Телекомите ползват най-често услуги по събиране на вземания

Възложените на колекторски агенции дългове през първото полугодие на 2015 г. възлизат на над 983 млн. лева при 820 млн. лева за същия период на 2014 г.

Обратно в новината

Коментари - Телекомите ползват най-често услуги по събиране на вземания | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бизнесмен който тегли с проект за фирма кредит над 1 милион лева след без да е обезпечен като фалира никой не го закача после да връща парите а банките почват да надуват лихвите и да притискат сиромаха защото той е незначителна личност но точно тази незначителна личност ще и писне и ще хване брадвата и тия колекторчета ще бягат с дветса.

Ттелекомите са жертва на собствената си алчност. Те по никакъв начин не стимулират предплатена услуга, даже отблъскват желаещите да я ползват

Всяка новина ни трови и убива.Най-жалкото е,че няма на кого да се оплачим.Не зная геноцид ли е или друго-все едно.За управниците ние сме нищо.Всеки ден ни се подиграват и унижават.Ето това разболява.Ако има съпричасност към тълпата/те така ни наричат/поне няма да сме болни,защото ако човек е спокоен,и сигурен в утрешния ден,може и само хляб да яде.Превърнали сме си в нестинари.

Защо не съм разбрала за анкетата.Бих отишла и бих питала на какво основание с подписа на въпросната госпожа получавам заплашително писмо с чужд номер на договор,Обърнах се към Пенчев, а той го игра адвокат на фирмата.Тъпанари.Никакви не са. НС да каже има ли съд в БГ или има мутри. затова тази вечер съм против разходката на тъй наречени протестиращи - трябва всички едновремено да се изгонят, а то става наште- и ваште. Не ми плаща никой .За нищо. И наистина тази кокошка да се скрива -от къде пари за анкета?Монополистите да си ходят откъдето са дошли в техните държави. Пишете срещу гърците, ама те един Лидъл вече го събориха - а у нас?

нали боко тиквата ги направи

Преди избори - големи обещания, агитации, купуване на гласове, борба за власт, като всеки обещава на народа да го оправи. След избори - повишаване на ток и всички цени, повишаване на възраст и стаж за пенсиониране, геноцид и за десерт колекторски фирми, упражняващи телефонен тормоз и заплахи. А съда за какво е? Защо като си има закони в тая страна непогасените вземания и спорове не се решават в съда? Какво е това да се тормозят хората за дребни задължения предимно от лихви или след изтекъл давностен срок? ДА СЕ ЗАБРАНЯТ ВСЯКАКВИ КОЛЕКТОРСКИ ФИРМИ, СЪБИРАЩИ ЧУЖДИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ СЪС ЗАКОН!!!

БРЦК

В момента е законно МТЕЛ да си продава задълженията на Колекторска фирма. И всичко си е законно , ма се губи нещо , защото много често МТЕЛ е продало ФАЛШИВИ вземания заради грешки в системата им. А колекторската фирма това не го знае. Тя е купила задължения за 100 000лв за 1000лв.

Голямото зарибяване,а после....мутро-колекторски фирми,дългове,просрочия и т.н. От една страна,Обществото,към което се стремим,е консуматорско.Как иначе ще се движи Пазарната икономика!?Значи,нормално и човешко е,да му се иска на Човека,един живот се живее и кеф цена няма. От др.страна,то не са"супер"оферти,"промоции",.....за страх-лъжат,мажат,само и само да зарибят народа.Така беше и с кредитния бум.После.....тръц. От трета страна,наистина,много народ,не си прави сметката,как се плаща лъскавата стока или ипотеката.Трудно.И пак-тръц,та въх,та ох,та ваййййй!То хляб няма да яде,ама е с 6-ца телефон,за страх,да не е по-назад от другите.Тъпота свещена. Бедни сме.Това е проблемацията.Човешко е да ни се иска,много и сега,ама сме бедни. А компаниите,монополистите,банките,не прощават.Дерат си ни,за световно. В крайна сметка-някой да те е бил по главата да пазаруваш на промоция,без оскъпяване,на близинг,супер изгодно!?

Това е така, но при колекторските фирми проблемът е малко по-различен. Като изключа просташкото им поведение, се вживяват на съд. Това не може да се допуска, има си закони. Не може за починал човек, който е имал сключен договор с тях - да издиравт и тормозят наследниците му. Това не е банков заем с поръчител, а договор между оператора и лицето. не може да те изнудват, досаждат и заплашават ,и всички институции спят. Има и още много и-та.

То затова в БълХария по улиците се движат само Ауди, Мерседес и БМВ, щото всеки втори българин е с комплекси и силно чувство да се покаже. Продават си единственото имотче и теглят кредит, после скачат в новото возило и се правят на голяма работа. Но не щеш ли идва и денят за погасяване на поредната вноска а Ганьо няма пари дори и за бензинче.

Изброените с такива коли, мислиш ли, че са опяли до кредит, за да ги купят. И как някой ще ти даде 20 бона без доход, гаранция и т.н Банките поне действат законно за разлига от измислените кредитни институцийки, фирмички за събиране на задължения и разни подобни, където е препълнено с байганьовци!

Длъжници са почти всики и жени и мъже на възраст от 22 до 60 години.

имаш да вземаш.Многа са без кредити.Друг е въпроса, че тия за които ти работиш се пробват да завлекат нормалните - без значение възраст.

Най-големите мошенници които ни надцакват са мобилните оператори и нефинансовите банкови институции па тия какви бандити са дават ти 200 лв и трябва да им върнеш 500 лв мошенници от класа и от всякъде ви казвам бе НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ЧЕ НАВСЯКЪДЕ НАЛЕПЕНИ КРЪСТАНКИ С ОТПУСКАНЕ ДО 2 ЧАСА НА ПОТРЕБИТЛЕСКИ КРЕДИТИ КОИТО ПОСЛЕ НИКОГА НЯМА ДА ВЪРНЕТЕ и все са момченца и момиченца колекторите под 30 години

"Това явление се дължи както на факта, че за хората между 20 и 30 години обикновено "морето е до колене"..." Те това е напълно верно. Само в допълнение че и над 30 са си така повечето.

ДА ТЕ МУТРЕНСКИТЕ ФИРМИ НА ОЩЕ ПО ГОЛЕМИТЕ МУТРИ ЧЕНГЕТА НА МОБИЛНИТЕ ОПЕРАТОРИ, които ни омайвати и ни лъжат и ни надцакват яко после като надхвърлим дори заплатите си ни събираит вземанията си чрез колекторски фирми.ПРИ ПЛАТЕНА СМЕТКА НА МЕН МИ ЗВЪНЯТ ОТ ПРО ФИНАНС НЯКОЛКО ПЪТИ ЩОТО МИ ИМАЛИ ДАННИТЕ ЗАПИСАНИ НА КОМПЮТЪРА СИ И ИМ ВИКАМ ЩО МЕ ТЪРСИТЕ КАТО НЯМАМ ПЛАТЕНО ЗАДЪЛЖЕНИЕ-ТО Е КАТО ДА ТИ КРАДНАТ ВЕЩА БЕЗ ДА ИМА СПРАВЕДЛИВОСТ ДАЛИ ЩЕ ТИ Я ВЪРНАТ ПА ОСОБЕНО Ако ти я открадне циганче?ЦИГАНИН ВЪРНАЛ ЛИ Е НЯКОГА КРЕДИТ НЕ?

Абе тъпаци с тъпаци такива какви са ви мутренските събирания на вземания звъните ни от скрити телефони тероризираите ни пращате мутри да ни тормозят на домашнтие си адреси.КОЙ НОРМАРЕН КРЕДИТОР ОТПУСКА ЗАЕМИ НА ЧОВЕК БЕЗ ДОХОДИ С 500 ЛИХВЕН ПРОЦЕНТ БЕ вие нормални ли сте особено на цигани.Щото познавам един циганин който дължи пари на всички и на мобилните оператори има пари но никога няма да си ги плати-ОТПУСКАТЕ КРЕДИТИ НА ХОРА ОТ КОИТО НЯМА НИКОГА ДА СИ ПОЛУЧИТЕ ПАРИТЕ-ТОВА Е МУТРЕНСКИ БИЗНЕС ЧЕРНИЯ БИЗНЕС НА АДВОКАТИТЕ НА ДЯВОЛА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ И БАНДИТИ В БЪЛГАРИЯ-ОПИШИ ИМОТА НА БЕДНОТО БЪЛГАРЧЕ И ЦИГАНЧЕ И СИ КУПИ ВИЛИЧКА КРАЙ СОФИЯ С ГОТИНО ДЖИПЧЕ-ДА ЖИВЕЯТ ЧСИТАТА МУТРИ И БАНДИТИ БИВШИ ЧЕНГЕТА и доносници на ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ-ЦЕЛТА ИМ Е ДА СМЕ ВСИЧКИ С КРЕДИТИ КОИТО НИКОГА НЯМА ДА ВЪРНЕМ И ДА НИ НАПРАВЯТ КЛОШАРИ-ОСНОВЕН ТАРТОР ТОП ШЕФА ИМ ЦАР БОКО БОРИСОВИЧ ОТ СЕЛО БАНКЯ-ОСТАВКА?

Така е...!!! ДА ПОДАВА ОСТАВКА, ЗА ДА ОСТАНЕ ЖИВ - както самият Той съветва другите...!!!

Защо не се пише каква е реалността, а някакви измислени статии? А истината е проста, търсете отговора на следното: 1. Защо се вземат кредити за щяло и нещяло? Защото се дават много лесно. 2. Кой допусна създаването на ЧСИ (99% от тях вече богаташи), и каква им е целта? 3. Защо има колекторски фирми? Защото доста често това е последния кораб, на който можеш да се качиш, за да си събереш дълговете. Корена на загадка е другаде.

КОЙ се качва на този кораб и КОЙ е той да определя чий и какъв е дългът. При мобилните опетарори сключваш еднолично договор с оператора, нямаш поръчители. Има си ЗЗД, има съд. какви кораби ти се привиждат?!

Няма ли да бъдат озаптени телекомите с приомите им при платена карта - валидност на кредита и валидност на картата. като ти изтече валидност на кредита ти го взимат. Знаете ли че имах предплатена карта в Германия и там, независимо, че валидността й е 1 година ако не презареждам и до ден днешен не е закрита. Като попитах дали няма грешка отговорът бе кратък - , защото по нея има средства. Там няма как да те окрадат, т.е. да ти вземат предплатената сума. И това да остане безнаказано от държавните органи. Но в България това е ежедневие!

Грешката е, че не си останал да живееш в Германия.

"Грешката" ни е, че не трошим веднага и на място крадливите кратуни...!!!

Каква криза бе, тази от голямата демокрация през 90-те или тази от 44-та през ВСВ? Откога притежаването на мобилен телефон се смята за висок стандарт и престиж? Защо в България реално до скоро почти нямаше конкуренция между мобилните оператори? Защо 10 в България възможността за използване на операторските мрежи от виртуални оператори се представя за новост, след като в ЕС го има от десетилетия, а в България е законово от началото на 2007-ма?

Наследниците на длъжниците, къде са в класацията?

Ако са почнали да позакъсват преди кризата тогава са били на по около 40 години.

Да даваш пари на заем, на хора които са го закъсали тотално, което значи, че нямат никакви финансови резерви и то на безумна лихва.

заради лихвите, съдия изпълнител и т.н, но най вече е от телекомите, прехвърлят минали по давност задължения, задължения на починали хора, задължения, които вече са изплатени и там се почва сагата и терора.

Бием, изнудваме и рекетираме качествено.

"Колекторски агенции" - кажете си го направо - узаконените мутри.

Част от разговор с колекторска фирма -Добър ден -Добър ден -Разговора се записва и т.н, -Да и аз записвам кажете -Дължите на сумата от 14 лв, на оператор Ментел по фактура от 06.2010 ще платите ли? -Не прекратил съм си договора 05.2009 това е една година след прекратяване на всички отношения с -Ама господине -Съдете ме.Приятен ден След 30 мин.Ало извинете има грешка

А сега пратете тази статия на М. Манолова да каже тя що е това колекторска фирма и как "работи" и докога ще продължава терора им над хората - по-специално тези към мобилните опертаори, а предполагам и за почти всички останли. Това е от години, а държавата мълчи!

А защо не я пратите веднага на омбудсмана К.Пенчев, а трябва да чакате до 20 октомври?... Или сега "опорните точки" са да се пише основно срещу Мая Манолова?...!!! :::)))

Пращах му и не само аз!!! Резултата , какъв е?! Нямам нищо против него, напротив, смятам , че достатъчно запознат и ангажиран с проблемите на хората, но е факт, че нищо не се случва! А когато го сезирах, започнаха да искат 100 хиляди неща! Между другото тогава от КЗП реагираха много по-адекватно.

Няма нищо написано срещу нея. Слушах и изказванията й, мисля, че моеж да помогне, стига да иска и намери начин, както тя самата имаше предложения за съдия изпълнителите.

пратих, че ме безпокои горната дама - от нея подписано писмо Варна??? със договор,който не е мой номер - К.Пенчев им е адвокат на мутрите, ама пак си го махат

Да, а мен Макс телеком ме бяха дали на съдия изпълнител, защото ми бяха прекратили договора (от тяхна страна, аз подадох едномесечно предизвестие) с две седмици закъснение и се оказа, че дължа такса за още един месец. Тъй като си бях платил всичко и си бях подал предизвестието навреме, не платих излязлото ми задължение в ePay. Е, потърси ме съдия изпълнител след 2 години. Единствения път за оспорване беше по съдебен ред и то СЛЕД като платя "задължението". Други, които са ми пращали съдия изпълнител са от Софийски градски съд, защото според тях не съм си бил платил таксите за делото по развода ми. Само да спомена, че имам вносните бележки с които са платени и не мога да си получа решението за развода, ако не съм платил съответните такси. Да, ама пак същата процедура - плащаш и обжалваш... Е, за 23.90лв в първия случай и 9лв във втория не ми се занимаваше с идиоти, платих и ги псувам всеки път като се сетя за тях. На Макс телеком от тогава клиент не ставам повече. Като резултат от описаните неща обаче и аз съм бил част от тъпата им стъкмистика, нищо, че съм си бил изряден през цялото време...

Жена ти познай, защо се разведе с теб, а?

Познай дали пък аз не се разведох с нея... Тролим нещо, а?

Хехе, и какво от написаното заслужава "-"? Това си е брутален real life experience от Бълхария. Големи сте мишоци това хейтърите. Няма значение какво, важното е да се хейти...

така ли ги наричате - колекторски фирми? Ние поне им казвахме направо мутри. Брей, как се променят нещата, да му се не начуди човек!

Сега пак са си мутри но законни! Законите ги пазят и им разрешават да извършват тази "дейност".

Предлагам да се отпуснат 1 милиард лева от държавата и да погасят дълговете на тази огромна маса от хора .Поне няма да ме боли ,така както за 4 те милиарда за КТБ ,отпуснати да покрият кражбите на една неприлично богата група олигарси и приближени политици и лица .

Не ги мисли телементетата, те са си ги сложили в цената тези "загуби" от невземания и са си ги избили отдавна. Ако успеят да приберат нещичко, пак файдичка. А и повечето си продават невзетите задължения на Агенцията по Събиране на Вземанията, т.е. ако има някакви загуби евентуално, те ще са за сметка на държавата.

Не "надценил бъдещите си възможности", а "с провален бизнес - ограбен от Тиквата, Съсела и сие", още - хранещ безброй цигански паразити, плащаш данъци като поп, без да получава нищо насреща. Неизбягал навреме от помиярника, наречен... (щото на 50 годинки вече е късночко).

профилът на длъжника го търсете на 2 м под земята!

Профилът на бг банка и държава - крадци на милиарди!

Пропуснали сте да кажете срещу тези "дългове" към телекомите колко реално предоставени услуги стоят и срещу просрочените дългове към банки колко надписани, недължими от кредитополучтелите лихви стоят.

Ми аз още се разправям (защото сметката идва на мое име) с Виваком за една SMS "игра" в която бяха включили 73 годишната ми майка. Била изпратила SMS, за да започне играта. Малка подробност, тя не праща SMS-и, защото не знае как. Дори не знае как да си ги прочете, просто е по-евтино да има мобилен вместо стационарен телефон. И гадовете не искат да ми възстановят парите... Майка ми каза "не плащай, не съм играла", но как да не платя, след като това е част от цялата ми сметка за всички услуги, които ще спрат ако не платя мизерните 2-3 лева, които Виваком открадна...

Абсолютно същия случай, мисля, че цената на този смс беше към 4 лв. , само, че бяха три...

Колекторските фирми трябва веднага да бъдат забранени. Ако телекомът, ВиК, ЕВН и т.н. допуснат нередност спрямо мен, мога да си търся правата само в съда. Така трябва да бъде и за тях.

А колекторските фирми къде си търсят правата, в баничарницата ли?

Ох, на мама умното ти.... Въобще знаеш ли какво е туй "колекторска фирма", или с гладкото си загнило мозъче само тъй си пъшкаш отпред и отзад и смяташ, че другите ще ти го помислят за мисъл, хахах!

Какви права търсиш?