Ще въведат и такса ”водомер”

Освен въвеждането на такса "електромер", Държавната комисия за енергийно и водно регулиране е склонна да въведе и такса "водомер".

Обратно в новината

Коментари - Ще въведат и такса ”водомер” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И десет лева да стане цената на водата,пари във "В иК"-Добрич няма да има за основната дейност.Това е от мениджмънта във фирмата и всички знаем посоката на паричните потоци. Може би идва момента за концесиониране на дружествата и за да са по-високи печалбите на фирмите ,които ще бъдат В и К оператори ,се предприема тази мярка. Нали знаете,че част от избирателите на Герб не плащат сметки за вода ,защото са социално слаби,отново ще го отнесат останалите редовни платци.

Имаше един председател на въпросната комисия шушелов ли беше или шушумигов.Сега настоящия председател е не само шушумигов но е чист к---т.Тоя е за пребиване.До кога ще си мълчим и ще ни тъпчат тия изверги.На оръжие братя българи.Да изчистим тия мошеници монополисти-топлофикация,ВИК,ЧЕЗ,ЕОН,Мобилтел,Виваком,БТК и техните подлоги шушумиговци и други подобни пу---ци.!!!!!

Нали през септември Семерджиев щяха да го сменят, какво стана? Докога ще слушаме тъпи оправдания, за да пълним гушите на монополистите? А защо не ни връщат тогава таксата за присъединяване към В и К,или ЧЕЗ, защо се правят проекти и се плащат едни пари при одобряване проектите на новите сгради?

Поредния свален лев, от гърбината на бедния, честен Българин, този път свален с малко кръв и кожа...

Спокойствие му е майката.Няма защо толкова много да се вълнуваме.Малко ли всевъзможни (и невъзможни )такси плащаме за какво ли не и си мълчим или си блеем тихичко под носа.Дори и да ни сложат касов апарат на клозетната чиния в къщи пак ще се блъскаме по опашки да не би някой да ни изпревари и да си плати преди нас ,ако обевят ,че ще има и отстъпка.ДОКАТО ИМА ОВЦЕ ЩЕ ИМА И КАСАПИ .Хайде до блеееене ...

Вервайте ми!

то банкянското отечесвто хубуу шъму го замери отзад ))))))

Здравейте балъци!!! Ний сме с непоклатимо доверие!!!Народът ни обича!!!

защо" обичащ отечеството "не е написал никакъв коментар?Cрамoта!!!

"Целта е да се покрият загубите на фирмите ..." Много модерна стана тая реторика да се наричат "загуби" липсите на печалби. Вижте колко малка разлика в изказа превръща гижата в лобизъм. Реториката на "загубите" не е български феномен, знаете за нашумелите "загуби" от авторски права, за които се говори в цял свят. Ето, обаче, как случая с водо/електро-мерите илюстрира порочността на подобно поведение от държавата - в случая става въпрос за абонаментна такса, както при мобилните оператори например. Ако се приеме така говорим за това дали е висока или ниска, но ако обвържем една част от нея с конкретни методи на отчитане, както в случая, обвързваме таксата с една точно определена бизнес практика/метод. Т.е. ако има алтернатива на водо/електро-мерите тя не се засяга, а абонамента се прилага във връзка с метод, който друг конкурентен доставчик би могъл да не използва. Схващате ли порочността на израза "загуба" сега - така се налага мнението, че метода е един и завинаги и се зачеква възможността за алтернативи. Ако се нарече абонамент, този, който може да отчита с по-малко усилия и без съответния уред може да предложи по-нисък абонамент, приложете това в други области като гореспоменатите например и вижте как "загуба" се превръща в държавно постулиране на бизнес метод като единствен и незаменим. Ето това е лобизъм в най-лошата му форма, в която лобиращия дори може да го прави по идеалистични подбуди или просто, защото е балък.

Боко!Уволни тоя глупак семерджиев преди да са го застреляли!

такси - елетромер, водомер, телефон, топломер, смет, данак сгради, застраховка го, бензин или билети, и много други.........! аз какво да правя сас ч00 лева? ще има почакат за парното, щото ще си плащам таксите........добре че наима такса на телевизора, щото тогава не знам.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

"...добре че няма такса на телевизора, щото тогава не знам..." Ти и сега не знаеш, че ще има, но когато стане цифрова и тогава ще гледаш на екрана само линии, ако не платиш! Напред към светлото европейско капиталистическо бъдеще!

Разбойници!!!

Абе тоя Семерджиев в ред ли е?Тоя един път не съм го чул да скръцне със зъби на тъпите чуждестранни собственици на ЧЕЗ,МЕЗ,ГЕЗ,ПЕС,ВОДА И КАЛ и да им каже:Никакви увеличения!Напротив-намаления на цените на базата на гъвкав мениджмънт. Който не му харесва-да си еб.ва май..та и чупката. Да ,ама не смее да го направи, защото "Специалистът по дължината на мяркуча" му дреме на струйника.Той гледа само да реже ленти,да плиска менци,да топи пита в сол и да отваря обекти.На него му е "през спринкерната инсталация"какво става с обикновенните хора.Да взимаме раниците и хайде в гората!!!!

Управляващите да обмислят възможността работодателите да не изплащат заплати на служителите си, а да превеждат всички суми по данъци, такси/които са си вид данък/, осигуровки на когото трябва и при условие, че остане нещо за получаване, едва тогава работникът да вземе остатъка и да се разпорежда с него както намери за добре. сега сериозно: ЗАКОНЪТ ЗА ВОДИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ В "СМЕШНАТА" МУ ЧАСТ ЗА ЗАПЛАЩАНЕТО НА ЗАГУБИТЕ!!! НЕ СЪЩЕСТВУВА ЛИЦЕ ИЛИ ОРГАНИЗАЦИЯ, КОИТО АКО НЕ СА ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ОТ СПИРАНЕТО НА ЗАГУБИТЕ, ДА ПРЕДПРИЕМАТ ДЕЙСТВИЯ ЗА ОТСТРАНЯВАНЕ НА ПРЕДИЗВИКАЛИТЕ ГИ ПРИЧИНИ. ВиК дружествата трябва да поемат своята част от загубите по водопреносната мрежа, които се калкулират само в сметките на крайните потребители!!! Няма смисъл да коментирам, че властимащите у нас винаги са работили в името и за благото на МОНОПОЛА.

Тези монополисти на маймуни ни обърнаха. Вижте им космическите заплати на ВИК и Разпределителните дружества. Не може да ми въведат такса водомер или електромер след като тези уреди са си моя собственост и аз съм си платил поставянето. Наглост! Наглост! Наглост!

Винаги има комшия на разположение!

На вниманието на "компетентните органи" : И още такси могат да се въведат - такса"храна", такса "въздух", такса "павирани и асфалтирани улици", такса "тротоари", а и за къпането да не забравите... Вашата м....а и леля Ви също!

партия ГРОБ и нейните кадри уверено изпълняват сталиновия почин "няма човек, няма проблем" и се стараят да затрият нацията като цяло! хвала на другарите, турците се мъчиха да ни затрият 500 години, а другарите и техните ибрикчии успяха за 60 год.!

Аз също, или по телефона. Е ще ми платят ли телефонното обаждане към ВИВА КОМ. Или да си поискат от тях таксата, защото се води че аз съм се самоотчела.

тя от така наречената дарявна комися да спрат да крадат от името на разни вик и еон ,евн, и т.н. маъ парите отиват при бате боъко....... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Защо ВиК -тата не пращат фактура с измерените данни по водомера>? Къде е Комисията за защита на потребителите?Енергото ,мобилните оператори пращат фактури за измерените извършени разходи,само ВиК мълчат и си прибират парите.Сега е нагло да искат такава такса и още е по нагло е председателят на регулатора Ангел Семерджиев да приема тая неправомерна такса.Дори е неправомерно водомерите да са в жилищата и да са собственост на потрчбителите.Нима везната в магазина е на купувачите??

Защо ВиК -тата не пращат фактура с измерените данни по водомера>? Къде е Комисията за защита на потребителите?Енергото ,мобилните оператори пращат фактури за измерените,извършени разходи,само ВиК мълчат и си прибират парите.Сега е нагло да искат такава такса и още по нагло е председателят на регулатора Ангел Семерджиев да приема тая неправомерна такса.Неправомерно е дори водомерите да са в жилищата и да са собственост на потребителите,нима везната в магазина е на купувачите??

Купих си кола. Платих я със спечелени с труд пари, които ми бяха обложени с данък общ доход. Платих такса за това, че си купувам кола. И всяка година и плащам данък за това, че я имам! Не, не плащам за това, че я карам-за това си има винетка! И за да не ми я откраднат пред блока, я държа на паркинг. За което си плащам, защото полицията и плащат за друго. И за да не ми я откраднат когато не е на паркинг, съм я застраховал. При този, който ще ми я открадне, ако не му платя. Със същите тези пари, на които ми е взет вече данъка! И сега плащам отгоре данък 2% на застраховката! Защо аз, БЕ! Докога? И в цената на водата, и в цената на топлото, и в цената на тока още от живково време е калкулирано всичко, вкл. и отчитането! Защо допълнително пак? Натрупахте данък на данъка на данъка вече! Да ви пикая на магистралите! Не ми останаха пари да се стопля, за бензин да не говоря, те магистрала щяли да ми пуснат! Вземете се качете всички на колите, и по магистралата-където ви заведе! Ама те май до никъде не водят май, А? Еееех ненаграбихти се всички.....

Алчин и пак алчни. Хлебарите да въведат такса зъби, защото хляб се яде само със зъби!! Ял не ял плащаш!!!! Те тнова и в турско го е немало!!!

През турско е имало такса "зъби"- влиза турчина в къщата ти , сяда на софрата и ти изяжда обяда, а накрая му плашташ че си е изтрил зъбите докато яде.Така, че очаквайте продължение на таксоманията на някои малоумници.

Господин Семерджиев,отклонението от уличния водопровод за сезонната ми къща беше направено от мене.Водомерът също е мой и закупен със собствени средствалОтчитанито на ползваната вода правя аз, а ВИК отвреме навреме проверяват подадените данни.Обяснете ми защо трябва да плащам такса "водомер" и чии интереси засягам ако не плащам такава.Вие и Вашата Комисия сте бреме за бюджета на държавата и на данъкоплатците.

Съгласна, ако комисията съществува в този си вид, по-добре да я няма, защото Монопола калкулира и разходите, предназначени за плащания под масата.

дквр е прганизация ,която защитава единствено и само монополистите с техните нагли и безумни грабежи...дали пък не трябва там да се смени организацията/с участие на гражданите 51% и с гласуване и допитване.../и хората да са с висок обществен ранг и статус за да не ги корумпират на втория ден.и най вече спешно да изгоним англичаните от софийска вода.Преди време имаха неблагоразумието да им дадът да коннтролират и границите ни овреме го поправиха за което евала ...сега трябва да направят същото.

Драги гереро,вече не са англичани.Продадоха я на французи.

точно това имах предвид .

Този е за уволнение и тъй като всички ние му плащаме заплата питам - как можем да го уволним? Ето една проста сметка - вкъщи хабим около 8 кубика месечно, при нас цената е 2.148 лева, което прави сметка 17.184. Имаме 2 водомера за студена вода, което значи 2 такси примерно по 2.50лв = 5лв такса водомер. Така моята месечна сметка ще нарастне до 22.184, което си е 29% увеличение в моя случай. Хора, спрете да се делите на червени, сини, жълти... всички живеем в една кочина и ние сме виновни за нея. Докато не се обединим и не започнем да защитаваме правата си нищо няма да се промени. А защо ВиК и енергийните дружества не ни плащат такси, когато не предоставят качествени услуги? Токът рядко е 220, а водата доста често е тиня и имам чуството, че пия вода от някой плувен басейн, толкова е хлорирана.

Точно така, можете да се пените колкото искате, ама таксата ще си платите - по един или друг начин.

Егаси безобразието. В тази държава е рай за монополистите. Няма нужда да работят. Само е нужно да си сключил договор вече с тях. Къде другаде има такса електромер или водомер? ДКЕВР прекаляват вече.

Дали такса "водомер" е справедлива е под въпрос. Общата линия на мисли обаче е доста порочна. -Кой плаща за загубите на вода по преносната мрежа - потребителите чрез калкулирането на процент загуби в цената на самата вода; -Такса водомер - ако дадено жилище има повече от един водомер вероятно ще се окаже, че въпросната такса е дължима за всеки един от уредите, а не за абоната като цяло

Крайно време е да се въведе: Такса Taxi. Такса автобус. Такса БДЖ. Наистина може и да не ги използвам но все пак винаги са на разположение. Тяхната М......ма.

Вече ставаме тотални роби на монополите, които приватизираха националните ресурси! Нямаме истинска собственост - плащаме за всичко, нямаме контрол върху нищо! Апартаментите в които се наблъскахме приличат на клетки - тотално сме зависими от ток и вода! Дори в кенефа не можеш да отидеш ако ти спрат водата! Навремето хората са могли да оцелеят със собствени сили - имали са животни, земя, двор! Сега сме роби - останем ли без работа нямаме никакъв друг изход! Тотално зависими от парите и бизнеса! Тази централизация и концентрация е с цел пълен монопол върху най-важните комунални услуги, но ще ни изграе лоша шега - при голямо бедствие милиони хора се оказват в капана на големите градове! Баба ми навремето купуваше само захар, хляб, сол и олио от магазина! Сега ще купуваме и въздух оттам!

Ако зависи от Семарджиев, той ще въведе и такса "кантар" в магазините. Нали компанийте са ги купили тези кантари и трява да им пащаме за възмоността да ги ползваме. Абсурдистан в действие!

Ми че то аз сам си подавам самоотчет в тяхния site и сега какво, да искам да ми плащат в такъв случай? Алчни копелета............

Той се грижи за интересите на монополистите, пък други се грижат за интересите на Мишо Бирата, а трети за други лица.

Работните такси на тези които отчитат, р-дите за м-ли за фактурите и т.. не влизат ли като разходна част за определяне цената на водата та трчбва да се плаща допълнително за тях. Ами все едно в магазина да ти вземат такса обслужване отделно от сметката. До кога ще пълнят гушите на монополистите, които 90% са чужди фирми нашите управници.

101%!

Партия ГРОБ - какво повече! Ето какво значи 75% от народонаселението да са скапани чалгари с право да гласуват. След като дебилните боклуци от ГРОБ фалират държавата ще трябва да ревем на колене пред Костов и Сергей да се навие някой от тях да оправя батака на ГРОБ.

ПРавилно. Видяла жабата, че подковават коня . . . Сега трябва и такса 'дупе', щото има дупета, дето ачкат по-малко, щото ядат по-малко и не може да се покрият разходите по отвеждането . . .

ДОКОГА ЩЕ НИ ПРОМЕНЯТ ЕДНОСТРАННО ДОГОВОРИТЕ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ТОК, ТЕЛЕФОН, ВОДА, ПАРНО, ДАНЪЦИ И ДРУГИ. ПРЕДСТАВЕТЕ НИ ДОГОВОРИ С КЛАУЗИ ЗА ДВЕТЕ СТРАНИ И ТОГАВА ПРОМЕНЯЙТЕ ДОГОВОРНИТЕ ОТНОШЕНИЯ С АНЕКС, АКО НЯКОЯ СТРАНА НЕ Е СЪГЛАСНА, ПРЕДЛАГАЩИЯТ АНЕКСА КЪМ ДОГОВОРА ДА ТЪРСИ ПРОМЯНАТА НА УСЛОВИЯТА В СЪДА.

Ти си донор, бе пич! Какви договори, какви права, какъв съд те гонят? Да не говориш за мореплавателен съд?

Браво това е невероятно, чест и слава за решението на регулаторния орган - /бих казала фантастично/, само че ако може някога, да вземат и под внимание, че водата в чешмите по вкусови качества е равна на КАНАЛНАТА!!!

Ти на коя канална вода си изпробвала вкусовите качества, тази от тоалетната или тази от уличната канализация?

аз лично искам да видят всички българи договорите/целите/ за концесии на соф.вода и на други монополи...и ако има в тях /национални предателства/който ги е подписвал на прокурор,и още нешо ние толкова ли сме тъпи че да не можем да си ръководим собствените ресурси...затънали сме в гадост и пумия.Айде приятен ден.

Явно трябва да ти е..м му...та мошенническа какъв регулатар си БЕ "алан коолу" като на всичко си съгласен а на всичкото отгоре им са явяваш и АДВОКАТ направо си за ши..не!

Е, ВЕЧЕ ДОЙДЕ РЕДЪТ И НА ТАКСА ВЪЗДУХ И ТАКСА ЖИВОТ! ТОТАЛЕН ГЕНОЦИД!

Защо не въведат още : 1-Такса такса електромер и такса такса водомер - такса за това , че ДКЕВР са работили за да въведат такса електромер и такса водомер 2-Такса бензиноколонка - за това , че измерват горивото на бензиностанциите - при това на по молко оборотните бензиностанции да е по-голяма за да избият слабите доходи от продажби и т.н. Аз съм сигурен че трябва да има мярка във всичко и тук тя отдавна е премината - спрете се хора .

Но нека не забравяме и "Тановгейт", не че в България не ни засипват ежедневно с теми за размисъл.

А кога се очаква да ни инсталират пърдомери?

наглоста ви е уникална...няма още много да търпи народа тези монополисти с всичките им гаври.Искаме да знаем държавата на чия страна е?досега винаги на тяхна,защо ли?изгонете тези концесионери това е пълна излагация някой чужд да ти държи стратегическите ресурси...няма такава държава.Цветанов като бори престъпността,първо да отиде в дквр и софийска вода...ама няма да стане нали.Защо ли?

Тази наглост няма край. Най-добре целокупно да спрем да си плащаме сметките. Какво ли ще стане тогава? Ние хората сме държавата. Крайно време е да го осъзнаем и да отстояваме правата си! Спомнете си "Приказка за стълбата" на Хр.Смирненски. На тази измет май трябва да и бъдат отворени ушите и очите, за това как живее народа, който ги издържа.