Задържаха двама търговци на гласове, плащали по 70 лева

Районната прокуратура в Елин Пелин повдигна обвинения на двама мъже, задържани за търговия с гласове, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Обратно в новината

Коментари - Задържаха двама търговци на гласове, плащали по 70 лева | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нещо сбъркано има в тези истории за купуването на гласове.Тея дилъри не вадят парите от собствените си джобове.Някой плаща за нечий интерес.Тях никой не търси, защо?

Вие се подигравате. Тяхната полиция ГИ пази!

И кво? Оказва се че БЪЛГАРСКАТА демокрация струва 70 лева{:-(((

Уж от 2-3 години има дефлация, но при купените гласове се оказа огромна инфлация.

Благодаря на редакцията за информацията! Веднъж ии те да свършат нещо... Моля дайте контакти на дилъри! Гарантирам 5 гласа, постоянно жителство и всички екстри... Цена по договаряне, но вече знам, че не трябва да падам под 30€!

Те купувачи ли са или продавачи?

Явно търговците на гласове си сноват из рОдината, а дебат свързан с изборите, просто няма. Все едно не сме в предизборна кампания. Кажете направо какво сте се разбрали, кой какво ще взима и да псестим някой лев от този цирк, наречен "избори в България".

ще бъде глобата за кмета, за който е трябвало да се гласува?

ДИРАДЖИИ, защо не напишете за коя партия са давали ПАРИТЕ?. СТРАХ ВИ Е НАЛИ?

Защото тези от които са copy/paste не са написали.

Нещо нелогично ми се струва!?!?Партиите до една искат да ни купят гласовете а ние се дърпаме,че и ще ги преследваме! Що не им разрешим съвсем легално и открито да си го правят/те така или иначе си го правят/ и в предизборните си обещания като си направят калкулацията колко ще откраднат през мандата да си казват кой колко дава и така! Тъй и тъй работа не вършат поне бедния български гласоподавател да види ПОНЕ ЕДНО добро от бъдещите политици ин адванс!Звучи абсурдно,но и логично нали?

Щото така би се открил реален пазар с конкуренция. И съответно ще им падне драстично далаверата. Представи си, че някой който не е на власт предложи по 5 000 на глас. При положение ,че крадат милиарди, то какъв е проблема да пуснат 50% и повече от сумата като инвестиция за избирането си. Отидоха им и кражбите и далаверите на богоизбраните. Друго си е примерни, ако едни да им гласуват от простотия, други да броят "честно и почтено", трети да ги купят за жълти стотинки, четвърти да бъдат демотивирани и въобще да не гласуват. Какво нещо се спестява! Просто се шегувам, някой да не вземе да си помисли ,че така стават нещата в България? Ни можи, димокрация, ЕС, 21 век, как ще става тъй?

Затвор - ако не се започне с твърда ръка, мошеншиците ще продължават. Това е злонамерина измама, което е и кражба.

Но бандитите в парламента няма кой да ги задържи, нали?!

Защо никой не ми предлага и на мен 70 лв. ,ако не ми предложат няма да гласувам безплатно за никой ,който иска да става кмет да си плаща.

Оня дето пя за Байрака на турски колко пари взе ?

Тези търговци на гласове от заплати ли са спестили парите, които раздават?! Кой им ги даде?

За 70 лв повечето от избирателите биха гласували по поръчка! Това с продаването на гласове е народна приказка, отвличаща вниманието чрез медиите, от съществените нови технологии за печелене на избори!

Стига сте писали кого са задържали. Напишете кого са осъдили. Тези ги задържат при всички избори. Това да ви говори нещо?

Познавам ги и двамката. В Елин Пелин са известни с това , че на всички избори се занимават с това(работят това). И познайте за коя партия?!!! хихихи....същата която защитава правата и свободите на само една част "българи".

Че купуват гласове не е изненада, купуват ги. Въпросът е: Кой дава парите, защо ги дава и как смята да си ги върне след изборите? След това директно да се сезира прокуратурата. Ясно и просто.

Браво. Сега вече имаме индикатор за инфлация нарече СЦГ (стойност на цигански глас) . НСИ да си оправи кошницата от покупки дето все изкарва отрицателна инфлация. Преди ги купуваха за 3 кебапчета по 80 ст. (най - много) излиза ,че инфлацията е скочила 50 пъти 2,40 х 50 = 70 лв. Иначе инфлация нЕма . ВЕрвайте

Г-н Наблюдаващ, не можах да повярвам на очите си, че 2.40 х 5 = 70. Даже няколко пъти го смятах, вкл. и с калкулатор, но все ми излиза резултат 120. Моля обяснете принципите на вашата математика.

2.50 х 5 също не прави 120 ама да не издребняваме :)

Дир защо не пишете от кой кандидат са раздаваните пари и паралелно да се разпитват и уличават в престъпление тези които купуват гласове, защото купуването и продаването на гласове е престъпление, и да се забрани на съответната партия да участва в изборите, както и въобще да бъде забранен статута и като партия.

Е, как да забраниш на герп да участват в изборите? Нали те са на власт ...

Атака нали си ма телевизия, другарю? Вие си имате партиен печат... Мога да се обзаложа, че ще лъсне името на коалицийката ви или в краен случай на тия с чалмите или руското им крило.

Че то в тия гладни години, за 70 лева човек дупе дава, та не гласа си. Остава открит въпроса, кой ги дава тия пари.

Само защо не казват че въпросните лица са цигани ???????