Тереза Мей сподели подробности по плана си за Брекзит

Великобритания няма да чака парламентарните избори в Германия през септември 2017 г., за да задейства член 50 за излизане от Европейския съюз.

Обратно в новината

Коментари - Тереза Мей сподели подробности по плана си за Брекзит | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По думите на Мей, това ще бъде първият етап от процеса, след който Великобритания щяла отново да бъде суверенна и независима държава. Сега е момента Меркел да подкрепи суверенна и независима Шотландия " Да покани Английските компании да преместят бизнесите си в новата финансова столица на Европа - Мюнхен и ще им срине икономиката за 1 ден дори само с това изявление и ще се радваме на паунда под 2лв :)))

Едва ли Великобритания е в позиция да поставя условия. Най-малкото това ние изгодно, а това не. Нали и другата страна ЕС трябва да прецени кое е изгодно, кое не. Аз лично се надявам тази страна която винаги е била против България да се върне там където е била в началото на създаването на ЕС.

деер

суверенна и независима държава

Мязат си малко с нашата Цецка Цачева. How the hell to spell Цецка на английски?

Tsitska

Швейцария не е в ЕС и не е изолирана, нали ? И живеят по-добре от ЕС. Норвегия също. Проблемът може да дойде оттам че хиляди ганьовци може да се наложи да сменят Лондон с родните Каспичани и Ихтимани.

Щом казваш. Аз преди няколко години когато все още Англичаните чакаха края на 2114 си работих в Норвегия без виза и без никакъв проблем. Имам приятели които работят в Швейцария по същият начин. Англия обаче иска само каимака е да ама вече е късно защото вишеградската 4 вече не козерува на Меркел.

2014

И Русия и тя не е член на ЕС, другарю. Сигурно и там живеят по-добре, нали? Клоуни червени смешни. :)

Смешко, страх те е да не те върнат от Лондон обратно в ТКЗС-то, нали ха-ха-ха

Да... Ганьовците тук, във Великобритания, са много.., действително много повече, отколкото искам. Но някак си, съвсем истински вярвам, че в България има поне милион и половина като тях и това ще е от полза за всички :))

Да... Ганьовците тук, във Великобритания, са много.., действително много повече, отколкото искам. Но някак си, съвсем истински вярвам, че в България има поне милион и половина като тях и това ще е от полза за всички :))

все пак бобитата не са единствените. Много преди Фараж да се пръкне, в 1639 шогуна Токугава изолира Япония от останалият свят. А когато се цепиш от колектива винаги се получава изоставане - във всяка една сфера от живота икономиката и бита на едно общество. Това лъсва безпощадно ясно през 1954 когато нинджите се изправят само с мечове срещу топовете на Матю Пери и трябва да подвият опашка. Друг подобен казус е Османската империя и ние българите сме отнесли най-много негативи от изолацията ни от ренесансова Европа. Днес идеята да се връщаме назад към родово-общиния строй не е много печеливша

Пропуснал си последните 25 години, пич.

Ванеса Мей ще накара бритите да се питат защо ги ручаха жабетата.

Абе Ванеса Мей най-много да им изсвири няколко класики, но за ТЕРЕЗА Мей си много прав :)

Отново визи, work permit и чакане да ти разрешат да влезеш в Англия, за да видиш близките си. Home office беше кошмара за всеки чужденец идващ в Англия, бръщат ни отново в онова време. Решиха тотално въпроса с европейците, араби , пакистанци, непалци и индиици са недосегаеми.

Там белите сме малцинство. Виц, друго е ако си някой брадат черен индиец....вратите са ти отворени за всичко.

Да обобщим - британците искат хем душата в рая, хем тази работа в онази работа. Няма да стане.

До кога,ще я показвате,бе?

Планът е разумен и може да "пречи" единствено на комунетата, които ни се пишат дори извънземни, но вонята си просто няма как да скрият.

Пожелавам им успех със сродните им пакистанци и индийци - истински работливи християни. ЕС да си взима обратно "необразованите" и "мързеливи" европейци и да им прати чудесните имигранти, които както се вижда са им ценни - сигурно основно за разнообразяване на гените.

Баах мааму....то по-малко време взима да влезеш в ЕС отолкото да го напуснеш !!! Айде да се махат рижите и ако може да вземат и гърчулята и да потеглят за Евразийския съюз на Путьо

Ще побързат да не изпуснат троянският кон Меркел. Това което Обонго не вижда е, че конят го изведоха от Троя. Сега други вземат решенията. Обонго е толкова слаб политик, че изгуби огромно влияние по света. Колкото до Англия, тази държава е заприличала на кенеф и няма да се оправи скоро. Хубаво стана, че сами решиха да се махнат. Щели да правят свободна търговия хахахахаха Китай ще ги схрускат за закуска. Най-много да сключат TIIP, но бес ЕС в TIIP сами ще си правят фелацио. Затова Обонго натискаше ЕС да влезе в TIIP. Лошо Обонго, много лошо изиграни карти, тцтцт.

Великобритания няма да чака парламентарните избори в Германия през септември 2017 г., за да задейства член 50 за излизане от Европейския съюз аха значи че чака тия през 2021))))

ако има кой да им ги даде !!! явно не знаеш, че швейцарците не са в ес НО се принудиха да разрешат свободното движение и работа на европейците . това обаче НЕ устройва англия и те се надяват да минат метър

Е какво излиза тогава, че понастоящем Обединеното кралство е зависима държава?

Отивам за пуканки, филмът ще е интересен. Накъдето завие Албионът след напускането, значи оттам са поръчали референдума. Гадно нещо е това глобалната политика. Абе, глобалната... всяка политика!

като белите Санк Петербургски нощи. Путин е велик, разби юрогейския съюз, сега ще назначи Тръмп, след това е наре натото и накрая Русия от Лисабон до Владивосток, а краварите руска колония.

А?

slavy_@abv.bg

А ти като се кефиш толкова на Русия, ходил ли си там? Ама не в центъра на Москва, а някъде по регионите? Харесва ли ти как живее обикновения човек? Сигурно е по-добре от средния европееец, а? Що не искаш да живееш там, а тиийнейджърче мамино?

Дааа,щом излизат от ЕС,значи трябва да насочваме имигрантите в ЕС към острова.

англетата и господарите им щатите се притесниха от изборите в германия ....става ясно , че народа ще отсвири меркел и другите политици продали интересите на германия и ес сушайки щатите . така при преговорите послушната меркел няма да може да предложи изгодни условия на англетата както беше им обещала...т.н меко излизане и да задържи англия близо да ес и да вкара турция в ес .

Со керес, ма, лейди Тереза?

Много им се иска на ук да останат в единия пазар като се ползват с пълните привилегии а същевременно да си правят каквото искат обаче всички ясно им казаха, че няма да им се получи, същевременно големи компании като Nissan си ги предупредиха, спират инвестициите ако нямат достъп до пазара така, че ще трябва да се съобразяват с някой условия колкото да им е трудно

Сирия,Украйна,брекзит,мигранти,Тип,мип,без една яка война света няма да се оправи,но не я почват,щото се страхуват,че ще е Последната!!!

не е чела историята на ринската империя просъществувала 2 000 години а именно -разделяй и владей !! едно разпадане на ес няма да направи страните по-силни а подвластни на страни като щатите,китай и др .

Римската империя просъществувала 2000 години. ХАХА това звездите ли ти го говорят или го прочети в някоя свещенна книга, вземи се върни в 7 клас.

Римска република (510 г. пр. Хр. I в която после става Imperium Romanum 27 г. пр. Хр. 1453 . Източната Римска империя продължава да съществува до 1453 г., когато е превзета от Османската империя.

Бягат англичаните от ІV Райх. Просто за сведение - първият план за Европейска икономическа общност е предложен от Валтер Функ (министър на икономиката на Германия) и утвърден от Хитлер - създава се Europaische Wirtschafts Gemeinschaft (the European Economic Community) - единен пазар с единна валута и федерализиране на либерална основа. Основава се на идеята на Ленин - "Федерализиранео е преходна форма към пълен съюз на всички страни." През 1945 г. планът попада в ръцете на съюзниците...

първия план е предложен и осъществен преди новата Ера от Юлий Цезар- още му стоят дуварите през цяла Англия

Голяма нация алкохолици да и отива. Да се вдигнат в ЕС визи, мита. Да гладуват. Да се изядат взаимно.

Нищо такова няма да има. Митата падат основно в рамките на СТО, а не на ЕС. Пък за визите - нправо е смехория - над 100 държави са безвизови за ЕС.

Ситуацията е променена, вече се намесва и източна европа която няма да гледа безучастно как Германия и Англия си правят сделките помежду си. Ако Англия иска визи за Полша тогава добре ето ви визи за цяла Европа.

Абе да, то гроздето кисело. Британците кое място бяха трета или четвърта икономика в ЕС, направо се изядоха. Бай мангау няма може да бере ягоди там, че поне някой пропит ирландец или шотландец поне да се хване на работа. Голям сърбеж.

британците преди време владяха половината свят а сега виж до къде паднаха и продължават да дълбаят...просто се смъкват от високо и им трябва време за да се срутят!! иначе правилно си употребих глагола БЯХА имайки в предвид , че това е минал факт .

Писна и на кралицата от еврогейзери !

ако излезеш от европа си свършил.национализма принадлежи на миналия век.омразата даде мястото си на уважението, на толерирането на различния,на вярата за по-добър живот.

мда, те и "бежанците" така "уважиха" германките по коледа и нова година. Норвегия и Швейцария са си извън ЕС както и британците скоро. Ако ЕС не се промени е свършен, защото е граден на основата националните държави с тяхното богатство от разлини култури и традиции, а не на нещо псевдообщо нехарактерно за никой в него.

Толерирането и уважението е двупосочна улица. Как да толерираш и уважаваш някого, който се различава от теб по това, че за него не си човек, а неверник?! И ако си християнин или еврей има 3 избора (премаш исляма, плащаш данък джазия или война), а ако си някакъв дру - имаш 2 избора (приемаш исляма или война). 40 години толерантност и мултикултурализъм от страна на европейците не доведоха до нищо хубаво - дори трето поколение турци в Германия не са интегрирани и Меркел бе принудена да им се моли "Не забравяйте, че аз съм и ваш канцлер. Уважавайте Германия! Не внасяйте в Германия проблемите от Турция!"...

"най-великата " нацияч дето ти насажда тия глупости гаче ли не мисли така ...капиш?)))))

След Брекзита Великобритания д о к а з а САМА че НЯМА място в ЕС!!!!!!Нека си стоят на Острова, НО да им се отнемат ВСИЧКИ привилегии!! Нека ПЛАЩАТ мита и такси!!!!! Нека пътуват в ЕС с ВИЗИ!!!!!!С липсата на природни ресурси Великобритания е обречена да ВНАСЯ почти 73% от необходимият за икономиката и ресурс!!!!!Колкото по-рано се махнат от ЕС-толкова по-добре!!!!!Политическата "класа" на Острова ВИНАГИ е играла"неци в тила" на баба Европа!!!!

Американците имат ли визи за ЕС? Нямат. Е що така като не са член?

" Великобритания щяла отново да бъде СУВЕРЕННА И НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА. " Това намек ли е, признание ли е...

Нека направим паралел между Великобритания и други бивши колониални страни. Примерно Испания, Португалия, Италия, Япония. Всички те са загубили огромни като площ и население колонии. Останали са само малките метрополии. Нито Лисабон нито Мадрид нито Токио самостоятелно могат да представляват глобални играчи. Силата е в съюзите- това го е прозрял още Ювиги Хана. Уви бобитата все още се изживяват като световна колониална империя . Те са просто един забутан остров под носа на Франция

не е точно така. Англия е в стратегически съюз със САЩ, което е достатъчно.

То другите от Евросъюза да не са в ТАКТИЧЕСКИ съюз със САЩ???

Глупости, те са достатъчно знаещи и можещи, за да се оправят сами. Дори и без САЩ, даже ако щеш - напук на тях. Влиянието им в света е много по-силно, отколкото си мислиш. Но иначе си прав за другото - в наши дни никой не може да просперира в дългосрочна перспектива без съюзи. Взаимовръзките и отношенията м/у държави, хора и институции в наши дни са на толкова дълбоко ниво, че светът просто не търпи изолационизъм. Наречи го еволюция :)

и какво общо имат парламентарните избори в Германия, които Маркел ще загуби!??

явно не ще брекзита да им влияе, различните лобита си имат различни планове. Сам видя каква пропаганда беше преди допитването, соросните официални "проучвания" вадиха числа от сорта 80 % процента че били за оставане. Изобщо световното терористично лоби прави всичко възможно да задържи статуквото без да прави нищо по проблемите на хората и само създава нови.

в цялата българска история е членството в НАТО и ЕС, осигурило чрез емиграцията освобождението на интелигентните и трудолюбивите от робството на туземната рашистка олигархия.

явно е че си далече от родната деиствителност , иначе клишета и евтини лозунги може да си пишеш колкото си искаш но това нищо не променя .

хиляди интелигентни Българчета заминават да следват на Запад, а колко във великите путлерски университети, които ги няма дори в първите петстотин ?

Това не е лозунг, а реалността. Ти си чети лозунги от насоките. За комунизма думата "интелигентен" означава опасен. Така или бяха избити интелигентните, или успяха да избягат от лайнарника. Няма лозунги, има спасение на интелекта и кадърността от комунизма, който им е враг и унищожител.

Робовладелци и техните слуги Ви слагат минус!!!! Смьрт на рашизьма - свобода за народа! Свобода не се дава - свобода се извоюва!

Най-добтия коментар в тоя форум. Истината е ,че сега не стрелят по границата и кадърните бягат от чалгарията в държавата, а комундетата дето бяха свикнали да взимат заплати и бонуси само щото са деца на партията сега вият на умряло и ни приканват да се завърнем към СССР2. Няма да стане другари!!!! Късно е за вас, тези дето ви хранеха отидоха в Европа, същата тази Европа дето ненавиждате, защото приюти тези дето довчера мачкахте безнаказано.

1000% зависима от азиат-болшевишката империя пряко и чрез туземните рашистки олигарси - златеви, баневи, гергови, василеви, велчеви, божкови, арабаджиеви, домусчиеви, манджукови, дионисиеви, пеевски, маджови, цеко миневи,..., и други подобни екземпляри.

Англия и САЩ са изтощени и изтрещели икономически и политически страни, валутата им се клати на вятъра и имат само една партия, поддържат една втора на изкуствено дишане, щото иначе ще е много трудно да будалкат света, че са "демокрации"!!!

азиатските деспотии, наречени рашистка федерация, с най-стабилната валута на света.

охохо тука страшно се обърка, тчоно вчера юана стана световна резрвна валута не на кой да е а на МВФ, а еврото от това загуби 31% от делът си там. Само че азиатците си имат алтернатива на МВФ - азиатската банка за развитие в която дори англичаните и канадците подадоха молби за участие. Да не споменавам какво е ШОС че ще получиш пристъп.

По думите на Мей, това ще бъде първият етап от процеса, след който Великобритания щяла отново да бъде суверенна и независима държава - Е това е истинската причина, за която се избягва да се говори открито! Щом на една Англия и трябва толкова време и не и е лесно да си върне най важните символи на държавността, какво остава за нас!

В наше време независимостта, както я експонира Мей, означава по-скоро нищо да не зависи от теб. Мина времето на градовете-държави. Мина времето на независимите държави. Днешният свят е свързан и не можеш да вирееш добре, ако си встрани. Англия се обърка. Нацията ще влезе в дупка. Нито един от казусите й няма да се реши, но много казуси ще изплуват веднага, щом ги освободят от дъното, където в момента си огниват на тихо. Да, тепърва ще се гледа сеир. На Англия й давам 10 години, след което или ще напави война, за да прикрие вътрешните причини за задаващия се упадък, или шак ще се върне в ЕС. Първата реакция днес е изнасяне на бизнеси от ЮК към ЕС. Това е само началото!

Добре, ами като не са важни суверенитета и независимоста и други ще ни командват и водят за носа, за какво избираме и гласуваме за тия клатику.ци дето са ни начело на държавата, ако това може все още да се нарече държава? Вярно е, че сега света е така свързан, че хазните на малките и бедните се източват все повече и еднопосочно към големите ни доброжелатели. Нашия дълг надскочи 40 милиарда и не виждам скоро да се измъкнем от мъртвата хватка, в която ни хванаха!

Англичаните излязоха от ЕС по заповед на САЩ, старта островна леля не иска да си има разправии с домочадието. Щом те се страхуват от САЩ, трябва да се замислим?!

Глупости. Политиците им бяха като в небрано лозе, след като излязоха резултатите от референдума. Бяха изпаднали в паника и се чудеха какво да правят. Този процес на излизане изобщо не тръгна от тях. Напротив. САЩ имаше нужда от Англия за да прецаква ЕС постоянно.

Плана май е: ще отлагаме до дупка. :-)

И те вече не знаят какво искат

...след който Великобритания щяла отново да бъде суверенна и независима държава. ... --- кога бг-то ша стане свободна и независима? а другите балкански държави? а балканската федерация?

България, с тези политици, за съжаление скоро няма шанс да стане независима държава.

Независима от САЩ? Никак не го виждам! :-)