа, т.е. същото некадърие е и там. Дори се пести повече от консумативи! Като се осерат пак теб те изкарват виновен/виновна/ А ако се осерат много фалшифицират/крият и документи.

Акашиевите записки т.е. съдбата няма как да я фалшифицираш. Каквото е писано това става, разберето го най-накрая !

Ти зомбиран ли си, че повтаряш като ненормален едно и също.

Същите некадърници ама с връзки! Кара- вара и тая система с връзките дето си я развиваме от комунистическо дотук ни докара! Жалко, но кадърните тая система ги изхвърля извън трасето. Така бавно и сигурно изчезват специалистите ... и не само в здравеопазването

преди 10 години в 6 ти месец ми умря бебето. 5 дни лекарите се чудеха какво да правят - системи, хапчета и никкави контракции. на 6-тия ден казаха форцепс - парче по парче ще се вади около 3-4 дни - защото нямало да издържа болките. Като ми обясниха каво точно представлява процедурата - казах , че се махам от болницата. Да ама на сутринта на 7- мия като ме видяха в какво състояние съм - хайде секцио за 20 мин ме подготвиха / среду обещание да дам дарение на болницата де/. Всичко е за пари - да знаете. Явно са чакали и жената да каже - колко струва секциото.

Само, че Нинче, ако бяхте успели да го извадите по детеродния канал сега нямаше да имаш направена операция, възможни сраствания и други усложнения! Нормално се реагирали лекарите и в твоя случай...и искрено ти съчувствам за преживяната травма.

физическата болка преминава, дали е рязане или естествено. Просто психическата остава за цял живот. Ако ме бяха държали още - да съм получила сепсис - така ми казаха. Имала съм късмет. 7 дни мъртъв плод и лекарите чакат да питам аз колко струва. Дано не се случва на нито една жена.

Здравей, В. Вчера беше В, днес си Lan. Голям смях!

Права е жената-без пари не може,след обещание за дарение-може.Досега акушерите балансираха между раждане отгоре и раждане отдолу,но тук са прекалили.

Всеки ден умират хора в болниците. Умират стотици, сигурно от тях десетки от лекарски грешки и некадърност. Никъде по медиите обаче нищо не се пише за тези фрапиращи факти. Сега умряло едно бебе и се вдига шум до небесата. Защо бе? То бебетата трябва да са безсмъртни ли? Каква е тази гюрултия, за какво е туй пеньявене. Случва се и бебе да умре и толкоз. Сега веднага нарочиха доктурката за виновна, садист била, нам кво била. Ай стига опомнете се!

Умират от лекарско некадърие! Докато лекарите реват за заплати пък се оказва че някои от тях взимат по 30000лв заплата!

Ми взимай и ти бе, ако ти е писано ! Те взимат, че така им е писано от оня отгоре. И между другото кажи къде дават такива заплати, че да кажа на мои приятели лекари да ходят там да бачкат ?

Реват тези,които вземат значително по-малко.Те са болшинство и на тях се крепи здравеопазването,защото ония с големите заплати не могат да огреят навсякъде.

Киро,Кироо..да те питам ако беше твоето бебе,така ли щеше да говориш тук?

Защо лекарите не носят отговорност? Ако на един строителен ръководител му падне скелето по негова вина и умрат хора си влиза в затвора като стой та гледай. Лекарите дори не им отнемат правата при фрапиращи случки на некадърност. Ами от всяко дърво свирка не става. Не всеки като е завършил за лекар и е искал да стане такъв става такъв!

Много ясно, че от всяко дърво свирка не става. Има много които не влизат или не завършват медицина...

От тези не ме е страх! По-опасни са тези които не стават и завършват! В САЩ ако хванат лекар с измама на здравната система или си е оставил ръцете има наказание - отнемане на лиценз. Тук такова няма! Тук може да избиеш на воля 20 бебета и няма кой та ти каже гък.

А ти сигурен ли си, че не носят отговорност? И изобщо, можеш ли да сравняваш професия, чието естество е границата между живота и смъртта с всичките му вариации, което значи, че рано или късно на всеки лекар, работещ в такова отделение ще му умре пациент, за което ще трябва да се обяснява дали той има вина или не, със строителните инженери, за които най-нормалното нещо е да си изчислят куфража, за да не им падне сградата.

комунизмът ражда чудовища

Утопия не може да ражда чудовища ;)

По един въпрос съм съгласен с Москов. Не бива да се линчуват лекари. Време е да се линчуват МИНИСТРИ!

Ако можеше и десет плюса бих сложила! Искам нормална държава!!!

За всички коментиращи, а прочетохте ли, че не е имало анестезиолог в отделението! За това някак между редовете, но иначе че приложила остарели практики надълго и нашироко! Как ще започне секцио без анестезиолог?

Те много знаят какво е анестезиолог ...

Защото законът го позволява. Знаеш ли че в прословутите частни клиники няма и един дефрибилатор ако се наложи? Но там с лекота ти взимат от 500лв. та до 50 000лв за здрасти. ТА кой е виновен за това? За мен държавата, че няма никакъв КОНТРОЛ! Всяка операция трябва да се следи стриктно. Как така само в България лекар може да ти взима от здравните безотчетно ? Еми много просто. Лекарското мафиотско лоби в парламента го направи така.

Само да поясня: Стигне ли се до дефибрилатор... лоша работа. Или ти си мислиш, че като го има и всички пращят от здраве и благополучие, благодарение само на наличието му?

Ами, кой ти чете ? Важното е да се ругае!НЕ ОПРАВДАВАМ докторката, но надали е толкова черна ! Обаче тук нали са все изтъкнати медици, познаващи в детайли и физиология, и патология, и усложнения и рискове, и терапия, и операции, и.... А бе, всичко е както си му е реда !

А защо й взимат здравните на жената като няма условия? Защо тази болница работи въобще?

И аз си мислих за това преди 2 дни. Направо не ми се мисли какво е трябвало да изтърпи тази женица. Инквизиция.......Дано все пак е имал анестезиолог и просто да са пропуснали инфото.

Нали трябва да има кадърен лекар,който да установи, че на родилката и трябва спешно секцио,а не да млати бебето в корема й.И да се обади на спешният екип в Ловеч навреме.За съжаление такъв лекар е нямало.Имало е само Байчева.Тя убива неродено бебе й след това е горда с "професионализма " си.Ето това е човешки боклук.

А ако си е вървяло нормално всичко, бебето си е слязло в малкия таз и изведнъж нещата се объркат и започне загуба на тоновете в комбинация с ненапъване от родилката? Има ли време да извика спешния екип и дори и да дойдат ще сварят ли живо бебе?Щото всички си мислят, че едва ли не раждането си продължава с часове...да ама може с часове да си е било всичко като по учебник и да се обърка само за минути!

Чудех се към кой пост да закача моите размисли, защото първосигналници тук колкото искаш, а и едва ли някой ще чете по ред, та да има смисъл написаното от мен, а и едва ли ще променя нещо в човешката природа, според която колкото и да си тъп, можеш да имаш мнение и да раздаваш присъди на воля, без дори да съзнаваш и на йота тъпотата си. Та по същество: нищо от това, което се говори по медиите не е точно така, както е в действителност - само се манипулира мнението на хората. Дори не знам откъде да започна да ви разяснявам - 1. нека да е от прословутото натискане по корема, който бил остарял метод. Нарича се прийом на Кристелер и с него са спасени стотици хиляди деца, на които тоновете са падали при преминаването на плода през таза. Нека дойде някой професор и ми каже колко разкъсвания на матката има от него, заради което е уж отхвърлен. Нито едно на практика. Този прийом се помогнал на стотици и хиляди жени да родят навреме преди детето им да умре без да е настъпило и едно разкъсване на матката. Но ако умре все пак детето - да, разпнете ги тия некадърни доктори, щото как да се оправдае пред многознайковците... Крещяла била докторката на жената. Ми представете си картинката - тоновете на детето падат, скоро ще умре ако не се извади, а начина на вадене е или раждащата да се напъне кански, или да се подпомогне напъна с натиск върху корема, или да се издърпа отдолу с "железа". Та си представете в този момент докторката как трябва да говори на жената: може да й шепне в ухото "хайде, моля те драга моя напъни се да извадим бебето навреме...", след малко "извинявай, миличка, ако те притеснявам, може ли да се понапъъънеш мъничко..." Ми много ясно, че ще има крещене, дърпане, бутане, паника и натискане, за да СПАСЯТ бебето, изваждайки го живо и да му направят реанимация. Ще спра дотук - имам отговор за всички напиращи във вас въпроси - за анестезиолога, за секциото, за заключенията на одита, за черната й рокля, но ще спра засега заради дължината на поста...

Положението в България е страшно. Прием в болница без подготовка, правене на манипулации/операция без подготовка за нещо извънредно, изписване без оздравителният период. Не знам във война ли сме, но се работи все едно сме на фронта - полеви условия. Но иначе здравни осигуровки се взимат всеки месец, а и допълнително пари къде официално, къде не! Страшно е човек да отиде на лекар!

Военно-полеви условия. Стягайте се и се строявайте ...

То накрая ще прикипи нали знаеш. Ще вземе да се строим и напред към алчните лекари.

Всички Акушерки във София работят на две места най малко,като от Поликлиниките дърпат пациентите си за прегледи и операции във частните клиники които работят и си плащат наем на помещението,за това тези които работят във поликлиниките или държавните болници,нямат никаква култура към пациентите защото не падат там парички.Всичко е до парите да знаете,не си ли плащате,ще умирате или ще ви разкарват от кабинет на кабинет като кучета.

А защо според теб работят на 2 места? От кеф ли? Или щото заплатите им са малко над минималните за страната? Дали нямаше да предпочетат да ходят на солариуми и масажи, вместо на втора работа, ако не бяха поставени в унизително положение да не могат да хранят семействата си. Затова се и държат зле с пациентите - защото не само че не са платени, не само че трябва да "обслужват" претенциозни тъпачки или основно раждащите в момента безсловестни ромски дебили, ами вече и благодарност няма за труда им от страна на обществото. Вече са ви длъжни и да ви обичат и прегръщат, заради заплатаата от 400-500 лв, за да напишете 2 хубави думи за тях по форумите.

Тази прилича на мръсна ромка. Не вярвам българският съд да и даде дължимото, но Господ рано или късно ще и прати полагащото и се наказание.