НЕК договорила по-ниски цени с US тецовете

Подписан е меморандум между НЕК и всяка една от американските централи - ТЕЦ AES Марица Изток 1 и ТЕЦ Контур Глобал Марица Изток 3 за по-ниски цени на тока.

Обратно в новината

Коментари - НЕК договорила по-ниски цени с US тецовете | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Коментирайте нещо за Ваньо Костов, който подписа тези договори !

С Петър Илиев НЕК ще затъне още повече. От тоя нищо не става-корумпиран, тъп и подлизурко! Това е настоящият шеф на НЕК! Горко на България!

това, което говори тази женица е несериозно, меко казано. Един държавник не говори общи приказки, няма една конкретна цифра.=общи приказки от поредната калинка!крадът и купуват грехове за децата си - верваите ми за справка дядо ви симо мадридския комарджия на дс хранилка !

намаляват цените, АМА ДРУГ ПЪТ! Всъщност ги намаляват, ама малко, а като компенсация искат държавата да им изкупува ЦЯЛАТА ЕНЕРГИЯ, а не само 80%. Тоест: "вие ще ни плащате 10% по-малко, но ще купувате 20% повече ток от нас и готово." Демек, пак ще вземат повече пали - с 10% повече. Американски (еврейски) номера.

НЕК договорила по-ниски цени с US тецовете,да ама не.Теменужка била толкова енергетик, колкото простия професор по педагогика,макар и двамата да се титолуват така.Прост прост харесва!

добре бе по форумите всичките будни нахъсани всичко знаят за икономиката за международни отношения за Путин за Обама, за дългове за финансови инструменти дори с цялата мафиотска история на Бойко в детайли запознати и накрая хоп идва време за избори и хоп пак тоя тъпак и крадец Бойко пак ниска изборна активност и колелото се върти по един и същ начин а от всичките форумни нахъсани експерти кел файда :) България върви на зле и на зле

ми като няма за кого да се гласува - всички са от политическата мафия. Затова има и 50% негласуващи. Ние сме тези!

що си мисля че за съжаление пак важи лафът "кучетата си лаят керванът си върви"

За голямо разочарование,през преходните години ни управляваха национални предатели.Все още вярвам,че рано или късно,ще им се наложи да си понесат наказанието за извършените престъпления.Народа ни притежава мъдрост и търпение,но и здрав разум.Това управляващите,като че ли го пренебрегват.Тази грешка е основна.Народа винаги е намирал правилният изход за решаване на националните проблеми.Извършилите на тези чудовищни престъпления срещу нацията ни,трябва да бъдат сигурни,че ще си понесат наказанието.Вашата наглост,включи часовника с обратно броене!

ГЕРБ ни взеха вече за пълни олигофрени. А комисионните ще върнат ли? Съд, конфискация и затвор, а не баламосваници. КТБ, САНИРАНЕ, тайни договори... СТИГА! ЧАО!

що сте толо тъпи всичките българи що все държите да се противопоставяме един на друг герб - бсп ; Русия - Америка абе огледайте се вашето/нашето блато е това стига сте се джафкали нахалос жабоци слабоумни :)))

Pesh0

Спираш им въглищата и после ги съдиш , че не са си изпълнили ангажимента да произведат ток ... е друг вариант .

по договор държавата е длъжна да им изкупи тока, дори да няма ток - пак им го плащаме. Те така работеха цяла година преди да ги присъединят към мрежата

Pesh0

Няма държава , за 24 часа ще си седнат на дупетата . Вдигаш им тройно цената на въглищата . Слагаш Мито на вноса на въглища ... или ако неможе , вдигаш 10 торно транспорта с железници на товари с въглища и готово . Отделно разваляш договора , причини много и си вземаш заводите . Ако им вървим по свирката , след 15 години ще докарат до фалит цялата страна .

Браво бе Pesh0o,ти си умен, като бОКО бе!За това простите харесват простия!

Защо?Има и конкретни неща.Посочено е при какви условия американските тецове1и3 ще преговарят за цената на енергията./виж почернения текст/.Ето още конкретика.В момента електроенергията се изкупува при следните цени за 1мегаватчас: 1.От АЕЦ"Козлодуй"-42лева 2.От ТЕЦ"Марица изток2"/държавната/-72лева 3.От ТЕЦ"Марица изток1и3/американските/-210лева 4.От ВЕИ/зелена енергия/-над400лева Така че,безкрайно съм любопитен какво ще бъде намалението.

Pesh0

Това е източване на държавната .

НЕДОСТИЖИМА ЗА ТЯХ,реализираха герберистите.ГОЛЯМ СМЕХ,СТРАШЕН ВОЙ.ХАХАХА

Доллно мръсно предателство на народ и държава в услуга на Американците.

това, което говори тази женица е несериозно, меко казано. Един държавник не говори общи приказки, няма една конкретна цифра. Ама мат'рияла пак ще се хване-ей, Боко, как се е заел да ни спасява. А всъщност това е прах в очите ни в бъдеще неопределено. Имам чувството, че държавата всъщност са тези двете УСА централи-правят си каквото им се иска в колонията си. Хубаво, де, нямали отговор от ЕС-ами нали имаме там един куп евротъртея т.е. дупетати т.е. евродепутати. Те за чий са там?

Ще им робуваме, докато свят светува.Гарантирано от герб.Всички други приказки са просто за наивници.....

Американски изроди. Ще намалят цените на тока, който не произвеждат а ние сме длъжни да изкупуваме въореки, че не работят... но за сметка на това ние трябва до живот да им изкупуваме не произведения ток. Майката са си еба*и тези от УСА. Освен това трябва да се кланяме пред паметника на умрялите американски летци свалени от кап. Списаревски с цената на живота си, когато извергите от САЩ разрушаваха София и всички Български градове и хвърляха от самолетите си детски играчки със звривни механизми да късат ръцете на дацата...

Какво намаление? С пет стотинки? Отново лъжи и крадене.

герберите , и всички измекяри се надат като окрадат народа да си пратят децата и копелдаците на запад ,ама не се усетиха че там вече са жихадистите им ,та може и куршум за вазмездие да ги просне, Kоито краде и , народа си купува проклятието на децата си.

Който краде - купува проклятието на децата си...

Бойко,явно усеща че повече няма да е премиер и бърза да даде цантралите на Американците завинаги,сигурно затова е този меморандум. Какви цени,какви пет лева бе ахмаци,ще плащате колкото ви поискат и докато има въглища на тази територия.

БATKO

Доколкото се разбира от новината, тази шмунда обявява неща, които не са окончателно договорени. Аз се хващам на бас, че американците ще искат да удължат срока на договора (те отдавна го искат) и ще си го издействат като притиснат Дебелака. Само да обърна внимание, че само след 10-11 години договорите с американците изтичат и тези централи могат да бъдат в български ръце. Централите ще бъдат изплатени и цената на тока от тях ще падне два пъти. Така те ще станат супер-печеливши (подобно на ТЕЦ Марица Изток 2). Затова американците искат да ни излъжат и уж заради намаление на цената (която никой не знае колко е сега и колко ще бъде) ще си издействат увеличение на срока на договора и така България ще изпусне възможността след 10 години да има изгодни ТЕЦове.

goose

Интересно ... как точно централите, които са собственост на някого, минават в ръцете на българите като им изтече договора за гарантирано изкупуване на енергия на задължителни цени?

Как така ще намаляват цените на тока без да ни питат? Какво ще си помислят американците за нас? Може да помислят "Ех, тази велика нация българите явно не искат вече да са ни приятели!" С други думи може да се обидят и да помислят, че не сме демократи! Аз съм против да се намалява тока, а дори трябва да се вдигне двойно за да помогнем на Америка здраво да си защити интересите на наш гръб - в края на краищата нали затова са приятелите? Безплатни военни бази, спиране на несимпатични от американска гледна точка газопроводи - това е приятелско поведение!

Ммм не , ти си против намалянето цените на бензина...

БATKO

Не се притеснявай, нищо няма да намалят. Само лъжат предизборно заблудените като теб.

Съвсем съм съглесен, трябва да покажем евро атлантически и демократичен избор. България за уса...

А кога и Кой най-накрая ще договори цени за престоя на американските бази у нас? Е няма такъв гювеч никъде по света - навсякъде си плащат само в България си карат for-free! Това ако не е доказателство, че сме окупирани от тях не знам какво ще е!

Всичко по реда си първо трябва да договорим да има американски бази и чак после да говориме за плащане.

щом в цял свят тока от АЕЦ е по евтин от тец няма как в бг да не е обратното ... особено и тецовете ако са американски .... а ако не го купи нек де на май... ще го продават да ви таков... пазарните принципи

Всъщност около 30% от тези ТЕЦ-ове са собственост на Държавата...

Не разваляй устрема на червената армия и юруш.

"Надяваме се до края на март 2015 г. да се случи финалното предоговаряне на условията за дългосрочно изкупуване на енергията от централите", заяви Петкова.Постигнатото споразумение ще позволи цената на тока да се задържи на сегашните си равнища и той да не поскъпва" И тая е за затвора,вместо да се намалят драстично цените или да се прекратят тези престъпни договори те щели да запазят цените или малко щели да ги намалят за по дългосрочни договори.До сега тези централи са източили 13,5млрд. от НЕК,тоест от нас и ще продължат да източват по 600млн. на година.До кога този грабеж.Само бесилото ще ги оправи тия.

Тъпунгер защо лъжеш безобразно. Централите работят от 2009 и 2011, това са средно 4 години. ако са точили 600 милиона на година, коет разбира се е нагла лъжа, то пак сумата ще е 2,4 милиарда лева. Та откъде източиха тези 13,5 за които бълнува малоумната ти тиква..

БATKO

Смятай грухчо. 14 милиона МВч по 180 лв/МВч по 5 години е равно на 13 милиарда лв. А в оставащите 10 години ще източат още 26млрд ако не повишават цената, но те ще я повишат, защото цената на въглищата, на труда, на осигуровки и т.н. расте с времето.

Нушка (другото вярно боково кутре) пак ни лъже - за сега е договорено само цените да не се повишават (тези от ТЕЦ-овете) и то за определен срок, а ако случайно договорят накакво намаление - предполагам, че ще е части от процента и 'сичкото ГРОБ пак ще изреве - ето намалихме цената!!!!

В Самото заглавие е Лъжата - по-долу ясно и точно пише цените няма да се увеличават , ако се намаляват поне щяха да пишат с колко ! Стига сте лъгали от ГЕРБ писнахте ни вече .

Да изглежда че креде по-малко ама може би не знаем цялата картина - защото ставаме все по задлъжнели и все по далече дори от Румъния.

Това което са договорили е да не се посяга на Американските инвестиции, че такъв Майдан ще ни завъртят, че това в Украйна ще ни прилича на black playstation.

Ще те изберем за комсомолски секретар. И "ален Мак" ще лансирме. А също и Тато ще върнем, за да му чеше великият ти кумир ушите (ако не и нещо друго, ама то е интимно и всеки сам си го знае).

ТЕЦ-овете на USA цепят мрака на посткомунистическата ни страна. Костофф е велик, но по-велик е Борисофф. Няма значение,че държавата губи-важното е да се прилагат непазарните принципи в уж пазарната ни икономика за нашите приятели отвъд Атлантика. И не забравяйте- Путлер е враг,пенсионерите-също, изобщо българите са "лош мат'рял.Свободата няма цена,Санчо- тя е на върха на копието,което приятелски ти се забива отзад. Диверсификацията е благо,затова руска газ само през турски ръце,никога директно. P.S: Една мелодия ми се върти в главата: "Джип-,джип-,джипката към Белене..." Знаете ли я тази песен, умни и ранобудни? 7/8, я сподели?

Как достигна до тениалното заключение, че държавата губи. Чакай да те питам колко е 2 плюс 2, щото очевадно си изключително просто момченце.

Тутурутке,за разлика от протестърския ти задник аз съм влизал в Министерството на Енергетиката не само като зяпач.

какво точно са договорили като "Все още не е ясно какво ще е намалението...."

Ще фалира НЕК разбира се, защото има толкова много служители, които нищо невършат там, но са на някой близки познати!

щ ебъде преебан за да се реализира 100% тока на тези ТЕЦ? Ще фалираме нещо нашенско за да уредим чуждото ! Пуснете всички на сободния пазар да се надцакават със ценит еи който оцелее. А сега си е жив комунизъм. Грижите се за гарантирано изкупуване на тяхната реализация!

Още една руска опорна точка замина....

научи ли какво е ток, ампер, волт, напрежение, фаза и други такива? Боце на лотарияда ги теглеше по добре щеше да уцелва назначаването им!

А ти научили че изречение се започва с главна буква?

Т е главно, но ти трябва по силен диоптър!

какво е това '...ти научили...' ?

Много престижно и друго си е да ни изнасилват Американски тецове , а не руски , които ни предлагат ресурси и финансиране на икономиката с 15 милиарда, но друго си е да пробваме с лица от същия пол.

"не е ясно какво ще е намалението" "До момента няма отговор от Брюксел" Трябва ли да се кометира?

За Цацаров: КОЙ даде Мариците на тия, кой пусна ЕРПта /вкл. държавни/ ? На какви цени и договори? Каква е равносметката? Защо ГЕРБ не ги маха???

В момента сме на ПЛЮС от американските тецове за какво ревеш?

Костов има да "избива" мангизи от КТБто - готов е от 600те млн. - 6 са за него!

БATKO

Според изказване на ББ, Костов има 12% собственост в тези ТЕЦове. Значи от тези 600 млн му се падат 72 милиона. А от общата печалба на ТЕЦовете за 15 г. която е 6 милиарда, за Костов ще бъдат 720 милиона.

Ок, съгласен - аз предположих минимума...

Бъдещето на света е комунизъм-военен комунизъм!!

И прически като в Севрна Корея и идеали на Пол Пот / Чевр. Хмери/ - първо тия с очилата !!!!

ходете си на село - там няма панелки. всичко което е на панелка е от село. ние си имаме къщи и апартаменти с климатици. ама се радвахте и биехте за панелки, щото бяха почти без пари, а сега аз да плащам за тях. чантаджии тъпи.

А ти от кое село си? От село София? Тази София, когато са бесили Левски рязаните, бесилото е било на поляните покрай село София? Нали се сещаш по това време колко по-големи градове е имало от София? И ако не са тези селяните сега София щеше да е ...... А най-голяма причина да дойдат в София е, че преместихме столицата тук от Велико Търново!

В USA спрели тока. Стотици граждани прекарали ноща, заседнали на ескалаторите...

милиони граждани...хаха

Мен пък чичко Сорос ми плаща да пиша глупости по форумите и да протестирам и нямам проблем с цената на тока, кифтетата и тол таксите на Лилето...

И на мен казват, че ми плаща! Но поне не гласувам за фесове с петолъчки от БСП, ДПС и АТАКА! ;)

Какво ще стане ако НЕК ФАЛИРА?? Ще се направи ново НЕК ама всички договори ще пропаднат и ще сключат нови!!! Но.... разни там американски централи възтановяеми източници няма да могат да сключат нови договори на такава далавера.Американските неолиберали и техните подлоги-соросоидите няма да позволят ТОВА.

Eсен Въоръжен със чушкопек стягам се за люта зима. Щот държавният юрдек, лъже, крадне за двамина! Чушкопеците са в ход, а бурканите строени. Джибрето кипи със плод, пред казани нагласени. Хапвам чесън,със пипер и домат полуманосан, за да плюска Камамбер, Е-Ре-Пеец недодоносен. Здравна каса, НЕК и БЕХ, лично вече ще спасявам! А пък важното хюмне, с яхта ще се забавлява. Пенсийката ми марцина, ще деля със Ка-Те-Бе, за да хвъркат лимузини, по служебното трасе. Въоръжен със чушкопек икономии ще правя. За поредния юрдек дето пак ще ме спасява. Паси,30.09.2014

Абе я една национализация и шутиране на ерп-та и всички тролове майната и на нато и ес

Точно така! Ша ги хрантутим тия хамериканци ние! Не ги щем, вън от България! Не на НАТО, не на ЕС! Свобода на народа! Да на еликтрификацията и газификацията по 1ст килото!

И като ги национализираме ще ги продадем на пеевски нали :D

Аз ще ви направя национализацията! Чакайте! Оф! То пък комунизма го забранили. Ще чакаме пак да го разрешат. КОЙ да го разреши? Не знам?!

Като чета новините и като гледаме действителност и се комплексираме! Ние цялата банда не можем нито да лъжем нито да крадем

изведнъж потекоха реки от мед и масло, само против заема не скачаите... на кого тия номера, бе, нещастници крадливи???

Значи схемата е такава: Частни Тецове -> НЕК -> Частни енерго разпределитени дружества -> Потребители Частните Тецове и дружества на гарантирана печалба а държавния НЕК на загуба. Сметката я плащаме ние, а от скоро и със заеми от собствениците на същите тецове и дружества. Изобщо светло бъдеще я чака България.