Сигнали за нарушения в горските стопанства вече и на тел.112

Новата услуга ще съкрати времето за реакция на контролните органи.

Обратно в новината

Коментари - Сигнали за нарушения в горските стопанства вече и на тел.112 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дреме им на 112 за незаконната сеч.На телефонистките там не им пука за нищо, за абсолютно нищо, дори и човек да умира.

i o6te ne6to,sega navsqkade ima kameri ,ako deisvitelno ima kragbi s tezi kameri po izhodite na gradove i sela vednaga moje da se proveri dadeniqt kamion bileta mu za dyrvata da li pravi dvoen kurs ili ima izo6to bilet ,taka che pak ot vyrhovete nqkoi se gotvi za golqma dalavera ,a lyzat horata s gluposti

Тотална забрана за сеч поне за 5 г. ще реши проблема. Просто всяка сеч ще е незаконна, и няма да има нужда от доказване. Само че парите са по-сладки от закона. А относно горещата линия, трябва да има горещи линии за всичко. Примерно забраната за пушене важи до 17 ч., защото дотогава работят службите. На 112 отговарят, че това не било тяхна работа.

prodyljavat da manipulit horata,kakva nezakonna sech,sprqha iznosa i kakvo ot tova ,pak nqkoi se gotvi za golqma dalavera,kakvo ob6to ima nezakonnata sech s iznosa nikakva ,da hvanat chasnite gori i kradlivite romi s karuci i na posledno mqsto ako ima naistena krajbi ne e bez znanieto na nqkoi gorski ako vyp6te veche se naviva nqkoi na tova

"Времето за реакция от получаването им до проверката на място ще бъде от 30 минути до час и половина." Те за час и половина ще са на стотина километра...

"За миналата година са подадени повече от 30 000 сигнала за нарушения в горските стопанства. Само 6 процента от тях са били реални. " А останалите 94% някой предварително е "узаконил"...

v Botevgrad policiata xbana kamioni s darva bez nomera i nemashe nikakav rezultat

Хората от къде да знаят, дали сечта е законна или незаконна? Да не говорим, че покрай законното се сече още три пъти по толкова. Първо трябва да се изготви регистър за издадените разрешения. Но Танева, като ангажиран човек по прикриването на незаконната сеч , само имитира загриженост.

да звъни. Мен ме е страх- признавам си. Не, че не съм виждала и виждам, но никога няма да звънна. Ето на-признат грях-половин грях.

Не стига дето секат дъбове,букове и др.дървета с качествена дървесина,ами ако въобще залесяват то садят акации,тополи дето за нищо не стават.

гражданите да си проверяват сами сигнала. Вие у ред ли сте бе - тоест дали вярват на очите си?! Или случайно да им се привижда отсечено дърво. Леле мале, че управа имаме, чупят тъпомера

1. Гражданите на очен лекар. Да са сигурни, че са видели.. 2. Бележка от психиатър, че не им се привиждат разни.. 3. Кръвни проби за алкохол, трева и странни гъби.. 4. Да попитат вежливо секачите дали секат законно.. 5. Ако все още се съмняват, да поискат документ от секачите.. 6. Ако все още са здрави и живи, да се обадят на посочения номер в часовете за работа с гражданите, межди 10 и 11 часа всяка сутрин, понеделник до петък. Забележка: през летния сезон е възможно да се работи с намален състав и работно време. Ако до един час не успеете да се свържете с дежурния оператор, опитайте пак другия месец. Дълбоко ценим вашето съдействие: ( не се чете )

От фалшиви сигнали вече и Родопите, и Рила, и Странджа са олисели. Служби на уж, държава на уж, но сечта е истинска! Защо не се залесява след сеч?

Щом са толкова сигурни,че системата работи .......подавам постоянен сигнал за Западен Парк София .... когато и да отидат проверяващи ще намерят поне един мангал дето реже ....... но предполагам, че докато отидат ( ако това изобщо стане) вече няма да има нищо за рязане . И това в центъра на София , а пък за някакви си горички по планината и на село какво да очакваме .....

Дам и освен сеч крадат и от старите фабрики до парка, които са зашитени уж от закона. Крадат и от под мостта и се чуват страшни звучи от рязане на метал...Не ми се мисли какво точно режат и кога ли този мост ще падне. А реакцията след подаване на сигнал познайте дали има :)

Че то имя ли още нещо за сечене?

Зад всяко голямо престъпление у нас се крие бивш или настоящ полицай !!

Преди седмича звъня на тел.112, да съобщя за горяща лека кола и някалко минути оттам никакъв сигнал. Отговориха ми от доста далечен град. Рарзтоянието до пожарната е четири пресечки, няма километър. Опелчето си горя около десетина минути. Дойде нова пожарна кола, но имаше проблем с помпата и извикаха друга - един двадесет годишен Зил с двама огнеборце пред пенсия. Те успяха за секунди да пуснат вода. Както се казва "старото си е старо". Все-пак считам, че е редно да се разкрие "Гореща линия" за нарущения в горите и всеки да знае, че тел. 112 е само за изключително спешни повиквания.

Забранете износа на дървесина за години напред. Другите си пазят горите, а в България се изсичат, за да печелят няколко фирми и да се задоволят чуждите нужди. И обяснете тази глупост, че преди да се подаде сигнал, трябва да се провери. Как ще стане?

подробности искаш. Просто вервай. Нали трябва да се почувстваш значим и пълноценен европейски гражданин и на изборите да ходиш като помазан.

Това ще проработи само ако полицията прави проверки и всичко се документира и проверява след това от прокуратурата. Ако се оставят нещата на горската стража, нищо няма да излезе както обикновено. Варварската сеч продължава. Разрешенията за сеч трябва да се издават само от министерството под погледа на еко организациите, защото горската мафия е вкопана в горските управления които досега издаваха разрешителните за сеч. Трябва да се конфискуват камионите с които се извозва материала, също така да се проверяват трудовите договори на работниците. Политиците знаят много добре какво трябва да се направи, но не искат. Да видим този път какво ще излезе. Пожелавам успех.