България ще доставя втечнен газ от Иран

България и Иран преговарят за бъдещи доставки на газ през Южния коридор. Засега става въпрос единствено втечнен газ.

Обратно в новината

Коментари - България ще доставя втечнен газ от Иран | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Втечнен газ от Иран през LNG-терминал в Александруполис - идеалното решение, тъй като цената на втечнения газ е съотносима към цената на този, по тръбите. Проблем при нас е, че няма как танкери за втечнен газ да преминават през Босфора. Обяснимо е защо скачат россофилските тролчета - втечнен газ за България и Европа, по-малко долари в кесията на Путин, по-малко оръжия за вЯликая и магучая :)) Мдааа, като трън в г.за му е на Путя това решение. А пък ако се стигне и до газопровода Иран-България, заобикалящ пидоРассея и Туркия... Гооолям майтап ще е!

това на кафе ли са го договорили нещо дали са засекли на лист как би стояла таз идея ценово, че малко се съмнявам да е добре.......

И дупе биха дали само и само да ни купят реактора, ама не би. Не ще Генчо пушка, иска да те....

ЛЕЛЕЕ КАКВА ПРОСТОТИЯ ЛЕЛЕЕЕЕ

А втвърден няма ли да има? Като банан от Иран?

че ми ръждяса светилника, докога ще я караме насвещи

Златев няма да даде

втечнвен Иран срещу асфалт от Банкя.

C тези проекти без Tурция нямат переспектива ,иран иска да заобиколи Tурция, но няма да успее.

dobrin

мозе ида успее....

че досега не ни трябваше никакъв газ ни руски, ни американски.Сега изведнъж втечнен хем. Абе гений в бат бойко ви казвам атомен реактор за втечнена газ туй персите открай време са хитри ,обаче тука направо удариха кьоравото.

БЛЯ,БЛЯ,БЛЯ.....Не се заслужава и да се чете....

Боко добре, че не отиде на луната, щеше да прокара търба и от там.

Така чух и аз. Там ще го товарят на кубчета, а докато дойде тук ще се втечни.

Я! И в Иран имало руски газ.

дет се вика втвърден ?Хем повече ще доставим .

Четеш ми мислите. :)

И аз като съм се нагласила, ама точно като арабка, и той ме гледа та чак се облизва, а аз точно това чакам, като онази от Кредисимо, както аз си знам, и айде Реактора тръгна!

Боци, тебе те изпратихме да продаваш АТОМЕН РЕАКТОР, а не да КУПУВАШ ГАЗ, па било течен, газообразен или на кубчета!Като неможеш, спри лакардиите и АЙДЕ МЪНАТА!

Е нали от 20-ти май почнахме добив? После стана, че е само проучване. Сега се оказа, че газ НЯМА. И що беше всичката тая дандания?

Теменужка - забрадена, с дълга черна дреха и хвърлила чантата на земята!! Ей идиоти, в тази страна на жените не се гледа като на равноправни граждани, а вие сте я пратили да преговаря!!! Това е като с външен министър евреин да преговаряш с арабите ...в Либия!! Простотия до шия .... че и нагоре.

Тц. Това е като да идеш на преговори във Виетнам и да си водиш кучето.

Ирански петрол в Бургас няма да се внася.Инсталацията е предвидена само за руски нефт, и ирански не става.Вноса на втечнен газ с кораби до Солун е възможен но скъп и поради тази причина неефективен. Тръби- Йок. Някога може да има но в обозримо бъдеще не. Така че за хъба единствената алтернатива е руския газ през Крим и Южен поток, или собствен добив, ако открият и Ромънците не изпищят,тъй като за акваторията нямаме договор с тях. Укройне съвсем скоро ще отпадне. Газпром вече закри част от собствения си капацитет там и зимата в Украйна се очертава отново студена. Конекторите към Гърция и Ромъния са само допълващи.Това са реалностите.

кой ти каза че носенето на втечнен газ до Солун е скъпо? Я чак от Америка ще ни носят ти от Иран било скъпо тия ги разправяй на американския посланик и арменския поп.

И тя е втечнен газ от Азербайджан и Иран , през Грузия до Черно море, а от там до България с танкери. Има за дострояване един участък от газопровод в Грузия и две станции за втечняване. Много пъти ще е по-евтино, отколкото тръби по морето за руски газ. А и от цената на руския газ после. Станишев разправяше наляво и надясно че нямало алтернатива на БСП ... а сега ГЕРБ :)) вЕрвайте ми !!!

Дрън-дрън ерина!ЧАКАЙТЕ ДА ЦЪФНАТ НАЛЪМИТЕ И ТОГАВА ЩЕ СЕ СБЪДНЕ ВАШАТА ЕВТИНА АЛТЕРНАТИВА

Точно така и всички дето тук са писали глупости явно нищи не разбират!

Браво, Значи вече ще изграждаме и ще работим с втечнен газ. Как ли ? Първо от Катар. Второ от Иран. Трето от САЩ. Кой ли ще ни е стратегическия приоритет за в бъдеще? Как ли ще стигнем до там? Е, нищо, че ще е на много висока цена, важното и простаците да плащаме! Г-н Плевнелиев вече се е договорил за това и си е осигурил бъдещето и на спонсора си дори! Абе, Шаврантии и за мен помислете малко бе ... !

и вие сте прости.Ама сте по-прости! Б.Борисов

Добре, ама какво ще правим с газа от Катар, който договори същия велик политик - Б.Б. Или се бъркам нещо...

Бързо забравяте мурзилки. 3 пъти за месеца ви сметнах, че втечнения газ излиза 20% по-евтин от руската като се смята на енергийна стойност.... ама не... скъп бил....Едно си Мурзи знае - едно си бае.

Аха, втечнен газ значи... Бравос! Сигурно много "евтино" ще ни излезе.

На нас със тебе - със сигурност! Боко и компания обаче ще трупнат още по някое милиардче...

На едно такова корабче само една ракетка му требе!

А лихвите от решението на съда се трупат ли трупат... а хич не са малки...

България може да купува втечнен газ през Солун отвсякъде, цената обаче е поне х2 спрямо руската. Къде е ползата... Реакторите няма как да ги купят без разрешение на Росатом, пак сметки без кръчмар. Пълни глупости творят, екскурзиики, подаръци и празни обещания.

Нека да позная - ние ще им купуваме газа на по-високи цени, защото е втечнен, но те ще си помислят за реактора, дори и на по-ниска цена. Важното е да има посредници на комисионна в цялата работа. От както сме в демокрация, краденето на държавни средства, т.е. лицензираната бездарнист, е нещо нормално.

Ако всички кравари си намерят по един голям казан и съберат лайната от кравите и господарите си .... гъза ни е осигурен и ша продааме даже. Хайде краварчета, стига сте говорили, време е да се понапънете малко ! И България с гъзо няма да има проблеми !

Този гъз по евтин ли ще е ? не можах да вдяна. И как България ще е вратата към европа като терминала ще е в Александрополис ?

Бля вън . цървули не щем. Копайте си в сибир , пийте газ и се учете от чукчите, евенките и бурятите на култура.

На това му казват изпусни питомното, гони дивото.

Аз си мислех за Св. Влас, на Марината, че ще иде LNG кораб... Може и направо в някоя корабостроителница - Бургас, Варна, Русе... да сковем един кораб... Много китки в тази енергетика, и меки мъжки, и Теменужки златни...

Вие пак ли не разбрахте? Обяснявам, ....пак обяснявам, леко се ядосвам, минава ми временно, пускам виц и като не го разберете, побеснявам.... Кое не разбрахте???................. НЯМА да ВНАСЯМЕ, а ЩЕ ИЗНАСЯМЕ газ за ИРАН!!!! От газовия хъб във Варна до Техеран са само 2-3 морета. А Силистар е на един х.. ъб място. Кое е сложното? Можем и едно реакторче да пуснем, което не е тук, но е тук, и ще ни го втечни,вгорчи на до един, молекула по молекула и атом по атом. Медът ще си върви по коридора, като мед и масло. Щом не искате- яжте маргарин на хляб, докато ги има и двата вида. Като свършат....., то и за Вас не е добра прогнозата.... Пак ли да ви обяснявам или разбрахте?

Е това е. След като си имаме гарантиран природен газ от Азербайджан 1 млрд м3/г, договорих ме си газ и от Катар, открихме има/ няма 600 млрд м3 собствен газ в Черно море, построихме връзките с Сърбия, Гърция, Турция и няколко с Румъния сега си имам и газ от Иран през Армения и Грузия е браво е браво. Ми то май вече сме си конкуренция със , СА и Русия е сега и едно хъбче Балккан и това е Срамна работа но ние сме си виновни.

Газ като шума един вид, никой не казва кой ще го ползва само... или дома, на бойлера, всяка барака със сауна...

блядките искат да продадат Лукоил и да се махат от България...никъде не ги искат тез цървули

Руснаците и нашите русофили няма да допуснат да получаваме газ от някой друг .

Изнасяме пчелен мед в бурканчета по 0,5л.Иранците ни връщат бурканчетата пълни с втечнен газ.

Зададох някакви конкретни въпроси около Иранския газ . Зацената ,за качеството ,за сигурноста на доставките. Върха беше че една разгонена крава ми отгжвжри чи съм цървул. Явно конкретиката им бърка дълбоко в кравешкия отход.значи пак ще ни прецака тиквата и неговите семки.

Защо никой не иска да купи руските реактори. Даже и иранските неандерталци.

щото .вие бугарето сте прости пръ1ки - само вас могат да излъжат рушняците :))

Нъл? У Скопието 3 хамерски реактора бацат!

Mурзилки, мурзилки, взе да ми става тъжно за вас. Шефът ви Путкин никъде не го искат, а вие... вие гледате от далече как любимата ви Русия се разпада за втори път... Лошо.

600 долари.

Навремето баба ми имаше един лаф: Като изтървеш питомното, върви да гониш дивото. Та и Бойко така. Хем да осигури газ, хем да не накриви на ГОСПОДАРИТЕ! Ама няма как и вълкът да е сит, и агнето-цяло. Така е и с реакторите за Белене, с износа на домати и краставици, и с лова на пингвини във Варненския залив. Тъжна история, Бойко, а малките градове и селата съвсем се обезлюдиха....

Чудя се защо ни е. Вече договорихме от Азърбайджан, от Катар, от Таджикистан, че и от САЩ. Може би ще започнем да изнасяме за Русия.

Мед ще изнасяме за Иран. Пчелен мед. Мед и тикви!

ПИТАЙ ПАТИЛО!!! Азерскио гЪз го чакаме откъде 1997-8.ма година. За забравилите - и тогаз един министърин на Иванча КостОФФФ фърча до Азерия. И ни уреди с гЪз оттам. Па на връщане строи и гвардейскио оркестър на аиропорта. Да му дуе фанфари, че ни е освободил от лошио руски гЪз.. Хък след туй - и Венци Фернандела, и Гоце, и Чехльо... И те дотам летяха... Ама го нема, и нема пустио му азерски гЪз.. Та колко му е още къде 20 годинки да чакаме и иранскио.. Колко му е..

Обещаа ни го по тръбата ТАП... Има тя са пуска с 10 млрд. капацитет.. Италия - акционер в ТАП, е заявила 7,5 млрд. на година от него. Турция - и тя акционер в ТАП, е заявила 7 млрд. на година. За нас - гЪз и БОЧКО да си напълни запалката за пури НЯМА, НЯМА, НЯМА..

Националните предатели, които продават държавата от 25 г. пак забравиха най-важното: Колко струва? Ако 1000 куб. м руски газ струват примерно 500 долара, а 1000 куб.м ирански 450 купуваме ирански - няма сантименти, ако обаче струват 510 къде отива комисионната2

Рускио гЪз е на 330 долара... А колко плаща сега Булгаргаз за него - потърси си сам... В последното заседание на ДКВЕР е упомената.. Към 290 ЛЕВА, без ДДС и акциз.. Щото ДДС и акциза са се БЪЛГАРСКА РАБОТА, а не на лошите руснаци.. Както и таксите и таксичките, дет ДКЕВР си ги определя и начислява връз цената..

Това пътуване си е чиста екскурзия за сметка на данъкоплатците. Поне от кумова срама да беше взел Бистришките тигри, че да му хвърлят едно мачле с кмета на Техеран, както навремето Тиквоча редовно правеше с Лужко в Москва. Да, ама иранците не бутат голове аванта и затуй не му стиска да се рита с тях.