Таксита блокираха ”Орлов мост” в София (Снимки)

Нерегламентиран протест на "Орлов мост" блокира движението на градския транспорт в столицата, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Обратно в новината

Коментари - Таксита блокираха ”Орлов мост” в София (Снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Който на 24.03.2016 г. в гр.София, е участвал в нерегламентиран протест на "Орлов мост" и е блокирал движението на градския транспорт в столицата в нарушение на чл.13, ал.1 от Закона за събранията, митингите и манифестациите е осъществил престъпление по чл.174а ал.2, пр.2 от НК. Глава трета ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ ПРАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ Организатор, който в нарушение на чл. 12, ал. 3, и 13, ал. 1 от Закона за събранията, митингите и манифестациите проведе забранени или продължи да провежда прекратени събрание, митинг или манифестация, се наказва с лишаване от свобода до една година.

Явно "големите" пак са развързали кесиите за да продължава това беззаконие!

Големите таксиметрови фирми сключват договори с шофьори или ООД-та регистрирани с минимален капитал. Тези компании управляват и получават приходи от хиляди таксита, но не носят отговорност за тях нито за тяхната безопасност, нито за плащане на данъци и осигуровки. Таксиметровите шофьори пък отчитат мижав оборот, защото таксиметровите апарати не са свързани към НАП и лесно се манипулират. Съответно, не плащат и ДДС, а в най-добрия случай ако изобщо се осигуряват го правят на размера на минималната заплата. Никой не ги контролира, защото не са регистрирани като превозвачи. И ако някой е недоволен от тях, няма на кого да се оплаче! Освен ако не познава Арменския поп! Но се съмнявам, че и той ще му помогне. И всеки опит да се промени това положение се проваля заради заплахите с протести на такситата. Същото се случва и сега!

Бакшишите всеки път вадят картата с "не знаеш при кого се качваш". Като се сещам за всичките нападения, извършени от таксиджии от добре известни, големи фирми (даже и милиционер беше нападнат от бакшиш, съден за убийство), защо по-добре не слагат стикери с провиненията на шофьора, та да е ясно "на хората" дали не се качват при някой добре известен рецидивист, дето е наръгал последния си пасажер, защото човекът е нямал дребни за бакшиш.

Това снощи беше чист тероризъм! Очаквам да има арести и присъди!

всички разбраха, че като блокират Орлов мост и получават каквото искат... то не бяха еколози, къмпингари, бакшиши... меката власт те кани да я натискаш

И ченгесари.

моля върнете патентния данък . Така ще можем да продължим да изплащаме прескъпият лизинг, да храним семействата си и да влизат постъпления в държава. Осъдени за престъпления и шофиране в нетрезво с-ние нямат място сред таксиметровите водачи!!!

между другото чета из коментарите за Юбер,но да Ви кажа работя в голяма фирма и нито преди,по време и след спирането на Юбер съм усетил някаква разлика в работата.явно клиентите им са били хора използвали някои от малките фирми които не държат на правилата

Пак се чудим как се топли вода а не питаме този който знае. Нека не се регистрират като превозвачи , но да им фискализират апаратите на фирмата превозвач а не на кухата фирма на някой от факултету. Качеството на услугата ще се оправи когато има фиксирана цена определена от общината. като е на много места по Европа .Тръгвайки за Германия например мога да видя колко ми струва таксито във всяка община / taxi tarifen de / При еднаква цена конкуренцията ще е най-голяма и в полза на потрбителя.

Това си е тероризъм- каква разлика от пишман еколозите дето гепят европейска пара за гъски? Закъснях да взема детето заради наглостта на бакшишите и страхливото правителство дето кляка и ляга на всеки и за всичко... аман

Когато UBER работеха, не се качвах на друга кола - чисти, не пушат, не смърдят, любезни, не се бъркаш за бакшишчета. Понякога са ме черпили и с бонбони, за да останат клиентите доволни. Да не говорим, че колите са нови. Таратайките с които се возим в ТАКСИ-мафията и шофьорите-мангали са под всякаква критика. Когато искам да ме закарат на късо разстояние ме гледат надменно и извръщат глава, НИКОГА нямат да ми върнат пари, а ако си поискаш СТОТИНКИ ти казват "Ай ко се праиш за 50 стинки"? Е, извинявайте мили шофьорчета, ама нит ми е жал за ВАС, нит Ви подкрепям. Дано се върне отново UBER, че да не лаете толкова надменно ръката, която Ви храни

сега има превозвалник , пробвай

Прав си! Навсякъде по света, в белите държави UBER работи свободно, защото там ценят свободата и предприемчивостта на хората. А там дори нормалните таксита са културни, чисти и точни. Само дето са малко по-скъпи и повечето водачи на UBER малко се губят, но всички имат ДжиПиЕс и в крайна сметка достигаш до целта.

Поредното доказателство - няма държава, няма полиция! Ако всеки недоволен блокира кръстовище, а през това време полицията люпи семки...кръстовищата няма да стигнат! Хората не могат да се приберат с часове от работа заради нерегламентиран протест и никой не взема мерки да разкара жълтурите от пътя?! Браво, браво, браво!

Съгласен съм, но защо нямаше такава медийна и всякаква друга нетърпимост, когато разни ръкоблудни, протестъри и друга паплач блокираха центъра месеци наред? И за какво? Да се върне пак дебилния пожарникар и неговите безпросветни калинки, които ще банкрутират и унищожат държавата ни?

Проблемът има малко по-друго измерение, политиците и картелите срещу потребителите и шофьорите вкарани в "държавата на мафията". Политиците са "скопили" държавата и са превърнали тази прослойка в "дойна" крава за тяхните клиентели и черни каси. Таксиметровата дейност е свръх контролирана от полицейски, общински, даи, данъчни, метрология. За съжаление всичко тези контроли са превърнати в мощен корупционен механизъм за финансиране на политически клиентела и дребната публична бюрокрация. 50 000 шофьори и техните семейства са използвани като "роби" на #Кой. Така че да се обвинява шофьорите в липсата на държавност, ми се струва доста пресолено, и да се търся от тях сметка за това. Парите наистина изчезват, но те са за сметка на социалните и здравните права на тези шофьори, за сметка на беднотията в техните семейства, за сметка на всички нас като потребители. #стигавечетолкова, трябва #правосъдиезавсеки.

А така, защитавайте интересите ми....

Аре бе, всички плащаме данъци! Писна ми от потрошени и епочистени таксиметрови коли с мазни водачи да ме дерат. Да останат само читавите. А това може да стане като има регламент, с който се махнат тарикатите!

Аз съм ОК, да се разрешат облагите им, ама пуснете Юбер, те ще Ви разкажат играта! Там поне оборотите са легални, всички е на светло! Тогава да Ви видя мръсни, потни бакшиши!

евала за предложението ама нали трябва да има бакшиши и за управляващите :Д убер рулз от всякаде даже може да си видиш маршерута покойто си минал а за измама и дума да не става хаха преди ден се качих в едно такси май пишеше ОК нещо си ама то вече на всичките пише ОК пича ме качи тръгнахме и като видя че на апарата цифрата не му хареса незнам какво цъкна ама от 5 кинта за 2 пресечки станаха 10 хахах ама пък ги закръгли пича дето миришеше на бидон....

Оборот от над 30 милиона в София и поне още толкова в страната означава поне 1 милион ДДС на месец. Няма такива постъпления в НАП. Фирмата, която тази вечер блокира Орлов мост има 900 таксита, от които само 4 (четири) броя са нейна собственост, а внася по 2 лева на автомобил на месец ДДС!!!??? Тоест декларира месечен оборот от 10 лева на таксиметрова кола! ....????

аз и сега не знам при кого се качвам! Това е защото нерегламентирано уж шофьорите на големите фирми пре-отдават под наем колите на 3-ти лица. като някой хем го сърби, хем го боли да си лицензира марката на голямата фирма (с нарочен договор) и да си пише на таксито и голямата фирма и собствената.

дотук прочетох само коментари относно,данъци и осигуровки,а въобще не става дума за това.става дума че няма да съществуват големите фирми,няма да има централи за поръчка,ще си поръчвате такси с вдигане на ръка на улицата и не се знае на какво такси се качвате,сега има някакъв контрол от фирмата превозвач,има на кого да се оплачете,и инак ще ми се обадите на мен,да се оплачете от мен.....копърките няма да отпаднат щото вече са се пререгистрирали и отдавна да превозвачи,и няма от летището до центъра да е 60 лв,а може и 600 да е....

Това че си отделна фирма, не значи че не можеш да се включиш към централа. Дори е по-добре, защото можеш да изискваш фактура и въпросният централист също ще плаща данък.

От летището до центъра 60 лв.... за 10 км - 60 лв.... И не плащате данък.... ЗАДЪЛЖИТЕЛНО РЕГ.ФИРМА при това под ДДС

къде бяха, когато скочиха цените на горивата, къде бяха, когато вдигнаха винетките. Къде са да протестират срещу безобразните ни улици. Все едно не са шофьори и извън работата си и тези неща не ги касаят.

Пречат на движението, паяк с жандармерия и проблема е решен

Е ква правят там такситата? Шшш Орлов мост е само за ПРОСТИТУИРАЩАТА МРЕЖА И ЗА ЦАЛИВАНЕ С МЕСТАН

Кой ви плаща да създавате смут в обществото в момент в който има по-важни теми? Защо за няколко гроша се продадохте, и отвличате вниманието на обществото?

живеем в свободна страна и всеки може по всяко време да протестира стига да е по законно установеният ред.

Блокирайте ме още веднъж, па ще видим ние не можем ли свободно да протестираме! Ако свободно блокиране правата на другите, е вашата цел, то наше из конно право е да отвърнем със същото.

Изкл. стабилно правителство :D Щом свърши един протест веднага почва друг.Въобще си е протестно правителство :D

щом сме си избрали пожарникар, значи ние сме за е....е . Следващият премиер ще е хипопотам.

Ти пък какво цивриш? Нали ти и "колегите" ти си получихте 20те заплати? Я бегай да люпиш семки в патрулката!

половината бакшиши са с висящи дела и се занимават с дистрибуция на наркотици и сутеньорство - трябва да се изчисти тази измет

не знам защо хора,които нишо не разбират от този бранш коментират неща които не са им работа?в момента,ако трябва да се оправи таксиметровия бранш,такув какьвто е на запад,повярвайте ми,цените вьобще няма да ви харесат. и когато ви се налойи да си викнете такси,ще трябва да си приготвите месечния аванс.успех с празните приказки,ние поне излизаме и си защитаваме интересите с протести,а вие дрьнкте глупости пред компютрите и все другите са ви виновни

Призоваваш ни да си защитим правата, ОК, следващият път когато излезете, ще ни разберете че и ние имаме права, като тия да минем по улици за които сме си платили данъци, за разлика от ВАС. Гарантирам ти моята ФЕЙС група да Ви блокира за дни да не можете да отидете дори до тоалетна.

Ей, бакшиш, защо си мислиш, че ти много ги разбираш нещата, а? Ще правите всичко, което се иска от вас, или да ви няма! Не искал да бъда превозвач, моля ти се! А какво искаш да бъдеш, бакшиш, а? Така май е по-добре - само да лапаш, без да даваш! Нали затова напъдихте Юбер, сега искате точно като него! Относно месечния аванс - ще ти се! За твое сведение, миналата седмица един Юбер в Лондон ми все 23 паунда за 4-ма за разстоянието от централен Лондон до Хийтроу (около 20 мили). Директно от картата, няма "Нямам дребни да ти върна", или "Иди ги развали някъде тези 20 лева", както много обичате да правите, българските бакшиши. 23 паунда са далеч под един български аванс, за английски изобщо не може да говорим. При това, за град като Лондон (един от най-скъпите в света). Айде бегай у лево!

Е в БГ на човек ли ти взимат бе пич.Като не ти харесва не се качваш и толкова.

това е добре - моят месечен аванс е точно 0 лева. Сами си признахте, че ни дерете и правила трябва да има.

Хехе, верно ли ще трябва да си приготвям аванса, ако викна такси? Я се пробвайте да пробутате тоя номер, да видим колко време ще просъществувате, мизерници!

разбират само от кютек!

Мразя тъпите бакшиши.Изнагляхя.

Това ли са ни засилените мерки за сегурност.Бакшишите без разрешение блокираха центъра на София и ако някой действително беше решил да извърши атентат не ми се мисли.Щом не е разрешен значи с всички законови средства се разкарват от там.Не е необходимо да провеждаме измислени тренировки....

мисля че е редно да им се сложи и данък битак върху заработеното от ноющните смени

Тъпака не искал да плаща данъци, а после иска безплатно образование за децата си и здравеопазване... Пенсия ли? НИЩО ЗА ВАС , затвор за всеки който не си плаща дължимото.

Нямаш представа за данъчната ни система и върху кого е прехвърлена по-голямата маса от данъци сиреч разпределението на данъците върху обществото ни. Здравеопазването не ни е безплатно и училището също. А пенсията не се формира от данъците. Ти питай защо Бойко Борисов се освободи от всички държавни участия и държавата ни вече не получава дивиденти. Защо са толкова ниски приходите от концесиите дадени на частниците?

Това с ББ е друга тема, тя също е важна, но в случая как да изискваме от него нещо, след като искаме да няма контрол върху нашата отговорност. Да осигуровките не са данъци, но визирания г-н , не иска да се регистрира, защото щял да бъде принуден да плаща по 300-400 лв осигуровки, гледай новините, не само подбраните статии. Аз като съм на пълна осигуровка , да не би да съм по-прост от него. Трябва да се криминализира неплащането на осигуровки.

"Това ще е лошо и за вас, хората, " Вас хората!!! ами вие какво сте друга раса, вид, подвид, изкопаеми, как се делим на ние тъпите нагли арогантни, престъпни бакшиши и на хора. Той човека си го е казал - Вас, хората.

е , че няма какво да се коментира. Действията на т.нар. управляващи или избрани по неведоми пътища да водят обществото са пълен нонсенс. Въпроса е дали самите те разбират къде се намират и какво трябва да правят , или всичките врътки са за да удължават агонията си.

Предлагам да се махнат всички устройства от колите, да се направят обособени стоянки с кабини с централи. Така такситата ще са принудени да ги ползват, и няма да се пречат на трафика, блуждаейки по улиците, а в същото време е добре за намаляване на емисиите.

жандармерия да ги загради от всички страни и да ги подпука докато ги спука ! Турците и в това отношение са ни минали и здминали отдавна.Там такова сборище няма как да се случи.

Дано тиквата ни построи потъващи магистрали на цена 30 млн., на километър, а да вложи 2 милиона на километър

Така ще продължава докато Борисов се прави на много мъдър и като баща на нацията винаги се намества в такива спорове и взема страната на протестиращите.Това са действия на слаб лидер, който е изввзел властта от парламента и се проявява като диктатор , но в сянка.Едно решение на мнозинството , което е в народното събрание трябва да се изпълнява, а не да се подлага на протести от страна на засегнатите.Иначе настава хаосът , в който сега се намира страната ни.Затова няма ред и се симулира,че правителството ще прави реформи.Винаги при реформи ще има недоволни, а при сегашното слабо ръководство на държавата нии треперенето да не паднат от власт народните избранници, веднага се отстъпва.Така не бива да продължава защото бъркотията в страната ни се увеличава.А може би това цели и борисов , спазвайки народната мъдрост, че риби се ловът в мътна вода.

Шофьорите на такси минимум средно образование останалите общи работници

НЕ трябваше да го пиша те не могат да четат

Поне половината таксиджии са висшисти, какво да работят като си унищожихме икономиката?

"водачи" , "превозвачи", ""транспорт за собствена сметка",абе тия нямат ли си друга работа, та се занимават с глупости, пълчища емигранти , терористи заплашват, да залеят страната ни, а гербаджийте само се чудят как някоя нова такса да ни набутат, та то не бяха винетки, данък смет, данък сгради, монополите и те не ни оставят въздух да си поемем! (добре че осъдиха Сидеров, сега няма начин да не цъфнем)!

опорната точка "има по-важни неща" издиша.. прочее може да пратим таксиджиите да затворят границите, щото реално погледнато бежанците веднага може да се хванат като бакшиши. както е в цяла Европа.

Защо пак се съобразявате с тези малоумници, като блокират-жандармерия или граждански протест и ги блокирайте от зад

Не искат да плащат данъци и държавата им позволява. Гнусно племе...

Подлогата на тиквата Московски веднага се появил на Орлов мост да ги успокои,че тези решения няма да бъдат приети.Каква наглост!

само шофьорите на маршрутки са по-долно племе на от бакшишите...

Значи не искате да сте превозвачи... Ами кифладжии искате ли? Призовавам всички да се качват на нерегламентирани превозвачи, защото регламентирани няма. Аз ще ползвам превозвалник.

Имам един въпрос към соц. редакциата на дира: Къде е Серж? Неговите деца от коя наша хранилка лапат манджа? От тази на жалкия банкер ърсев? Харсев къде си крие парите спечелени от мишкуване? Ето ви тебе въпрос за ДАНС!

ь..Тиквите, абе да ви питам вас с меркелката, как ги вадите тия милиарди от собствения си джоб, бе мишки скопени?

и отрудени...

Дано тиквата изтегли заем още 25 млрд., за 10 месеца. Бакшиши такива

А дано, все пари за евреите на костов, кукунева, раданчо и компанията на царистите! На сцената да влезе "икономиста" Вълчев.. от дойче банк!

Тиквите, абе да ви питам вас с меркелката, как ги вадите тия милиарди от собствения си джоб, бе мишки скопени?

Дано ни направят винетките 260 лв., да ни увеличат тока с 30%. Бакшиши такива

На кои вас бе шундо крастава на другарката Плевенлиева?

Няма да се ползват услугите на такситата щом са нерегламентирани.

Точно и Точка!

Няма никакво значение при кого се качва човек, особено когато бърза, но да няма голяма разлика в цените.

Манипулаторка на общественото мнение. Кои ти платиха?

Много моля всички съвестни граждани, да излязат и да блокират наглите бакшиши и да не им дават да мръднат от блокираното кръстовище. Тъпаните ще ми протестират, за това че ги карат да станат като всички останали граждани.... МНОГО МОЛЯ ЗА ПЪЛНО ИЗОЛИРАНЕ

Ти съвестна гражданка ли си, а педи?

Толкова защитници , не го вярвам, Жълтурчета, ще бъдете като в Турция, само гледай. Сега съм на път да предложа нещо доста публично.