МВР ще тества сирените в големите градове днес

МВР предупреди, че днес ще се тества сиренната система на някои места в страната.

Обратно в новината

Коментари - МВР ще тества сирените в големите градове днес | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По едно време се чу едно яко пращене и помислих,че уредбата им е дефектирала,а то се оказа,че говорителката е изпуснала микрофона :).Е,може ли да 10 мин. да кажеш 2 лаф-а и да направиш лапсус?

Трябва да изберат по-подходящ час, а не в 13 на обяд.Децата в яслата тъкмо бяха заспали, половината се събудиха и се разплакаха.

Никой не одобрява подобни наистина стресиращи мероприятия,но на управляващите не им пука какво мисли народа.Важно е парата да е в свирката .

ауууууу,тези малоумници ми надуха главата,а кучетата се скусаха да лаят,заради тупите и'м сирени

МВР ще тества сиренето днес в големите градове.

"Тренировката се извършва за проверка на техническото състояние на националната система и обучение на населението, обясниха от прецентъра на МВР." И къде е тук обучението, освен едно стресиране. Кой, дори от пишещите във форума, след тази акция ще знае какво да направи при даден сигнал. Тези, движещите по комплексите с мегафоните си, създават допълнителен стрес. По-добре е да питат директорите на училищата и детските градини дали знаят при не дай си боже военно нападение, къде отиват с децата на безопасно място. Да питат главните мениджъри на големите фирми, къде отиват подчинените им. Всичко това с разхождащи се танкове по българските пътища и щъкащи "лодки" по българското черноморие, води до стрес и хаос. Единствено защитени са тези, за които се грижи НСО-то. До един галфоните управляващи, ще бъдат заведени на сигурни места, а някой ще излетят от военните литища. Това е.

Читави скривалища за населението няма. Останалите от соца са негодни, така че като чуете сирената - знаете, белия чаршаф и бавно към гробищата да не помислят, че сте го краднали. Между другото, нали не се готвим за никаква война, какви са тия тестове на сирените всяка година по няколко пъти?

Шегуват ни!

Тестването на системата се прави във връзка с изпълнение на Наредба за условията и реда за функциониране на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване на органите на изпълнителната власт и населението при бедствия и за оповестяване при въздушна опасност. Наредбата е приета на основание чл. 62, ал. 1 и ал. 2, т. 1 и 5 във връзка с чл. 19, ал. 1, т. 1 и 3 от Закона за защита при бедствия.

... не се пенете толкоз ...

Идиотите на Цв.Цв. трябва да си оправдаят хубавите заплати като стресират населението - кретени !!

Тази " проба ",по повод изказванията,на ОНЗИ,от "Дондуков" 2,за война с Русия ли е ???

Пак ли?! Не може ли вместо два пъти годишно , да ги тестват веднъж на две години? И малко по-тихо и по за кратко. Досадни са.

Що за идиотщина? Тези тестове са толкова излишни, че няма по-излишно нещо с изключение на този, който ги е "измислил". Него трябва да го вържат пред някоя от сирените и да я надуят с пълна мощност.

И тези сирени са като мюфтията на джамията , чуваш го че вие ама само той си знае за какво

Вие сте го казали кратко и ясно, а не като мен по горе - много разтегливо.