Над 400 са телефонните измами от началото на годината

Регистрираните телефонни измами за първите шест месеца на тази година са 408, спрямо 380 за същия период на миналата година.

Обратно в новината

Коментари - Над 400 са телефонните измами от началото на годината | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Германия този вид измами също да разпространени. Тука ги наричат в превод пари за внуците - Enkelkind. Но това явление се свързва по-скоро с поляците. Говори се, че щаб квартирата на измамниците се намира в Полша.

Дреме им на наглите измамници... и да има присъди, те са условни. Скапана "държава".

Скапан мин.-председател.

В спемата участват всички - служители на телефонни оператори, банки, полиция. Сам потърпевш - като те следят и заплашват с убийство, отвличане на децата и внуците ти е много лекно да дадеш всичко което имаш! Въпросът е след нова какво става - телефоните ги има, защо полицията само у нас не може да стигнедо извършителите?

Журналистите стигат до измамниците,полицията чете официалната статистика.Като катастрофиралите скакалци

Не мога да проумея как може да даваш пари на непознат каквото и да ти говори. Да , родата измира поголовно . След като я видиш да измира решаваш дали можеш да помогнеш.

повод с телефонист, стигнахме до извода, че тези телефонни измамници НЕ искат да ги хванат, което означава, че и те имат чадър над техните действия. Снасят на който трябва и се трудят активно.

те снасят или този, който е организирал всичко им оставя нещо и на тях?

снасят им информацията, а после делкат - за тях, за партията на власт, за министъра и т.п. за да има толкова години такава твърда закрила - значи яко се плаща на всичките, що са на власт, за да затварят очите си. Така е във всяка една област - пътища, сгради, проституция, наркотици, измами, крадени коли...

Специално за тези изроди следва да се въведе извънреден закон за определен период от време и да бъдат ликвидирани от корен. За санкцията от страна на ЕС ще съберем пари от населението.

Телефонни измамници вече от затвора, от Румъния и от всякъде. Но има по страшни измамници -Виденовото ограбвате чрез инфлация, банкерите от КТБ. общественни поръчки , съдебни изпълнители и.......

Този тип измами вървят, тъй като значителна част от хората в България са прости ганьовци. Те винаги искат да измамат системата, да надхитрят другите съграждани, да минат метър. И когато им се обадят с някаква версия, гането го счита за добре дошло да мине метър и излъже системата за прегазен човек, да се чувства значим като помага на полицията, а той плаща данъци и подобна помощ не е негова работа. Защо такива измами не вървят по швейцария, германия и другите нормални държави, където не е имало комунизъм, който единствено е научил хората тука да лъжат, скатават, хитруват. Немеца не може й да си представи да му се обади прокурор и да му иска пари..... Но какво искате от държава в която герои са андрешко, бай ганьо, хитър петър,......после циганите виновни, бойко, съда, полицията...а ганя вина няма.

Много точно казано!!!

кое му е точното. В Гърция също мамят без да е имало комунизъм.

А защо при " Комунизма" няма такива измами, глупако? те са рожба на това , което се настани в България , и което НЯМА НИЩО ОБЩО НИТО С ДЕМОКРАЦИЯ НИТО С КАПИТАЛИЗЪМ, А СИ Е ВЛАСТ НА КРАДЦИ И ЛЪЖЦИ над глупаци като тебе, които ги оправдавате,

Защо слагате минуси, истината ли не ви харесва? Вие 100% тъпанари, след като може неграмотен циганин да ви излъже и да си дадете спестяванията съвсем доброволно хвърлени в торбичка през балкона. Идиотско племе

и да има идиоти сред нас, няма да ги посочвам, но как неграмотните цигани разполагат с толкова пълна информация за всеки от нас? Кой позволи безнаказаното притежаване на карти, от които е извършено обаждане за измама? Не е бае Ви Ганя, да Ви помогна.

Този тип измами вървят, защото няма държава. Един немец не може да си представи прокурор да му се обади да му иска пари, а тук Главният прокурор започна обира на една банка пред очите на всички. И никой не го спря. Я, да ми дадете пример къде и какво са направили в такъв случай умните Ви западняци! Рибата се вмирисва откъм главата, дори когато е тиква.

Защо не излезее на масов протест -100-200 хил. и дори повече хора пред парламента и да кажете стоп, така не може. Защото протестирате единствено срещу 30-40 лв. да викате и пикаете по градинките. И после винаги някой друг е виновен на ганя. Ганя предпочита да пие бира пред блока, гледа снимки в фейса, да попържа и обвинява всичко и всеки. И накрая доброволно ганя дава пари, ако искат цялата полиция да ми звъни за пари, като не искаш няма как да ти ги вземат.а вие изпълнително тичкате и давате, после главния прокурор бил виновен за банката. Той ли ти каза да ги хвърлиш парите през прозореца и ти чинно го направи и после той виновен. Ганя по презумция вина няма, защото ганя е прост СЕЛЯНИН /селянин в лошия смисъл на думата/.

Кому върши работа тази гола статистика? А не е ли това отклоняване на вниманието на щурия електорат. И що за полиция имаме, когато не може да се справи с тези елементарни, престъпления, носещи огромни пари на циганите?! Може, може, но има нещо като "препъни камък", което спира правилните действия... Преди около 10 години ми се обадиха/за втори път/ цигански измамници. При мен имаше и свидетел на разговора ни. Искаха ми 13 хил. лева, излъгах ги, че имам само10 хиляди! При уточняване на подробностите, успях да ги склоня да се срещнем в Пловдив/ Капана/ не в Северна България, както те искаха. Вече виждах заловените престъпници, но не било писано...Започнаха нескончаеми разговори с полицията по телефона, докато не се изсипаха в офиса ми два файтона редови формени полицаи, които се опитваха да ми обяснят как през деня е по-светло от нощта! Опитах директно да разговарям и с пловдивската полиция. Уви, нищо не се получи. Така и не осъществи срещата с тези хубавци... Какви са логичните изводи. Прости, но с железни доводи! Няма желание за ответен удар! Има голям, истински политически чадър над циганите, на принципа на келепира! Защо ли? Защото всеки един полуобразован селянин от тези 240 в т.нар. Парламент, можеше стотици пъти досега да внесе предложение за промяна на НК, за да има ефективни присъди за тези престъпления...Само и единствено ефективни присъди, както и конфискация на техните палати! Както на Ванко1...Всички останали обяснения са за червените провинциални бабички от третата възраст, другари и другарки! А размишленията са за реалните данъкоплатци...Българио, Българио, докъде ще стигнеш, Българио???? Размишленията са за вас, драги ми читатели...

възрастните не бива да се оставят да разполагат сами с големи суми пари. А пък те да не разговарят с непознати, нито по телефон, нито на улицата. Дискретност по отношение на финансите. Така полицията няма да има работа, ние ще си бъдем полиция.

Баси държавата, баси оправията, баси системата, баси "демократичните" ценности. Да не може /или да не иска/ с едни лайнари да се оправи, което е детска игра за криминологията. И тази система има социална политика и тя защитава бащите, майките ни и дядовците. Пфу, да сера на тази "демокрация". Искам диктатура!

Нека да уточним. Искам диктатурата на Т.Ж. от 60-те години, когато цигани по улиците не се мяркаха и работеха усърдно, когато турците си стояха мирни и такива говеда като местан, доган и неграмотника карадайъ не им мътеха главите, когато имаше затвори и за 400 лв. кражба се отиваше там с ефективна присъда, когато доживотна присъда не се обжалваше.

Вместо софтуер за следене в интернет МВР трябваше да закупи софтуер за автоматичен запис на телефонни разговори в които се споменават определени думи както е в САЩ.Там споменаването на седем думи като взрив,бомба,президент,Аллах и др. води до автоматечин запис на разговора.Това е лесно и евтино решение за предотвратяване на тези измами,но явно от ръководството на МВР нямат интерес от решеването на този проблем.

ама НАРОЧНО използват по друго предназначение

И на мен ми звъняха-има включени и деца! Втория път като ми звъняха се обърнаха към мен/име,фамилия/,имената на близките ми... Кой притежава толкова подробна информация за семейството ми? Естествено ми се обаждаха да съдействам на полицията. Щях да им изпратя една торба с кучешки акота,но те вероятно знаеха и местоживеенето ми? Казах им да ми донесат парите и аз ще ги дам на измамниците...затвориха... На 112 не съм се обаждал. Мисля, че 70 % от измамниците са полицаи.Трафикантите на дрога и хора също!

бъдете по дискретен с познатите си и приятелите на семейството.

МВР братко притежава подробни досиета за теб и твоето семейство. Също веднага ти се обаждат от МВР, когато са ти свият леката кола, всичко е под контрол...

Не мога да разбера как хората вярват така сляпо...

Не можеш да разбереш, помисли малко, измамниците неслучайно търсят възрастните хора.

Не си наясно с науката психология..

За какво ни е полиция, която само събира данни и ни обяснява, как престъпленията нарастват, а разкриваемостта е сведена до драматично ниски проценти? Не казват кое, кой и какво им пречи, а мрънкат как ''много работели", но резултатите им са трагични.

не ни е нужна на нас, а на престъпниците - да ги пази от нас, но пък ние поемаме разхода.

На дядо ми му звъняха телефонни измамници, поне три пъти, понеже е възрастен човек, се притеснява много, трябва да го успокояваме... Звънял съм на 112- не можели нищо да направят, сори. Пълен властови вакуум, отгоре се мисли за далавери, а не как да се решават проблеми, камо ли да се гради нещо значимо, скапана държава, такъв ни е късмета, поне не сме родени в Африка...

Окончателното Решиение !!: Пълна конфискация на имущестгвото,10 години затвор,изселване. И както в Израел-разрушаване на дома. И ще видите кон боб яде ли? Наказанието е най-голямата превенция. А иначе циганите са страхливци,бий водача и останалите се разбягват наакани.

Полицаите охраняват измамниците (циганите) при приемането на парите ! Това е простата истина !

Те само придружават талибаните и инкасо крадците

ПОЛИЦИЯТА ДАЛИ Е БЕЗСИЛНА НЕ ЗНАМ ,НО ТОВА ЧЕ НЯМА ОСЪДЕНИ ЕФЕКТИВНО ЗНАЧИ ,ЧЕ ПРАВОРАЗДАВАТЕЛНАТА СИСТЕМА Е ГНИЛА ,ИЛИ КОРУМПИРАНА ПО-ТОЧНО!

България е затънала в блатото на корупцията дотолкова ,че утре ако я няма ,народа ще излезе на паветата да си я търси отново !

Едни търсят пари,други суджуци

Вместо пари в пакета слагайте взрив. 10 подобни акции и проблемът започва да се решава.

един трилион ++++++++

в ЮАР са слагали взрив в автомобили ,отваря крадеца колата и тя гръмва,няма крадец няма кола

Разбира се много добро радикално решение. В случая дари не са нужни толкова много средства за унищожаване на престъпника. Само раходи за взрив.

че ще Ви хванат още след първия случай, точно тази същата полиция, която не може да хване тях.

Просто намериха извратен начин да изкарат на светло парите на бабите от Бурканбанк. Тези пари са от имигрантите работещи в ЕС.

Да. Полицията е безсилна срещу тази престъпност.

...ИЛИ СЪДЪТ???

Даа,то полицията това върши, дава информация колко измами са станали и толкова!!!!!!!

Що за управление на държавата имаме, след като не може да се справи с нещо толкова елементарно, какво остава за крупните престъпления. Вярно е, че народът е много прост, но явно тия горе, както и МВР, Прокуратура и безхаберниците, правещи закони, са още по.прости. От Нонка Йотова и такива като нея ли да чакаме добри закони?

това,което данъкоплатеца издържа с безграничното си безхаберие е държавна МАФИЯ ,ръководена от местни комунисти-хамелеони ,защитени от еврейските организации ,които изсмукват всичките ни богатства .честито ,вие сте доживотно еврейски РОБИ ,за друго не ставате !

избрахте - такова и имате!!!

телефонните терористи. В продължение на 3-4 години няколко пъти нападаха родителите ми. След това купих телефон с CLIP функция. Телефона, от който звъняха се запомни. Написах Жалба на сайта на Министерството. Имах неблагоразумието в нея да обвиня софийско градско и служителите на тел. 112 че не са ми обърнали внимание, когато съм сигнализирал и съм им подал записания телефон. Извикаха ме на "спявка" в Софийско градско, и казаха че съм бил "подал сигнал" срещу техни служители. Изобщо не разглеждаха по същество жалбата ми. Най-накрая ме принудиха да подпиша Декларация, че се отказвам цитирам "от подадения сигнал". Ядосах се и казах, че имам телефонния номер на телефонния измамник и връзки във Виваком и ако го намеря ще го разфасовам. Тогава ми написаха предупредителен протокол за отправяне на заплахи за убийство. По-късно ми дойде фиш за 100 лева глоба. Кого защитава МВР? А аз реших проблема простичко - закрих телефона.

Става въпрос за организирана престъпност, каквато в България има в изобилие. В случая тя е насочена към отделни физически лица. По опасна е тази която е насочена към цялото население на България, а и на цяла Европа. Европейския съюз трябва да изгради най-напред международни сили за борба с тази организирана престъпност, които да имат пълномощието да арестуват и дават на международен съд главатарите на мафията във всички Европейски страни. Охраната на външните граници трябва да е втората по важност задача.

Коя партия и кои политици стоят зад телефонните измамници?

вкарайте ги в затвора и конфискувайте имотите им. Още при Бай Тошо милиционерите слухтяха дори виц да кажеш, а сега, с модерната техника, няма никакъв проблем да ги хванат. Но защо не го правят?

сигурно са печеливши,тия,които трябва ,но не го правят ...

Кой продава данни на телефонните измамници? Кой? Това като знаете ще знаете и как да прекъснете този бизнес по вертикала.

не разбрах защо трябваше да карате всички да регистрират картите като пак ги оставихте да си правят каквото си искат. Мобилните телефони могат да бъдат и са под тотален контрол. Няма начин да има начин да става чрез мобилни телефони и да не можете да ги хванете. Просто си кажете, че не искате, понеже сте свързани... идейно