„Ексон Мобайл“ с интерес към „Терес“ и „Силистар“

„Ексон Мобайл“ се отнася много сериозно към възможността за участие в конкурсите за търсене и проучване за нефт и природен газ в българската част на Черно море.

Обратно в новината

Коментари - „Ексон Мобайл“ с интерес към „Терес“ и „Силистар“ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Към по-долу коментиралия.. Каква пазарна икономика? Купуваме ли много по-скъп ток от мариците? А за нефта... Виновен ни е Лукойл. А разните Шел, ОМВ и т.н., да не са на по-ниски цени? Кайде да престанем с глупостите... Тук граби като за световно, щото масата не проявяваме контрол... созе ( нерегистриран ) 05.05.2015 12:02 ако се окаже по-скъпа от руската, то ще купуваме руска и инвеститорът да му мисли. Пазарна икономика, която трудно се разбира от гласоподавател на бкп или на хер болен

Тези нам4рения са от доста години защо не почват да работят а само се говори за намерения .

Ще поживеем и ще видим!Проруското лоби е твърде силно!Има твърде много хора ,които за пари са готови да продадат страната ни и на дявола!Както е казал известният герой на Н.Хайтов _едно е да искаш,друго е да можеш,а трето е да го направиш!

Еми сега са техните слуги на власт пак.. ама хората няма да видят нищо от тоя петрол и газ защото всичко ще бъде подарено на Хамериканците пак, че са бедна нация !!!!

Ако приемат 50% участие на Булгаргаз дайте им да работят!

Един напет момък, каза на една засукана мома: -Мога ли да легна с теб, защото имам изключително сериозни намерения?

деер

На всички американски подлоги отправям следващият въпрос - Защо не е българска държавна компания????????? Нали кредитите били евтини сега??????? Кое точно е Ноу- Хау -то на американците?????

питай Хуйло за ноу-хауто, дето го удариха санкциите и сега най-голямата Бензионстанция в света- Рассия, дори не може да си намери нови варелчета-барелчета под земята (тия дето са по-надълбоко или под скали), нито знае как да ги точи

Защото ако е българска означава,че руската мафия ще ръководи бизнеса.А ако след проучването се основе компания за добив тя ще бъде Българо-американска,английска,шведска.Като ние ще имаме 50+1%,а другите ще бъдат за компанията.Като данъците ще сеплащат в България.Ако има корупционни схеми.Другата компания ще вдигне, ,пътърдия"Ако е българска или българо руска ще лапаме мухите.Познай защо?!

Делян Добрев информирам Ексон за параметрите на "Терес" и "Силистар" !! Абе хора, в тази компания сигурно знаят 100 пъти повече за тези два блока, отколкото Делян някога си е помислял че може да знае. Най - вероятно е отишъл там да договаря комисионни .... нали знае английски. :))

Руския газ е евтин за турците 260 за нас е най скъп над 450. Атакистите могат да коментират.

Пазарна икономика, купуваш повече, отстъпката и по-голяма!Нали за това се борите!Сега спокойно кандидатствай за турско гражданство!Гуд лък!

Колко газ купуват турците повече от нас че имаме 200% по-скъп газ от тях?

Не съм чувал никъде за двойна отстъпка з аколичество, освен при секс. Русия работи България от десетилетия и е време всички лумпени да го разберат. Не знам защо лумпените си мислят, че още е СССР и че ощ ще дават евтин нефт. Вече е Русия, СССР умря от неспособност да съществува. А Русия е империя, която може да взема, но не и да дава. И пет пари не дават за верността ви за освобождението от турско, когато всяко българско семейство е заплатило средно с почти половин кило злато, а като цяло народът ни и с участие във войната. А Русия освен 32 тона злато получи територии от Турци яи цялото тежко въоръжение на вековния си враг. Така че яко на някого не му е ясно за какво иде реч, е кръгъл тъпак.

Ама докато си вярваш, се замисли колко маймуни има накачени на клона .... и всяка иска банани !

Руснаците ли са виновни ,че управляващите ни договарят скъп газ срещу комисионни .

То газа е руски ама го купуваме от Румъния

малко ни е.заради такива неблагодарници като теб. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Сигорно има газови находища , но съдбата им ще е като златните рудници . Приходите няма да с в държавния бюджет , ще са за чужди корпурации срещу известни подкупи .

"българската делегация беше първата международна делегация, приета в новата централа на американския гигант, отбелязаха от партията" Дали партията не е ходила за нещо друго? Кой организатор на търг ходи на крака при участник в търга?

И аз това щя да попитам, или ако трябва да използвам изразните средства на политиците ни, като викаш майстор да ти прави оферта за ремонт, чакаш да дойде да ти огледа банята а не ходиш да пиеш ракия у тях. Е освен може би ако ще правиш ремонт на държавна институция... :)

mi1en@

Да обменят опит с президента на Казахстан и след откриване на находище по 1000$ пожизнена пенсия на всеки българин, който си плаща данъците в България.

Хех, имах си аз да не е хамериканска компания. Та нали за това е беше цирка ЮП....

че кандидатирай се ти бе. големи кукута се навъдихте. все нещо ви е криво на рубладжиите. само и само да не са Гръцки маслините ще си купите от ю.америка сигурно . А за да не е немска колата ще си купите руска сигурно?беее... да ва у ....

Хипотетично. Ако дадем на руснаци да извадят петрола, на каква цена ще ни го продават и ако дадем на американци, на каква цена ще ни го продават? Не се влияйте от това което е днес около вас. Помечтайте свободно за евтин руски петрол , например или за американски такъв.

Сега плащаме най-скъпата газ на руснаците монополисти. И най скъп петрол. Кохато имаме алтернстива тогава монополите стават евтини

От кога мечтая да се изкъпя в петрол, като азер.

Шило

Не знам...Но като знам какви райски кътчета бяха Силистар, Синеморец...Двуомя се дали си заслужава риска.

райски станаха след 89-та година. Преди това там не се допускаха нормални хора, за да знае някой райско ли е или не. Ама няма как да ги знаеш тези неща. Иначе си прав... рискът не си струва... трябва на сигурно да се работи, за да имаме повече опции в енергийната сфера. Стига с руснаци вече...

К'ви руснаци ви гонят, бе хора? Стига с тая инерция и празни приказки! Замислете се малко - КОЛКО проекта сме реализирали с руско участие за 25 години?! Ако руското лоби беше толкова силно у нас, защо нито АЕЦ, нито газопровод имаме?...

правилно каза - БЯХА !!!! та тогава какъв е риска като вече НЕ СА? ;)

Всичко е прозрачно - назначават се проводници на власт, дава се възможност за проучване, след като се открие газ на българска територия, ще се даде - прозрачно на концесия, и нашата газ ще НИ се продава / естествено на ниски цени, като мариците/ и всичко е ОК!!!

Шило

Естествено е, че ще е така. Няма българска компания, която да има ресурса. И естествено е, че ще ни продават газа. А цената му ще е пазарна, едва ли ще има някакви отстъпки. Интересно ми е, какво количество ще намерят, за колко години ще го изпомпят и кой ще гарантира, че няма да стане и тук като в Мексиканския залив преди години. Че с това затворено море, просто всичко ще бъде унищожено.

Съгласен съм с теб!Но, както с руснаците, така и с американците, националния ни приоритет и интерес клони към нула!Само че тук, едва ли ще се намери "общност" да спре проект с определен претекст, всичко ще е "прозрачно"!

Опитва този,който знае! М.Фарадей

Колко ще ми струва ''ОХРАНАТА'' на Бг-небе ,....ПОД НАЕМ?

А в село Долно Уйно един комунист си запалил партийната книжка.

В момента се провеждат изпитания на плаващата маса. В случай, че български майкопродавци и безродници спечелят възможността да добиват петрол и газ от морето ни, те ще защитават главите си с плаваща маса от американските колониалисти. Кирки лопати кофи за добива вече са приготвили и събират тапи от шампанско, с които ще правят сал, за да могат да достигат се него до безценните находища, да ги защитят от колонизаторите и да ги експлоатират.Дерзайте, колониални роби!

Радвайте се на живота, докато не са открили нефт, газ или нещо друго по нашите земи, че тогава жална ви майка.

Независими с български петрол, с какво е повече Катар от България?

Бг никога няма да бъде НЕЗАВИСИМА....,от каквото и да било.

Запомни няма независими напълно само относително.

Нито капка български петрол за американските империалисти! Всяка капка български петрол - за прогресивните азиатски комунисти от Москва!

прородно ли си толкова зле или срещу заплащане? Но едва ли я играеш тази роля ...

ПИПО

Знаеш ли какъв % от печалбата на този добив ще бъде за България? Не знаеш? Ще ти кажа аз, между 6% и 20% всичко друго ще отива в ръцете на братята. Както в момента се случва с българското злато, от което взимаме 6% и минимални миньорски заплати. Аз съм твърдо ЗА разработката на морските находища, но искам печалбата и благата, да бъдат за българският народ. Не искам да ни смучат богатствата за жълти стотинки и група национални предатели да станат милионери. Бъдете преди всичко българи.

Няма проблем да е така. Извади пари, купи си учени, специалисти, персонал и техника и започвай. Всичко ще бъде за теб. А можеше, ако не беше позволил да се краде и беше се борил за референдум за лустрация и декомунизация.

Аде бе то кой не се изреди да го търси тоя нефт Няма ли най накрая да го намерят

Ал

Колко ще ни струва да проучват? А колко ще ни струва да ни продават собствената ни газ? Да не се окаже 3 пъти по-скъпа от руската... като с ТЕЦ-овете.

ако се окаже по-скъпа от руската, то ще купуваме руска и инвеститорът да му мисли. Пазарна икономика, която трудно се разбира от гласоподавател на бкп или на хер болен

Пазарна икономика ли? Тогава защо не те оставиха от ЕСУСА да си прекараш газопровод през двора и да си дръпкаш газчица от него, бе "умник-гласоподавателю"?

купувай ток от Индия, защо купуваш от ТЕЦ-овете американски? Не зная има ли пазарна икономика, но че има пазарни лавандули, е ясно!

Правилното произношение на името на компанията е Ексон Мобил (дори някои го произнасят по скоро като Мобъл) а не Мобайл.

Тук е момента рубладжийте да си избият надниците

Да пишеш глупости срещу заплащане го разбирам донякъде. Ама да ги пишеш и неграмотно, това вече е прекалено!

УРАААА, а за нас нали се сещате колко ще остава...един гол.. питон, както от Челопеч.

Колкото и да увъртат истината е ясна - чужда компания ще ни продава собствените ни ресурси на мааааааааалко по-ниски цени от руските. И ще си прибира печалбата. От НАШИТЕ ресурси. Дето ще им плащаме като попове. Като златото - вместо да си го добиваме сами, сме го дали на канадци. Що? Що не си го пазим ? Държавата я печели 2-3 МИЛИОНА годишно от концесията за злато ,я не. Кво - ако не ги вземем тия пари (няма концесия) ще фалираме ли? В същото време дори на официалния си сайт ония от Дънди са изкарали таблиците с печалби - стотици хиляди унции злато и сребро. И да не мислите, че тия са няква глобална фирма? Имат мини у нас и 1-2 африкански държави и смучат.

даже няма да са малко по-ниски, като може да са много по-високи , примери много

мислиш ли, че България или по-специално някоя българска фирма има технологията да добива газ и нефт??? А дори и с малко да е по-евтино от руската енергийна мафия, то си заслужава... за крайния потребител, който е българин и който си плаща от българското портмоне..

Делянчо явно е добре дошъл навсякъде, след като българската првителствена делегация е приета в офиса на частна фирма (не в държавния департамент) с почести слава. Отиде да оближе някой американски г*з. А те като са се засилили, че чак ни заобиколиха и отидоха да сондират в Каспийско мор. Аз обаче съм участвал в проучванията и знам колко е обема. Не знам Делянчо кой го лъже, но за този обем Ексон учтиво ще го почерпи с едно кафе и няколко усмивки и ще го прати за зелен хайвер.

Като знаеш колко е обема , отиваш при американците , даваш им информацията и си прибираш парите. Няма да се мъчат и те да проучват.

още в периода 1990-1996 година когато продадохме за 100 хил долара (на безценица) проучвателните доклади за блоковете в североизточна БГ и черноморския шелф на Хъски. После дойдоха разни американски сонди, дето набързо си ги прибраха обратно и безрезултатно.

Притеснително е американците да е излязат на загуба...

Нещо друго търсят те! Не е нефт и газ.. Нали от края на 1990г именно американски фирми търсят нефт и газ в териториалнитени води? Знам го със сигурност, защото имах лични преживелици в тая връзка. Е толкоз глупави ли са били тия дето търсиха тия 25 години, че ако имаше да не го намерят? Или проучват залежи на шистов нефт и газ, които досега са подминавали като не толкова рентабилни, или нещо съвсем друго. В подкрепа на тезата за това че можеда търсятшистови залежи е, че докато за добива им на сушата трябса мощн източник на вода, то точно в морето - вода да искаш. Плюз това разни зелени оргнизации по- няма да знаят какво точно правят в морето и няма да вдигат толкова шум. Пък после ако намерят шистови източници, батя ти Бойка Хъба като подпише едни договори подкрепени впарлаента от ДПС... Глей кво става!!! Има да паа-а-ааапка комисионки, а ние хем да купуваме петрола и газа по световни цени, хем да си купуваме минерална вода за пиене и за готвене...

Ако наистина открият газ или нефт тежко и горко на българския народ пак ще купува най скъпата гас в Европа след като мине обмитяване на всички транзитни фирми от българските депутати

Голям кеф, ако шурне нефт от някоя дупка в Черноморската част на България! Бензина трябва да стане 15 ст. както е в емирствата! Вярно е също така, че най-вероятно дупката ще се окаже, че се намира в даляна на дядото на някой "Брендо" и ще бъде реституирана, или още по-вероятно ще се окаже, че вече е взета на 100 годишна концесийка!

Спрете! Долу ръцете от България! Стига са не заробвали. да се даде на Атака и тя добива там петрол и газ. Е, в краен случай на Москва. Технологията за добив на петрол и газ с лозунги, лъжи, изнудвания и демагогия е много успешна и модерна в българските колониално-робски глави. Стига с тези изостанали американци!

Иронията ти е тъпичка, защото и най-върлите американофоби не казват, че американците са изостанали!Напротив убеждението е,че те напредват непрекъснато като газят по-слабите от тях! Това, разбира се не е проблем за по-слабите, които без друго пълзят по земята!

това трябваше да направи Костов още на времето.

Чехльо и Мутрьо са виновни.България не иска тези Американци да ровят из черно море,кой знае какво земетресение и ураган може да ни докарат,За да дойдат Американци тук,то няма да е напразно,всички тези които ни мислят за лумпени шефове на Тиквун и Чехльо,искат да се отърват от нас като нация,и да си заживеят те във тази чудесна страна.

Това е смешно. Всички други могат, но България не може.

Кои всички други, дори и някои бананови републики сами си добива нефта и газа, а другите не си ги подаряват както в БГ срещу някой долар комисионна ??

Някой от соросите тук дето се кефят на новината случайно да са ходили някога до Силистар или поне да знаят къде е? Това е дивно и все още девствено кътче от природата ни, много по запазено и интересно от Иракли и дюнито до Корал, за които иначе такъв пушек се вдигна. Кристално чиста вода, девствени плажове в малки заливи. Намира се малко след Синеморец, в посока Резово, на 7-8 км от границата с Турция. Точно между две от най-чистите ни и красиви реки - Велека и Резовска.

... съвсем скоро ще го окенд.ат !

ако предложението за добив беше от Газпром или Роснефт друго щеше да запееш.

Добре,че ни осведоми..Ходили сме и на нефтопристанището.Там не е особено ''запазено'',пък чисто-хич не е.Да затваряме Нефтохим.Какво ще кажеш?Когато им отърва на рубладжиите,големи еколози стават

Много радостна новина ! Прекрасно ! Вече си предтсавям как ги посрещаме мазно- с хляб и сол , айрян и баница .... а по вечеря - в чалготека ! ....

Американците да добиват е ОК. Само да не са пияните путлераси

humfry

Независим не означава да си зависим от този или онзи. Някои хора много погрешно разбират независимостта, както и двустранните-едностранни договори и споразумения. Кога да очакваме български военен контингент на военни учения в Америка? А военна база? Лошо няма чужди компании да търсят за газ, стига да се спазват всички екологични норми и законодателства, но България и български власти не могат да контролират компании, които имат и правят повече пари от държавата. Те и с по-малките не се справят, тъй като корупцията, беднотията и беззаконието са огромни.

Споко, дори и няколко капки да има, Комунягите-Гробари и Комунягите-Реаниматори ще ги изпият бързо бързо та хората няма да видят по-добри дни...

Проявявам интерес (не ми се иска да давам превод на нормален език), участвам, печеля, търся, намирам. Може и да съм пропуснал нещо в процеса. Честно казано не виждам къде е новината.

Това е прекрасна новина за България. Колко и какяо ще загуби Пу все тая. Нашият газ ще се продава в нашата Европа

"Рибата в морето, той тигана готви". А в случая може и да няма "риба". Толкова време вече търсят. Още веднъж - за мен няма новина.

Справка, 1944 - 1989г. процент български ученици на които българския не е майчин 10% сега 2015 г, , десет години в ЕС, процента е 43. Това са фактите. Дали Черноморието, ще го заливат с бетон или с нефт няма никакво значение. Българи по тази земя няма да живеят. Навирайте си кървавите долари в гърлата, дано се задавите.

Газпромските рубладжии да започват да вият...

България не иска газ от черно море. Не, не и пак не! България трябва на 100% да е зависима от Русия! България трябва винаги да плаща скъпо и прескъпо на своята освободителка Русия! Русия ни обяви война и ни окупира, но това ние наричима освобождение. Вечна дружба с Русия!

Тъй,ами.Че как?!Такъв коментар получава само злобни,рубладжийски минуси,защото оставя тъпаците без аргументи

Не ви е виновна Русия,а тарикатите прекупвачи наречени български политици.Русия продава същата суровина и на Германия.Защо там цената е една,а тук не?Даже при тях трябва да е по-висока заради по-голямото разстояние на транзит.

Виновна е, днес намалиха на Турция с 40% газта.

Елате американски братя, спасете ни от руското енергийно робство.

Видяхме им тецовете,сега ще ни вземат ресурсите и ние пак ще плащаме скъпи горива.

Даже по-скъп и от руския!!

Е виждаме и руската АЕЦ в Акую с 15,5 цента на кВтч. Тъпаците не разбрахте че такива огромни инвестиции грябва и да се изплащат.

Тролчетата драскат злъч. Първановата свърши. Шлемове, шлемчета...в кереча.

мен ме тревожи че свършва нашта,на народа. Скоро ще останете само партийци и тролове.

A какво прави нефтената платформа край Атия?

след като нашит еходиха д аим се гъзурчат тези как няма да проявят интерес! Нали до вчера пишехте как ходили да правят реклами в САЩ за това!