Сринаха се продажбите на дрехи и обувки

НСИ отчете силен ръст в търговията на дребно по интернет или с поръчки по каталог - с 11,4 на сто. Това се случва на фона на спад на продажбите за вътрешния пазар в повечето останали сектори, особено на текстил и кожени изделия.

Обратно в новината

Коментари - Сринаха се продажбите на дрехи и обувки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В големите супермаркети в САЩ положението е сходно, що се отнася за дрехи и битова техника. Влизаш, гледаш, пробваш - вадиш после смартфона и набързо пускаш поръчка до най-евтиният сайт от конкуренцията. Моловете са станали като изложбени средища и при това безплатни за ужас на съдържателите им.

Миналия септември си купих зимни обувки на известна марка от Ибей за 180 лв с доставката до България. Тук бяха 320 лв на промоция! Вярно не е като да отидеш в магазина и да ги избереш за 10 мин, но 140 лв отгоре си е множко. Алчни са си нашите търговци.

при 40гр тия какво искат . да им купим ботушите от по 100лв и шубите ли . я колко добре си е така по джапанки от лев и петдесе и къси гащи втора потреба от 2-3 лв

В крайна сметка това е бъдещето - пазаруването през интернет скъсява пътя на стоката до крайния потребител и намалява цената - така или иначе се задават времена на прагматизъм и дори лишения. Идеалния вариант е от производителя направо в къщи. Не е далече момента в който хилядите паразити - прекупвачи и търговци просто ще престанат да съществуват или ще се опитат да се превърнат в друг вид паразит. На запад вече се продават къщи , в които над половината покупки се правят он лайн направо със заявка от хладилника, пералнята или гардероба. След години това ще е стандарт. ПАРАЗИТИТЕ АУТ!

Все пак лято е,по едно листо отпред и напред....

предпочитам онлайн пазаруването. Миналата седмица например,си харесах блейзър на известна световна марка.В бг-сайта цената беше 59.90 лв. Погледнах и в английския им сайт и цената се оказва 12.99 лири,т.е около 33 лева.Естествено,поръчах си го от там. За късмет имам близки,които живеят в Англия и когато си харесам нещо от там,ми го доставят когато си идват в БГ.

Това е проблемът, няма доставки до България. И аз редовно нося поръчки за приятели. Ама като ни имат за страна от третия свят, а и колко българи имат кредитни карти?!? Повтарям КРЕДИТНИ!

коку

Е, не сте прави... Гъбко-то доставя за 2.20 лв/кг. Проверено е, работи. Еконт и Спиди доставят също, но там е по-скъпо. Киндъла ми дойде за 40 лева.

Хора, мислете с главите си ! Къде сравнявате мега магазини от Германия и Щатите с нашите търговци? Нашите фирми не могат да постигнат ниски цени, защото - купуват от производителя на по-висока цена, а и оборотите в България са нищожни. Ако си мислите. че е много лесно, защо не станете търговци и вие?

А чувал ли си следните приказки: "След като не можеш да плуваш,не се събличай" "От всяко дърво свирка не става" "За всеки влак си има пътници"??? И накрая да ти кажа,че и аз като малък мечтаех да стана...космонавт,ама не ми било писано!!! С това отговарям на твоите думи да вземем всички да станем...търговци!!!

Мислим. Работата у нас е, че собственикът на един такъв "бизнес" иска да кара "черен жип". Затова купува евтино, умножава по 2, плаща мизерно на служителите си и живее в лукс. А най-печелят тези "бизнесмени" установили монопол и предлагащи стоки от първа необходимост, храни, лекарства, енергийни източници ...

Интернет търговията е реално отражение как хора искат да печелят хляба си с честен труд и не желаят да бъдат рекетирани от държавата с непосилни данъци,такси,наеми,промишлен ток и пр.Това е единственото място,където човек може да се докосне до истинска търговия,където няма посредници по мрежата и продавача носи морална отговорност за това клиента му да е доволен.

Пазарувайте във магазини втора употреба.

и те започнаха да фалират и затварят

Така е луд, парфюм на Нина Ричи - Лове ин Парис, 50 мл, закупен в париж 2005 - 36 евро. Идвам си тук, цената му 92 лв. С голяма надценка си продава в България, а при разпродажбите -20-30%, рядко -50-60%. затова да не плачат, че им запада търговията и всички купуват онлайн, а да си сверят часовниците с другите държави.

ПАРФЮМ"ГУЧИ ФЛОРА"В МОЛ ПЛОВДИВ 197ЛВ ЗА 75МЛ.В ЩАТИТЕ КУПЕН МИНАЛАТА ГОДИНА 50$ДА НЕ ГОВОРИМ ЧЕ ЕДИНИЯ МИРИШЕ С ДНИ А ОТ МОЛА ДО ОБЯД И НЕ СЕ УСЕЩА

И маика ми така прави както съфорумците по-долу. Отива в магазина, хареса си нещо, мери разглежда, взема името на фирмата или саит където се продават същите и идва при мен да и ги поръчам по интернет. Не се чувства сигурна с поръчването. В крайна сметка тя плаща реално колкото си струват нещата с малка надценка и спестява 70-80% от надценките. Едни ботуши като ги видиш на витрина за 350 лева а в интернет същите за 210 лв. много ясно че ще ги премериш, ще избереш размер, цвят и ще си ги вземеш онлаин.

В твоя случай намалението е точно 40%, което по мое мнение минимума на намаление на цената в сравнение в магазините. По-долу неслучахно съм въвел първо числото 40...

То да бяха само едни ботуши...

Наистина се страхувам за бядещето си,как ще оцеляваме. Всеки ден ни отнемат по-нещо. Друхите и обувките са последното нещо което бих купила. Лошото е,че трябва да се отказваме и от по-жизнено важни неща- отопление,храна, лекарства, медицински грижи.Нас ни чака бедна и мизерна старост, а децата как ще живеят, как ще създават семейства,как те самите ще гледат деца. Потресаващо бъдеще.Колко много щастие.....

Единственият начин да се оттървем от българското робство на олигарсите е циганите да станат 80 % от населението :)

Какво и как да коментираме щом магазините за продажби втора ръка започнаха да фалирати затварят?

Наричаш деца продукта от работата на мангустуте? Да работа, защото на мангустите това им е работата, да се възпроизвеждат. Колкото повече, толкова повече - помощи, надбавки и т.н. И това идва от моя, твоя, неговия джоб. Защо? Докога? Неграмотни уроди (продукт на съвкупление между роднини по пряка линия) ще се множат със страшно темпо, а образовани млади хора си стягат багажа за терминал 2, а тези които останат са осъдени да стоят безработни за да има пари за помощи на електората живеещ в кашони.

Самата система на управление обрича България на цялостен срив. Друг е модела на който трябва да се подържа. Ново управление на България ще доведе до възход страната ни! Вътрешно и външнотърговските отношения с гигант като Турция ще са благоприятни за нас и ще трябва да се задълбочат!

че ЕврАзЕС е по-добър външнотърговски партньор

Турция е гръбнака на Европейското производство!

Съгласен съм, но когато работиш в сфера в която работата ти е свързана с хора и трябва да поддържаш имидж е доста понижаващо самочувствието да ходиш непрекъснато с едни и същи дрехи. Просто така е устроен света. За съжаление.

Нормално. Когато човек има затруднения в изплащането на месечните си разходи първо се отказва от удоволствия като пътувания, заведения, кино, театър....., а след това от дрехи и обувки. Много е тъжно, когато по 2-3 години ти се налага да носиш едни и същи дрехи.

Щом и парцалките са го закъсали, значи нещата са извън контрол. Май следващата зима ще остане в историята като Бойковата зима и ще е по-лоша и от Виденовата.

Ами като в България обувки пума ца минимум 100 лева, а само 18 паунда в Англия например, мн ясно че народа скоро ще се усети и ще спре да купува стоки с такава огромна надценка. А по интернет в Лондон например си пазаруваш и от хранителните магазини с доставка. Излиза по-евтино, а и можеш да сравниш по-добре продуктите по цена, грамаж и съдържание.

И как стана отчитането? НСИ да не слухти нета за да извади такова заключение?

Да очакваме ли акция за връзване на сайтовете към НАП с канап?

Когато НСИ прави статистика тя е пряко свързана и обслужва интересите на ония ... и е супер манипулирана !!!

Да, на хората им писна да пълнят гушите на моловете. Всеки знае какво е да си купиш нещо по интернет на 40-50-80& по-евтино от мола.

Чарли,моето момче, да си купиш по интернет не е като да си купиш в магазина)))Няма статистика на нещата , които си си купил по интернет и после си изхвърлил ,защото не ти стават или не ти харесва как изглеждат на живо. Така че не се радвай на стъкмистиката, МОЛ-а си е необходимост, пък ти като харесваш да купуваш ментета по интернет - давай,никой не те спира)))

магазините - да необходимост са...виж МОЛ-овете едва ли ))))

От 5 год. пазарувам по интернет и имам само 2-3 покупки разминаващи се с очакваното. За закупената стока на над 3000 лв. тук щях да дам 6000+ . Да не говорим колко ментета има в Бг. Няма да рекламирам сайтове но хората пазаруващи си ги знаят.

BG тариката и това е измислил. Ходи мери в мола и тогава поръчва от сайтовете. А накрая псува търговците от мола (за благодарност). Страшно племе сме !

Аз дрехи досега не съм купувал, но много мои познати купуват. И нека да кажа каквпо правят. Харесват си маратонки в мола, задават си въпроса, абе я да мина по-тънко да видя в нета колко струват. Цената се оказва задоволително по-ниска. Отиват в мола и пробват размерите на конкретната марка. Поръчват и всичко е на 100%. Аз лично съм поръчвал електроника на цена 200 и 300% по евтино, но тук става дума за индустрията. Та баламите малко останаха. Само напред, конкуренцията си казва думата.

Хайде сега, били ментета по интернета. Точно обратното! Айде да дам пример със закупените от мен дънки Celio от мола. Знаете ли кавъв стана цвета на водата след първото накисване - тъмно черен, обсолютно непроницаема вода, и всичко това за 70 лв.. А тез мои познати дето са си купували от нета дрехи си личи, че са дрехи, купувани не от българия, модерни, нестандартни с различна визия от масовото производство. Веднага се познава, че онлайн пазара е свършил работата. Точно това е бъдещето.

коку

Аз до сега нищо не съм хвърлил. Току-що си поръчах обувки от Англия поради простата причина, че в БГ номер 46 от този модел не се предлага. В Англия за сравнение има до 50-ти номер от модела...