Технологиите допринасят за зелените цели, но не бива да изместят здравия разум

Дискусията "Иновациите като ускорител за конкурентоспособност и икономически растеж", част от Green Week 2023, събра водещи експерти в областта, които споделиха своя опит пред широка публика

Обратно в новината

Коментари - Технологиите допринасят за зелените цели, но не бива да изместят здравия разум | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Зелени цели и здрав разум в едно изречение?!?

Кой ви чете дългите статий бе хора.Виждате ли колко коментара са само.Аз минах по диагонал набързо .Тази ихформация е трудна за смилане.Дано да не е за трай коньо за зелена трева.

Lidl ще намали употребата на хартия с над 160 тона....... За зеления тъпак а пластмасата де аерчи зеленио лидъл от германия??!!!

Да сте видели някъде дори по най-бесните либерал-демократини медии да пише, че има каквито и да било НАУНИ доказателства за доминиращ човешки принос в климатичните промени? Навсякъде се говори колко много народ и учени "believe this to be true" (вярва,че това е истина") , а за нучните сфери се говори единисвено,че било имало scientific consensus (т.е. единодушие между учените). Че как няма да се единодушни, като известно чия ръчичка е на кранчето с пари? Натискат ни да потънем в най-черните времена на диващина и мракобесие...

Горенето на антиваксърите допринася за природата.

Ами тъпите копелета като теб, какво ще ги правим?

Те ще живеят в "Денят на трифидите", Господ винаги въздава справедливо!

г-н Плевнелиев- ПРЕЗИДЕНТ..Българите го подкрепяме.

ебете си майката с тази зелена сделка, всичко това е лъжа и измама!

правилно... да духат зеления х...

Бафтии Спама от словесна диария... Статия след стария. Норматив ли гоним другаре? Facepalm

С тия Станишеви отчети? Нещо за Украйна и перемогата нямате ли? Или чакате команда от ПОСОЛСТВАТА?

Когато едно нещо е КУХО, то при подходщи условия бързо избуява и се превръща в световна КУХОСТ! Някой спомня ли си още за световната КУХОСТ, наречена "Озонова дупка" над Чили? Тя си изигра ролята, преразпредели едни пари и се оттече в небитието. Днес бързо набира скорост една друга КУХОСТ, пред която се лепи етикета ЗЕЛЕНО, като "Зелена енергия", "Зелени Балкани", Зеленски, "Зелена седмица", тути фрути и тути кванти! Дори чрез тях се слага кръст на Ядрената енергия, като перспектива, но перспектива за технически грамотни и високо културни кора, а на за талибани и аборигени. Глупостта за "Зеления водород" набира скорост от известно време, само че никой не казва от къде и как ще се набавя ЕВТИНО този водород. Никой вече не споменава онзи МЕГАпроект, според който в Канада, поради евтината електроенергия, ще се прави електролиза на вода и полученият водород по тръба ще се доставя до технически най-развитият щат на САЩ - КАЛИФОРНИЯ. ЗАЩО? Защото химиците казаха, че водородната молекула, бидейки най-малката измежду всички, има способността да преминава почти безпроблемно през кристалната решетка на металите и да се губи безвъзвратно. Това свойство е известно в химията като ОКЛЮЗИЯ. В резултат на това, от Канада до Калифорния ще пристигнат само 5% от водорода, а останалите 95% ще бъдат изгубени по пътя, за което никоя банка не желае да прави инвестиции!!!! Вярно е, запасите от природен газ, нефт и въглища са ограничени и изчерпаеми и както е казал навремето Менделеев; "Който гори нефт и газ, гори банкноти", понеже това са технологични суровини за ОРГАНИЧНИЯ СИНТЕЗ в целия свят. Как без тях ще получаваме, пластмаси, каучуци, изкуствени торове, текстилни влакна, багрила, лекарства, препарати за растителна защита, битова химия и пр., дори и ако имаме много евтина и достъпна електроенергия? НЕ МОЖЕ ! А за съжаление се оказва, че суровините са в РУСИЯ, тази съковищница на ресурси, към която се домогват всячески американците. Ето затова е този ШУМ около "Зелените технологии" - да се подготви народът, как да се оскубе пуйката и да се сготви без тя да разбере, но не би, "пуйката" се оказа, че не е проста, ами е и много издържлива!