Коментари - Тестват днес системата BG-Alert в 5 области в страната | Днес.dir.bg

Тестват днес системата BG-Alert в 5 области в страната

Потребителите на мобилните оператори във Видин, Враца, Ловеч, Монтана и Плевен трябва да получат съобщение между 12 и 12:30 часа

Обратно в новината

Коментари - Тестват днес системата BG-Alert в 5 области в страната | Днес.dir.bg

Коментари

Пак на английски! Алооо, а бе вие в България ли живеете или в друг свят??? Направете го "БГ-ТРЕВОГА"! Какво е това чудовищно нещо, всичко на английски?? И да има чужденци в България - те да се настройват към българското, а не ние към тях- прищълците!! Тази предупредителна система засяга само България!!

Как да различаваме реалните заплахи от тестовите съобщения, а и от пратените по погрешка?

Поредната недомислица българска първо въвеждат после мислят дали е необходимо.

По време на бедствие единственната ви връзка са радиостанциите Баофенг-честотат която сте си избрали е вашия "телефонен номер" .Такава радиостанция може да ви осигури връзка на на повече от 10 км.Ако живеете във висока жилища сграда може да ви свърже и на по далечно разстояние.Честотата на която сте е вашия номер изсписвате го с големи цифри на прозореца си ако някои иска да се свърже с вас.В града в които живеете си намирате място на което да залепвате обяви(форум)-кой от какво има нужда и какво предлага-като си оставяте под обявата номера-честота за връзка с вас! Задължително трябва да имате и соларен panel-за да си зареждате радиостанцията.По време на сериозно бедствие първо прекъсва електричеството и комуникациите.

нали може и без разни дрънкания?

Като получи съобщението, Нешка се насра.

В недоразвитите страни ,азиатски и др .по тоя канал тече непрекъсната информация,например ,,След 5 километра ще пристигнете в град еди кой си...,,Добре дошли в град еди кой си времето е ала бала духа вятър с сила еди каква си нема да се плашите,,освен сигнал за бедствие.Тук в високо цивилизована страна приела всички евроатлантически ,сатанински,циониски ценности ще меца само ако има нещо но ако спрат тока ,водата,като в Палестина ще требва кмето с тупана на мегдана да ни информира.

доколкото знам виваком не поддържа вече кабелните телефонни линии, при някакъв катаклизъм да разчиташ на мобилан комуникация е пунта мара

Все още ги поддържат в някакъв ограничен обем, но това Вас какво Ви касае, като нямате стационарен телефон.

ТАЯ СИСТЕМА Е ПРОСТО ЕДИН ЕЛЕКТРОНЕН ПАСТИР ЗА ЧОВЕШКИЯ ДОБИТЪК.....

Може ли да се разчита на мобилни оператори по време на бедствия и то в такъв голям мащаб?

Дали не е по правилно съответните власти по места да бъдат уведомявани за да се избегне евентуална паника ако не дай боже стане нещо много ооо сериозно?

време всеки дъжд и полъх на вятъра ще бъде червен код. Бройлерите ще трябва да се държат в страх и паника. Да папкат, да гледат шоута и да не излизат много за да не генерират въглероден отпечатък

За повече информация: https://en.wikipedia.org/wiki/EU-Alert

Видяла жабата че подкопават вола и тя вдигнала крак. Пример, ръчно превключвани светофари в София. Първо се превключваха с бутон, след това инфраред ключ, след това ги направиха отново автоматично както си бяха преди ръчното. Но парите на СО са усвоени. Странно но алерта следва този пример?!

Добре дошли в ТСВ, която този път ще е термоядрена. Няма да е като предишните две. Ганьовските чалгапарапитеци тъй и не "стоплиха" с едноклетъчните си моьъци(ако въобще даже имат мозъци), че ги подготвят за ТСВ. А пък чалгапарапитеците 18-60 ги готвят и за пушечно месо. Щото украинското такова отива да свършва. Много ще страдат ганьовските чалгапарапитеци по причина на своята крещяща простотия. Заети да кълват в смартфоните си някоя "умна мисъл" и да си мислят само за пари и имоти. С глас ще реват ганьовците прости от това, което идва!

КУПУВАЙТЕ СИ РАДИОТЕЛЕФОНИ BAOFENG И СЕ УЧЕТЕ ДА ГИ ИЗПОЛЗВАТЕ-ТОВА ЕДИНСТВЕНАТА НЕЗАВИСИМА ОТ СИСТЕМАТА КОМУНИКАЦИЯ! ДОБРЕ Е ДА ИМАТЕ И ПО ЕДНО СОЛАРНО ЗАРЯДНО КЪМ ТЯХ.

Бауфенга е радиостанция, а не радиотелефон. Радиостанцията е комуникация между двама или група от хора. Така че не става.

Баофенга има честота която играе ролята на номер-всеки който има Баофенг може да те търси на тази честота-номер и и си е 100% телефон.В Америка,Канада пак и на доста места в Европа хората си научиха урока и няма семейство без Баофенг и соларно зарядно за него ! По време на сериозно бедствие това е единственната възможна комуникация !

Много негативни коментара. От къде знаете, че системата по-скоро е нещо вредно, отколкото полезно? Със сигурност българите не са първите които го внедряват в обществото.

Изискване на името на системата идва от ЕС -РО-Алерт, НЛ-Алерт, ГР-Алерт и така нататък.

Толкова нещастна нация от чуждопоклоннци и родоотстъпници не знам дали има друга такава. Дори името на системата е bg-alert. Защо да е “Национално съобщение” или “Република България предупреждава”, или нещо подобно? Вижте колко оригинално звучи сако бг алерт… Сега разбирате ли зашо 44-45 год. е имало Народен Съд и разстрели на предатели?

След народният съд и разстрелите в България масово се налага чуждопоклонничеството към СССР. Явно мисленето не ти е сила.

Именно: точно в този период 44-89 България изгражда ВиК мрежа, енергийна мрежа, язовири, пътища, ТЕЦ, ВЕЦ, АЕЦ, жо мрежа, Нефтохим, болници, училиша, читалища. България има морски и океански флот!, паркове и детски площадки, детски градини, поликлиники, библиотеки, униветситети. България поддържа постоянна армия от около 250-300 хил.войника. В периода 89-2023 какво изградохме? Само рушим и се кланяме на евроценности, които никой не знае какво значат. Сещам се и друго: тогава имахме детски празници, Асанблея знаме на мира, , сега имаме ЛГБТ паради! А това което изброих в началото, дори ти който можеш да мислиш, ползваш и до ден днешен, ежедневно, вкл.децата ти.

Два часа да спрем врага докато долетят от СССР да ни спасяват ?!

И малко ли е трольо два часа? Сега турската армия за два часа ще бъде пред София, трольо, а нату ще излезе с една декларация колко съжалява за което. И че натувските сърца са с нас.

Мисли по широко! Знаеш ли колко пари ни струват тия 2 часа?

Братко пиши със своите букви. Деба и аростотелеца bg alertino.

Тестват или изпитват? BG-Alert или БГ-Тревога? В тая държава няма ли официален език?

Има официален език, обаче има и келеши.

Хакерите ще имат ли правомощия ;-)

Смешници, ние го тествахме в цялата страна.

Гафа е на фирмата която го прави, те са пуснали в продукция през Виваком, Виваком няма вина, все едно ти да сгрешиш на кой си пратил SMS и да обвиняваш мобилния оператор за това.

Да не започнат да всяват страх и стрес на хората за щяло и нещяло.

Мерси много, ще пропусна...

Няма да пропуснем

Още една система за всяване на страх и терор

....абе щом има репетиции ще има и представление, амин!

Драги хора по тая система ще ви уведомяват кога Дебора е излязла пак на чалготека или Сашка Богдански си е оперирала устата и д-р важни новини

Кога ще АLERT-ватевропрокуратурата за милиарди евросредства похарчени в проекти състоящи се от един ред бъгав код

А какво е алерт? Яде ли се

Коле, па ли ти бре? Гаси лампата и затваряй.

А инструкциите какви ще бъдат? Бял чаршаф и бавно към гробищата, за да не се създава пабика.

Ваньо това твойте подали го измислига и сега го тестват на офцете

Ама , че глупост, пълна тъпня

да си оправят другата система. щото се разпознават само думата 'в-н-и-м-а-н-и-е' , останалото е замазано . доплеров ефект ли е , лош запис ли е . имаше и случай в русе , докато тече проверката на системата , някакви дебили планирано взривиха сграда . също така помним как при пернишкото земетресение ГСМ-ите не работеха за 10-тина минути

Уведомете ме ,когато Лили Иванова ,стане на 99 .Дотогава няма нищо да се случи,за което да ме уведомявате.

Внимание : цената на тестовото съобщение което ще получите е 1.60лв с включен ДДС! Докато системата тръгне не обещаваме че цената няма да се повиши!

Ли пиендето, което включи алармите на пияна/надрусана глава.

Първото съобщение ще получат хората от ДС, Като Васо ДС-то.

Напишете го на Български. Простаци.

Киро простото и асен кокорестия са педераси

Тази система е полезна. Представете си че метеорит се разбие в земята. Така ще ни предупредят като във филмите както е

Или ако вътреземните излязат от земята и ни нападнат, ще знаем да се крием по баирите.

Ако метеорит тръгне да се разбива в Земята, повярвай ми, ще знаем няколко години преди това...

Яко батерия ще цица. Лошото е, че при рутнат телефон след като се изтрие, телефона не се стартира.

Мръсните комунисти са се изпонасрали.

че нема щтръкеле и латовици

Коментари - Тестват днес системата BG-Alert в 5 области в страната | Днес.dir.bg

Тестват днес системата BG-Alert в 5 области в страната

Потребителите на мобилните оператори във Видин, Враца, Ловеч, Монтана и Плевен трябва да получат съобщение между 12 и 12:30 часа

Обратно в новината

Коментари - Тестват днес системата BG-Alert в 5 области в страната | Днес.dir.bg

Коментари

Пак на английски! Алооо, а бе вие в България ли живеете или в друг свят??? Направете го "БГ-ТРЕВОГА"! Какво е това чудовищно нещо, всичко на английски?? И да има чужденци в България - те да се настройват към българското, а не ние към тях- прищълците!! Тази предупредителна система засяга само България!!

Как да различаваме реалните заплахи от тестовите съобщения, а и от пратените по погрешка?

Поредната недомислица българска първо въвеждат после мислят дали е необходимо.

По време на бедствие единственната ви връзка са радиостанциите Баофенг-честотат която сте си избрали е вашия "телефонен номер" .Такава радиостанция може да ви осигури връзка на на повече от 10 км.Ако живеете във висока жилища сграда може да ви свърже и на по далечно разстояние.Честотата на която сте е вашия номер изсписвате го с големи цифри на прозореца си ако някои иска да се свърже с вас.В града в които живеете си намирате място на което да залепвате обяви(форум)-кой от какво има нужда и какво предлага-като си оставяте под обявата номера-честота за връзка с вас! Задължително трябва да имате и соларен panel-за да си зареждате радиостанцията.По време на сериозно бедствие първо прекъсва електричеството и комуникациите.

нали може и без разни дрънкания?

Като получи съобщението, Нешка се насра.

В недоразвитите страни ,азиатски и др .по тоя канал тече непрекъсната информация,например ,,След 5 километра ще пристигнете в град еди кой си...,,Добре дошли в град еди кой си времето е ала бала духа вятър с сила еди каква си нема да се плашите,,освен сигнал за бедствие.Тук в високо цивилизована страна приела всички евроатлантически ,сатанински,циониски ценности ще меца само ако има нещо но ако спрат тока ,водата,като в Палестина ще требва кмето с тупана на мегдана да ни информира.

доколкото знам виваком не поддържа вече кабелните телефонни линии, при някакъв катаклизъм да разчиташ на мобилан комуникация е пунта мара

Все още ги поддържат в някакъв ограничен обем, но това Вас какво Ви касае, като нямате стационарен телефон.

ТАЯ СИСТЕМА Е ПРОСТО ЕДИН ЕЛЕКТРОНЕН ПАСТИР ЗА ЧОВЕШКИЯ ДОБИТЪК.....

Може ли да се разчита на мобилни оператори по време на бедствия и то в такъв голям мащаб?

Дали не е по правилно съответните власти по места да бъдат уведомявани за да се избегне евентуална паника ако не дай боже стане нещо много ооо сериозно?

време всеки дъжд и полъх на вятъра ще бъде червен код. Бройлерите ще трябва да се държат в страх и паника. Да папкат, да гледат шоута и да не излизат много за да не генерират въглероден отпечатък

За повече информация: https://en.wikipedia.org/wiki/EU-Alert

Видяла жабата че подкопават вола и тя вдигнала крак. Пример, ръчно превключвани светофари в София. Първо се превключваха с бутон, след това инфраред ключ, след това ги направиха отново автоматично както си бяха преди ръчното. Но парите на СО са усвоени. Странно но алерта следва този пример?!

Добре дошли в ТСВ, която този път ще е термоядрена. Няма да е като предишните две. Ганьовските чалгапарапитеци тъй и не "стоплиха" с едноклетъчните си моьъци(ако въобще даже имат мозъци), че ги подготвят за ТСВ. А пък чалгапарапитеците 18-60 ги готвят и за пушечно месо. Щото украинското такова отива да свършва. Много ще страдат ганьовските чалгапарапитеци по причина на своята крещяща простотия. Заети да кълват в смартфоните си някоя "умна мисъл" и да си мислят само за пари и имоти. С глас ще реват ганьовците прости от това, което идва!

КУПУВАЙТЕ СИ РАДИОТЕЛЕФОНИ BAOFENG И СЕ УЧЕТЕ ДА ГИ ИЗПОЛЗВАТЕ-ТОВА ЕДИНСТВЕНАТА НЕЗАВИСИМА ОТ СИСТЕМАТА КОМУНИКАЦИЯ! ДОБРЕ Е ДА ИМАТЕ И ПО ЕДНО СОЛАРНО ЗАРЯДНО КЪМ ТЯХ.

Бауфенга е радиостанция, а не радиотелефон. Радиостанцията е комуникация между двама или група от хора. Така че не става.

Баофенга има честота която играе ролята на номер-всеки който има Баофенг може да те търси на тази честота-номер и и си е 100% телефон.В Америка,Канада пак и на доста места в Европа хората си научиха урока и няма семейство без Баофенг и соларно зарядно за него ! По време на сериозно бедствие това е единственната възможна комуникация !

Много негативни коментара. От къде знаете, че системата по-скоро е нещо вредно, отколкото полезно? Със сигурност българите не са първите които го внедряват в обществото.

Изискване на името на системата идва от ЕС -РО-Алерт, НЛ-Алерт, ГР-Алерт и така нататък.

Толкова нещастна нация от чуждопоклоннци и родоотстъпници не знам дали има друга такава. Дори името на системата е bg-alert. Защо да е “Национално съобщение” или “Република България предупреждава”, или нещо подобно? Вижте колко оригинално звучи сако бг алерт… Сега разбирате ли зашо 44-45 год. е имало Народен Съд и разстрели на предатели?

След народният съд и разстрелите в България масово се налага чуждопоклонничеството към СССР. Явно мисленето не ти е сила.

Именно: точно в този период 44-89 България изгражда ВиК мрежа, енергийна мрежа, язовири, пътища, ТЕЦ, ВЕЦ, АЕЦ, жо мрежа, Нефтохим, болници, училиша, читалища. България има морски и океански флот!, паркове и детски площадки, детски градини, поликлиники, библиотеки, униветситети. България поддържа постоянна армия от около 250-300 хил.войника. В периода 89-2023 какво изградохме? Само рушим и се кланяме на евроценности, които никой не знае какво значат. Сещам се и друго: тогава имахме детски празници, Асанблея знаме на мира, , сега имаме ЛГБТ паради! А това което изброих в началото, дори ти който можеш да мислиш, ползваш и до ден днешен, ежедневно, вкл.децата ти.

Два часа да спрем врага докато долетят от СССР да ни спасяват ?!

И малко ли е трольо два часа? Сега турската армия за два часа ще бъде пред София, трольо, а нату ще излезе с една декларация колко съжалява за което. И че натувските сърца са с нас.

Мисли по широко! Знаеш ли колко пари ни струват тия 2 часа?

Братко пиши със своите букви. Деба и аростотелеца bg alertino.

Тестват или изпитват? BG-Alert или БГ-Тревога? В тая държава няма ли официален език?

Има официален език, обаче има и келеши.

Хакерите ще имат ли правомощия ;-)

Смешници, ние го тествахме в цялата страна.

Гафа е на фирмата която го прави, те са пуснали в продукция през Виваком, Виваком няма вина, все едно ти да сгрешиш на кой си пратил SMS и да обвиняваш мобилния оператор за това.

Да не започнат да всяват страх и стрес на хората за щяло и нещяло.

Мерси много, ще пропусна...

Няма да пропуснем

Още една система за всяване на страх и терор

....абе щом има репетиции ще има и представление, амин!

Драги хора по тая система ще ви уведомяват кога Дебора е излязла пак на чалготека или Сашка Богдански си е оперирала устата и д-р важни новини

Кога ще АLERT-ватевропрокуратурата за милиарди евросредства похарчени в проекти състоящи се от един ред бъгав код

А какво е алерт? Яде ли се

Коле, па ли ти бре? Гаси лампата и затваряй.

А инструкциите какви ще бъдат? Бял чаршаф и бавно към гробищата, за да не се създава пабика.

Ваньо това твойте подали го измислига и сега го тестват на офцете

Ама , че глупост, пълна тъпня

да си оправят другата система. щото се разпознават само думата 'в-н-и-м-а-н-и-е' , останалото е замазано . доплеров ефект ли е , лош запис ли е . имаше и случай в русе , докато тече проверката на системата , някакви дебили планирано взривиха сграда . също така помним как при пернишкото земетресение ГСМ-ите не работеха за 10-тина минути

Уведомете ме ,когато Лили Иванова ,стане на 99 .Дотогава няма нищо да се случи,за което да ме уведомявате.

Внимание : цената на тестовото съобщение което ще получите е 1.60лв с включен ДДС! Докато системата тръгне не обещаваме че цената няма да се повиши!

Ли пиендето, което включи алармите на пияна/надрусана глава.

Първото съобщение ще получат хората от ДС, Като Васо ДС-то.

Напишете го на Български. Простаци.

Киро простото и асен кокорестия са педераси

Тази система е полезна. Представете си че метеорит се разбие в земята. Така ще ни предупредят като във филмите както е

Или ако вътреземните излязат от земята и ни нападнат, ще знаем да се крием по баирите.

Ако метеорит тръгне да се разбива в Земята, повярвай ми, ще знаем няколко години преди това...

Яко батерия ще цица. Лошото е, че при рутнат телефон след като се изтрие, телефона не се стартира.

Мръсните комунисти са се изпонасрали.

че нема щтръкеле и латовици