Помелият 12 души таксиметров шофьор получи 9 г. затвор

Таксиметровият шофьор Михаил Куртев, който през юли м.г. помете 12 души на "Цариградско шосе", бе осъден на 9 г. затвор. Той се призна за виновен.

Обратно в новината

Коментари - Помелият 12 души таксиметров шофьор получи 9 г. затвор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

за толкова много жертви по 1 година за всяка затвор - т.е. 12 пак са малко, но му спестяват поне три години, което уе несправедливо за тяхната памет. бог да ги прости!

Ясно. Бакшиша за каране в нетрезво състояние/ не за първи път/, убийство на двама човека, и не зная колко ранени- ще лежи 9 г. Тогава аз ще го чакам да излезне от затвора и както нямам книжка и не мога да карам, ще го блъсна смъртоносно. Тогава следва да ме осъдят на 4г и 6м. Нямам криминално досие и актове за нарушаваме Правилника за движение. Така ще спася да не загинат още хора от Михаил Куртев.

напълно съм съгласна с маиката на убитото момиче. това е смешна присъда, жалка пародия на справедливост има тук. този човек е рецидивист тои пие,кара и убива. нито затвора,нито отнемане на книжката ще му попречат да го прави пак.

Девет години в затвора са си БАЯ време.

ами Ставийски ???

Е, Ставийски познава тогоз-оногоз...Пък и е "обект от национално значение". Като спортистите по Татово време - витрина на социалистическия (днес - демократичния) спорт!

На много простотии се начетох,а кажете сега кой водач е по-опасен,тоя който е пил чаша вино,или тоя който се е надрусал

В една просперираща европейска страна за повторно нарушение държавата ти гарантира 6 години ефективно + колкото ти даде съдията.

на пияните водачи да се отнемат книжките до живот и да плащат глоба по- голяма от имуществото им, а този изрод да се разчекне на кон, докога с тази псевдодемокрация, адвокатите, дето са се споразумели с него и те на бесилката, това повече не може да остане безнаказано

Свободията в България си има име - ТОЛЕРАСТИЯ.

Та как ще плати глоба по-голяма от имуществото му:)))))вземи на босия цървулите:))) Преди да пишете нещо синтезирайте изречението в главата си и тогава пишете,ако имате глави де:)))

еи така, няма да лежи в затвора , а пак там ще работи 20-30 год. и повече, докато пукне, сега систематизира ли ти се

През 1960 г.мой колега прави катастрофа (лека) на шосето Пловдив-София с каруца която нямя задължителното осветление(за 1960-фенер) с Рено Дофин. Пръти от каруцата счупват предното стъкло и пробиват седалката до шофьора.На ходещия зад каруцата селянин е счупен 1 крак- той обаче умира от емболия след 1 месец. Шофьорът не е пил,каруцата е без осветление,каруцаря е зад каруцата-по закона трябва да е отпред и да я води.. ОСЪДИХА ГО НА 15 год.ЗАТВОР. СРАВНЕТЕ С СЛУЧАЯ В СТАТИЯТА И ВИЖТЕ В КАКВА СТРАНА ЖИВЕТЕ.

ами Ставийски какво получи?

как какво - каса руска водка, да е жив и здрав

не си е наел добар адвокат,затова са го одрусали така.по закон в неговия случаи е трябвало да го оправдаят

Това е подигравка бв, хора!!! Тоя убива 2 млади живота, прави инвалиди няколко човека, съсипва живота на още 20 около тях, които са им близки.....и за всичко това само 9 години?!?!? Ами тогава да вземе всеки истински българин тогава да утрепе по 2-3 ромски мангусти, после да се признае за виновен и да видим как ще вкарат в затворите 10 000 души???? да ти имам държавата смотана!!!! Мърши ни управляват и мърши са ни законотворците!!!

не знам дали е адекватно това или не. адекватно е, ако за всичко се лежеше така. ама живеем в държава където една камара пияни избиха толкова много хора. искам и за тях да има 9 години, не искам на тоя да му отменят наказанието. живеем и в държава, където убийци (не на пътя) са с условни присиди... а тук ни занимават с някакъв с 30 акта, който се напил за пореден път... искам в затвора да лежат и тези, който досега не са си мръданали пръста по отношение на тези 30 акта и той кара необезпокояван. този изрод донякъде не е виновен, че се чувства безнаказан и гази наред. досега така е било. сега просто късметът е изневерил. проблемът е, че изродът живее в държава пълна с милион изроди, които се чувстват безнаказани и всеки ден карат като него. затова - затвор за тези, които са длъжни такива изроди да не са по пътищата. тогава ще е справедлива и присъдата. ние не искаме изрод в затвора. ние искаме да няма изроди по пътищата. дреме ми на мен и на майките на жертвите, че тоя ще лежи. сигурна съм, че не всички нас ни треперят гащите, че този не е едиственият и че утре може да се простим и с още някой от близките си....

Какво ще кажете за горе-долу аналогичен случай в САЩ. "В САЩ беше произнесена изключителна в юридическата практика присъда: 16-годишен тийнейджър, който уби при катастрофа четирима души в град Бурлесон (Тексас) преди шест месеца, получи 10 месеца условно. Младежът е бил спасен от скъпоструващите адвокати: не е било взето под внимание утежняващото обстоятелство - шофиране в нетрезво състояние. Те са успели да убедят съда, че техния клиент е жертва на консуматорското общество, богатството и разкоша. Защита е успяла да прехвърли моралната отговорност за инцидента на богатите родители, разглезили сина си. Виновникът за катастрофата, трябва да премине курс на превъзпитание в модерен санаториум за трудни тийнейджъри! Имайки предвид особенността на съдебната система в англо-саксонския свят, а тя е съдопроизводство на база решения на предходни съдебни казуси правете си извода!

БАКШИШО, В САЩ, АКО ИМА ЯВНА АГРЕСИЯ ОТ ЕДНАТА СТРАНА, ДРУГАТА ЩЕ ГО НАПРАВИ НА "РЕШЕТО" /ЩЕ ГО ЛИКВИДИРА КАТО НЕЩО НЕНУЖНО/, А В БГ "БАКШИШИТЕ" ТАКСИТАТА СА ЧАСТ ОТ ОРГ. ПРЕСТЪПНОСТ В СТРАНАТА И ВСИЧКИ РЪКОПЛЯСКАТ

в уса законите са от средновековието.пример; аз сам шофиор на камион, някои моzе да се обади в полизията че сам го ударил на патя и вече ставам виновен.за да се оневиня трябва аз да докаzа по някакав начин че не сам го ударил.

Тук пред компа голям го вадите.Не защитавам шофьора,но не знаете утре на вас какво може да се случи.Миналата зима на заснежен път ми гръмна предна дясна,полето ми дойде тясно....ако бях наблизо до автоспирка...... Има ли нещо да стане то става....съжалявам за детето и младата жена,но това е животът.

A беше ли пил?

Да,литър ракия и два вино,после за капак две бири и счупих бутилката на пътя за да си срежа гумата. Тъпанар.

едно е да ти гръмне гума и да караш с 60-70 скорост нормална за голям булевард друго е да караш пиян с 1,35 или там колкото му е бил промила и с несъобразена скорост получена от алкохола и да не можеш да набиеш спирачки навреме

Интересно ако това беше твоят живот вместо тези девойки така ли щеше да мислиш. Всъщност нямаше да можеш да мислиш. А за гумите сменяй ги като се износят.

Пиеш, возиш хора пиян, блъскаш ги и ги убиваш и 9 години. Най-много. И като излезе наново. Черно БМВ има в пияната му тиква. За такъв отнел два човешки живота и то млади поради безумието си само каторга, след като няма смъртно наказание. Алкохолика си остава такъв за цял живот. За съжаление в движението през деня е пълно с пияни шофьори. Ако катаджиите излязат от храстите и започнат проверки за алкохол в работен ден обществото ще остане изумено от резултатите.

много добре знаем,че законите по-които се съди се приемат и гласуват от наи-големите престъпници или трябва да изтребим тях или бащите на жертвите да го изгорят жив!Аз не разбирам защо не наеха здрави момченца и да го пратят завинаги на 1 по добро място,а чакат правосъдието!

Само 9 години ??? Тоя е камикадзе убиец и заслужава минимум 30 години !!!

изобщо не заслузава да живее

голяма присъда бе.Значи ако работодател не внесе вноските на работниците си /може да е закъсал с производството/- 12год затвор а човек отнел 2 човешки живота щото карал пил- 9год. Ех дано поне съквартирантите му са надарени и му покажат как се управлява кола

Писах го някъде...пак ще се повторя. Вчера една кака се спира в колоната на кафене,сбъркала милата педала на спирачката с газта:))))На това АУДИ само толкова е трябвало.....та може да съм на чаша вино или по-вече но не мога да объркам педалите....това е запазена марка за блондинка с червено яке:))))

явно не правиш разлика между умишлено и неумишлено. проблемите ти със жените няма да коментирам, които са довели до това селско съждение, но може да се случи човек да се паникьоса и да предизвика дори и касапница. и на теб може да се случи. но да се качиш пил... и да ми твърдиш, че ти на чаша вино си по-адекватен от някой неопитен шофьор.... разбираш ли ме? това не е задължително невярно, но е абсурдно по начина, по който си го казал. този и той е мислел точно като тебе - че на една бира е по-адекватен от всяка блондинка с червено яке. само дето една от тези дето ги плюеш вече е изгнила заради него. защото е бил със същите комплекси като твоите....

Нещо и твоята глава не е на ред.За какво умишлено и неумишлено става въпрос?????? Никога съм нямал проблеми с жените:)))дори и на тия години:)) Като ми се правиш на отворко,кое е по-добре,чаша вино или доза нам си какъв наркотик. Дамите ползват огледалото за обратно виждане за гримиране докато карат и си говорят по телефона,мъжете говорят по телефона.....ба си,някои се и гримират.....и ти ми говориш че съм опасен на чаша вино???????????????

Майката в този случай е права, независимо от емоционалното си състияние. Имал е куп нарушения, актове за каране пил 9 години са нищо в този случай. Те ще станат после само 5-6 и така! За подобен случай, след куп нарушения на виновника бих дал поне 30 години. Нищо няма да се промени, глас в пустиня са тези 9 години, никкой няма да им обърне внимание като чуе по новините и ще продължават да убиват!

"Ми съжауиявам и к'во", този пич съжалява единствено, че ще търка нара в пандиза, за нищо друго нито му личи да съжалява, нито да се разкайва... След най-късно 5-6 години е навънка да си пие и да ви гази...

9 години добре, а пияния кънкьор колко получи за същото престъпление?

Батко, книжката до живот да му отнемат и да виси в затвора поне 30 години. Такива не ми трябват на пътя.

Бог да просити душите на загиналите!Защото,в тази бедна,оглозгана и без ЕЛЕМЕНТАРНО правосъдие,Бантустания,за живите остава,да се молят за здраве и късмет на Господа.Като няма Държава......

Аз на тоя съм му колега. Чудя му се на акъла що като е пил не се е обадил на колега? Могъл е и по станцията да извика колега. Въоще бранша трябва да се прочисти от всякакви идиоти и за това е необходимо гражданите да се оплакват във фирмите. Там няма толеранс. 2-3 оплаквания и си е загубил договора. Неможе хората да си мълчат. Бакшиша е длъжен да ви превози ако ще сметката да е 2 лв. Всеки сам си преценява дали да остави бакшиш. Това, че не ни харесва политиката на формиране на цени е друго на ръка. За това клиента не носи вина. Неможе да има колеги който карат без документи, колеги който са арогантни. Всеки ден се зблъсквам със случай където колега се е карал с клиент. Най фрапиращ беше случая при който колега се развикал на клиентка защо не си е купила апартамент в Младост, а в центъра. Курса е бил от автогарата. Тук високите глоби на ДАЙ не вършат работа. Трябва да има контрол. Не да ме глобяват 200 лв че съм забравил да напиша почивка в пътната книжка, а колегата пред мен да няма дори книжка за водач и закона да му позволява да шофира пак, защото били толкова много без документи, че немогло да се вкарат и в затвора дори. В крайна сметка возиш хора. Неможе едни да са изрядни а други не.

Бате, то хубаво клиентите ми да се оплакват, ама... доколко могат да преценят състоянието му докато е седящ, с гръб към към тях и ако почти не говори. При това положение ще проличи за клиента, само ако шофьорът е съвсем пиян-залян. Отговорността е негова, и на близките му, и на колегите му. За едно съм съгласен с теб: не бива да се мълчи, трябва да се сигнализира всяка нередност, във всяко едно отношение!

Извинявай, но не мисля че клиента ще ми определя състоянието. На мен ако ми е зле, аз просто спирам да работя. В такситата се качват всякакви хора.Нагли, комплексари, пияни, дрогирани, до интелигентни, земни и прочие. На мен ми се е случвало да става конфликт, защото клиента се е качил с мазен гнусен дюнер в колата или примерно да незнам от коя страна е входа на някой магазин :) Така, че правата трябва да са ясни на всички и да са еднакви. Зада има правила който да работят, трябва първо бранша да се прочисти. Неможе клиента да мисли че винаги е прав, а аз винаги виновен:)

Хубаво написано,но аз само ще напиша ,че в Киото ,колата която ни превози с багажа на 980/деветстотин и осемдесет / метра от гара до жилището ,според показанията на GPS на колата ,беше чиста ,с бели покривки на седалките,нямаше никакво мусене на шофьора,дори ни се поклони,а след слизането благодари ,че сме пътували с него и също с поклон и ни пожела приятна вечер. В следващите дни няколко пъти ползвахме такси на различни компании,все същото!Всичките шофьори са с униформа ,с бели ръкавици. Като се върнахме , на летището от офиса на 9732121 поръчахме такси ,докато слезнахме на паркинга ,колата беше там,но вътре прашна с изтумбени седалки,зацапани,шофьора към 55 години с цигара в уста,само отвори багажника автоматично и трябваше да премествам метла и голяма бутилка с вода ,за да си кача багажа. Разликата беше фрапираща,но като гледам цялата държава и народа ,веднага се сетих ,че съм в България. Имам и добри спомени от един шофьор към 55 години,спря на ул Солунска,излезе и помогна да качим леля ми,тогава на 88 г. и да ни закара до Мотописта .Колата чиста ,подредена ,касовия апарат на видно място,както и визитката му.Културен човек,с когото водихме приятен ,неангажиращ разговор. Лоши сме хората,защото все си мислим ,че ние сме правите ,а всички други са виновните и докато всеки не се захване да се отучи от вредните навици ,няма да се оправим

Ако беше стависки и 9 минути нямаше да е в затвора.

Че той кога е бил в затвора ? Нали за постижения към РБългария му опростиха и го пуснаха по живо по здраво да си кара кънките !

Абе докато не почне да има правосъдие в мрака в тая държава нищо няма да се управи. Тоя сега трябваше да е вече под земята. Какво ми философствате глупости. Око за две, зъб за чене. Тука други закони явно не виреят, така или иначе.

Аз когато пия, не се качвам в колата 48 часа. Нетрябва да има никаква толерантност към пияни водачи. Условните присъди да отпаднат. Задължително затвор за пиян водач. Няма никакво значение дали е бакшиш, депутат или обикновен човек. Никакво значение дали е млад или стар. Да е мислил преди да се качи. Най-евтината услуга е таксиметровата. Когато си отишал да пиеш, си задели 5-10-15 лв за такси. Ако те е страх от копърки си поръчай такси по телефона. Там няма как да ви надуят сметката. Ако всичките пари сте си ги дали за пиене, чакайте градския транспорт. След като има алтернативи, невиждам какво може да оправдае пияния водач. Да се въведе забрана след 7 часа да се продава алкохол.

но историята познава редица известни авто убийци с условни присъди .Например Стависки,Зуека,депутати от НДСв и т.н.

така е, ужасно си прав

Е как да не се погнуси човек от съда? То бива, бива наглост, ама това чупи всички рекорди. Държава, в която хората ги е страх да се оплачат на полицията/съда или пък биват наказани заради това от същите органи, не е държава, а е територия! В България няма жалба, която да не е отхвърлена или престъпление с правилна присъда. Омръзна ми от мързеливи съдии, които с лекота тъпчат съдбите на хората! Как човек да се оплаче на съда втори път като първи път се жалва и добросъвестно обяснява какво става, но мързеливият съдя му отхвърля жалбата и го осъжда да плати държавната такса. Как да се оплаче човек втори път питам,а самозабрави ли се съдии?

Радвам се, че въпросният човек е осъден, НО тук проличава ОГРОМНОТО ДВУЛИЧИЕ на съдебната ни система. Максим Ставийски също уби хора, но получи УСЛОВНО. Човек започва да се пита в една и съща държава ли живеем или всеки живее в паралелна България. АБСУРДНО е за едни и същи дела две пълно противоположни присъди.

Вероятно от тогава вкараха по-големи присъди при употреба на алкохол. Въпреки че Ставийски май бе също пил, а и бе лице на кампания срещу карането пян.

Подигравка!

v kakva darjava jiveem samo obicite da im davat sme6ni prisadi

Не разбирам, как може бакшиша да получи 9г. а Максим Стависки условна присъда

Нещастници сме всички в тази скапана държава! Съдиите, които са взели решението, явно нямат капка съвест. Как спят тези хора спокойно?

Малко са му поне 20 да му бяха дали на тоя изрод

А сега си спомнете за лицено на кампанията "Не карай пил" Стависки, който на практика също пиян уби двама души и се измъкна абсолютно безнаказано не без държавна подкрепа.

А сега си представи, че въпросния шофьор снима депутат, без негово съгласие и в момент на вземане на подкуп! По вече гласувания нов НК не му мърдат няколко години затвор! Явно за убийство на двама и осакатяване на още десетина се дават 9 години, а за снимка без разрешение - 1-5 години. Този шофьор ще го пуснатот затвора след 6-7 години за добро поведение. А за фотографа не гарантирам...

Според мен наказанието е напълно достатъчно и справедливо.

Ако имаше твой роднина сред загиналите едва ли щеше да мислиш така.Моли се никога да не стигаш да нашата правораздавателна система по такъв повод!

А какво да направи? Непредпазливо деяние, такива са предвидените наказания. Обяснете моля, как да бъде заобиколен закона, за да бъде наложено по-тежко наказание? Или такова, което не е в НК- смъртно например.

Иначе се присъединявам към пожеланието Ви, и ако позволите, бих казал- дано на никой не му се случва такава трагедия. И не заради наказанието, а заради това, че е настъпило непоправимото.

Трябва да бъдат съдени и тези, които са допуснали той да шофира след 24 нарушения в нетрезво състояние и не му е отнета книжката.

Ленче, за нарушения на ЗДП се съставя акт, издава не наказателно постановление. Това е работа на КАТ, а не на съда. Съдът може да отмени, измени или потвърди НП. В случаят щом има нарушения, НП са потвърдени или изменени, ако са били обжалвани.

Докато ги съдят за непредумишлено така ще бъде.А с нови закон и още по малко.Ако беше в Америка сега тоя хубавец щеше да има 2 доживотни+1000години за ранените.Ама ние нали станахме по европейци от европейците,та ще го вкараме в затвора за 9,а на втора инстанция може да се окаже и невинен!

Според действащите закони, максималното наказание за този е 10 год.(след намаляването с 1/3). След като е с толкова много нарушения, т.е. - рецидивист; и след като е употребил алкохол и умишлено е седнал да шофира и след като е направил такава голяма поразия, защо не му дават 10 год.???? Какво трябва да е направил за да му дадат 10 год.?

Друго, по-тежко наказуемо престъпление. Това удовлетворява ли Ви?

Убил ДВАМА , ОСАКАТИЛ 10 - 9 год?? А Енимехмедов -НИЩО не направил де-факто ЩЕ ГО одръскат най- малко 20 год?? И то за едно турско уродче , но било от ДС!?!?? Язък за Енимехмедов и СРАМ за "правосъдието на Булгаристан

напиваш се и газиш с кола много хора наведнъж и се договаряш със съда за минимална присъда

добре че не е условна съжалявам за смъртното наказание

Условна ,ако се казваш Ставийски

Няма нужда да се договаряш. Неистовото им желание да претупат нещата е достатъчно.

ква е тая присъда- след 6 год. излиза за добро поведение. пълна глупост. поне 12 год. ефективно плюс кръвнина и разноски по делото.

Плюс книжка за 15 години аут и първоначален строг режим на изтърпяването поне в първите 3 години.

Могли са да разделят делото на две и да го вкарат в затвора за по дълго. Тук има две извършени престъления. Тази присъде е прекалено малка за двете жертви. След 3 г. схте излезне от затвора. Може и по рано

Как бе, Баце ще делиш дело за едно престъпление?

Престъпленията са две. Убийство и шофиране в нетрезво състояние.

Не се радвайте дори на такава присъда - като я обжалва ще я намалят.

О, пак добре са го осъдили!Аз очаквах да е условна, да го черпят едно питие и да си го изпратят при семейството.

Тази присъда е за 2 загинали и ранени.Какво да кажем за гр.Симеоновград където загинаха 5 младежи и водача бе осъден 12 години.Бил е млад и съдът му дава шанс в живота.Той не притежава свидетелство за правоуправление и има голямо количество алкохол.Питам съда какъв е шанса на загиналите младежи.

Оправията е само 9мм.Кръвта се изкупва само с кръв.Това е.Ако сред загиналите имаше дете на съдия едва ли присъдата щеше да е така и да говориме за шансове,но "шанс"Аз съм за референум за смърното,ама мишките няма да го пуснат защото знаят какво ще стане.

Уф, за малко да си помисля, че поне 1 катастрофа в България е станала без участието на BMW

Патка си ТИ

явно си много ограничена щом така генерализираш. мда, бмвто ще му е виновно, както някой тук беше написал - то му е сипвало в гърлото..

Признал си сам - добре, а какво стана с превишената скорост и алкохолът? Да се надяваме, че на втора инстанция присъдата ще я увеличат.

Алкохолът е в квалифициращите признаци на деянието. За това е по-тежко наказуемо. Взет е предвид.

Само не разбрах по какво се различава деянието на този таксиметров шофьор от това на Максим Стависки?! Само по присъдите ли?

добре казано! Това показва каква правосъдна система имаме. След като съдебната система се корумпира до крана степен се чудех какво ли трябва да направи човек за да бъде осъден в България?