Петкова приятно изненаднана от интереса на български фирми към АЕЦ "Белене"

Площадката е абсолютно сигурна от сеизмична гледна точка, увери министърът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

МНОГО ЯКА ПИЧКА ТАЗ ТЕМЕНУЖК АБРЕЙ, НЕЧОВЕШКА ПУТЩИНА.................

Тая лелка знае ли изобщо как се строи АЕЦ за да прави коментари

Ехаа, те тия БГ консорциуми бяха на косъм да спечелят и търга за производството на реакторите.

Че българската фирма с прикрития олигарх Ковачки и още по прикритите руски капитали за това ще ни загробят до девето поколение. Наистина вече съм отчаян,че ГЕРБ прикрито свирят и те на руски кавал.А няма алтернатива кой да ги замести,не че са направили нещо много за страната и народа си,но зад гърба им чакат настървени,виещи от глад с отворена паст червено - лилав звяр който ще ни довърши като държава и народ този път вече.

наесен ще е още по изненадана!!!! долу герберастката социалистическа атака за права и свободи!! ДОЛУ ГЕРБСПДПСПФ!!!! МАФИЯ!!!

супер, денят и е започнал добре. Само да внимава , да се пази от жегите, може да слънчаса.....

Ама от българска страна как така не участва Гинчето бе ? Върбакова ще я лапне тази АЕЦ от раз.

"Приятно изненадана съм, че се появиха български консорциуми за участие в проекта за АЕЦ "Белене." Хубу, бе, Нуше, ама злите езици разправят, че единият от бг участниците се е регистрирал с 2 лъвъ уставен капитал...;)) Аз лично съм готова да заложа на този "сериозен инвеститор" - той ще е строителят на "новата" ни ядрена мощност!;)

Гинка?

Ето до какво доведе нашето членство в ЕС, свободния пазар и капитализма. Днес вече има българска фирма, която е в състояние да инвестира в атомната енергетика, която и изключително капиталоемка и наукоемска. Въпросните фирми могат да изкарат десет милиарда финансов ресурс и да намерят така нужните специалисти в енергетиката, които са в състояние да проектират силовата част и да подържат ядрената. Следователно силите на капитализма далеч превъзхождат силите на всичко останало и е безпредметно да се обсъждат всякакви недостатъци на системата - очевидно тя работи отлично

Изглежда ГЕРБ имат безкраен резер от прости и грозни тетки. Сиг бочката им се кефи та затва.

Всички документи за Белене трябва да бъдат публично достояние (т.е. на сървъри на НАП) иначе е далавера.

Тимаджиите как купиха Енерго про. С държавна протекция. ГЕРБ дава енерго про,ТИМ дава град Варна на ГЕРБ.

Гери, не са ТИМ. Пашата е. А той няма нищо общо с тройката. Пашата искаше да прилапа и ЧЕЗ, ама го плеснаха през пръстите.

Тези български фирми не разбират от ядрена енергетика. Грам понятие си нямат. Ще обжалват до дупка и ще забавят АЕЦ Белене. Ковачки ги вкарва ,за да бавят централата. Той да продава скъпия си ток. Гербаджиите се радват ,че имало български фирми. Затова още милиони българи ще бягат.

Мощността на Белене е два гигавата, България харчи три в най-лошия случай. Ако го вземе човек с тецове(примерно Марица 1) то той става на практика монополист и може да диктува каквито му хрумне условия на държавата и цени на народа

Нещата си идват на мястото! Фирми на ГЕРБ, ДПС и БСП ще строят централата!

За беленските реактори се предлага гориво на Уестингхаус!

Търга ще бъде спечелен от фирма ЕТ “Пенка” регистрирана ден преди търга с капитал от 2лв. и капачка от бира.

Не разбирам защо е това упорство да се строи на гьола Белене, а не се използват реакторите и площадката в Козлодуй?!? Какво толкова се промени?!? А отпадъците? Къде? А цената? Колко?!?!?!

Радиоактивните отпадъци от болниците в България са повече, от генерираните от АЕЦ-а. Отработеното гориво се връща на Росатом (или на който и да е производител).

Лъжи!

Дали се връща наистина?! Я си направи една справка какво се случва с отработеното гориво от АЕЦ Козлодуй към момента!

връщат се отработените касети, Росатом ги обработва, извлича си останалото гориво, останалото го смила, остъклява, слага във варели и ни го връща да си го съхраняваме ние

Е приятно изненадана от интереса на "левентите" от КГБ в България.

Тези вече не се търпят! време е да се "изненадат" от УЛИЦАТА. Заради децата ни!

Айде на бас ,че българските компании са или "Булатом" или "Риск инженеринг". При старата схема последната се гласеше за "Главен архитект -инженер" на проекта т.е. да прибере 30-40% от парите и да ги преразпредели там където трябва. Бяха се договорили с "отговорните фактори" от БСП по това време ,ама Боко им спря канчето. Сега щом Теменужка се радва, то значи, че са се разбрали и с ГЕРБ и палачинката се е обърнала.

Приятните изненади не свършват. Гинка от село Уйно иска да купи ЧЕЗ, после вносителят на резервни части иска да купи ЧЕЗ. Защо пък и ковачки и р.овч да не проявят интерес към АЕЦ?

Не забравяй енергийната принцеса Корнелия от същото тефтерче. Още се чудя на тоя скандал с тефтера - защо не потърсиха отговорност на политиците, записани там? Все едно нашата политика е пълна с Р.Овч и Корнелии!

Ядрените отпадъци. 300 български поколения "приятно" ще бъдат изненадани от това.

Ма как щяло да не си "приятно изненадана" - поне за близките няколко години такава сладка хранилка се отваря за заслужили калинки, че отсега се облизват;)

Как преди няколко години тази площадка беше и си остава гьол, а сега започваме и да строим! И пак да ни завладее Русия,която не може да се справи с нейните си ядрени проблеми, а ние ще им разрешим да си прави опити с нас! Нали като се напият руснаците, ще объркат всички планове! Толкова ли няма други по специалисти от тях! Та те един котлон и печка не могат да направят ,ние ще им дадем националната безопастност! Уважаемо правителство, вие сте луди за връзване!