Таксиджии укрили данъци за 1 600 000 лева

Таксиметрови шофьори и техни съучастници застават пред съда. След проверка през март са образувани две досъдебни производства за укриване на данъци.

Обратно в новината

Коментари - Таксиджии укрили данъци за 1 600 000 лева | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ържава която само "търси " грешници.Къде са парите от КТБ и банките които фалираха при Жан Виденов??? Не съм фен на "далаверите" , но намират все някои които са " дребни риби".Все пак не съм аднокат на така наречениете таксиджии.

Това, най-вероятно е дело на ОК Супертранс! Винаги съм бил сигурен, че именно те са черната овца в таксеметровия бранш и именно в тях трябва да се търси причината за това, че този отрасъл на индустрията не върви! И това го казаха колегите от ОК Суперлукс още преди около 6 години, ама кой да слуша! И най-ми беше смешно като казаха, че ОК Суперлукс ги копирали! Хахаха! То и малко дете може да направи разлика между лукс и транс, нали така? Не знам в кой клас трябва да си, за да ти е трудно това!

Ударете ги тия бакшиши... Крият данъци, щавят и лъжат клиенти, печелят яко... Придвижването с такси вместо с личен автомобил излиза между 10 и 20 пъти повече. Питай ме кога се си викам такси... на високосна година.

А е толкова просто - за такива тарикати с "нулеви" приходи се проверява колко км е изминал дадения таксиметров автомобил и служебно се начислява приход за съответните километри (разбира се, според по-високата тарифа). А като се знае и средното време за престой, се начислява и то. И изобщо от съображения за сигурност на клиентите и избягване на измамите, такситата следва да са снабдени с "черни кутии", в които да има GPS и да се записва цялата траектория на движението им.

Нали Юбер укриваха данъци бе, бакшиши? Нещо сега няма ли да кажете да ви спират дейността, че укривате данъци?

Тук излиза че 70 процента от такситата са били в светлата част от икономиката. За какво повдигате въпроса с Юбер, като неговите шофьори всичките 100 процента бяха в черния секторл

Защото "тук" излиза само за шефовете. Неиздадените бележки в таксито дори не ги броя. А щом бакшовете са такива борци за справедливост и плащане на данъци - хайде сега същата мотика и за тия 30%! Нека не мерим с двоен аршин, нали така?

да попитам ако може.

Те са офшорки ;) И не е майтап.

а сега нека да ги подкрепяме на протестите им.

Пази боже Българската икономика от такива бизнеси и бизнесмени!!

А някой да каже, защо само касовите апарати на такситата нямат онлайн достъп до НАП?Проблема не е технически.

То и да са свързани към НАП апаратите, като данъчно задължените лица са фирми-фантоми ефекта ще е нулев.

Много важно!Някои от политиците ни крадат тази сума за месец!

Кой откъдето свари...Иначе, ако ги питаш..Едни усти се отварят, едни претенции към скапаната държава..Скапана ще е, ами.Каква да е?Като е пълна с крадливи скапаняци

Хе! Я да посмятаме? Това са приходи за поне 16 милиона, които не са успели да укрият с замразяване на фискалните устройства и прочие трикове. Значи реално оборотът на фирмата е поне двоен. Нацийка сме си от селски тарикатчета, дето все прецакани ходим и не можем да вденем, че най-вече се прецакваме сами. "Хитрата сврака - и с двата крака"

16 млн е печалбата. Приходите са много повече...