Тайният износ на оръжие вече е публичен

И опозиция, и коалиционни партньори, и търговци, и Западът, и Русия го знаят - България праща на Украйна огромни количества военна техника с посредничеството на контрагенти и въпреки привидния политически спор

Обратно в новината

Коментари - Тайният износ на оръжие вече е публичен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нещо снимката ви е на криво! Как ще докажете, че това е украински самолет. Не се вижда на коя държава е самолета егати и фалшивата новина!! Хахахаааа

всички знаят, само Нинова не знае...

А защо го крием вместо да се гордеем с това?

ФАЩ е далече и Русия на-дали ще им изпрати Сармат първа !? Но Варна и София могат много лесно да идат курбан на безмозъчната политика на Пионката Просто Киро ! И нато на-дали ще започне 3СВ ядрена, за да отмъсти за тъпа България ?!? Та, не се чудете Що ни спряха газа ??!

Тоз Сармат или СС18 още ли го споменават вече минаха 40г и още не е на въоръжение.

Хайде се га с черният списък и руските ни проститутки да си заминат за натам.

Бях войник, старшина школник, по времето когато беше войната между ИРАН и ИРАК. Нашето поделение (военен завод в северна България) изпращало въоръжение на едните и дригите. Но поради незнание и будаллък, пратката във вагоните за Иран били съпроводени с документи на арабски, а тези за Ирак - на фарси (персийски). Когато този ГОЛЯМ ГАФ се разкрил на мяст, в поделението се вдигна голяма гарга - полковници, майори, разжалвани, но военен съд в Плевен нямаше и всичко се потули. Та сделката беше реализирана от КИНТЕКС !

Автор - Никола Костадинов - Кирката, хахххахахахах! Не минава, иди нахуй!

Опозицията лъже до небесата. Така както когато бе в управлението. България изнася оръжие, нормално е да е в по-големи количества има война. Ако Българско оръжие влиза в Украйна през друга страна това не е наш проблем. Парадокс тиква Бойко казва,че трябва да помогнем на Украйна с оръжие а в същото време се упреква управлението че изнася оръжие за Украйна.

Не ги разбираш как действат тези работи или целенасочено не ги говориш. Всеки нормален производител на оръжие се интересува къде отива продукцията. Защо Щатите не продават изтребители на всеки който иска да ги купи? Или защо тези които са ги купили не могат да ги препродават? Военната техника не ти е хляб или сирене където продавачът не се интересува кой е последният клиент.

Хареса ми начина, по който американско издание направи доставките ни за Украйна явни. По този начин ни посочиха с пръст на Русия, да не би да е пропуснала да ни забележи, ха–ха–ха! Приятели и паптньори! Сигурно е време да ни пробутат и нас за арена на ответни действия на ВКС! Само така!

Браво , ако е истина. Колкото повече орки повалят украинците, толкова по-малка ще силата на Вожда на орките им да ни диктува и да ни се меси и плаши. Само възхищение будят украинците , истински мъже, а тукашните пенисоносци наведени на Путлер само будят отвращение.

И кои украинци са истински мъже тези които 8 години избиват мирно население ли нещастни зомбита от бг медиите които правят свирки на американското правителство войната ще свърши зеленски ще бъде съден на военен съд а бай дън щеси измие ръцете понеже така правят истинските проститутки

Единственото, от което се гордея като българин последните години, е военната подкрепа срещу руските агресори в Украйна . Отвращава ме това, че се крием и нямаме достойнство да го заявим като доблестни хора , защитаващи една страна , нападната от самозабравил се тиранин . Грозно е да смяташ заемането на морална позиция за нещо неприемливо. Говори за малодушна и аморална нация ,в която робското мрънкане е на почит и липсата на мъжество и откритост. .

Каква е нашата позиция относно Йемен?

След като си толкова съпричастен, защо не вземеш един АК и да идеш на фронта да помогнеш? Да ти обясня ли какво е АК? По мишена стрелял ли си? А по живо същество? Аз се редвам, че не съм и не искам заради такива като теб да се налага да стрелям по когото и да било!

На война не се бие тъпан.

Така и трябва . Пълна подкрепа на на укринските мъже, които показаха как се брани родина и демаскираха колко жалък и жесток негодник е Путлер. Пълен успех желая на Украйна срещу агресора. Колкото повече български куршуми повалят орки и жилетки спасят украинци, толкова повече ще се гордея с България. Кулеба правилно ви каза : вие сте следващите, ако Украйна не ги спре идвате на ред. . Покажете , че не сте малодушни и, за да не сте мишена наруснаците , те търсят мърши за мишена, с укринците много сбъркаха , , отсреща се оказаха истински тигри, пкажете, че не сте мишки и заслужете националния си си символ лъвът с мужество и никакво огъване оред агресора

Цъ, на правещите се на украинци и руснаци родина им е СССР, въпреки че повечето им управляващи са с по-екзотичен произход, а зеленски си прилича на туркиш, поне на 70% - затова не се учудвам на подкрепата на Германия и ердоганя за него.

О. чудо! Точа можеше да не знае само най тъпия и дебилен педократичен козак който твърди че това не е истина! А в това време в туба има клипове на опълченци от донбас и луганск коитопоказваха съндъците с наши патрони и гранати за РПГ и наши калашници!

Много малко оръжие изнасяме. Поне 5 пъти повече трябва. Щом си го плащат нека да работят заводите и дс изкарват пари. Няма само другите държави да продават, а за нас само санкциите че сме кухи мижитурки.

БРАВО

А парите от това оръжие къде отиват - за хората или за ''екскурзии'' на правителството !!!

да ги думнат на летище софия с един калибър

Абе глави ЧУГУНЕНИ, в чугунолеярна ли сте правени, че врещите и дращете по форумите „Долу Путлер!“, „Смърт на ЖУЖАКА!“, „Слава УКРАИНА!“,“Украина СЛАВА!“ „Раша-Говняша“, „Путлер капут“ и т.н. Отваряли ли сте чужди сайтове, да видите колко им пука на чужденците за Украина и Путин – какъв е процента на коментарите? Ми що не вземете да оправите най-напред собствената си държавица, а сте тръгнали като Министър-ПРЕДАТЕЛЯ си Кирил Петков, Украина да спасявате и помощи да и дарявате? На това руснаците казват ПОКАЗУХА! Ми като сте такива големи ИНТЕРНАЦИОНАЛИСТИ, защо измежду 195 държави в света САМО (ONLY!) на нас Путин врътна кранчето за газта? Що не вземете като италианците да обесите с главата надолу на някоя бензиностанция, като бил обесен Мусолини през 1945 г., виновникът за незавидния си хал? И италианците са чугуни и националисти, но вместо да врещят „ДОЛУ“, на чугунените капаци на уличните шахти в Рим написли „SPQR” или “Senatus Populisque Romanus’’, какъвто е бил девизът на Римската империя, т.е. „На Сената и Римския Народ“. Или като чехите да изхвърлите през прозорците на двореца Храдчани в Прага предателите си – това чехите са го правили на три пъти в тежки за тях времена и е останало в историята като израза „Пражка ДЕФЕНЕСТРАЦИЯ“. Това у нас НЕ МОЖЕ да стане, щото е нужно да имаш акъл и да четеш повечко дебели книги, ама българинът НЕ ЧЕТЕ! Чули ли сте Алеко Константинов да е казал някога нещо за Бай Ганя, че чете, например? Не, той си пада по други неща – да удари кьоравото, я крушка, я чепчица грозде, я Солунската митница – да си напълни джобовете с пасти/безглутенови и да се репчи в механата! Далавера да има, кьор софра да има, будали търси, ама се в кереча и то с двата крака. И аз съм националист, срамувам се от вас, но ви обичам (затова ви щипя да се събудите, да се освестите), защото и аз съм като вас, БЪЛГАРИН, но съм осъзнал недостатъците си и се боря стях, доколкото мога! „Ако някой ни обяви война, той трябва да е готов да поеме нашият ответен удар“ – каза вицето ни Асен Василев. Може ли да бъде човек ПО-МАЛОУМЕН от него? Може – КИРЧО, който ни призова да дадем по една заплата на УКРИТЕ с песни, танци и всенародни веселби, както беше по времето на „КОЛЕКТИВИЗАЦИЯТА“, образуването на ТКЗС-тата и експроприацията на едрата собственост! УЖАСЕН УЖАС, дами господа, ако целта на задокеанските ни партньори е Путин да ни удари, НАТО да ни защити като верни евроатлантици и да се намеси директно във войната Русия-Украйна!

Не си българин. Бягай от тук.

Честито българи, вече сме колония на САЩ. Сега ще ни продават газ на 3-ни цени, ще изискват да произвеждат робчетата оръжие, да убиват бели хора и ще ни наблъскат държавата с маймуни от Африка и Азия, честитооо, ... Доживяхме такова падение, ...

Фактът, че на такъв повърхностен и зле логически структуриран коментар (намесвайки и африканци) получавате бързи десетки "плюсове", говори, че сте си цяла тролска дружинка, слугуваща на другаря Путин и цялата сволач около него. И не, няма да можете да ме "засечете", че съм бил "соросоид" или американофил, защото потвърждВам, че американската политика е също от позиция на бруталната сила (е, малко по-лицемерна, съответно по-приемлива на повърхността). Винаги повтарям, че ние трябва да гледаме българския интерес, в контекста на Европа, респективно европейския интерес, защото сме тук в Европа. Европа трябва да е силна, съответно обединена, иначе руските и американските интереси съвпадат - да "разделят" европейските държави и едните да "управляват" едната половина, а другите - другата половина... Затова, всички, които тролите, слугувайки на чужди интереси, допринасяте за зависимостта и разединението на европейските държави - единствено и само в интерес на двете мракобесни най-мощни оръжейно държави. Срамно е и председателско, дори за самите Вас и Вашите близки...

И КОЙ Е ВИНОВЕН ЗА ТОВА , М,У.Н/ЧО ?

Aбе дебил, на заплата от Козяк, не ти ли пука, че си роден в българия, или вече си продал и шу дата на майка си?!

Още една двойка Курчо и Кокорчо и ще се изнесат и останалите шепа умни оптимисти, ще си останат политическите дебили и малцинствата... Добре, че се махнахме от тая кочина, управлявана от бавноразвиващи се. хартиени хвърчила, при гладен народ, те пращат помощи и оръжия на ситите... Да ви у... правителсвото, дебилно. А, тоя Киро-Тъпиро, като е учил у харвард, защо не говори английски?! Та, ни български, ни английски?! Това ли са ви критериите за образовани хора... Няма по-лошо нещо от ''говедо с диплома''....

Какъв е проблема с това оръжие. Проблема е в САЩ. В момента заводите работят на макс и оръжието се изнася за Украйна но се плаща от фондовете за оръжие за Украйна които са на САЩ. А сега ако почнем да даваме военна помощ, това оръжие просто няма да ни го плаща никой а ще трябва да се плаща с пари от бюджета. Единствените които имат интерес са САЩ, защото Украйна няма да плати и 1$ за оръжие, на тях всичко им идва безплатно но въпроса е кой плаща сметката и какво ще спечели нашето правителство с това загробване. Тука става въпрос за 200-300 милиона на месец ще се дават за оръжие за Украйна вместо тези пари да се дават за пенсии или ремонти на пътища.

200-300 милиона . Нищо не са, но загубите от скъпите горива ще е стотици пъти повече. Само горивото от 2 лв стана на 3лв. А тепърва ще се усеща ефекта от спирането на доставките. Боже пази България, че то друг не остана.

Аз съм джендър, майка ми е к у р в а Долу Русия и Путин

Смешно е да мислите, че, като вкарате в тролската путинова дружинка един, който ще троли простащини, уж настроен срещу Путин и цялата сволач около него и на когото ще слагате минуси, бихте заблудили всички, че не сте руски слугинаж, то Ви потвърждавам, че се лъжете. Както писах и под друг коментар, фактът, че на различните коментари поставяте бързи десетки "минуси" или "плюсове", говори, че сте си цяла тролска дружинка, слугуваща на другаря Путин и цялата сволач около него. Отново потвърждавам, че няма да можете да ме "засечете", че съм бил "соросоид" или американофил, защото и аз смятам, че американската политика е също от позиция на бруталната сила (е, малко по-лицемерна, съответно по-приемлива на повърхността). Винаги повтарям, че ние трябва да гледаме българския интерес, в контекста на Европа, респективно европейския интерес, защото сме тук в Европа. Европа трябва да е силна, съответно обединена, иначе руските и американските интереси съвпадат - да "разделят" европейските държави и едните да "управляват" едната половина, а другите - другата половина... Затова, всички, които тролите, слугувайки на чужди интереси, допринасяте за зависимостта и разединението на европейските държави - единствено и само в интерес на двете мракобесни най-мощни оръжейно държави. Срамно е и председателско, дори за самите Вас и Вашите близки...

Смърт на руската зган и русофилията

Русофил, русофоб, ама като видиш цените в магазина 2х или 3х, а заплатата същата, грее ли те, че аз почвам да "благославям" всичките наред.

Остави го да лиже гза на колониалистиоте от ФАЩ. Те му плащат за това.

3/4 от българите са за ЕС и НАТО, русофилите просто лаят като малките кучета - много шум, малко субстанция.

я намали субстанциите, чувал съм, че не е добре и за мисленето.

Още преди войната.Така,че някой от контрагентите е дал оръжието на Украйна,това нас не ни касае.

Война? Специална операция :) Какво се оплакват руснаците. Как така всички воюват срещу тях когато няма война.

То част от Българите го знаеха това, ама сега поне разбраха всички, и тези които са били заблудени,че не даваме оръжие ! Сега вече следва да окупираме парламента и да Евем мамицата на тези продажни псета в парламента ! Оставка и затвор за Кирчо и Кокорчо, няма да ви се размине ЗАКЛЕВАМ СЕ. Сега вече я объркахте и ще молите да бъдете убито понеже живота ви ще стане ад !

А апчиата пи ли ги, моето момче? Zимай, барем се опрайш....

Вече необратимо летим със страшна скорост към катастрофата. Сигурно следваме планът, начертан преди 30на години за заличаването на България. Управлява ни най-вредното правителство в новата ни история. Сами се самоизяждаме и си навличаме лоша карма.

Четох, че някой си рот6илдов се заканил, че до 2030-та няма да има нито държава България, нито българи...

Заводите работят, хората имат работа, въоръжението громи руските фашисти. Все добри новини

А ти си все същия педерас....

България крачи бодро към четвърта национална катастрофа. Това ще стане когато ЕС се разпадне, старите демокрации в Западна Европа ще стъпят на вековните основи, създадени от предците им и ще оцелеят, а България ще върти рошав задник между Изтока и Запада

Повече оръжие за Украйна, по-малко сАвеЦки изроди!

Мунчо и метреса деса гледат да избягат далече от войната, на другия край на Европа, при близки приятели - цоцалисти…те управляват сега Испанското кралство.

Управляват ни политически ИЗРОДИ!

Кирето ще раздава черешови топчета на украйнците и гондоми на руските изнасилвачи, с приветствен адрес от как Кура.

Това за нелегалния износ на оръжие може да е верно, но може и да не е, по скоро е партенка, пусната от курнинова за да отслабнат напъните. Ако беше истина украйнеца нямаше да моли за оръжие.

Защо Мунчо лиже руски задници? 1. Защото са му сладки и се е пристратил. 2. По партийно поръчение. 3. Защото е руски агент. 4. Защото го прави за пари, селските комуняги са готови за пари на всичко.

който и отговор да избереш все е верен

Пиздин затова спря газта за нас. Установи се, че Мунчо и Курнинова не са лизали достатъчно и с желание руски гъзища, правили са го за отбиване на номера…

Когато народът не иска нещо, неума проубуеми! Кирето си прай кот си иска! За ко ви е демокрация?

България е демократична република и това значи върховенство на закона. Представител на закона е правителство избрано чрез избори ( ако въобще си ходил да гласуваш). Така. Демокрация е диктат на мнозинството 50% + 1 глас, ама такива Мунчовци , като оня със самолета и като теб никога няма да го разберат.

Приятно съм изненадан от Кирил Петков за категоричната му позиция в подкрепа на Украйна и мерките срещу Русия. Това е бъдещето на България! А такива комунистически динозаври като Радев, Янев и Рашков трябва да отидат на бунището на историята!

„Бунището на историята” е термин , създаден от преподавателите по Научен комунизъм. Аз го ненавиждам, защото е елементарно клише, а ти го употребяваш. Явно си заклет ренегат, гюведжар, ветропоказател.... ....а бе.... просто задник

Няма по-големи Zадници от руските партенки в Украйна. И не на бунището ще са , ами пред телевизорите да гледат парада на Украйна на Червения площад....и то ...с немски танкове барабар...

Ние българите сме на страната на ЕС и Америка! С тях е и нашия национален интерес! 74% от българите подкрепят ЕС и 67% НАТО! Това са фактите. Българския народ е умен. Не случайно сме държава на 1340 години, най-старата в Европа след Гърция и единствена запазила името си и до днес от самото основаване!

От 32г сме държава на хартия. След няма и 20г ще сме само "племе" и то не по нашите земи. Но има време да не стане, както се вика.

кат ти гледам палците си се леко пообъркал

Русия е потънала в страшна корупция! А корупцията води до тотална некадърност. Не е възможно да се създаде качествен продукт.Такова им е и оръжието- прехвалено. Не случайно беше обезглавен командира на Черноморския флот заради крайцера “Москва”. След основен ремонт и “модернизация” и тройна ПВО защита, флагмана бе потопен от две украински ракети “Нептун”!

Значи може руснаците да изпращат диверсанти да взривяват наши военни складове и да тровят с “Новичок” български граждани, изроди кремъски такива, а ние да си траем и да не изпращаме оръжие в Украйна и да не им мацаме фашистките паметници! А после се чудят защо целия свят ги мрази!

Ако тези новини са истина само можем да се радваме. Български фирми печелят и наемат допълнително работници. Нали хората искат от политиците да се грижат за икономиката. За какво ревете тогава. На вас не може да се угоди. Много промито мозъци ей.

охо.. никой не "реве", ще ревете после, само да няма "а нас за какво?"

Боклуци ни управляват ! Време е за ипротести , ние гласувахме 84 % са против Оръжия за Укрите ! Народен Съд и на Бесилото Виновниците !

Срам и позор!

Към мъжете;Вижте в Афера.бг какво са товарили снощи и пишете това военна помощ ли е или търговска сделка?

Затова не иска да се включи в делегацията, защото знае какви ги върши задкулисно, а праща в Киев само мъжки състав да се повеселят и да понаебат украйнки.

Да изнася България оръжие за Украина и наШТе комунисти в лицето на г-жа Нинова да не знаят,че изнасят оръжие за Украина? Ама за украинците или директно за руските войски или за клонингите им.ДНР и Лугандон.Което е НАЙ ВЕРОЯТНО

Щеше да бъде друго, ако имахме право да притежаваме оръжие като американците. Правим страхотни калашници, а печелят масони.

Тупаме топката и го местим от единия в другия крачол, НО като ядосаме някой, ще ни вземат и топката и топките, ще останем по солети.

Хора,имам чувството,че от тази война най-ощетен ще е българският обикновен гражданин!!

Това не може да бъде, Нинова каза, че един патрон няма да дадем.

Ние патрони и не даваме. Даваме всичко останало. Кой каквото сака, от пиле мляко.