Правителството спира реформата в ТЕЛК (обновена)

Здравното министерство изтегля предложенията за промени в медицинската експертиза, известни като реформата на ТЕЛК.

Обратно в новината

Коментари - Правителството спира реформата в ТЕЛК (обновена) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Здравните ми осигуровки са около 100-тина лева всеки месец + тези на жена ми пак около толкова= общо 200. Наложи се преглед на децата абсолютно масов и тривиален понеже са бебета = 2*70 (не се покрива?!?). Появиха се проблеми с нокътя на жена ми на големия пръст на крака...отново не се покрива от НЗОК. Там още 80 лева. Дотук 520 разходи за здраве за един месец.Документ насреща никакъв....качеството на услугата е под въпрос. Обаче пред докторите за държавата не си потребител. Последните 3 години си плащам/доплащам/покривам изцяло или частично разходи и услуги къде ли не. Върха на наглостта беше, когато прехвалената частна болница....една прехвалена лекарка като разбра, че няма да раждаме при нея прекрати едностранно ангажимента си. Това към бременна жена с близнаци в 6-тия месец...каза го чак в 8-ми без да преглежда изобщо. Говорим за предплатен пакет в частна болница(отново НЗОК никакви ги няма). Да не говорим, че дори докато течеше услугата ходихме при други колеги...и там пари. Защото всеки се научил в рамките на една и съща специалност профилиран за определен вид услуга и с чиста съвест си те праща на друго място. Тия са се разпасали отвсякъде. Писна ми да слушам, че здравеопазването в БГ е евтино. Не е! Правите социална(по-скоро електорална) политика през здравните ми осигуровки и през държавните болници.

Мръзни гадове, като видите "дебелия" си изтегляте гадните предложения. Народоубийци.

Кой ще върне на лекарите и сестрите 60 те милиона лева, похарчени за "проекта пръстов идентификатор? Няма ли виновни-Петър Москов и съветника му Тома Томов не са ли в затвора за тази кражба?

Този докато харчеше пари за тия машинки жена ми беше принудена да работи в условията на абсолютен стрес, по-малко пари и...почти никакъв отпуск, защото се реже от бюджета и бройки не достигат. Така и си влезе в майчинство....съответно с по-ниско обезщетение, заради по-ниската заплата от този период. Повръща ми се от този. А, да- забравих да кажа! Когато КТБ фалира 6 месеца й държаха цяла заплата, което е абсолютно незаконно!

Няма нищо по-нормално да се дава пенсия на инвалидите.Ненормалното е, че поне 70 или 80% са или ненормално високи,или направо фалшиви.

Виновни ли са лекарите в ТЕЛК Едно ромче болно от асма ще извади фалшиви пенсии на цяло село.Ще познаят ли докторите че дават инвалидна пенсия на едно и също лице с различни имена. Пръстовите отпечатъци. на Москов може би не са за изхвърляне а трябва да бъдат използвани от -ТЕЛК.

Вече 28 г. никакви реформи,чист ПОСТКОМУНИЗЪМ ПО РУСКАМУ !!!! ОЛИГАРСИ,МАФИЯ и нищо не се върши освен крадене. Когато 89 г един приятел ми каза,че Фашизма и комунизма си приличат ,Фашизма за 20 г. приключи и 2-3 поколения ще помнят и после ще се забрави. Но Комунизма е по- лош с открадването на собствеността и най- паче ,че е благинка на ПРОСТИТЕ, МАЛОДУШНИТЕ,МЪРЗЕЛИВИТЕ и ПрЕСТЪПНИЦИТЕ, ЛАКЕИТЕ и най- паче ще продължи между 300 и 600 г. аз не му повярвах. Но това БЕЗДЕЙСТВИЕ най общо казано ще е в тези срокове.!Вече си мисля ,че е прав бил.

Тия гробари с тая ненавист и омраза към най-бедните, и политиката им се насочва винаги в ущърб за най-бедните и най-беззащитните. Въртят у сучат и алчните им очи се са в канчето на бедния и безсилния. Защо не променят данъчната система, да премахнат плоския данък, да сложат необлагаеми ниските доходи, за богатите по-високи данъци и т.н.

ОПГ ГЕРБ са за боклука смешници прости....

явно, че не можем да изброим реалните инвалиди в държавата и трябва да плащаме и на фалшивите, аз да не съм ги осиновила,че да им плащам екстрите и фалша,няма ли един път да се случи нещо смислено и да се прекрати една порочна практика в случая за фалшиви инвалидни пенсии,не искам да плащам на лъжци и измамници

Време е да спрат корупцията и кражбите на управляващите и задкулисието.Хората с увреждания едва оцеляват с мизерните средства,които получават от държавата.За съжаление съвременните болести превръщат много бързо здрави хора,в хора с увреждания.Всеки може да попадне в такава ситуация,а когато си зле и без пари е ужасно!

Да трябва да има справедливост към наистина хората с увреждания. А справедливо ли е всички цигани да са инвалиди? И защо те ще получават инвалидни пенсии, а на тези които наистина се нуждаят няма да получават или ще получават по-малко защото няма да има за здравите цигани. Това е истината в нашата територия.

Правилно, спрете я! И то незабавно! Щом оставихте Султанка да ви я твори..... То не бяха приказки, то не беше "загриженост..." И накрая - пълна некомпетентност и лъжи, че така искала Европа.

Лъжеца нищо не върши до край.

Всичките им реформи са такива към инвалидите, уж се прави много за тези хора, пък всичко напрактика се изражда в бюрокрация, унижение и рязане на придобивките. Примерно ТЕЛК-вете са претоварени и работят приемрно с два месеца закъснение, ако трябва да ти разгледат случая за три месеца, това е напълно изклчено, през това реме си със спряни права и пенсия. Тоест когато става въпрос за правата ти неможеш да се ползваш от тях, докато всичко друго лошоти се случва в пълен размер.

тази абревиатура ТЕЛК! Мама беше лекарка и истински доктор по медицина от Загреб и Виена, но тази институция не й призна сърдечните заболявания и я накара да работи с десетилетия пеша по посещения с двоен порок на сърцето и да ни гледа! И аз ви обичам много. Двата часа изтичат и след малко ще ни повикат за полета..

В територията наречена България се извършва държавен геноцид към пенсионерите и хората с увреждания.Представете си,как може да живее един човек с 150 или с 200лв. на месец? По добре алчните политици да направят газови камери и да пратят там всички инвалиди и пенсионери ,за да се отърват от тях.Това е държавна политика.

толкова получават и хората загубили работата си - 4 месеца по 160лв.....аз не мога да разбера, защо това комично, абсурдно, психопатско, човекоубийствено, малоумно като тиквата , кретенско, антихуманно нещо не се коментира по скапаните телевизии, сайтове и радиа в България.....а вместо това се говори денонощно за някакъв поп кръстьо - предател и двоен шпионин скрипал....кое е по-важно за съществуването на България - някакъв си неизвестен плъх от лондонските канали - скрипал или живота на българите и поддържането на живота в България

Здравното министерство да подхване "рецептописачите-Джи Пита и така наречените"специалисти" работещи на 3-4 места".Даги пресее и да ги задължи да лекуват и да носят отговорност за деянията си, защото повече от половината ДП и специалисти са тарикати и кожодери.Да ги задължи да имат кабинети с техника, а не кочина с компютър за събиране на парсата.Почти всеки втори енпропищял от такива търгаши.А това "избор на екип" и разни други фокуси за скубане и щавене на болните да се криминилизира.Да няма -ако платиш 2-3000 почваме веднага , иначе 300 души чакат планово.Тогава ще има пари за всичко.

Всичко ще се оправи ако се въведе електронната здравна карта. А то какво -въртим сучем, само и само да не се въведе. Все пак сме в европейски съюз, където тази карта е задължителна. И докато заплатите са български а не европейски ще има подкупни доктори.

Сестра ми е инвалид заради лекарска грешка. И сега лекарите и определят инвалидността така, че на 3 г. да ходи да си е подновява. Получава невероятните 150 лв. пенсия. Тези пари само за лекарствата и не стигат. Жива подигравка. Сега искат и тези 150 лв да и ги вземат. Направо нямам думи. Не е работоспособна и освен да стои в къщи за друго не става. Ако излезе навън получава припадъци. Докторите, същите дето е осакатиха за цял живот сега искат да и вземат и малкото, за да може да умре. НПросто няма такава държава. Мафия и корупция отвсякъде. Понеже на никого и никъде не сме давали пари под масата и заради това не е със 100% инвалидност, а заболяванията и са точно за такава. Съветвали сме се с адвокат да заведем дело. той ни каза, че по-евтино ще ни излезе да си платим на докторите рушвета. А делото почти сигурно ще го изгубим, ако заведем такова. Кажете какво да правя, за да помогна на сестра си!

"Други" със занижена трудоспособност 90 до 100% си работят на високоплатена работа- не плащат почти никакви данъци и ще ви подкрепят ако протестирате .

простако, намери ги и ги изобличи с имената им...ама май е по-лесно, мръсен дупетатино, да крещиш, докато крадеш 10 000 лева на месец заплата и 30 000 000 партийна субсидия, че циганите крадяли несъществуващите в бг социални помощи или че инвалидите крадяли със 70-те си евро на месец парите на държавата.Само като го кажеш и то звучи малоумно като тиквата, дето ти е вожд....Парите на държавата ги тъсете в оШфорките на винету и неговото вярно прасе от дпс

Това ,ако беше минало и станало правителството падаше. Уплашиха се гадовете .Защо се гледа как да се отрежат социалните неща ,а не техните гуши да си пълнят.

Ало модератора, изтрезня ли от Великден за да гледаш какво триеш и какво не?!

Здравното министерство изтегля предложенията за промени в медицинската експертиза, известни като реформата на ТЕЛК. Това става по указание на премиера Бойко Борисов Кой за избори

Ако министъра е дал този пример явно изобщо не е в час. Инсулинов диабетик с отрядян крайник и проблем със зрението си е най висока степен на инвалидизация - 100% и при сега дейставащите нормативи. Явно тия дето се опитва да правят реформа не познават сега действащата уредба. Имитират дейност.

много на брой увреждания с ниска степен , ако ще и 100 да са водят до това, МИНИСТРЕ, да чакаш телк докато станат 1000 и когато искат да те пратят в пета глуха те забиват така, че да не ти се назначи дори експертиза

трябва народът или представители на народа да направят една подробна ревизия на тия крадци от министерствата и парламента и да се покаже най-накрая , че всички данъци в тая държава отиват за издръжката на министрите, дупетатите и президентството. Разходите за издръжката на тия, ограждащи се с луксове свине, е грубо около 1-2 милиарда на година.....затова в държавата няма пари за държавни болници, за социални и здравни помощи на работещи и инвалиди...

как не го срам оня простия главатар на герб, да обвинява хорат ав кражби, като че от него, аверите му и неговата партия въобще може да остане каквото и да е за крадене в тая опискана от мръсни психопати- партиици държава

ами сега гледаите: има инвалид които реално не може да работи и не може да се издържа ако не получава пари. има и такива които ако си пият хапчетата, или ако работят не физически тежка работа не им никакъв проблем да водят пълноценен живот. това което се опитват да правят е на първите да им осигурят повече пари да живеият и да си дочакат достоино края на дните, а на вторите да им спрат инвалидната пенсия, защото реално не им е нужна.

да се спрат луксовете , колите, безотчетните, партиините субсидии, корупционните и лобистките подкупи на 240-те мозъчни "инвалида" от парламента, също и на мозъчните инвалиди от министерствата и президентството....3/4 от бюджета на страната потъва само в дебелите шкембета на тригъзата ламя - бойкопеевски цацаров .....направо всичките пари на държавата потъват там, то не остава за абсолютно нищо друго в държавата, камо ли за крадене и то за кражби , за които да се набежават истински страдащите, безпомощни и болни българи , т.е. всички жеррви и потърпевши от тригъзата ламя

Хората просто искаха да се спре купуването на Инвалидни Пенсии от Ромите .

нито един фалшив инвалид. Но познавам половинките и любовници на големите клечки, които се водят на работа НЕ по специалността си и взимат всеки месец по ч000-ш000 лева заплата, което е равно на 20-з0 пенсии. Та, само ви отвличат внимание и пускат прах в очите с някакви там "много фалшиви инвалиди" От нас, от таз държава изнесоха милиарди, вие тук се дърлите за някакви мизерни пенсии.

тиквата докога ще се спасява с "мерки на бащицата" и защо държи дядо Ананиев???

Ужасно тъпо и грозно стои да видиш на страница с български заглавия реклами за неща дето са от кеша на браузъра и нямат никакво, ама никакво място там. Не само си разваляте иначе хубавия дизаин, но и показвате и колко сте ефтини като сте се вързали кум к към кеша на амазон и гугъл

Не го правете! Това действие би било отблъскващо за повечето българи. Във всяко населено място, във всеки блок и вход има фалшиви инвалиди, от които хората се отвращават. Тези хора трябва да бъдат спрени, т.е. пенсиите им да бъдат спрени незабавно!

нито една реформа не можа да направи. много го е страх от протести, особено сега по време на европредседателството

Правителството спира реформата в ТЕЛК Спирайте реформата,че от толкова реформи за последните 25 г. изчезна здравеопазването.

Докато територията България се управлява (разграбва) от мафията начело с баш мафиота еднокнижник бб, нищо добро не ни чака.

Броят на инвалидите в БГ е почти милион. Сиреч всеки 7-ми е инвалид.

Всеки 5-ти !!

Това е страна с предимно застаряващо население и най-висока заболеваемост и смъртност. Вие какво очкавате.

Всичко в България е извън контрол ! Защо почти всички роми в България които са здрави прави , са с ТЕЛК , и то 1-ва група ????

тъпо, отдаван няма групи инвалидност. обаче ти само спамиш . дано един ден да се видиш как чакаш на опашка за пенсия от 250 лева.

Какво може да прави друго един пишман пожарникар?

Борис Бойков е най-смелият премиер на България в най-новата й история! Жена да му викне и се на...сира! Като държавник се доближава на желязната лейди!

Ако бъде спряно краденето от овластените мафиоти, ще бъдат спестени много повече пари от краденото от изманиците инвалиди.